30 de nume unice pentru băiețelul tău

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încă de dinaintea venirii pe lume a copilului nostru ne gândim că va trebui să-i dăm un nume cu adevărat special, menit să-i reflecte și personalitatea. Pentru a vă fi mai ușor în acest demers vă puteți inspira și din cele 30 de sugestii de nume unice de băieți din articolul de mai jos. Cu siguranță veți găsi variante care să fie pe gustul vostru!

Ash

Reprezintă un nume unic de băieți, larg răspândit în universul anglo-saxon, fiind o prescurtare de la „Asher". Cât privește acest ultim nume, „Asher" era, în Vechiul Testament, unul dintre fiii lui Iacob. De altfel, și varianta „Ash" are origini ebraice, însemnând „fericit".
În America de exemplu, „Ash" se traduce prin „frasin".

Bebelus in bleu

Axel

Este un nume ce sugerează de la prima vedere spiritul nordic, având origine suedeză. În această limbă, „Axel" înseamnă „tatăl păcii".

Citește: Cele mai frumoase nume de copii cu origine suedeză

Blaze

Cine dorește un nume unic pentru un băiețel se poate orienta către un nume de origine britanică și americană.
„Blaze" sugerează forța și pasiunea, traducându-se prin „flacără vie".

Brody

Numele acesta are origine scoțiană, devenind însă popular mai ales în America.
„Brody" se traduce prin „al doilea fiu".

Corbin

Iată un nume unic de băieți, care este utilizat în mai multe culturi.
În ceea ce privește originile sale, se poate spune că acestea sunt multiple (franceză, britanică, americană). Se traduce însă peste tot la fel: „Corbul".

Deven

Când vine vorba de nume de băieți unice, nu ar trebui să-l excludeți nici pe acesta. Acest nume este foarte vechi, fiind adus de normanzi în Irlanda și după aceea în Anglia.
Semnificațiile sunt: „divin, perfect", sau „dar", „curajos, întreprinzător". Desigur că îți dorești asemenea calități și pentru băiețelul tău!

Elian

Numele are atât origini ebraice, cât și galeze, referindu-se la divinitate. De altfel, „Elian" înseamnă: „Dumnezeu este stăpânul meu" sau „Dumnezeu este familia mea".

Flynn

Nu numai că acest nume de băieți este unic, dar este și simpatic. Originile sale sunt irlandeze, „Flynn" însemnând „fiul unui om cu păr roșcat".

Graysen

Este o variantă a numelui „Grayson", care a fost tot mai folosit, în ultimele decenii, în SUA și Canada.
În realitate însă „Graysen" este originar din vremuri străvechi, mai exact de la vikingi, care făceau adesea referire la „grevye" (persoană ce administra o proprietate).

Haidyn

Și acest nume unic de băieți este de fapt o altă variantă a binecunoscutului „Hayden". Cu timpul, sub influența mai multor culturi, și-a schimbat forma și semnificația.
Spre exemplu, dacă pe vremea teutonilor și a galilor „Hayden" se referea la „foc" sau la „cel ce provine din zona acoperită cu dealuri", pentru cultura britanică și americană din prezent înseamnă „cel ce este din valea acoperită".

Issak

Numele acesta există și în varianta „Issac".
Are origine ebraică, făcând trimitere la fiul lui Avram și al Sarei. În același timp, în limba ebraică se traduce și prin „cel ce râde".

Jace

Când ne gândim la nume unice pentru băiețeii noștri, putem lua în calcul și următorul nume.
„Jace" este un nume de origine greacă și s-ar traduce prin „vindecare". Iată de ce un nume ca acesta poate fi mai mult decât potrivit pentru copilul tău, ce-ți poate vindeca oricând inima.

Krew

Un nume precum acesta are o semnificație la care probabil nici nu te-ai fi gândit.
Specialiștii în domeniu spun că numele provine de la Crewe, ce era o localitate de la granița dintre Anglia și Țara Galilor. Iar „Crewe" era o derivare, la rândul său, de la „cryw", ce se referea la un dispozitiv special de pescuit în apele unui râu. În unele variante se spune și că înseamnă persoane ce fug dintr-un oraș pentru a locui în altă parte.

Laikyyn

Reprezintă o modificare a numelor „Laikyn" sau „Laiken", păstrându-și însă semnificația americană: „lac".

Maddox

Poate fi considerat un nume de băieți cu adevărat unic, mai ales dacă luăm în calcul faptul că este purtat și de către unul dintre copiii Angelinei Jolie.
Ca origine, numele provine de la „Maddock" (acesta este un diminutiv de la „mad", ce înseamnă, în cultura galeză, „norocos" sau în limba celtă „binefăcător"), fiind tot mai cunoscut în universul anglo-saxon.

Major

Este un alt nume unic. Originea sa este latină și, prin traducere, înseamnă „mărețul".

Niko

Numele acesta este de origine greacă, trimițându-ne la mitologie: „Nike" era zeița victoriei.
În cultura americană și în cea britanică, numele „Niko" este o prescurtare de la Nicholas și este foarte răspândit.

Oliver

Pentru a înțelege mai bine semnificația acestui nume trebuie să ne orientăm către mai multe culturi.
De pildă, în culturile latine „Oliver" se referă la un simbol al păcii, în timp ce în cele anglo-saxone înseamnă „cel care aduce afecțiune" sau pur și simplu „măslinul".

Palmer

Nu este un nume sofisticat și merită și el inclus în categoria numelor de băieți unice.
Numele „Palmer" înseamnă, în cultura americană, drept „pelerinul" sau „cel ce aduce o ramură de palmier".

