Sfaturi prețioase de la o mamă din Italia: iată ce aș fi făcut diferit, înainte ca lucrurile să devină grave

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O mamă cu doi copii din Italia vorbește despre greșelile care au condus la evenimentele de acolo din ultimele săptămâni, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri și decese provocate de noul coronavirus. Ea vine cu sfaturi pentru familii, în scopul protejării în fața acestui virus.

Katherine Wilson locuiește în Italia și a dezvăluit tragedia cu care se confruntă această țară: „Virusul a făcut ravagii în țara noastră. Spitalele din nord sunt pe punctul de a intra în colaps. Secțiile de terapie intensivă sunt pline de vârstnici, dar și de persoane care au în jur de 40-50 de ani”. Aceasta a adus în prim-plan și restricțiile mai dure care au început să fie impuse în ultimele zile: „Ai nevoie de permisiune scrisă ca să ieși cu câinele afară”.

Aspectul asupra căruia insistă mama este legat de faptul că aceste măsuri au fost luate cu întârziere, că în urmă cu câteva zile nu stăteau așa. Astfel, deși școlile și locurile în care se puteau desfășura activități sportive s-au închis, copiii și adolescenții putea ieși fără probleme din casă, umblând în grupuri. Singurele restricții impuse atunci se legau de o insistență mai mare asupra respectării regulilor elementare de igienă și de interzicerea de a merge în vizite sau de a se intra în mașinile altor persoane.

Privind în urmă, Katherine Wilson a realizat că lipsa unor restricții ferme a fost cea care a dus la tragedia ce a lovit Italia. Practic, spune ea, de teama ca adolescenții și copiii să nu rămână toată ziua blocați în fața ecranelor, aceștia au fost lăsați să iasă afară. În schimb, ceea ce ar fi trebuit să se respecte demult și nu s-a întâmplat a fost menținerea distanței sociale. Iată ce a precizat mama din acest punct de vedere: „Două săptămâni mai târziu, mi-am dat seama că a fost o greșeală. Dar nu a fost singura care a favorizat asediul Italiei sub atacul coronavirusului... Singurul lucru care ar fi putut preveni sau micșora răspândirea virusului în Italia ar fi fost distanța socială. Nu mă refer aici la o distanță de 5 m între persoane în loc de o strângere de mână sau de nepoți care să nu-și îmbrățișeze bunicii. Vorbesc de a nu sta în preajma unei persoane care nu face parte din familia voastră...”

Ținând cont de tot ceea ce se întâmplă în Italia, Katherine Wilson a venit cu sfaturi pentru familiile de pretutindeni, în scopul de a le determina să conștientizeze că pericolul ca și alte țări să ajungă într-o situație gravă precum este cea din Italia este real, de aceea este vital să se evite „alegerile neinspirate”. Printre sfaturile pe care le are mama se numără:

Părinții să nu se lase influențați de ceea ce fac alți părinți cu copiii lor

Spre exemplu, dacă părinții sunt întrebați de copii dacă pot merge la o petrecere sau afară, aceștia nu trebuie să cedeze rugăminților lor. Mai bine să fie considerați prea conservatori decât să se întâmple ceva, a spus mama din Italia.

Cumpărăturile să fie efectuate în mod responsabil

Katherine Wilson a explicat că și în prezent, în ciuda situației critice din Italia, oamenilor li se permite să iasă la cumpărături, iar magazinele sunt bine aprovozionate. De aceea, insistă aceasta, stocul exagerat de alimente sau de alte produse destinate gospodăriei (cum ar fi hârtia igienică de exemplu) nu este o alegere inspirată.

Să nu se citească constant știri și actualizări legate de evoluția pandemiei provocate de noul coronavirus

Acest demers nu face altceva decât să amplifice temerile, anxietatea, determinându-ne „să ne imaginăm scenarii apocaliptice”, spune mama din Italia. Mult mai bine este ca fiecare să-și poată lua acele măsuri de protecție pentru el însuși și pentru cei dragi: spălatul des pe mâini, grija permanentă pentru sănătate și să se stea acasă.

