ECONOMIDA

Test: Copilul meu are ADHD (deficit de atentie) ?

Copilul meu are ADHD (deficit de atentie) ?

Urmatoarele enunturi descriu moduri in care se poate purta un copil. Citeste-le cu atentie si decide daca, in ultimele 6 luni sau mai mult, copilul tau a manifestat astfel de comportamente. Este important sa te gandesti pe o perioada de cel putin 6 luni in urma, nu pe o perioada mai scurta. Pentru fiecare enunt, ai trei variante de raspuns, notate cu a, b, c. Alege varianta care se potriveste cel mai bine copilului tau. a = copilul nu s-a purtat niciodata sau aproape niciodata asa in ultimele 6 luni b = copilul s-a purtat asa din cand in cand, in ultimele 6 luni, dar nu a fost ceva evident c = copilul s-a purtat adeseori asa in ultimele 6 luni, cu siguranta

Incepe testul

Mai multe teste

Copilul tău va fi un adult responsabil financiar?

Test: Copilul tău va fi un adult responsabil financiar?

Adultul de astăzi este copilul modelat atent de părinții săi de ieri. Este important ca fundația educației copiilor noștri să se bazeze pe valori sănătoase și obiceiuri financiare responsabile. Economida de la BCR te ajută să-l înveți cum să facă primele economii. Hai să afli dacă micuțul tău are deja șanse să fie un adult responsabil financiar, sau mai aveți mult de lucrat la asta!

Incepe testul
Cât de responsabilă ești cu bugetul familiei? Fă testul și află răspunsul pe loc

Test: Cât de responsabilă ești cu bugetul familiei? Fă testul și află răspunsul pe loc

Oh, bugetul familiei este pe mâini bune. Jonglezi cu finanțele, faci investiții, cumpărături de tot felul pentru ca celor dragi să nu le lipsească nimic. Dar la capitolul responsabilitate financiară cum stai? Ce s-ar întâmpla dacă de mâine ai rămâne fără job? Dacă ai probleme de organizare și nu știi cum să începi să economiști, Economida de la BCR îți vine în ajutor! Hai să afli cât de responsabil ești cu bugetul familiei!

Incepe testul
Ești un părinte cheltuitor sau econom? La fel ca tine va fi și copilul tău!

Test: Ești un părinte cheltuitor sau econom? La fel ca tine va fi și copilul tău!

Obișnuiești să gestionezi cu atenție bugetul familiei sau faci achiziții ori de câte ori apare un lucru nou, care crezi că sigur îți va fi util? Ești adepta cumpărăturilor atent gândite, cu buget prestabilit, ori mergi la voia întâmplării și pui în coș ce-ți sare în ochi? Ei bine, află răspunsul chiar acum! Așa cum ești tu acum va fi și copilul tău, ești pregătită? Vestea bună este că indiferent de rezultat Economida, partenerul de nădejde al părinților și copiilor, îți vine în ajutpr! Aceasta îi arată copilului care este valoarea banilor, îl învață să facă ecomomii responsabil și cum să renunțe la planurile mici pentru visurile cu adevărat mari!

Incepe testul
Copilul tău va avea succes în viață?

Test: Copilul tău va avea succes în viață?

Succesul pe care îl va avea un copil în viața de adult este influențat de numeroși factori. Vezi care sunt aceștia și astfel îți va fi mai la îndemână să îți dai seama dacă micuțul tău va avea șanse foarte mari să reușească în viață sau va trebui să lucrezi mai mult în acest scop.

Incepe testul
Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?

Test: Ce vei face de Ziua Îndrăgostiților?

Vrei să afli ce vei face de Ziua Îndrăgostiților? Dacă nu ți-ai făcut planuri, află ce îți rezervă soarta pentru Sfântul Valentin sau Dragobete. Dacă ți-ai făcut planuri, află dacă le vei respecta. Fă-ți acest test și vezi cu cine vei avea o întâlnire mai mult sau mai puțin romantică de mult aclamata zi a îndrăgostiților, când lumea este colorată de inimioare și bomboane de ciocolată. Vei primi sau nu o declarație de dragoste? Vei avea parte de ceva mai multă dragoste? Sau vei adormi sforâind privind o comedie romantică pe Netflix? Află răspunsul și nu uita ... dragostea este frumoasă dacă nu o iei prea tare în serios.

Incepe testul
Cât de râzgâiat este copilul tău?

Test: Cât de râzgâiat este copilul tău?

Copilul tău crede că i se cuvine totul și adesea te șantajează pentru a obține ceea ce dorește sau, dimpotrivă, este mai degrabă  empatic și responsabil? Vezi de ce parte se situează răspunzând cu sinceritate și întrebărilor de mai jos.  

Incepe testul
Gândești ca un copil sau ca un adult?

Test: Gândești ca un copil sau ca un adult?

Ești o persoană care-și asumă permanent responsabilități sau, dimpotrivă, îți place mai mult să visezi și să te minunezi în fața miracolelor acestei lumi? Sau ai momente în care ești foarte serioasă, dar asta nu înseamnă că nu știi să fii și copilăroasă? Află dacă obișnuiești să gândești ca o persoană matură, mai degrabă ca un copil sau ești o combinație între cele două variante.

Incepe testul
Ești o mamă milenială?

Test: Ești o mamă milenială?

Dacă te întrebi care sunt unele dintre principalele trăsături ale unui părinte milenial, ar trebui să iei în calcul: vârsta mai înaintată la care este adus pe lume primul copil, conexiunea strânsă cu social media, dorința de a se informa permanent de la specialiști pentru a primi sfaturi ce țin de creșterea copiilor etc.. În plus, în rândul milenialilor este tot mai actuală tendința ca un copil să fie crescut de un părinte singur. De cealaltă parte, există stiluri de parenting mai degrabă ancorate în mentalitățile mai vechi, ce aparțin secolului trecut.  Pentru a afla de ce parte te situezi mai mult, rezolvă și testul de mai jos.

Incepe testul
Ce desert ești?

Test: Ce desert ești?

Te-ai gândit până acum la faptul că anumite trăsături ale personalității tale se leagă și de asemănarea cu anumite deserturi? Răspunde la întrebările de mai jos și vezi în care dintre minunățiile dulci menționate te regăsești cel mai mult.

Incepe testul
Iluzia optică pe care numai copiii o pot descifra

Test: Iluzia optică pe care numai copiii o pot descifra

Te afli printre persoanele care adoră să descifreze imagini care prezintă iluzii optice sau, dimpotrivă, nu te regăsești într-un astfel de demers? Află unde te situezi încercând să identifici și animalele din imaginea de mai jos. Vezi dacă le poți identifica pe toate sau cel puțin 10 dintre ele. Dacă simți că nu prea te descurci, poți apela și la copilul tău. Poți fi uimită de ce va descoperi acesta!

Incepe testul
Cu cine semeni mai mult, cu mama ta sau cu tatăl tău?

Test: Cu cine semeni mai mult, cu mama ta sau cu tatăl tău?

Oricăruia dintre noi i s-a întâmplat, cel puțin o dată în viață, să i se spună că seamănă mai mult cu mama sa sau cu tatăl său. Dar tu, ce părere ai? Poți spune exact cu care dintre părinții tăi semeni mai mult? Ca să te convingi pe deplin dacă tu și mama ta/ tu și tatăl tău sunteți ca două picături de apă sau nu, apelează și la testul de mai jos. După ce îl vei rezolva, arată-i-l și mamei sau tatălui tău pentru a vedea ce părere au despre rezultatul obținut.

Incepe testul
© 2019 Qbebe