Reeese

Un nume ca acesta poate fi perceput ca unic pentru băieți, având în vedere că poate fi utilizat și pentru fete.
Originile sale sunt galeze, traducându-se prin „cel care este pasionat".

Quentin

Specialiștii în domeniu ne îndeamnă să alegem și acest nume dacă vrem ceva cu adevărat unic pentru băiețelul nostru.
Din punct de vedere al originii și semnificației, „Quentin" derivă din limba latină („al cincilea născut") sau din cultura britanică (referindu-se la „cel ce se află pe proprietatea Reginei").

Ramsey

Deși numele acesta este unic, semnificația sa nu este dintre cele mai atractive. Astfel, atât în cultura engleză, cât și în cea americană, „Ramsey" înseamnă „usturoi sălbatic".

Sawyer

Aceeași remarcă poate fi făcută și pentru acest nume: este un nume de băieți unic, dar nu are o semnificație prea interesantă: „tăietorul de lemn" (acest sens este valabil pentru culturile britanică și americană).

Torin

Poate fi inclus și el în rândul numelor de băieți unice, ducându-ne cu gândul la culturile nordice. Într-adevăr, „Torin" este un nume cu origini scoțiene, însemnând „cel ce provine de pe dealurile stâncoase"

Ulric

Acest nume are origini îndepărtate, datând încă de pe vremea teutonilor, când se referea la „conducătorul nobil".
De altfel, sonoritatea acestui cuvând denotă caracterul nobil și puternic al celui ce-l va purta.

Vaughn

Din rândul numelor unice de băieți nu-l putem omite nici pe acesta, ce are origini celtice. În cultura celtă, „Vaughn" înseamnă „mic".

Wilder

Dacă vrem să ne asigurăm că al nostru băiețel va fi cunoscut drept un caracter puternic și luptător, putem să alegem pentru el acest nume unic. Traducerea acestuia, în limba engleză, se referă la „cel sălbatic, cel ce este de neoprit".

Xavier

Este un nume special, ale cărui origini sunt diverse. De pildă, în limba arabă se traduce prin „strălucitor, splendid", iar în limba spaniolă și în dialectul din Țara Bascilor înseamnă „cel ce deține o nouă casă".

Yuri

Numele acesta cucerește prin simplitate și poate fi tradus, în funcție de originile sale, în două moduri. Astfel, în limba rusă înseamnă „cel ce lucrează pământul", iar în limba japoneză înseamnă „crin".

Bebelus ce poarta o caciula mare de blana

Zayn

Cei ce-și doresc pentru băiețelul lor un nume cu adevărat unic ar putea alege următorul nume cu origini exotice.
Folosit pe scară largă în țări africane, dar și în cele vorbitoare de limbă arabă, numele „Zayn" se traduce pur și simplu prin „frumos".

Voi mai știți și alte exemple de nume de băieți care să fie într-adevăr unice?


Surse:
www.fitpregnancy.com; www.mom365.com; www.ohbabynames.com; www.ro.pinterest.com; www.sheknows.com; www.thenamemeaning.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Jennifer Lawrence, primul interviu după ce a devenit mamă. Ce nume a ales pentru băiețelul ei
  Jennifer Lawrence, primul interviu după ce a devenit mamă. Ce nume a ales pentru băiețelul ei

  Jennifer Lawrence este una dintre cele mai de succes actrițe americane, fiind câștigătoare a unui Oscar și a trei Globuri de Aur, având, de fapt un palmares de 120 de premii...

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  În vasul de toaletă, nu pe podea! Cum să îți înveți băiețelul când face pipi să nimerească ținta
  În vasul de toaletă, nu pe podea! Cum să îți înveți băiețelul când face pipi să nimerească ținta

  Una dintre marile provocări pentru o mamă de băiețel este să-și stimuleze copilul să folosească așa cum trebuie toaleta, astfel încât să existe cât mai puține...

  Îți amintești de Ben, băiețelul lui Ross din ”Friends”? Acum are rol principal într-un serial de succes!
  Îți amintești de Ben, băiețelul lui Ross din ”Friends”? Acum are rol principal într-un serial de succes!

  Dacă la fel ca și noi, ai urmărit serialul ”Friends” de cel puțin z̶e̶c̶e̶ cinci ori până acum, cu siguranță îți mai aduci aminte de Ben, fiul lui Ross....

  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum
  Îl mai ții minte pe băiețelul blond care l-a jucat pe Nică în Amintiri din copilărie? Uite cine este el acum

  Există câteva pelicule cinematografice care au supraviețuit probei timpului, iar unii actori care au devenit cunoscuți tocmai prin prisma interpretării anumitor roluri. O astfel de...

  Celia, mamă pentru a doua oară. Ce nume frumos i-a pus mezinei familiei
  Celia, mamă pentru a doua oară. Ce nume frumos i-a pus mezinei familiei

  Veste mare în showbiz-ul românesc! Celia a devenit mamă pentru a doua oară! Cântăreața a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă și este copleșită de emoții....

  Ciara a născut al treilea copil la numai 34 de ani. I-a ales un nume de învingător!
  Ciara a născut al treilea copil la numai 34 de ani. I-a ales un nume de învingător!

  O altă vedetă îndrăgită a devenit “părinte de carantină”! Ciara și-a adus pe lume cel de-al treilea copil și este deja pregătită să aibă mai mulți copii.

  Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum
  Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

  Anja Ringgren Lovén, o asistentă socială daneză, a salvat în urmă cu 4 ani un băiețel nigerian, abandonat de părinții săi întrucât era considerat vrăjitor....

  © 2022 Qbebe