Ce trebuie să știți despre utilizarea unui aparat de aerosoli la domiciliu

Qbebe.ro

Pe această pagină vă explicăm tot ce trebuie să știți despre utilizarea aparatului acasă. Aceasta include informații despre utilizarea aparatului în siguranță, curățarea aparatului și călătoria cu un aparat de aerosoli.

Ar trebui să utilizați aparate de aerosoli la domiciliu numai dacă se aplică toate următoarele:

 •  medicul dumneavoastră v-a recomandat unul
 • specialistul dumneavoastră în domeniul sănătății v-a prescris medicamente pe care să le utilizați împreună cu acesta
 • dumneavoastră (și îngrijitorul dumneavoastră, dacă aveți unul) sunteți instruit pentru a-l utiliza
 • dumneavoastră (și îngrijitorul dumneavoastră, dacă aveți unul) înțelegeți riscul de infecție și știți cum să curățați și să uscați bine părțile aparatului pentru a evita infecția.

Medicamentele utilizate cu un aparat de aerosoli sunt furnizate pe bază de prescripție medicală, dar aparatul de nebulizare în sine nu este întotdeauna disponibil în farmacii.

medic cu halat si spetoscop

În unele zone, dacă consultantul dumneavoastră sau clinica respiratorie specializată decide că ați beneficia de utilizarea unor aparate de aerosoli la domiciliu, aceștia pot aranja acest lucru pentru dumneavoastră. Aceștia vor fi de obicei responsabili pentru întreținerea și service-ul acestuia, dar ar trebui să verificați acest lucru.

În cazul în care profesionistul din domeniul sănătății vă pune la dispoziție un aparat de aerosoli, este important ca acesta să vă instruiască pe dumneavoastră și pe îngrijitorul dumneavoastră pentru a-l utiliza. De asemenea, ar trebui să vi se arate cum să aveți grijă de el și cum să vă asigurați că funcționează corect.

Uneori, un serviciu local de asistență vă poate furniza dispozitivul gratuit, dar dacă aceasta nu este o opțiune, este posibil să trebuiască să plătiți pentru un dispozitiv. Dacă trebuie să îl cumpărați singur, cereți sfatul farmacistului local sau al unui profesionist din domeniul sănătății pentru a afla ce aparate de aerosoli să cumpărați.

Utilizarea aparatului în condiții de siguranță

Ar trebui să aveți un plan stabilit de comun acord cu profesionistul din domeniul sănătății cu privire la momentul în care trebuie să utilizați aparate de aerosoli. De asemenea, ar trebui să discutați despre posibilele efecte secundare. Planul dvs. ar trebui să cuprindă și ce să faceți în caz de urgență, dacă aparatul de aerosoli se strică sau este foarte lent.

Utilizați întotdeauna aparatul de aerosoli exact așa cum v-a arătat profesionistul din domeniul sănătății și folosiți numai medicamentele care v-au fost prescrise pentru el.

Dacă folosiți o mască pentru a inspira ceața, asigurați-vă că aceasta vi se potrivește corect. Acest lucru va evita ca medicamentul să iasă din greșeală din mască și să vă irite ochii. Dacă folosiți o mască bucală, închideți bine buzele în jurul acesteia și respirați prin gură, nu prin nas.

Chiar și atunci când folosiți corect un aparat de aerosoli, este posibil ca mici cantități de medicament să fie eliberate în aerul din jurul dumneavoastră. Pentru a evita ca persoanele din jurul dumneavoastră să respire accidental medicamentul, asigurați-vă că masca este bine închisă și că folosiți corect piesa bucală. Încercați să mențineți camera în care folosiți aparatul de aerosoli bine aerisită, deschizând ferestrele și ușile.

Stați cât mai drept posibil și respirați într-un mod normal, relaxat. Utilizarea unui aparat de aerosoli durează în mod normal între 10 și 15 minute.

Sfaturi pentru utilizarea aparatului în siguranță

 • La fel ca în cazul tuturor echipamentelor electrice, aparatul dumneavoastră de nebulizare nu trebuie să intre în contact cu apă sau alte lichide cât timp este conectat la rețeaua electrică.
 • Nu utilizați și nu depozitați aparatul de aerosoli într-o încăpere foarte prăfuită.
 • Atunci când utilizați aparatul de aerosoli, așezați-l pe o suprafață de masă curată și plană - nu îl utilizați pe un covor sau mochetă, deoarece fibrele ar putea fi atrase în aparat de aerosoli în timp ce îl utilizați.
 • Păstrați toate părțile aparatului (inclusiv tubulatura) departe de copii și animale de companie.
 • Nu încercați să vă modificați aparatul de aerosoli și nu acoperiți grilele de admisie a aerului de pe aparatul de nebulizare.
 • Dacă aparatul dumneavoastră are un filtru, asigurați-vă că știți cum să îl schimbați și cât de des trebuie schimbat. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru mai multe informații sau dacă nu sunteți sigur.

