Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cele mai populare nume de copii în 2020

În fiecare an apar noi idei de nume pentru copii, iar unele dintre ele dobândesc popularitate mare, fiind inspirate de personalități sau filme apreciate de public. Am reușit să adunăm în acest articol idei de nume de la nivel mondial, dar și de pe plaiuri autohtone. Sperăm să te ajute să te decizi mai ușor în alegerea numelui micuțului sau micuței tale.

Nume populare pentru bebeluși conform mai multor surse din SUA

Alegerea numelui unui bebeluș reprezintă o responsabilitate mare. Fie că îți dorești un nume clasic sau unul la modă, unul popular sau unul cu adevărat unic, cu siguranță ai nevoie de surse de inspirație. Iată ce nume sunt populare în 2020 pentru fete și băieți, precum și ce tendințe se întrevăd în acest sens.

Administrația de Securitate Socială din SUA a monitorizat constant popularitatea numelor bebelușilor încă din anul 1879. Conform acestei organizații, Liam și Emma reprezintă numele preferate de americani pentru băieți, respectiv și fete. Aflate într-o popularitate în creștere se află numele Genesis, Saint, Baker, Kairo și Watson pentru băieți, respectiv Meaghan, Dior, Adalee, Palmer și Oaklynn pentru fete.

cele mai populare nume de copii in 2020

Numele formate din patru litere sunt tot mai căutate deoarece, conform cercetărilor, sunt preferabile cât mai scurte – pentru fete este vorba despre Luna, Isla, Mila și Cora, iar pentru băieți Bode și Zaid.

Nameberry, un site destinat părinților a concluzionat că cele mai populare nume pentru 2020 sunt pentru băieți: Austin, Alva, Acacius, Tate și Diego, pentru fete: Adah, Reese, Mika, Paisley și Amina și nume unisex: Ellis, Phoenix, Remy, Marlowe și Shea.

Renumitul site BabyCenter a emis lista cu nume populare între utilizatori, pentru fete fiind vorba de: Aaliyah, Eliana, Camilla, Adalyn și Scarlett și pentru băieți: Caden, Muhammad, Josiah, Jayce și Isaiah.
Numele împrumutate din alte țări sunt de asemenea în creșterea popularității: Luca, Kai, Axel, Mateo. Numele scandinave precum Bjorn, Leif, Thor, Anders, Gunnar, Magnus sunt plăcute de părinți.
Tendințele regale, respectiv numele care au legătură cu monarhia britanică, reprezintă de asemenea o variantă interesantă de luat în considerare. Astfel, numele Meaghan a crescut în popularitate cu 49% după nunta regală, fiind anticipate pentru 2020 numele Archie, Eugenie și Jack.
Mai sunt și părinți fascinați de numele inspirate de bătrâni, precum Theodore sau Gus, dar și Archie face parte din aceeași categorie.

Mulți părinți înclină să apeleze la porecle în locul numelor întregi, precum Wells în loc de Maxwell, Wendy în locul lui Gwendolyn și Dani în locul lui Danielle. Numele Izzy a crescut în popularitate cu 36%, iar Ricky cu 25%. În ceea ce privește fetele, numele Cassie este cu 43% mai preferat de părinți, în vreme ce Toni, Nell și Tori cu 50%.

Numele inspirate din anii 20 nu trebuie omise de pe lista cu nume populare. Astfel, au cunoscut o creștere în popularitate numele Frank, Barbara, Ruth, Virginia și Tony. Au reapărut în clasament și nume inspirate de cultura muzicii pop, precum Britanny, Nicole, Amber, Nicholas, Austin și Jonathan. Mult mai recente și extrem de cunoscute de public sunt surorile Kardashian care au influențat părinții cu următoarele nume: Saint, Stormi, True, Chicago, Dream, Reign și Nori (porecla lui North). Se anticipează că va face parte din listă cât de curând și numele Psalm.

În continuarea sursei anterioare de inspirație, nu trebuie omise nici numele inspirate de personaje de film, precum Kylo (din Kylo Ren), Cassian (din Rogue One) și Leia (din Star Wars). Urzeala Tronurilor continuă să rămână o sursă majoră de nume populare, respectiv: Olenna, Ellaria, Stark, Yara. Actorul Keanu, mereu îndrăgit de public, are și un nume inspirațional, care a cunoscut o creștere de 24% în clasamentul popularității.

