Alege conştient – 100% organic pentru sănătate, stare de bine şi evoluţie!

Corina Naftanaila

Grija pentru sănătate a devenit, din fericire, una dintre priorităţile tot mai multor oameni. Am înţeles că este nevoie să fim mai bine informaţi, să fim receptivi la nevoile propriului corp, să includem în stilul nostru de viaţă obiceiuri care ne fac bine şi să le eliminăm pe cele care ne dăunează, atât nouă cât şi naturii.

 

În tot acest proces, am descoperit că alimentaţia are un rol esenţial, că ceea ce introducem în organismul nostru are un impact puternic asupra sănătăţii, dar şi asupra nivelului de energie, stării de spirit, asupra calităţii vieţii în general. Încet, încet începem să observăm şi că impactul alegerilor noastre se extinde mai departe de propria noastră persoană şi că putem contribui, zi de zi, cu paşi mici, la protejarea mediului înconjurător pentru generaţiile viitoare.

organic india

Efectele substanţelor chimice asupra organismului uman, încă necunoscute

Deşi s-au făcut progrese semnificative, efectele folosirii substanţelor chimice în agricultură - erbicide, pesticide, fertilizatori - asupra organismului uman nu sunt cunoscute pe deplin. Un lucru însă e cert: aceste substanţe chimice pătrund în corpul nostru nu doar prin consumul alimentelor în al căror proces de obţinere au fost folosite, ci şi indirect, prin contaminarea solului, a apei şi chiar a aerului din preajma culturilor. Cei mai expuşi sunt fermierii, ce pot inhala aceste substanţe chimice sau se pot contamina prin contact cutanat.

Copiii sunt supuşi unui risc mai mare, întrucât organismul lor este incapabil să elimine suficient de repede toxinele. Pesticidele pot afecta dezvoltarea copiilor în toate stadiile, pornind chiar din pântecul mamei.

Specialiştii avertizează că, chiar dacă fiecare substanţă chimică este testată individual şi presupunem că limitele sunt stabilite întotdeauna corect, cel mai adesea pentru fiecare cultură se folosesc mai multe tipuri de pesticide şi erbicide, iar efectele interacţiunii acestora în organismul nostru sunt insuficient studiate.

Soluţia 100% organic

Spălarea sau curăţarea fructelor, legumelor, ierburilor poate fi utilă, însă nu este nici pe departe suficientă pentru a elimina riscul expunerii la aceste substanţe chimice. Din păcate, multe dintre ele pătrund prin rădăcini în sistemul plantei şi se răspândesc, făcând îndepărtarea lor imposibilă. Te poţi asigura că îţi protejezi organismul, însă, alegând produse organice.

Alimentele 100% certificate organic conţin exclusiv ingrediente cultivate fără fertilizatori, pesticide, erbicide sau alte substanţe chimice, pe sol netratat cu substanţe sau îngrăşământ chimic de cel puţin 3 ani. Agricultura organică respinge folosirea hormonilor de creştere, a ingineriei genetice sau a iradierii în vederea conservării alimentelor. Mai mult, aceste culturi au un impact benefic incredibil asupra mediului înconjurător - susţin regenerarea solului, protejează fauna, previn contaminarea surselor de apă potabilă.

Beneficiile consumului de produse organice

Cercetările ştiinţifice confirmă faptul că există beneficii clare pentru promovarea culturii şi a consumului de produse alimentare naturale, cu ingrediente certificate organic:

• Alegerea 100% organic nu înseamnă doar protejarea organismului împotriva efectelor dăunătoare şi poate chiar nocive ale substanţelor chimice, ci şi furnizarea de nutrienţi esenţiali. Plantele crescute organic conţin cantităţi mai mari de vitamina C - de până la 69% faţă de cele convenționale, fier, magneziu, fosfor şi fitochimicale cu efect antioxidant (antocianine, flavonoide, carotenoide). Creşterea consumului de polifenoli şi antioxidanţi şi reducerea expunerii la pesticide, erbicide şi alte substanţe chimice au fost asociate cu reducerea riscului de apariţie a bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare şi neurodegenerative, dar şi a riscului de apariţie a unor anumite tipuri de cancer (precum limfomul non-Hodgkin).

• Culturile convenţionale conţin niveluri ridicate de metale toxice precum cadmiul, un metal cu o toxicitate foarte mare, chiar şi în doze mici. Cadmiul este eliminat foarte greu din organism, astfel că se acumulează în timp şi poate cauza disfuncţii ale rinichilor şi plămânilor sau demineralizarea oaselor. Medicii şi specialiştii recomandă limitarea, pe cât posibil, a expunerii la aceste substanţe toxice.

• Laptele, carnea şi brânzeturile organice conţin mai mulţi acizi graşi omega-3, benefici pentru sănătate. În prezent, EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor) recomandă dublarea aportului de acizi graşi omega-3 pentru populaţia Europei.

• Studiile atrag atenţia asupra faptului că femeile însărcinate care consumă o cantitate mai mare de alimente organice au un risc mai scăzut de preeclampsie şi şanse mai mici de a naşte copii cu hipospadie.

• Consumul de produse organice a fost asociat cu o calitate mai bună a spermei, dar şi cu un risc mai scăzut pentru apariţia bolilor de inimă.

