10 complimente pe care orice mamă dorește să le audă

Mulți spun că meseria de mamă este cea mai grea din lume; totuși, aprecierile pe care le primește o mamă sunt destul de puține. Nu că cineva ar avea nevoie de recunoaștere pentru a fi un bun părinte. Totuși, oricine își dorește -măcar în secret- să fie lăudat din când în când, să i se spună că face o treabă bună. Iată o listă cu cele mai dorite complimente pe care orice mamă vrea să le audă. Tătici și prieteni, nu ezitați să vă inspirați de aici, pentru a-i face ziua mai frumoasă unei mămici dedicate.

Chiar și atunci când poate servi ca exemplu de părinte, o mamă este încercată de îndoieli și se teme că poate a procedat greșit sau nu a făcut tot ce trebuie pentru micuțul ei. Orice mamă își dorește să știe dacă i-a oferit copilului cea mai potrivită îngrijire și cele mai bune sfaturi, dacă îndrumările ei îl vor face să crească sănătos și echilibrat. Chiar dacă nu vânează complimente, o mamă si-ar dori să audă că stilul ei de parenting este excelent și că cei mici au crescut frumos. Din păcate, adesea, lucrurile pe care o mamă le face pentru familia ei par să treacă neobervate și neapreciate. Un simplu compliment poate face diferența, poate să le reamintească mamelor că sunt iubite și că ceea ce fac contează. Iată care sunt cele mai potrivite complimente, pe care orice mamă își dorește să le audă:

mama inima

1. Te descurci de minune, chiar dacă nu este deloc ușor

Da, să fii mamă, să ai serviciu, să organizezi viața întregii familii și să încerci să răspunzi presiunilor sociale, multă lume se miră cum poți să le faci pe toate. În realitate, numai tu știi că nu le faci pe toate și, adesea, sacrifici anumite lucruri, pentru ca altele să iasă bine. Ceea ce îți dorești nu este această etichetă de persoană perfectă, ci ca ceilalți să observe cu adevărat că viața de mamă este dificilă, totuși reușești să faci cele mai bune alegeri, ca lucrurile să meargă. Fie că sari peste evenimentele de la școală ca să rezolvi ce ai de făcut la serviciu, pentru a păstra weekend-ul liber; sau că renunți la o cafea cu prietenele ca să participi la un spectacol al copiilor; ori că, pur și simplu, profiți de timpul în care doarme bebelușul, ca să spui o poveste copilului mai mare; toate acestea și multe altele sunt mici trucuri magice, prin care aduci echilibrul necesar în viața de zi cu zi. Și, chiar dacă nu-ți dorești o statuie, te-ai bucura ca cei din jur să remarce cât de bine te descurci.

2. Copiii tăi sunt foarte bine educați

Chiar dacă numai tu știi realitatea de acasă și luptele pe care le duci pentru disciplină, faptul că cei mici pot fi dați ca exemplu de bună purtare este un merit pe care l-ai dobândit cu sudoarea frunții. De aceea, orice replică de apreciere la adresa lor este, totodată, un compliment adresat ție. Deși îți reții zâmbetul de mândrie, sigur sufletul tău va înflori când cineva îți va lăuda odraslele. Ce se întâmplă mai târziu, când ajungeți acasă, este un secret care rămâne doar între voi.

3. Cei de la locul tău de muncă au noroc că lucrezi acolo

Multe mămici au primit, poate, replica (nu tocmai binevoitoare): „Ce noroc ai că te-au păstrat pe același post, după ce te-ai întors din concediul de maternitate!" Este vremea ca astfel de replici să înceteze, pentru că tu știi exact că ai fost și ești un angajat dedicat și conștiincios. De aceea, complimentul pe care orice mamă care muncește trebuie să-l primească este: „Echipa ta are noroc cu un om ca tine, o persoană atât de muncitoare, care crește și un copil. Felicitări pentru cum reușești să le planifici și să le rezolvi pe toate!"

4. Ești o persoană care mă inspiră

Acesta este un compliment de care s-ar bucura toate femeile, iar pentru o mamă este o adevărată gură de oxigen. Pentru că sunt implicate 100% în îngrijirea copiilor, multe mămici se tem că orice alte calități ale lor vor fi trecute cu vederea. Dar rolul de mamă nu exclude celelalte talente și însușiri ale noastre, dimpotrivă, le potențează. Fie că este vorba de modul ingenios în care planifică fiecare moment, fie de faptul că emană optimism, fie pentru că este creativă și are idei spontane, rezultat al orelor de joacă cu cei mici, o mamă este întotdeauna o persoană care inspiră.

5. Arați foarte bine

Pare un compliment banal, dar o mamă este atât de dornică să-l primească! Pentru că adesea, după naștere, imaginea de sine a multor femei se deformează. Ba chiar sunt persoane care gândesc: „Acum am copii, nu mai este timp pentru cochetării." Dar, în realitate, latura feminină nu dispare, nici măcar dacă nu o mai luăm deloc în seamă. Așa că orice mamă se va bucura să primească o astfel de laudă, însoțită de o privire admirativă și, poate, de o invitație romantică.

