Medicii i-au spus că e doar surplus de grăsime, dar această mamă era să moară din cauza unei boli nediagnosticate!

Medicii i-au spus că e doar surplus de grăsime, dar această mamă era să moară din cauza unei boli nediagnosticate!

Bianca Geica - Redactor Senior

O mamă era cât pe ce să moară după ce medicii i-ar fi ignorat în mod repetat simptomele, spunând că burta ei proeminentă este doar consecința faptului că s-a îngrășat. 

Era să moară din cauza unei boli nediagnosticate!

La începutul anului, Sarah McInnes, în vârstă de 38 de ani, s-a plâns medicului său de familie că a crescut cu două numere de rochie în doar patru săptămâni. Inițial, medicii i-au spus că această creștere neobișnuită în greutate se datora faptului că mânca prea mult, chiar dacă dieta ei nu se schimbase. De fapt, ea trăia de 20 de ani cu o afecțiune nediagnosticată care îi punea viața în pericol.

ecografia lui sarah
Foto: Triangle News/ NY Post

Sarah, din Kilbirnie, Scoția, suferea de dureri de ani de zile și a spus că se simțea ca și cum ar fi cărat după ea „un rucsac plin cu pietre”. În ianuarie, i s-a recomandat o ecografie pelviană după ce un medic a acordat mai multă atenție cazului său și nu a pus abdomenul său mărit pe seama mâncatului în exces. Atunci a fost descoperit un chist de 116 de centimetri care îi ocupa femeii aproape tot abdomenul, strivindu-i celelalte organe. Sarah spune că nu a avut burta atât de mare nici când era însărcinată în ultima săptămână cu gemenii săi.

Citește și: 4 boli ale ovarelor pe care le poți avea

„Am auzit explicațille medicilor de atât de multe ori încât am început să le cred. Întotdeauna era doar „Ești grasă, ești obeză, trebuie să mănânci mai puțin”. Mă scoteau din sărite, mai ales că nu mâncam prea mult și am urmat atâtea diete încercând să scap de kilogramele în plus”, mărturisește Sarah pentru NY Post.

În martie, Sarah a suferit o operație istovitoare de patru ore și jumătate, în care a trebuit să i se facă și o histerectomie și să i se îndepărteze o parte din stomac. Înainte de intervenție, soțul Allan, în vârstă de 44 de ani, a trebuit să semneze o declarație prin care confirma că înțelege că există o șansă de 50% ca Sarah să nu supraviețuiască operației.

sarah si sotul ei, allan
Sarah McInnes și soțul ei, Allan | Foto: Triangle News/ NY Post

În timpul operației, medicii au descoperit că Sarah suferea și de endometrioză, o afecțiune în care un țesut similar cu mucoasa uterină poate crește pe alte organe, cum ar fi trompele uterine, ovarele și intestinele. Aceasta poate fi extrem de dureroasă, în special în timpul menstruației, poate face ca sexul și mersul la toaletă să fie chinuitoare și poate cauza probleme de fertilitate.

Citește și: Sindromul ovarului polichistic

Sarah a spus: „Doctorul mi-a spus că, în cei 25 de ani de când face această operație specifică pentru endometrioză, nu a văzut niciodată o situație atât de gravă. Sunt atât de bucuroasă că sunt aici astăzi”.

A fost ignorată de „sute de ori” de medici

Sarah a început să observe pentru prima dată simptomele endometriozei în anul 2000, la vârsta de 16 ani. Leșina din cauza crampelor menstruale chinuitoare, vomita și trebuia să își ia zile libere de la școală din cauza durerilor. Ea a descris durerea provocată de această afecțiune ca fiind „cea mai rea pe care am simțit-o vreodată” - mai rea decât durerile nașterii.

Dar, în ciuda faptului că a mers la medic timp de două decenii pentru a-i spune despre această problemă, însă fără rezultat. Sarah a spus: „Cred că a fost nevoie de cel puțin câteva sute de vizite la medicul meu de familie și de cel puțin șase sau șapte vizite la Urngețe pentru a fi diagnosticată cu endometrioză. Îmi spuneau doar că „uneori fetele trebuie să se confrunte cu dureri menstruale neplăcute” sau că durerile menstruale sunt normale și că orice femeie trece prin ele. O doctoriță insensibilă chiar m-a întrebat dacă am impresia că sunt singura femeie din lume care are dureri menstruale”.

Dar durerile lui Sarah au devenit atât de puternice încât nu mai putea să se ridice din pat, fiind nevoită în cele din urmă să renunțe la munca în comerțul cu amănuntul în urmă cu șase ani. Ea a încetat să mai petreacă timp și să se joace cu cei trei băieți ai ei, gemenii Kyle și James, în vârstă de 19 ani, și Mark, în vârstă de nouă ani, lucru care a aruncat-o într-o depresie cruntă.

sarah si copiii ei
Sarah McInnes și copiii ei - Kyle, 19 ani (stânga spate), James, 19 ani (dreapta spate) și Mark, 9 ani (dreapta față) | Foto: Triangle News/ NY Post

Se crede că chistul lui Sarah a crescut timp de cinci ani, începând cu 2017. În acel an, pe pielea ei apăruse o erupție cutanată de culoare roz aprins, cu pete dureroase, pe picioare, pe piept și pe față - un simptom al endometriozei.

Acum ea așteaptă să afle dacă chistul ovarian uriaș este canceros. Chisturile sunt frecvente la persoanele cu endometrioză și, de cele mai multe ori, nu sunt mortale. Dar pentru că cel al lui Sarah a fost lăsat nediagnosticat atât de mult timp și i s-a permis să crească atât de mult, medicii se tem că ar putea avea consecințe grave.