Curățarea aparatului dvs.

Toate tipurile de aparate de aerosoli trebuie să fie întreținute și curățate. Dacă profesionistul dumneavoastră de îngrijire a sănătății vă aranjează unul, asigurați-vă că vă oferă informații în acest sens. Dacă vă cumpărați propriul aparat de aerosoli, cereți sfaturi de la spitalul dumneavoastră sau de la producător cu privire la întreținere și curățare înainte de a-l cumpăra.

Curățarea și întreținerea aparatului poate consuma mult timp, așa că va trebui să integrați acest lucru în rutina dumneavoastră. Este important să vă curățați și să vă uscați bine aparatul de aerosoli în fiecare zi, dacă folosiți unul în mod regulat. Nu trebuie să spălați tubulatura care leagă aparatul de aerosoli de cameră - doar masca și camera trebuie spălate.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli
  Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli

  Caz halucinant într-un spital din Turda, județul Cluj! Un bebeluș de doar 2 luni era să își piardă viața după ce o asistentă a înțeles greșit indicațiile...

  Aerosoli la copii: ghid pe vârste
  Aerosoli la copii: ghid pe vârste

  Aparatul de aerosoli este de mare ajutor mămicilor atunci când copiii au o infecție respiratorie puternică. Însă, înainte de a folosi nebulizatorul pentru a trata orice...

  Au plecat în tabără și s-au întors cu Covid-19. 100 de copii izolați la domiciliu
  Au plecat în tabără și s-au întors cu Covid-19. 100 de copii izolați la domiciliu

  Aproape 100 de copii din județul Gorj, cu vârste de până la 14 ani, sunt izolați la domiciliu după ce doi dintre colegii alături de care au fost în tabără la munte...

  Premierul Canadei, Justin Trudeau s-a autoizolat la domiciliu. Soția sa prezintă simptome de Covid-19
  Premierul Canadei, Justin Trudeau s-a autoizolat la domiciliu. Soția sa prezintă simptome de Covid-19

  Conform Independent.co.uk, Justin Trudeau, premierul Canadei, a anunțat că se va autoizola la domiciliu, întrucât soția sa prezintă simptome de coronavirus.

  Cea mai mare bucurie din Univers: un bebeluș aude pentru prima dată vocea mamei, după ce primește un aparat auditiv! Privește-i reacția!
  Cea mai mare bucurie din Univers: un bebeluș aude pentru prima dată vocea mamei, după ce primește un aparat auditiv! Privește-i reacția!

  Un bebeluș în vârstă de 4 luni din Marea Britanie a putut să audă pentru prima oară glasul mamei sale, după ce i-a fost pus un aparat auditiv.

  Dr. Mihai Craiu: Respectarea izolării la domiciliu NU PRODUCE deficit de vitamină D
  Dr. Mihai Craiu: Respectarea izolării la domiciliu NU PRODUCE deficit de vitamină D

  Una dintre principalele griji ale părinților în aceste vremuri de pandemie, este faptul că din cauza izolării, copiii nu vor avea parte de aportul corect de vitamina D. Pe pagina...

  Mai știți bebelușii din fotografiile celebre ale lui Anne Gedes? Iată cum arată acum
  Mai știți bebelușii din fotografiile celebre ale lui Anne Gedes? Iată cum arată acum

  Anne Gedes este una dintre cele mai cunoscute fotografe de bebeluși din anii '90. Mii de bebeluși au trecut pragul studioului său foto și au fost imortalizați în cele mai...

  Sfatul grozav pe care îl are Dr.Oz pentru cuplurile aflate în izolare la domiciliu
  Sfatul grozav pe care îl are Dr.Oz pentru cuplurile aflate în izolare la domiciliu

  Într-un interviu recent acordat la New York, Dr. Oz a dat câteva sfaturi legate de cum se poate trece mai ușor peste perioada de carantină instituită în urma creșterii...

  © 2022 Qbebe