Din grija pentru copilul tau

Fetița unei vedete de la noi, discriminată de colegi. „I-au spart un dinte: O să fac plângere la Ministru”

Laurette (fotomodel, fost asistent TV, actriță), a postat pe o rețea de socializare un mesaj cu privire la faptul că fiica sa este victima bullying-ului repetat la școală. Ea a solicitat inclusiv sprijinul Ministrului Educației, după ce școala în care învață fetița nu a luat încă nicio măsură pentru sancționarea celor care au agresat-o.

Laurette Atindehou a luat această decizie după ce fiica ei, Serena, a fost agresată joia trecută și, în urma violențelor la care a fost supusă, i-a fost spart un dinte.

După acest eveniment, Laurette îi cere ajutorul actualului Ministru al Educației, Monica Cristina Anisie, începându-și postarea cu rememorarea amintirilor neplăcute pe care le-a păstrat și ea din vremea copilăriei, când s-a confruntat cu atitudinea ostilă de la școală din cauza culorii pielii: „Toată copilăria mea, și mai apoi adolescența, au fost umbrite de răutățile colegilor de școală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea...”

Ea a continuat explicând faptul că fetița ei este batjocorită la școală, că părinții și conducerea școlii nu iau nicio măsură în acest sens, iar violența este prezentă permanent în instituțiile de învățământ: „Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l am suportat când aveam vârstă ei. Pentru că este de culoare. Pentru că școală în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc și o fac zi de zi iau asta că pe o normalitate. Pentru că violența este, practic, una din materiile care se “predă” cu brio în școlile din România”.

Referitor la incidentul prin care a trecut Serena joia trecută, mama sa a precizat că a nimeni nu a luat nicio măsură pentru remedierea situației, chiar dacă fetița a tot suportat bullying-ul, care a culminat cu trauma fizică pe care a suferit-o: „Joi, fetiței mele i a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școală, plângerile mele ai fost considerate “răsfăț tv”.

Laurette a adăugat că fetița ei a fost și este crescută de ea, o mamă singură, iar faptul că sunt de culoare nu înseamnă că nu merită să fie respectate: „Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mama singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. Sunt o mama singură și lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci și cu o mentalitate extrem de primitivă”.

Vedeta a spus și că s-a abținut să-și facă singură dreptate, că a căutat ajutor la conducerea școlii, dar că aceasta nu a făcut decât să mușamalizeze totul. În aceste condiții, s-a gândit că este cel mai bine să ceară dreptate Ministrului Educației, la care face apel să-i arate fiicei ei că școala nu înseamnă violență, umilințe și jigniri: „...cer public doamnei ministru, dascăl la rândul ei, să-mi ajute fetiță. Să-i spună dânsa că școala nu înseamnă numai bătăi și jigniri, ci este locul în care va învața să scrie, să socotească, să râdă, să respecte, să prețuiască, să iubească, să își facă prieteni și să își amintească, peste ani, cu drag și nostalgie de “doamna” ei.

Postarea lui Laurette se încheie cu următorul mesaj: „Vă rog nu-mi schingiuiți sufletul copilei mele doar pentru că s-a născut mulatră!”

Surse: ciao.ro, evz.ro, stiritv.ro

 

Vedete care au refuzat să-și supună corpul unei sarcini și au apelat la mamă surogat

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Prim-ministru Finlandei, cea mai tânără femeie pe acest post, a fost crescută de două mame
  Prim-ministru Finlandei, cea mai tânără femeie pe acest post, a fost crescută de două mame

  Sanna Marin a devenit cel mai tânăr conducător al unei națiuni și urmează să devină și cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării.

  Naștere în secret: află ce vedete au devenit părinții unei fetițe
  Naștere în secret: află ce vedete au devenit părinții unei fetițe

  Laura Andreșan și Grasu XXL au devenit părinții unei frumoase și sănătoase fetițe. Laura a născut în secret, însă totul a descurs ca la carte și părinții proaspeți...

  Test de personalitate: Cine a spart vaza? ​Afl​a​-​ti caracterul​ ​ ​in functie de cum judeci acest desen
  Test de personalitate: Cine a spart vaza? ​Afl​a​-​ti caracterul​ ​ ​in functie de cum judeci acest desen

  Uneori, viata ne pune in situatia in care trebuie sa dezlegam mistere demne de Sherlock Holmes. Sunt cazuri greu de solutionat, in care nu exista urme vizibile, care sa indice un anume...

  Ministru al Sănătății: Lăsați oamenii să bea, să fumeze și să mănânce carne roșie
  Ministru al Sănătății: Lăsați oamenii să bea, să fumeze și să mănânce carne roșie

  Ministrul Sănătății din Norvegia a afirmat că oamenii ar trebui lăsați să fumeze, să bea și să consume carne roșie „atât cât vor".

  Bullyingul ucide! La numai 12 ani s-a sinucis pentru că a fost criticată de colegi
  Bullyingul ucide! La numai 12 ani s-a sinucis pentru că a fost criticată de colegi

  Hărțuirea online a adolescenților face ravagii și poate chiar duce până la sinucidere!

  Noi acuzații de malpraxis în România! O fetiță a murit, după ce a fost văzută de 15 medici
  Noi acuzații de malpraxis în România! O fetiță a murit, după ce a fost văzută de 15 medici

  O familie din Reghin plânge moartea fetiței de 3 ani, acuzând medicii că nu au reușit să îi pună un diagnostic corect!

  Video: Fetita paralizata din cauza unei muscaturi de capusa
  Video: Fetita paralizata din cauza unei muscaturi de capusa

  Ceea ce părea doar o criză tipică de copil răsfățat s-a dovedit a fi o problemă serioasă de sănătate provocată de mușcătura unei căpușe. O mamă din Oregon a postat...

  © 2019 Qbebe