Sarah a explicat: „Medicii mi-au spus că, din cauză că a fost lăsată ani și ani de zile și pentru că s-a lipit de toate organele mele, există o șansă foarte mare să fie canceroasă. Tot acest timp în care m-am confruntat cu boala mea și cu durerea ne-a pus la grea încercare, în special pe soțul meu, Allan, care a fost uimitor.”

Din păcate, îndepărtarea chistului și a unor părți din endometrioză a redus doar ușor simptomele lui Sarah. Din cauza că s-a extins și pe intestinele sale, mersul la toaletă este un iad, iar Sarah are în continuare dureri mari. Ea a spus: „Speram că odată ce se va termina totul va fi bine, dar nivelul meu de durere abia a scăzut la cinci sau șase și încă mă lupt în fiecare zi. Durerea este constantă și durerile de spate la fel. Mi-aș dori să fiu normală, cu o viață normală în care să pot merge la serviciu, în vacanță și să mă bucur de timpul petrecut cu copiii și prietenii mei, dar nu pot. Și nu voi putea face asta niciodată, pentru că toate simptomele mele au fost ignorate atât de mult timp.”

Soțul lui Sarah a fost nevoit să preia cea mai mare parte a îngrijirii copiilor, dar și să renunțe la slujba sa de asistent de depozit pentru a-și asuma rolul de îngrijitor cu normă întreagă al lui Sarah.

Emma Tegala, de la Endometriois UK, a declarat: „În mod șocant, este nevoie în medie de opt ani pentru a obține un diagnostic de endometrioză în Marea Britanie. Din păcate, auzim în mod regulat povești de la cei care suferă de această afecțiune și cărora li se spune inițial că durerile pelviene severe și perioadele dureroase sunt normale.”

Emma a spus că lipsa de conștientizare cu privire la endometrioză, faptul că simptomele sale se intersectează cu alte afecțiuni și tabuul în jurul discuțiilor despre menstruație joacă un rol în faptul că afecțiunea este diagnosticată atât de târziu.

Citește și: Medicul care mi-a supravegheat sarcina mi-a spus că fetița are un chist, cât tot abdomenul ei

Surse foto: Triangle News/ NY Post

Surse articol: NY Post

Articolul urmator
Medicii m-au forțat să alăptez și din cauza asta m-am confruntat cu depresia postnatală
Medicii m-au forțat să alăptez și din cauza asta m-am confruntat cu depresia postnatală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă a făcut cezariană de urgență, dar medicii au descoperit că uterul era gol: „Le-am spus că ceva este în neregulă, dar nu m-au ascultat pentru că aveam doar 17 ani”
  O mamă a făcut cezariană de urgență, dar medicii au descoperit că uterul era gol: „Le-am spus că ceva este în neregulă, dar nu m-au ascultat pentru că aveam doar 17 ani”

  O femeie s-a dus la spital să nască prin cezariană, dar când medicul a făcut incizia, a descoperit că uterul său era gol. Găsiți explicația mai jos.

  „Copilul meu de 2 ani era să moară din cauza dopului de la cadă”. Ce avertizează o mamă în mediul online
  „Copilul meu de 2 ani era să moară din cauza dopului de la cadă”. Ce avertizează o mamă în mediul online

  Încă din momentul în care micuțul tău face primii pași, te gândești adesea că inclusiv casa voastră poate fi o sursă de numeroase pericole pentru el. Din acest...

  S-a spus că bebelușii au murit din cauza mamelor, dar o nouă anchetă a descoperit nereguli la maternități
  S-a spus că bebelușii au murit din cauza mamelor, dar o nouă anchetă a descoperit nereguli la maternități

  Raport cutremurător într-o maternitate din nord-estul Angliei! Peste 200 de nou-născuți au murit din cauza proastelor îngrijiri medicale și 9 mame și-au pierdut viața după...

  Un băiețel de 3 ani din Tecuci a murit în spital din cauza unei amigdalite. ”Eu tot ziceam că nu e ok”. Părinții acuză medicii
  Un băiețel de 3 ani din Tecuci a murit în spital din cauza unei amigdalite. ”Eu tot ziceam că nu e ok”. Părinții acuză medicii

  Cea mai cumplită experiență prin care poate trece un părinte este să își piardă copilul. Prin așa ceva trece și o familie din Tecuci, în condițiile în care un...

  Medicii i-au spus că va trăi doar 2 ani, dar a sfidat soarta și a împlinit 25 de ani! Este cel mai vârstnic pacient cu displazie tanatoforică
  Medicii i-au spus că va trăi doar 2 ani, dar a sfidat soarta și a împlinit 25 de ani! Este cel mai vârstnic pacient cu displazie tanatoforică

  Când Christopher Alvarez a venit pe lume, medicii i-au spus mamei sale că va trăi cel puțin 2 ani. Astăzi, Chris are 25 de ani și este cea mai în vârstă persoană...

  O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
  O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

  O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

  Fiica mea este agresată din cauza numelui ei. I-am spus că mama ei l-a ales
  Fiica mea este agresată din cauza numelui ei. I-am spus că mama ei l-a ales

  Un tată de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit.com, că a fost nemulțumit de numele pe care soția lui l-a ales pentru fiica lor încă de când l-a auzit...

  Mama a simțit un miros putred venind de la fetița ei. Medicii au rămas șocați când au descoperit cauza
  Mama a simțit un miros putred venind de la fetița ei. Medicii au rămas șocați când au descoperit cauza

  O mamă ajunge cu fiica ei la spital, după ce un miros îngrozitor, putred care venea de la copilă, și care nu a dispărut după ce i-a făcut baie, a speriat-o îngrozitor....

  © 2024 Qbebe