Cele mai populare nume de copii în 2020

Irina Olteanu - Redactor Senior

În fiecare an apar noi idei de nume pentru copii, iar unele dintre ele dobândesc popularitate mare, fiind inspirate de personalități sau filme apreciate de public. Am reușit să adunăm în acest articol idei de nume de la nivel mondial, dar și de pe plaiuri autohtone. Sperăm să te ajute să te decizi mai ușor în alegerea numelui micuțului sau micuței tale.

Nume populare pentru bebeluși conform mai multor surse din SUA

Alegerea numelui unui bebeluș reprezintă o responsabilitate mare. Fie că îți dorești un nume clasic sau unul la modă, unul popular sau unul cu adevărat unic, cu siguranță ai nevoie de surse de inspirație. Iată ce nume sunt populare în 2020 pentru fete și băieți, precum și ce tendințe se întrevăd în acest sens.

Administrația de Securitate Socială din SUA a monitorizat constant popularitatea numelor bebelușilor încă din anul 1879. Conform acestei organizații, Liam și Emma reprezintă numele preferate de americani pentru băieți, respectiv și fete. Aflate într-o popularitate în creștere se află numele Genesis, Saint, Baker, Kairo și Watson pentru băieți, respectiv Meaghan, Dior, Adalee, Palmer și Oaklynn pentru fete.

cele mai populare nume de copii in 2020

Numele formate din patru litere sunt tot mai căutate deoarece, conform cercetărilor, sunt preferabile cât mai scurte – pentru fete este vorba despre Luna, Isla, Mila și Cora, iar pentru băieți Bode și Zaid.

Nameberry, un site destinat părinților a concluzionat că cele mai populare nume pentru 2020 sunt pentru băieți: Austin, Alva, Acacius, Tate și Diego, pentru fete: Adah, Reese, Mika, Paisley și Amina și nume unisex: Ellis, Phoenix, Remy, Marlowe și Shea.

Renumitul site BabyCenter a emis lista cu nume populare între utilizatori, pentru fete fiind vorba de: Aaliyah, Eliana, Camilla, Adalyn și Scarlett și pentru băieți: Caden, Muhammad, Josiah, Jayce și Isaiah.
Numele împrumutate din alte țări sunt de asemenea în creșterea popularității: Luca, Kai, Axel, Mateo. Numele scandinave precum Bjorn, Leif, Thor, Anders, Gunnar, Magnus sunt plăcute de părinți.
Tendințele regale, respectiv numele care au legătură cu monarhia britanică, reprezintă de asemenea o variantă interesantă de luat în considerare. Astfel, numele Meaghan a crescut în popularitate cu 49% după nunta regală, fiind anticipate pentru 2020 numele Archie, Eugenie și Jack.
Mai sunt și părinți fascinați de numele inspirate de bătrâni, precum Theodore sau Gus, dar și Archie face parte din aceeași categorie.

Mulți părinți înclină să apeleze la porecle în locul numelor întregi, precum Wells în loc de Maxwell, Wendy în locul lui Gwendolyn și Dani în locul lui Danielle. Numele Izzy a crescut în popularitate cu 36%, iar Ricky cu 25%. În ceea ce privește fetele, numele Cassie este cu 43% mai preferat de părinți, în vreme ce Toni, Nell și Tori cu 50%.

Numele inspirate din anii 20 nu trebuie omise de pe lista cu nume populare. Astfel, au cunoscut o creștere în popularitate numele Frank, Barbara, Ruth, Virginia și Tony. Au reapărut în clasament și nume inspirate de cultura muzicii pop, precum Britanny, Nicole, Amber, Nicholas, Austin și Jonathan. Mult mai recente și extrem de cunoscute de public sunt surorile Kardashian care au influențat părinții cu următoarele nume: Saint, Stormi, True, Chicago, Dream, Reign și Nori (porecla lui North). Se anticipează că va face parte din listă cât de curând și numele Psalm.

În continuarea sursei anterioare de inspirație, nu trebuie omise nici numele inspirate de personaje de film, precum Kylo (din Kylo Ren), Cassian (din Rogue One) și Leia (din Star Wars). Urzeala Tronurilor continuă să rămână o sursă majoră de nume populare, respectiv: Olenna, Ellaria, Stark, Yara. Actorul Keanu, mereu îndrăgit de public, are și un nume inspirațional, care a cunoscut o creștere de 24% în clasamentul popularității.

