O mai ții minte pe Super Nanny? Ce poveste impresionantă de viața are femeia care îi făcea pe copiii obraznici să-și asculte părinții

Bianca Geica - Redactor Senior

Cine nu își mai amintește celebra emisiune tv „Super Nanny”, în care dădaca Irina Petrea îi ajuta pe părinții din toată țara să își disciplineze copiii neascultători și să relaționeze mai bine cu aceștia! „Super Nanny” era singura emisiune de parenting de la acea vreme (începutul anilor 2000) și ani la rând a fost lider de audiență, cucerindu-i rapid pe români. Iar asta datorită Irinei Petrea, despre care puțini știu că a trecut prin adevărate traume, de-a lungul vieții.

Descoperă povestea impresionantă de viața a femeii care îi facea pe copiii obraznici să-și asculte părinții!

Cum a început povestea „Super Nanny”

Invitată la emisiunea online „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță, Irina Petrea a vorbit despre cum a început povestea lui „Super Nanny” și care a fost momentul crucial în care aceasta a decis să participe la castingul care i-a schimbat viața.

irina petrea
Foto: Ciprian Belu via facebook.com/Irina.Petrea.Sullivan 

„A fost o selecție. Cum a venit selecția este o poveste simpatică. Pe vremea respectivă lucram în politică, în PR politic și eram în fiecare zi cu ziarele în mână, să citesc tot ce mai apărea în legătură cu clientul meu. La un moment dat, am închis un ziar și l-am aruncat pe un maldăr de ziare. Ziarul a alunecat până la bază și s-a deschis. Eu l-am închis și l-am aruncat din nou. Ziarul din nou a căzut și din nou s-a deschis. A treia oară când a căzut, mi-a ajuns la picioare și s-a deschis din nou tot acolo așa că am zis: e ceva!

Iau și citesc, era un anunț foarte mare despre un show de televiziune în care trebuie cutare și cutare, experiență de televiziune, pregătire psihologică. Am stat și m-am gândit și mi-am dat seama că le am și le-am scris. După vreo două săptămâni a venit solicitarea de interviu și m-am prezentat.

Cred că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare, cred că dacă ești atent la momentul respectiv, cred că ai de înțeles multe. Uneori Universul, Divinitatea, îți vorbesc și îți vorbesc direct (...) era pentru mine ceva în ziarul respectiv. (...) A venit interviul, au mai venit apoi și niște probe și ce să vezi, am fost cea aleasă (...) La începutul acelui an eu m-am rugat să am foarte mulți copii și să mă întorc în televiziune, știi cât a durat? Șase luni până când s-a întâmplat”, a povestit Irina Petrea.

Ce a însemnat popularitatea emisiunii „Super Nanny” pentru Irina Petrea

Nu încape îndoială că participarea la emisiunea „Super Nanny” i-a schimbat radicat viața Irinei Petrea. Aceasta recunoaște că de multe ori nici nu ieșea bine din casă că era oprită pe stradă de părinți, oameni în vârstă, chiar și de copii și adolscenți care îi spuneau că au văzut-o la televizor.

„Cred că emisiunea respectivă, care a fost un reality show pe bune, cu oameni reali cu probleme reale, fără nimic fake-uit (...) a fost pentru România prima dată când educația parentală a apărut în prim plan. După acest show, în momentul în care copiii mă opreau pe stradă, m-a făcut să înțeleg nu că eram celebră,(...) mă opreau copiii în parc și împărtășeau experiențele cu mine cu o familiaritate dezarmantă”, a povestit Irina Petrea.

De ce a renunțat la „Super Nanny”

Irina Petrea a vorbit și despre ce a determinat-o să renunțe la emisiunea „Super Nanny”, deși era una dintre cele mai vizionate producții la acel moment. Aceasta spune că la un moment dat nu se mai regăsea în format și este de părere că producătorii oricum și-ar fi dorit o figură nouă.

„Au fost mai multe lucruri și probabil producătorii șitau dorit o altă față... eu mi-am dorit puțină liniște, puțin timp pentru mine. Eram realmente epuizată și după vacanța de iarnă nu s-a filmat, au stat, ezitau, iar apoi când s-a reluat, în vară, cumva a fost o despărțire tacită.

Pentru mine a fost foarte bine pentru că am avut ocazia să scriu mai multe lucruri într-o carte, pe care am scris-o în șase săptămâni. Într-un fel m-am simțit îndepărtată, dar nu m-am supărat. A fost ceva ce nu am înțeles foarte bine, dar nu mi-a picat rău în momentul respectiv”, a dezvăluit Irina Petrea.

irina petrea cu ochelari de soare
Foto: Ciprian Belu via facebook.com/Irina.Petrea.Sullivan 

Dramele care au marcat-o pe Irina Petrea. În ultimii doi ani i-au murit ambii părinți

Ultimii doi ani au fost extrem de dificili pentru Irina Petrea. Tot în emisiunea „În Oglindă”, celebra dădacă a mărturist că în anul 2020 și-a pierdut tatăl, iar cinci luni mai târziu a rămas și fără mamă.

„I-am pierdut în ultimii doi ani pe amândoi. În 2020 a murit tata, în condiții foarte oribile. Făcuse un accident vascular cerebral în decembrie 2019, norocul lui a fost că tocmai atunci venisem eu acasă, în 10 minute am chemat salvarea, au venit, le-am spus clar că tata a făcut accident vascular cerebral, știam care sunt semnele.

