Lista cu cele mai frumoase nume de băieți americane

Raluca Margean - Redactor

Dacă unele mămici își doresc ca băieții lor să poarte nume tradiționale românești, altele caută nume internaționale, care să fie ușor de pronunțat oriunde în lume i-ar purta pașii pe cei mici. Sunt atâtea nume frumoase pe planetă, încât este foarte greu să te oprești la unul sau la altul, așadar, ca să te ajutăm, am conceput o listă cu cele mai interesante nume de băieți americane clasice sau împrumutate din alte limbi. Citește în continuare și vezi care sunt acestea!  

Nume de băieți ortodoxe

Dacă vrei să-i dai băiatului tău un nume ortodox, dar care să aibă corespondent internațional, iată câteva idei din care să te inspiri:

nume-de-baieti-americane-bebelus-care-zambeste

Adrian - este un nume de origine latină și înseamnă “locuitor al Hadriei”, o localitate din Italia antică. Este un nume popular atât în România, cât și în alte țări. 

Anthony - este forma engleză a numelui roman de familie "Antonius" și înseamnă ”neprețuit”.

Edward - originea acestui nume este una anglo-saxonă și este format prin combinarea mai multor cuvinte. Edward înseamnă  „apărător/protector al bogățiilor”, iar varianta în limba română este Eduard.

Georgeeste de origine greacă, de la Georgios, iar semnificația sa este de ”fermier sau lucrător al pământului”. George este un nume regal în Anglia și America, iar o altă interpretare a numelui este de ”conducător”.

Patrick - este de origine latină sau irlandeză și înseamnă nobil, aristocrat. Sfantul Patrick este cel mai iubit și cunoscut sfânt al Irlandei.

Sunt unele nume care și-au pierdut din popularitate, chiar dacă sunt foarte frumoase. Dacă vrei ca băiatul tău să aibă un nume original, iată la ce să te gândești:

Fabian - datează din vechiul nume de familie roman Fabius. Din acele vremuri, a luat multe variații, inclusiv Fabianus, Fabijan și Fabiano. Este un nume popular în unele țări europene și este foarte rar în țările vorbitoare de limbă engleză.

Archie - prescurtat de la Archibald, acesta este numele băiatului lui Megan Markle și al Prințului Harry. Chiar dacă este un nume neobișnuit pentru un membru al familiei regale, este plin de farmec.  

Adan - este echivalentul spaniol al lui Adam și a devenit popular în SUA între anii 1930 și 1950. Acum nu este folosit foarte des, deși este foarte frumos și original.

Levon - este de origine armenească și înseamnă „leu”. Levon este o alternativă la numele Levi.

Nume de băieți americane rare

Următoarele nume au fost populare în trecut, dar acum sunt oarecum uitate. Redă-le frumusețea! 

nume-de-baieti-americane-baiat-cu-sapca

Keanu - are origini în hawaiiană și înseamnă „briza răcoroasă”. Este un nume poetic și unic pentru un băiat special, așa cum este micuțul tău. 

Monty - a fost destul de popular în timpul celui de-al doilea Război Mondial, acum fiind considerat un nume vintage și original.

Nume de băieți puternici

Dacă vrei să ai un nume care semnifică forță, putere, iată câteva idei:

Kenji - acesta este un nume japonez și înseamnă „puternic și viguros” sau „al doilea fiu inteligent”. 

Liam - este la origine un nume irlandez și este foarte popular în SUA și în țările vorbitoare de limba engleză. Înseamnă ”protector neînfricat”.

Richard - este de origine germană și este alcătuit din 2 elemente: "ric" ce înseamnă conducător, rege și "hard" care înseamnă puternic, curajos.  

Robertla origini, el are o formă germanică – Hrodebert, compus din “hrod” sau “hroth” care se traduce prin faimă şi “berth” cu sensul “strălucitor, ilustru, celebru”. Semnificația lui este “plin de faimă”.