Cele mai populare nume pentru fete, conform Administrației de Securitate Socială din SUA: Emma, Olivia, Ava, Isabella, Sophia, Charlotte, Mia, Amelia, Harper, Evelyn, Abigail, Emily, Elizabeth, Mila, Ella, Avery, Sofia, Camila, Aria, Scarlett, Victoria, Madison, Luna, Grace, Chloe, Penelope, Layla, Riley, Zoey, Nora, Lily, Eleanor, Hannah, Lillian, Addison, Aubrey, Ellie, Stella, Natalie, Zoe, Leah, Hazel, Violet, Aurora, Savannah, Audrey, Brooklyn, Bella, Claire, Skylar.

Cele mai populare nume de băieți, conform Administrației de Securitate Socială din SUA: Liam, Noah, William, James, Oliver, Benjamin, Elijah, Lucas, Mason, Logan, Alexander, Ethan, Jacob, Michael, Daniel, Henry, Jackson, Sebastian, Aiden, Matthew, Samuel, David, Joseph, Carter, Owen, Wyatt, John, Jack, Luke, Jayden, Dylan, Grayson, Levi, Isaac, Gabriel, Julian, Mateo, Anthony, Jaxon, Lincoln, Joshua, Christopher, Andrew, Theodore, Caleb, Ryan, Asher, Nathan, Thomas, Leo.

cele mai populare nume de copii in 2020

În România, conform sondajelor realizate de un cunoscut post de televiziune, reiese că cele mai populare nume pentru anul 2019 au fost: Olivia, Cora, Amelia, Charlotte, Isabella, Maia, Aurora, Evelyn, Violeta, Alice, Adelina, Emma, Clara, Emilia, Iris, Lydia, Anna, Julia, Ada, Eliza, Beatrice, Ella, Zoe, Margareta, Emily, Elena, Eliana, Rebecca, Alexandra, Sara, Anastasia, Antonia, Adela, Maria, Magda, Corina, Irina, Cristiana,Cerasela, Catina, Ilinca, Dora, Casiana, Casandra, Dalia, Gloria, Flavia, Sonia,Tania. Același sondaj a extras și cele mai populare nume pentru băieți în 2019: Theodor, Oliver, Felix, Matei, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Aryan, Ayan, Tobias, Andrei, George, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon,Gabriel, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian.

Surse: www.goodhousekeeping.com, https://a1.ro, www.cosmopolitan.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai populare 10+1 jucării open-end pentru joacă liberă, nestructurată
  Cele mai populare 10+1 jucării open-end pentru joacă liberă, nestructurată

  Jocul liber, nestructurat, fără un scop (educativ sau nu) în sine, are un rol important în dezvoltarea independenței, gândirii critice și socializării copiilor....

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori
  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori

  În acest an, Floriile sunt pe data de 25 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox. Floriile nu au niciodată o dată fixă, dar se știe că sunt...

  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani
  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani

  Ești în căutarea unui nume pentru viitorul tău copil sau nepot, care să-l influențeze cu noroc și bani în viață?

  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete
  De ce trebuie să mănânci supă sau ciorbă în fiecare zi? Care sunt cele mai sănătoase pentru copii și cele mai eficiente în diete

  Printre felurile de mâncare cele mai recomandate de medicii nutriționiști se numără și ciorbele și supele. Hrănitoare, versatile, ușor de digerat și spornice, acestea ar...

  Studiu 2021: cele mai iubite cărți pentru copii din fiecare țară a lumii. În România nu a fost deloc o surpriză!
  Studiu 2021: cele mai iubite cărți pentru copii din fiecare țară a lumii. În România nu a fost deloc o surpriză!

  Cititul este de departe una dintre cele mai simple mai sănătoase plăceri atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici, contribuind la dezvoltarea emoțională, cognitivă și...

  Ce nume frumos a ales Monica Roșu pentru fetița ei! Mai are doar o lună și o va aduce pe lume!
  Ce nume frumos a ales Monica Roșu pentru fetița ei! Mai are doar o lună și o va aduce pe lume!

  UPDATE! Monica Roșu a devenit mămică! A născut o fetiță perfect sănătoasă. A trecut prin clipe grele în sarcina, dar iată că sportiva se apropie de momentul când...

  Câți copii are Anca Serea, de fapt, și de ce a ales nume biblice pentru ei
  Câți copii are Anca Serea, de fapt, și de ce a ales nume biblice pentru ei

  Nu sunt puține persoanele care se minunează atunci când află câți copii are Anca Serea. Fosta vedetă de televiziune, căreia i se mai spune și mămica-eroina a showbiz-ului...

  © 2022 Qbebe