L-au luat, în două ceasuri era deja pe terapie, pe perfuzie, s-a recuperat foarte bine, a rămas cu o pierdere de echilibru și, bineînțeles, a fost pus pe medicație, lua anticoagulante. La un moment dat, dezechilibrându-se, a căzut, s-a tăiat, i-au făcut o transfuzie, l-au stabilizat, după care s-a rupt filmul. Nu am mai putut să discutăm cu medici, cu asistente, cu nimic, a fost dus, izolat într-o aripă de spital unde nu aveam nici semnal să sunăm, nu primeam niciun fel de comunicare. În seara aceea mi-au comunicat că a murit, iar mama a murit la cinci luni după.”, a declarat Irina Petrea.

Și-a văzut mama murind

La cinci luni după ce tatăl său a murit, Irina Petrea se vedea nevoită să facă față unei alte tragedii. Mama ei s-a stins din viață, iar dădaca a fost martoră la momentul terifiant.

„Pe mama am avut-o filmată cum a murit, pentru că i-am pus camere video în casă, ca să pot s-o ajut dacă se întâmplă ceva. Aveam vecine care aveau cheia, doctorița, care era foarte aproape de ea. În fața camerei a intrat în comă și în câteva ore a ajuns la spitalul de neurochirurgie la Iași cu elicopterul! Dar nu se mai putea face absolut nimic.”, a mărturisit Irina Petrea.

Fratele său vitreg s-a stins și el acum trei luni

În urmă cu trei luni, Irina Petrea a primit încă o lovitură cumplită, atunci când fratele ei vitreg s-a stins și el din viață. „A murit și fratele meu, acum trei luni. A făcut o ciroză și s-a dus. Eram frați numai de tată”, a dezvăluit aceasta.

Irina Petrea iubește copiii, dar nu poate deveni mamă

Irina Petrea a vorbit și despre motivele care o împiedică să devină mamă. Deși iubește enorm copiii, Super Nanny fiindcă se confruntă cu infertalitatea primară. Cu toate acestea, vedeta spune că a luat în calcul adopția unui copil.

„M-am obișnuit cu asta, am trecut peste! Pur și simplu sufăr de ceea ce suferă o mulțime de alte femei, de infertilitate primară, doar că nu am știut. Când am văzut că nu rămân gravidă, m-am întrebat oare de ce? Apoi făcând tot felul de analize am constatat că sufăr de acest lucru și nu se poate face nimic.

M-am gândit să adopt un copil, dar pentru asta trebuie să fii ambii parteneri de acord, iar acest subiect a rămas suspendat deocamdată. Nu am putut să ne punem de accord cu privire la acest subiect și am lăsat-o așa, pentru că e mai bine să rămân echilibrată decât să mă tulbur cu o grămadă de lucruri pe care nu le pot rezolva. Nu am făcut nicio dramă din asta, mi-a fost greu, dar am trecut peste, până la urmă trebuie să accepți ceea ce nu poți să schimbi”, a mărturisit Irina Petrea.

Urmărește mai jos întregul interviu:

Citește și:

Surse foto: Ciprian Belu, facebook.com/Irina.Petrea.Sullivan 

Surse articol: YouTube In oglinda - "Supernanny" Irina Petrea iubeste copiii, dar nu poate avea copii! "Imi venea sa sar.."

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mai ții minte pe micuța Lucy din Dallas? Are 62 de ani acum și a avut o viață tumultoasă
  O mai ții minte pe micuța Lucy din Dallas? Are 62 de ani acum și a avut o viață tumultoasă

  Despre serialul Dallas se poate spune că a fost mai mult decât îndrăgit, a reprezentat un punct de reper, o ancoră a unei generații întregi. Printre protagoniștii săi...

  De ce părinții buni au copii obraznici
  De ce părinții buni au copii obraznici

  Imaginați-vă două tipuri de familii foarte diferite, fiecare în jurul mesei de cină într-o seară tipică. Ambele familii se situează în două planuri diferite, iar...

  Îl mai ții minte pe Neville din Harry Potter? Acum este unul dintre cei mai sexy actori din lume
  Îl mai ții minte pe Neville din Harry Potter? Acum este unul dintre cei mai sexy actori din lume

  Îți mai aduci aminte de Neville Longbottom din filmele ”Harry Potter”? Ei bine, Matthew Lewis, actorul care îl interpretează pe celebrul personaj, nu mai arată...

  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum
  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum

  Există câteva pelicule cinematografice care au supraviețuit probei timpului, iar unii actori care au devenit cunoscuți tocmai prin prisma interpretării anumitor roluri. O astfel de...

  Copiii care încep să vorbească mai târziu sunt mai obraznici
  Copiii care încep să vorbească mai târziu sunt mai obraznici

  Un nou studiu a demonstrat că există o legătură directă între faptul că un copil începe să vorbească târziu și apariția tulburărilor de comportament. Potrivit...

  Stilul de parenting care are ca rezultat cei mai obraznici copii
  Stilul de parenting care are ca rezultat cei mai obraznici copii

  Printre factorii ce influențează cel mai mult comportamentele unui copil se regăsește și adoptarea unui anumit stil de parenting. Astfel, stilul de parenting folosit pentru a crește...

  Chef Sorin Bontea, despre viața de familie: „Să încerci să-ți ții copiii lângă tine este o formă de egoism”
  Chef Sorin Bontea, despre viața de familie: „Să încerci să-ți ții copiii lângă tine este o formă de egoism”

  Simpaticul chef Sorin Bontea (cum i-ar spune Gina Pistol) are o carieră impresionantă. A devenit cunoscut mai ales prin prisma show-urilor culinare televizate la care a participat, dar și...

  7 lucruri pe care părinții le sacrifică pentru a oferi o viață mai bună copiilor
  7 lucruri pe care părinții le sacrifică pentru a oferi o viață mai bună copiilor

  Încă din primele clipe în care ne ținem copiii în brațe, nu numai că simțim o bucurie imensă, dar știm și că ne vom confrunta cu numeroase provocări. Acestea nu...

  © 2022 Qbebe