Cele mai populare nume pentru fete, conform Administrației de Securitate Socială din SUA: Emma, Olivia, Ava, Isabella, Sophia, Charlotte, Mia, Amelia, Harper, Evelyn, Abigail, Emily, Elizabeth, Mila, Ella, Avery, Sofia, Camila, Aria, Scarlett, Victoria, Madison, Luna, Grace, Chloe, Penelope, Layla, Riley, Zoey, Nora, Lily, Eleanor, Hannah, Lillian, Addison, Aubrey, Ellie, Stella, Natalie, Zoe, Leah, Hazel, Violet, Aurora, Savannah, Audrey, Brooklyn, Bella, Claire, Skylar.

Cele mai populare nume de băieți, conform Administrației de Securitate Socială din SUA: Liam, Noah, William, James, Oliver, Benjamin, Elijah, Lucas, Mason, Logan, Alexander, Ethan, Jacob, Michael, Daniel, Henry, Jackson, Sebastian, Aiden, Matthew, Samuel, David, Joseph, Carter, Owen, Wyatt, John, Jack, Luke, Jayden, Dylan, Grayson, Levi, Isaac, Gabriel, Julian, Mateo, Anthony, Jaxon, Lincoln, Joshua, Christopher, Andrew, Theodore, Caleb, Ryan, Asher, Nathan, Thomas, Leo.

cele mai populare nume de copii in 2020

În România, conform sondajelor realizate de un cunoscut post de televiziune, reiese că cele mai populare nume pentru anul 2019 au fost: Olivia, Cora, Amelia, Charlotte, Isabella, Maia, Aurora, Evelyn, Violeta, Alice, Adelina, Emma, Clara, Emilia, Iris, Lydia, Anna, Julia, Ada, Eliza, Beatrice, Ella, Zoe, Margareta, Emily, Elena, Eliana, Rebecca, Alexandra, Sara, Anastasia, Antonia, Adela, Maria, Magda, Corina, Irina, Cristiana,Cerasela, Catina, Ilinca, Dora, Casiana, Casandra, Dalia, Gloria, Flavia, Sonia,Tania. Același sondaj a extras și cele mai populare nume pentru băieți în 2019: Theodor, Oliver, Felix, Matei, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Aryan, Ayan, Tobias, Andrei, George, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon,Gabriel, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian.

Surse: www.goodhousekeeping.com, https://a1.ro, www.cosmopolitan.com

NUME DE FETE. Semnificatie nume. Cum sa alegi cel mai potrivit nume pentru fetita ta. Ai peste 1000 de variante!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai populare nume de bebeluși din Familia Regală Britanică
  Cele mai populare nume de bebeluși din Familia Regală Britanică

  Dacă îți dorești ca bebelușul tău să aibă un nume mai special, poți să te inspiri și din cele purtate de către membrii Familiei Regale din Marea Britanie. În cadrul...

  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani
  Top 10 nume de copii care vor avea noroc la bani

  Ești în căutarea unui nume pentru viitorul tău copil sau nepot, care să-l influențeze cu noroc și bani în viață?

  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez
  Câte nume primesc copiii născuți în religia ortodoxă la Botez

  Fiecare religie se ghidează după niște norme și valori, iar obiceiurile sunt de căpătâi, în special în momentele cruciale ale vieții: nașterea și moartea.

  Ciara a născut al treilea copil la numai 34 de ani. I-a ales un nume de învingător!
  Ciara a născut al treilea copil la numai 34 de ani. I-a ales un nume de învingător!

  O altă vedetă îndrăgită a devenit “părinte de carantină”! Ciara și-a adus pe lume cel de-al treilea copil și este deja pregătită să aibă mai mulți copii.

  Joe Jonas și Sophie Turner au devenit părinți de fetiță. Ce nume frumos au ales!
  Joe Jonas și Sophie Turner au devenit părinți de fetiță. Ce nume frumos au ales!

  Încă un cuplu celebru și-a mărit familia în plină pandemie. Joe Jonas și Sophie Turner au devenit părinți de fetiță. Iată ce nume adorabil au ales pentru micuța lor!

  Vrei să iei o pisicuță copilului? Iată idei de nume pentru simpaticele animăluțe
  Vrei să iei o pisicuță copilului? Iată idei de nume pentru simpaticele animăluțe

  Dacă ai cedat în sfârșit lacrimilor copilului tău și ai decis să-i iei pisicuța mult visată, cel mai probabil următorul pas va fi să-i găsești un nume potrivit....

  Joaquin Phoenix şi Rooney Mara au devenit părinţi. Au ales un nume superb pentru bebeluș
  Joaquin Phoenix şi Rooney Mara au devenit părinţi. Au ales un nume superb pentru bebeluș

  Unul dintre cei mai cunoscuţi actori şi regizori americani şi logodnica sa, tot actriţă, sunt de curând părinţii unui băieţel. Iată cum s-a aflat această veste!

  © 2019 Qbebe