Lista cu cele mai frumoase nume de băieți americane

Raluca Margean - Redactor

Dacă unele mămici își doresc ca băieții lor să poarte nume tradiționale românești, altele caută nume internaționale, care să fie ușor de pronunțat oriunde în lume i-ar purta pașii pe cei mici. Sunt atâtea nume frumoase pe planetă, încât este foarte greu să te oprești la unul sau la altul, așadar, ca să te ajutăm, am conceput o listă cu cele mai interesante nume de băieți americane clasice sau împrumutate din alte limbi. Citește în continuare și vezi care sunt acestea!  

Nume de băieți ortodoxe

Dacă vrei să-i dai băiatului tău un nume ortodox, dar care să aibă corespondent internațional, iată câteva idei din care să te inspiri:

nume-de-baieti-americane-bebelus-care-zambeste

Adrian - este un nume de origine latină și înseamnă “locuitor al Hadriei”, o localitate din Italia antică. Este un nume popular atât în România, cât și în alte țări. 

Anthony - este forma engleză a numelui roman de familie "Antonius" și înseamnă ”neprețuit”.

Edward - originea acestui nume este una anglo-saxonă și este format prin combinarea mai multor cuvinte. Edward înseamnă  „apărător/protector al bogățiilor”, iar varianta în limba română este Eduard.

Georgeeste de origine greacă, de la Georgios, iar semnificația sa este de ”fermier sau lucrător al pământului”. George este un nume regal în Anglia și America, iar o altă interpretare a numelui este de ”conducător”.

Patrick - este de origine latină sau irlandeză și înseamnă nobil, aristocrat. Sfantul Patrick este cel mai iubit și cunoscut sfânt al Irlandei.

Sunt unele nume care și-au pierdut din popularitate, chiar dacă sunt foarte frumoase. Dacă vrei ca băiatul tău să aibă un nume original, iată la ce să te gândești:

Fabian - datează din vechiul nume de familie roman Fabius. Din acele vremuri, a luat multe variații, inclusiv Fabianus, Fabijan și Fabiano. Este un nume popular în unele țări europene și este foarte rar în țările vorbitoare de limbă engleză.

Archie - prescurtat de la Archibald, acesta este numele băiatului lui Megan Markle și al Prințului Harry. Chiar dacă este un nume neobișnuit pentru un membru al familiei regale, este plin de farmec.  

Adan - este echivalentul spaniol al lui Adam și a devenit popular în SUA între anii 1930 și 1950. Acum nu este folosit foarte des, deși este foarte frumos și original.

Levon - este de origine armenească și înseamnă „leu”. Levon este o alternativă la numele Levi.

Nume de băieți americane rare

Următoarele nume au fost populare în trecut, dar acum sunt oarecum uitate. Redă-le frumusețea! 

nume-de-baieti-americane-baiat-cu-sapca

Keanu - are origini în hawaiiană și înseamnă „briza răcoroasă”. Este un nume poetic și unic pentru un băiat special, așa cum este micuțul tău. 

Monty - a fost destul de popular în timpul celui de-al doilea Război Mondial, acum fiind considerat un nume vintage și original.

Nume de băieți puternici

Dacă vrei să ai un nume care semnifică forță, putere, iată câteva idei:

Kenji - acesta este un nume japonez și înseamnă „puternic și viguros” sau „al doilea fiu inteligent”. 

Liam - este la origine un nume irlandez și este foarte popular în SUA și în țările vorbitoare de limba engleză. Înseamnă ”protector neînfricat”.

Richard - este de origine germană și este alcătuit din 2 elemente: "ric" ce înseamnă conducător, rege și "hard" care înseamnă puternic, curajos.  

Robertla origini, el are o formă germanică – Hrodebert, compus din “hrod” sau “hroth” care se traduce prin faimă şi “berth” cu sensul “strălucitor, ilustru, celebru”. Semnificația lui este “plin de faimă”.