Citește și: 40 de nume de copii care înseamnă Putere

Nume vechi de băieți

Numele biblice sunt printre cele mai căutate de mămicile din întrega lume. Și americanii se inspiră din Biblie când își numesc bebelușii, iar printre cele mai populare nume sunt următoarele: 

nume-de-baieti-americane-baiat-pistruiat

Lucas- este de origine latină, vine de la cuvântul lux = cel născut în lumină. Se spune că băieții numiți Lucas sunt persoane serioase și pragmatice pe care poți conta. Ei iubesc simplitatea, liniștea și tot ce este natural. 

Benjamin - în limba ebraică, acest nume înseamnă „Fiu al mâinii drepte” sau „Fiu al sudului”. În Vechiul Testament, Beniamin a fost cel de-al doisprezecelea și cel mai tânăr fiu al lui Iacob și întemeietorul uneia dintre triburile sudice ale Evreilor. Tradiții rabinice târzii îl consideră ca pe unul din cei patru israeliți antici care au murit fără păcate, ceilalți fiind Hileab sau Daniel, Isai (Ishay) și Amram.

Elijah - nume originar din ebraică care înseamnă ”Dumnezeu este Domnul meu” sau ”Dumnezeul meu este Iehova”. Sunt mai multe corespondente ale acestui nume precum Elias sau Ilie, iar în SUA acesta este unul dintre cele mai des întâlnite nume.

Noah - originar din ebraică, Noah înseamnă odihnă, repaus, liniște, pace. Conform Vechiului Testament, Noe a construit o arcă care i-a permis lui, familiei sale și animalelor din fiecare specie să supraviețuiască Marelui Potop. După potop a primit semnul curcubeului ca legământ de la Dumnezeu. El a fost tatăl lui Sem, Ham și Iafet.

Inspiră-te din aceste nume și alege-l pe cel care-ți place cel mai mult. Indiferent de opțiunea ta, important este ca băiatul tău să fie sănătos și iubit. 

Citește și:

20 de nume de copii care înseamnă „Miracol”

Cele mai frumoase nume de copii franțuzești

Surse foto: Pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor
  Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor

  Dacă îți este greu să te hotărăști la un nume cât mai deosebit pentru copilul tău, apelează cu încredere la universul florilor. Vei vedea că multe nume de flori...

  Cele mai frumoase nume biblice de fete
  Cele mai frumoase nume biblice de fete

  Dacă vrei un nume special pentru micuța ta, poate iei în considerare numele biblice pentru fete. Pe lângă faptul că numele biblice au semnificație puternică, sunt foarte...

  Urmează să fii mămică de fetiță? Uite cele mai frumoase nume de prințese
  Urmează să fii mămică de fetiță? Uite cele mai frumoase nume de prințese

  Tocmai ai aflat că urmează să ai o fetiță și eșți în căutarea celor mai frumoase nume de prințese? Ai ajuns în locul potrivit, fiindcă ți-am pregătit nu una, ci o...

  15 nume de băieți din Biblie care se potrivesc perfect oricărui copil
  15 nume de băieți din Biblie care se potrivesc perfect oricărui copil

  În Biblie există atât nume clasice, cât și neobișnuite, însă niciunul nu este întâmplător. Fiecare nume biblic are o semnificație profundă și...

  Idei de nume de copii scurte, dar frumoase și neobișnuite
  Idei de nume de copii scurte, dar frumoase și neobișnuite

  Alegerea unui nume, pe care să-l vezi ca perfect potrivit pentru copilul tău, nu este un demers ușor. Pentru a vă ușura eforturile derulate în acest scop, articolul de mai jos vă...

  Lista completă cu nume de fete speciale. Tu ce ai alege pentru micuța ta?
  Lista completă cu nume de fete speciale. Tu ce ai alege pentru micuța ta?

  Alegerea numelui pentru micuța voastră este o decizie foarte grea de luat. Mulți părinți încep să se gândească la posibile nume pentru fetița lor chiar din primele zile...

  © 2023 Qbebe