Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Munca la domiciliu - un stil de viata

In ultima perioada, munca la domiciliu a devenit din ce in ce mai cautata. Din nefericire, in Romania, este greu de gasit un loc de munca serios ce se poate desfasura din confortul caminului propriu.

Ce prevede Codul Muncii?

La fel ca si contractul individual de munca, cel de munca la domiciliu se incheie in forma scrisa, insa cu mentiunea ca angajatul lucreaza la domiciliu. In lege nu este precizat ca locul de desfasurare a activitatii sa fie domiciliul salariatului. In consecinta, orice loc de munca, altul decat al angajatorului, face obiectul acestui tip de contract.
Desi activitatea se desfasoara de acasa, acest fapt nu limiteaza si nici nu interzice prezenta salariatului la sediul angajatorului.

Avantajele muncii la domiciliu

Oportunitatile create odata cu aparitia muncii la domiciliu i-a facut pe multi sa intrevada in aceasta posibilitate o noua modalitate de suplimentare a veniturilor. Un plus il reprezinta si faptul ca in tot acest timp, persoana poate sa desfasoare si o alta activitate.

Munca la domiciliu prezinta avantaje multiple, precum:
- programul flexibil, unul dintre punctele cheie ale acestui tip de contract
- mai mult timp petrecut cu familia
- mai putin stres
- o mai buna productivitate
- un atu pentru persoanele cu handicap, care nu se pot deplasa
- salariatul cu munca la domiciliu beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cei care isi desfasoara activitatea de la sediul angajatorului

Este adevarat ca pentru foarte multi, trezitul de dimineata si infruntarea traficului pana la birou reprezinta cele mai mari provocari. In acest context, munca la domiciliu a devenit cea mai buna alternativa.

In prezent, multe companii aleg astfel de colaboratori pentru a indeplini sarcini administrative, precum introducerea datelor sau programarea intrevederilor. Alte firme cauta programatori sau persoane care sa scrie articole pe diverse teme.

Astfel, daca ai cunostinte de cel putin o limba straina si te descurci si cu calculatorul, ai cele mai multe sanse sa-ti gasesti un astfel de loc de munca.

Echilibru intre viata personala si cea profesionala

Atunci cand fiecare isi face propriul program, este mult mai usor sa-ti gasesti timp pentru familie, prieteni, hobby-uri si alte interese personale.

Munca la domiciliu, pe langa faptul ca iti ofera mai mult timp liber pentru tine si pentru ceea ce iti place, reprezinta si o provocare.

Iti creeaza posibilitatea de a cunoaste oameni noi si te provoaca sa inveti sa-ti manageriezi propriul timp.

Pentru parinti este un vis devenit realitate, pentru ca astfel isi pot petrece mai mult timp cu copiii si ii pot educa in stilul propriu.

Si, de ce sa nu recunoastem? Munca la domiciliu tinde sa devina un stil de viata.

 

6 trucuri de stil pentru mămici grăbite

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să faci curăţenie la domiciliu când ai copii mici
  Cum să faci curăţenie la domiciliu când ai copii mici

  Toate mămicile ştiu ce provocare este să menţii o casă curată, deci ceea ce cu toţii numim curăţenie la domiciliu atunci când ai copii mici. Nici n-ai apucat bine să termini...

  Curs gratuit pentru tăticii din București: Modern Dad’s Challenges - Cum asigurăm copilului un stil de viață sănătos?
  Curs gratuit pentru tăticii din București: Modern Dad’s Challenges - Cum asigurăm copilului un stil de viață sănătos?

  • Cum întărim imunitatea copilului și îl protejăm de afecțiunile respiratorii specifice sezonului?/Ce regim alimentar alegem pentru cel mic în această...

  Au plecat în tabără și s-au întors cu Covid-19. 100 de copii izolați la domiciliu
  Au plecat în tabără și s-au întors cu Covid-19. 100 de copii izolați la domiciliu

  Aproape 100 de copii din județul Gorj, cu vârste de până la 14 ani, sunt izolați la domiciliu după ce doi dintre colegii alături de care au fost în tabără la munte...

  "Și eu trăiesc sănătos!" – SETS2020 are un impact pozitiv asupra comportamentului și obiceiurilor de stil viață al elevilor cu vârste între 6 și 12 ani

  În cadrul mișcării naționale "Și eu trăiesc sănătos!" - SETS2020, echipa Fundaţiei PRAIS a realizat un sondaj de evaluare a impactului noii ediții a mișcării...

  Premierul Canadei, Justin Trudeau s-a autoizolat la domiciliu. Soția sa prezintă simptome de Covid-19
  Premierul Canadei, Justin Trudeau s-a autoizolat la domiciliu. Soția sa prezintă simptome de Covid-19

  Conform Independent.co.uk, Justin Trudeau, premierul Canadei, a anunțat că se va autoizola la domiciliu, întrucât soția sa prezintă simptome de coronavirus.

  Top 6 locuri de munca de viitor
  Top 6 locuri de munca de viitor

  Motto: "Alege sa faci ceea ce iti place si nu va trebui sa muncesti nici macar o singura zi" - Confucius

  © 2019 Qbebe