Citește și: 40 de nume de copii care înseamnă Putere

Nume vechi de băieți

Numele biblice sunt printre cele mai căutate de mămicile din întrega lume. Și americanii se inspiră din Biblie când își numesc bebelușii, iar printre cele mai populare nume sunt următoarele: 

nume-de-baieti-americane-baiat-pistruiat

Lucas- este de origine latină, vine de la cuvântul lux = cel născut în lumină. Se spune că băieții numiți Lucas sunt persoane serioase și pragmatice pe care poți conta. Ei iubesc simplitatea, liniștea și tot ce este natural. 

Benjamin - în limba ebraică, acest nume înseamnă „Fiu al mâinii drepte” sau „Fiu al sudului”. În Vechiul Testament, Beniamin a fost cel de-al doisprezecelea și cel mai tânăr fiu al lui Iacob și întemeietorul uneia dintre triburile sudice ale Evreilor. Tradiții rabinice târzii îl consideră ca pe unul din cei patru israeliți antici care au murit fără păcate, ceilalți fiind Hileab sau Daniel, Isai (Ishay) și Amram.

Elijah - nume originar din ebraică care înseamnă ”Dumnezeu este Domnul meu” sau ”Dumnezeul meu este Iehova”. Sunt mai multe corespondente ale acestui nume precum Elias sau Ilie, iar în SUA acesta este unul dintre cele mai des întâlnite nume.

Noah - originar din ebraică, Noah înseamnă odihnă, repaus, liniște, pace. Conform Vechiului Testament, Noe a construit o arcă care i-a permis lui, familiei sale și animalelor din fiecare specie să supraviețuiască Marelui Potop. După potop a primit semnul curcubeului ca legământ de la Dumnezeu. El a fost tatăl lui Sem, Ham și Iafet.

Inspiră-te din aceste nume și alege-l pe cel care-ți place cel mai mult. Indiferent de opțiunea ta, important este ca băiatul tău să fie sănătos și iubit. 

Citește și:

20 de nume de copii care înseamnă „Miracol”

Cele mai frumoase nume de copii franțuzești

Surse foto: Pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori
  Când sunt Floriile anul acesta? Iată cele mai frumoase nume inspirate de flori

  În acest an, Floriile sunt pe data de 25 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox. Floriile nu au niciodată o dată fixă, dar se știe că sunt...

  S-a votat! Iată cele mai frumoase plaje din Europa unde să îți faci concediul în 2021
  S-a votat! Iată cele mai frumoase plaje din Europa unde să îți faci concediul în 2021

  Dacă nu ți-ai conturat încă planurile pentru vacanțele din acest an, ia în calcul și propunerile din articolul de mai jos. Este vorba despre 25 de plaje spectaculoase,...

  Top 10 cele mai frumoase citate de dragoste
  Top 10 cele mai frumoase citate de dragoste

  Iubirea nu se poate cumpăra decât cu iubire, iar viața noastră ar fi la fel de seacă precum cea a unei plante, dacă nu am fi înconjurați și însuflețiți de...

  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii
  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii

  Profită de momentele din preajma orei de culcare a copilului tău și suplimentează-ți timpul de calitate pe care îl petreci alături de el spunându-i povești din care să...

  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii
  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii

  Copilul și copilăria în genere i-au fascinat pe gânditori încă din cele mai vechi timpuri. Ulterior, datorită evoluțiilor înregistrate în planul...

  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii
  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii

  Deprinderea unui copil de a se ruga trebuie să fie însușită încă de la o vârstă fragedă. Pentru a-ți fi mai ușor în acest demers, inspiră-te și din...

  Back to school cu cele mai frumoase și utile rechizite!
  Back to school cu cele mai frumoase și utile rechizite!

  Îți mai aduci aminte de prima ta zi de școală? Câtă nerăbdare, cât entuziasm și câte emoții te încercau la gândul că îți vei revedea,...

  © 2022 Qbebe