6. Ești persoana mea favorită

mama cu fiica

Iată un compliment neașteptat pentru o mamă de adolescent, care o va face să se simtă cu adevărat specială. Când copiii sunt mici, să fii favorita lor este un privilegiu dulce-amărui, pentru că vine însoțit de tot felul de obligații și nici un pic de timp liber. Dar este minunat să-ți păstrezi acest privilegiu când copilul tău a crescut și este pe punctul să devină adult. „Fiica mea, de 18 ani, mi-a spus din senin că sunt persoana ei preferată. Te simți minunat să fii persoana favorită a cuiva. Și acum, când nu suntem de acord cu ceva sau când este nemulțumită de ce îi zic, îmi amintesc de replica ei și simt că mă topesc.", mărturisește Kirsche, mamă a cinci copii.

7. Ești atât de calmă!

Imaginează-ți cum te simți când cineva îți spune că ești o adevărată personificare a calmului cu copiii. O simplă replică precum aceasta face să conteze toate acele momente în care ai făcut eforturi supraomenești să păstrezi un ton moderat și o atitudine echilibrată, când în jurul tău se declanșa haosul. Este visul oricărei mame ca cineva să-i observe tactul cu care abordează crizele de furie ale celor mici sau modul în care știe să facă negocieri în războiul interminabil al jucăriilor.

8. Ești o persoană puternică

Probabil că deja știi asta, dar este grozav să o auzi de la altcineva. Este o mică recompensă pentru nopțile nedormite, orele împărțite între casă și serviciu, efortul de a pregăti masa și a face lecții în același timp sau zilele petrecute în spital. Da, ești puternică, iar dacă acest lucru ți-l spune și altcineva, forța se înmulțește și chiar simți că poți muta și munții din loc.

9. Ești un exemplu nemaipomenit pentru copiii tăi

Una dintre dorințele cele mai puternice ale oricărei mame este de a fi un model pentru copii, de a le putea transmite acestora, prin puterea exemplului, acele valori la care ține. Este important pentru noi să știm că ceea ce preia copilul din comportamentul și gesturile noastre îi va aduce aprecierea celorlalți și echilibru interior. Orice mamă va fi fericită atunci când va primi un astfel de compliment de la persoană care contează pentru ea, pentru că atunci va avea certitudinea că ceea ce face ea, face bine.

mama si fiica

10. Meriți ce este mai bun

De multe ori, o mamă uită să mai fie atentă la nevoile ei și se dedică în totalitate celorlalți. Un astfel de compliment îi aduce aminte că este importantă și că propria ei bunăstare contează la fel de mult, pentru că este baza bunăstării întregii familii. Orice mamă merită ce este mai bun, în cuvinte și în gesturi. Acest compliment întărește sentimentul valorii personale și îi amintește necesitatea de a avea grijă și de sine.

Surse: https://www.workingmother.com; https://www.romper.com; https://www.rd.com; https://mom.me;

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Replici pe care o mamă de copil mofturos nu vrea să le audă
  Replici pe care o mamă de copil mofturos nu vrea să le audă

  Orice mamă de copil mofturos a întâlnit cel puțin o persoană binevoitoare, care i-a oferit sfaturi despre cum să rezolve problema nesfârșitelor nazuri ale micuțului...

  Părintele Vasile Ioana: Cuvintele pe care copilul nu trebuie să le audă din gura ta, mamă!
  Părintele Vasile Ioana: Cuvintele pe care copilul nu trebuie să le audă din gura ta, mamă!

  Părintele Vasile Ioana îndeamnă părinții să nu le spună copiilor anumite vorbe, care i-ar putea răni profund și care le poate afecta stima de sine.

  5 tipuri de parteneri pe care nimeni nu-i doreste
  5 tipuri de parteneri pe care nimeni nu-i doreste

  Daca esti in cautarea unui partener de viata, ar trebui sa fii atent la caracterul tau. Iata ce tipuri de parteneri sunt ocolite de fiecare data.

  7 lucruri pe care băieţii au nevoie să le audă de la tatăl lor
  7 lucruri pe care băieţii au nevoie să le audă de la tatăl lor

  Băieții și tații trebuie să construiască o relație specială pe parcursul copilăriei. Încă de la cea mai fragedă vârstă, micuţii noştri au nevoie şi de prezenţa...

  5 lucruri pe care orice mamă trebuie să le sacrifice pentru copilul ei
  5 lucruri pe care orice mamă trebuie să le sacrifice pentru copilul ei

  Iată la ce demersuri ar trebui să renunțe mamele pentru binele copiilor !

  Tabelul pe care orice mamă bună trebuie să îl aibă pe frigider
  Tabelul pe care orice mamă bună trebuie să îl aibă pe frigider

  Ne-am învățat să facem reguli pentru copiii noștri, însă mai puțin să facem reguli și pentru noi. Și nu mă refer aici la regulile de alimentație sau cele de la job,...

  Replici intre parinti pe care copilul NU trebuie sa le auda
  Replici intre parinti pe care copilul NU trebuie sa le auda

  Ce replici ati auzit intre parinti, care v-au marcat copilaria? Ce replici va ard inca urechile si inimile, pentru ca va apartin si v-au ranit propriul copil? Cum sa ne ferim copilul de...

  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord
  Ce își dorește de Crăciun prințesa Charlotte. Tatăl ei, prințul William, nu este de acord

  Perioada favorită din an a tuturor copiilor este din ce în ce mai: Crăciunul! Acum se pregătesc scrisorile către Moș Crăciun și micuții se asigură că sunt foarte cuminți și...

  © 2021 Qbebe