Ar fi bine ca familiile să se reunească

În acest caz, mama vine cu următorul exemplu: dacă într-o familie există copii care sunt plecați să studieze într-o altă țară. Cel mai bine este ca aceștia să revină acasă, întrucât nu se poate spune cu precizie ce restricții vor fi aplicate în viitorul apropiat, iar acest lucru nu ar mai fi posibil. Ea spune că este mai sigur să se circule cu mașina personală decât cu avionul sau cu trenul.

Părinții să nu mai fie îngrijorați de faptul că adolescenții sau copiii petrec mult timp în fața ecranelor

Din acest punct de vedere, mama din Italia vine cu această precizare: nimeni nu se așteaptă ca părinții să fie cei care își distrează copiii în perioada de izolare la domiciliu. În schimb, trebuie acceptat faptul că aceștia pot folosi din plin noile tehnologii pentru a-și putea face toată ziua de lucru.

Surse: insider.com, msn.com

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă
  Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă

  Răspunsul la întrebarea ”Ce este fericirea?” este, probabil, unul dintre cele mai căutate din toate timpurile. Conceptul fericirii a fost studiat pentru prima dată acum...

  Gripa și raceala la copii: sfaturi prețioase de la medicul pediatru
  Gripa și raceala la copii: sfaturi prețioase de la medicul pediatru

  Suntem în sezonul răcelilor și virozelor, așa că este important să ne asigurăm că micuții noștri au o imunitate de fier în această perioadă. Copiii sunt cei mai...

  Smiley se pregătește intens să devină tată: ”Am început să testez ...” Ce a făcut artistul
  Smiley se pregătește intens să devină tată: ”Am început să testez ...” Ce a făcut artistul

  De când au anunțat că urmează să devină părinți, conturile de Instagram ale cuplului Smiley și Gina Pistol au devenit un adevărat deliciu pentru public. Dacă până de...

  Scrisoarea unei mame din Italia: „Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul”
  Scrisoarea unei mame din Italia: „Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul”

  Mămica unui copil diagnosticat cu amiotrofie spinal musculară a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare care aduce în vedere o serie de îngrijorări reale: de ce este...

  George Clooney a dăruit câte 1 milion de dolari fiecărui prieten care l-a ajutat înainte să devină faimos
  George Clooney a dăruit câte 1 milion de dolari fiecărui prieten care l-a ajutat înainte să devină faimos

  Cu o avere de 500 de milioane de dolari, George Clooney se poate considera un om norocos. Însă, nu a uitat nicio secundă de unde a plecat, așa că a decis să ofere câte 1...

  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați
  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați

  În condițiile în care China a depășit perioada de criză a pandemiei, a început să studieze cazurile sale și să ofere lumii cât mai multe informații cu privire...

  Exemplu de solidaritate: Guvernul chinez a trimis o echipă de medici specialiști și materiale medicale în Italia
  Exemplu de solidaritate: Guvernul chinez a trimis o echipă de medici specialiști și materiale medicale în Italia

  Gest umanitar făcut de China, pentru Italia: guvernul Chinei a trimis o echipă de doctori în Italia, pentru a spijini cadrele medicale italiene în lupta împotriva...

  Tinerii din România vorbesc despre lucrurile auzite de la proprii părinți. „Au avut grijă să-mi spună că violul a fost și din vina mea”
  Tinerii din România vorbesc despre lucrurile auzite de la proprii părinți. „Au avut grijă să-mi spună că violul a fost și din vina mea”

  A fi părinte este o sarcină extrem de solicitantă, care necesită cea mai mare dedicare și disponibilitate pentru a face față celor o mie de provocări pe care le implică. Cu toate...

  © 2022 Qbebe