Suplimente şi ceaiuri din plante organice, o alegere conştientă pentru sănătate şi stare de bine, sunt disponibile şi în România

Inspiraţi de această nevoie pregnantă a oamenilor de întoarcere la natură şi natural, fondatorii ORGANIC INDIA au conceput un proiect holistic ce a reuşit să schimbe aspectul agriculturii din nordul Indiei prin introducerea culturilor 100% organice. În timp, acest concept s-a transformat într-un model de afacere sustenabilă ce continuă şi azi să ofere sprijin micilor agricultori din India şi lupta să vindece pământul aridizat de suprasaturarea cu substanţe chimice. Compania distribuie azi în peste 50 de ţări din întreagă lume produse ce conţin plante medicinale 100% Certificate Organic, de o calitate excepţională.

Gamele de produse ORGANIC INDIA - suplimente, pudre, ceaiuri - conţin plante medicinale indiene 100% Certificate Organic, folosite de mii de ani şi în Ayurveda şi ale căror beneficii pentru sănătate au fost demonstrate în numeroase studii ştiinţifice:

• Tulsi (Busuioc Sfânt) - plantă adaptogenă, cu efect antistres şi antidepresiv;
• Neem - plantă cu efect de purificare a sângelui şi acţiune benefică în afecţiunile pielii;
• Ashwadandha - plantă cu acţiune anxiolitică şi efect benefic asupra sexualităţii şi sănătăţii sistemului reproducător;
Shatavari - plantă ce echilibrează nivelul de hormoni, acţionează benefic în menopauza şi stimulează lactatia;
• Brahmi (Gotu Kola) - plantă adaptogenă ce sprijină memoria şi îmbunătăţeşte starea psihică;
• Turmeric - antiinflamator natural, cu acţiune benefică pentru sănătatea articulaţiilor;
• Ghimbir - plantă cu efect energizant şi de stimulare a metabolismului;
• Triphala - formulă ayurvedică bogată în antioxidanţi, cu efect de curăţare naturală a colonului, ce previne constipaţia.

ORGANIC INDIA nu foloseşte în niciun stadiu al producţiei pesticide sintetice, erbicide, îngrăşăminte sau alte tratamente chimice şi produsele nu conţin organisme modificate genetic (Certificare Non-GMO).

organic india

De ce să alegi 100% organic? Pentru că e singură cale prin care putem înainta frumos ca indivizi, ca specie, ca locuitori ai unei planete ce are nevoie să se vindece. Stă în puterea ta să iei decizii conştiente! Alege produse certificate organic pentru sănătatea ta, a celor dragi şi a naturii, pentru planetă, pentru speranţă şi viaţă!

Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA şi pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale indiene, folosite şi în Ayurveda de mii de ani, pe site-ul www.organicindia.ro!

Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMÂNIA pentru a descoperi împreună puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: Adevărată Stare de Bine!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Regulatpro ® Bio - Un plus de ajutor 100% natural pentru sănătate!
  Regulatpro ® Bio - Un plus de ajutor 100% natural pentru sănătate!

  Știați că în corpul uman au loc mai mult de 200 de milioane de procese chimice în fiecare zi? Fiecare proces individual este controlat de enzime, produse special de organism,...

  Sarcina oprită în evoluție: cauze, simptome, tratament
  Sarcina oprită în evoluție: cauze, simptome, tratament

  Sarcina oprită în evoluție reprezintă o complicație cu care nu își dorește să aibă de-a face nicio gravidă, fiind cauzată de o infecție, de o problemă cu placenta, un...

  Aventuri noi în fiecare zi! Iată noua gamă de hăinuțe din bumbac organic pentru copii și bebeluși
  Aventuri noi în fiecare zi! Iată noua gamă de hăinuțe din bumbac organic pentru copii și bebeluși

  O mămică responsabilă știe că din grija pentru copil face parte și alegerea hăinuțelor care să fie realizate din materiale cât mai naturale. Printre astfel de materiale se...

  Bebeluș internat în stare gravă! Tatăl spune că l-a strivit în somn din greșeală, dar anchetatorii au altă părere
  Bebeluș internat în stare gravă! Tatăl spune că l-a strivit în somn din greșeală, dar anchetatorii au altă părere

  Un bebeluș este internat în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, cu numeroase leziuni în zona craniană, după ce tatăl său l-ar fi strivit, din...

  Sănătatea este pe primul loc! Alege BIO pentru familia ta
  Sănătatea este pe primul loc! Alege BIO pentru familia ta

  Pentru a putea să ții pasul cu ritmul trepidant al vieții de zi cu zi, să te împarți cu succes între îndatoririle profesionale și viața de familie și să simți că...

  Aveți un bebeluș și o pisică? Avertismentul unei mame, după ce băiețelul ei a ajuns în stare gravă la spital
  Aveți un bebeluș și o pisică? Avertismentul unei mame, după ce băiețelul ei a ajuns în stare gravă la spital

  Animalele de companie sunt o mare bucurie într-o casă cu copii dar, pentru a ne asigura că nu îi vor pune în niciun fel în pericol pe cei mici, trebuie să fim...

  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii
  Cum să îți păstrezi o stare emoțională echilibrată în timpul sarcinii

  Pentru o femeie gravidă, sarcina reprezintă un adevărat carusel de stări și emoții, de la entuziasm total, la temeri, frică, îngrijorare și speranță. Este absolut normal să...

  Alege calitatea unei cămăși produse în România!
  Alege calitatea unei cămăși produse în România!

  Casual, office sau elegante, cămășile sunt piesele vestimentare de rezistență din orice garderobă, pe care le poți integra în orice ținută, la orice ocazie. Brand...

  © 2022 Qbebe