Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

13 semne că ai un copil care va fi mai inteligent ca tine

Toți părinții își doresc să aibă copii inteligenți. Însă numai câțiva au norocul de a avea parte de copii care să îi depășească în ceea ce privește abilitățile mentale. Atunci când copilul tău adoră să citească și să petreacă timp cu copii mai mari sau cu adulți sunt șanse mari să fie înzestrat cu o inteligență aparte. Află aici și restul de semne pe care trebuie să le urmărești.

1. Memorie excelentă

Nu este vorba de amintirea evenimentelor de ieri sau de săptămâna trecută, ci de evenimente petrecute cu multă vreme în urmă. Un copil inteligent va reuși să își amintească evenimente trecute, unde a ascuns o anumită jucărie și va recunoaște fețe și locuri pe care le-a văzut poate o singură dată. Mintea sa funcționează la fel ca o cameră video, iar o memorie fotografică constituie un semn clar de intelgiență peste medie.  Poți să îți testezi copilul prin diverse jocuri și activități. Chiar și o memorie bună poate fi sporită prin antrenament.

2. Adoră să petreacă timp cu persoane de vârstă mai mare

Dacă observi că fiul sau fiica ta manifestă o înclinație către persoanele mai mari ca vârstă, experții sunt de părere că va ajunge un om extrem de inteligent. Conform specialiștilor, copiii care preferă compania celor mai mari nu sunt doar stimulați de un punct de vedere mai matur, ci învață mai mult din compania aceasta, dezvoltarea lor cognitivă petrecându-se într-un ritm mai alert decât cel uzual.

3. Are un simț al umorului dezvoltat

Cu toții apreciem compania unei persoane cu personalitate vie, puternică. Mai puțin atunci când ești părinte și este vorba despre copilul tău. Un simț al umorului dezvoltat alături de bune abilități sociale sunt considerate semne de inteligență deosebită. Dacă prezența copilului tău luminează camera și are o personalitate puternică sunt șanse mari să fie un copil deosebit din punctul de vedere al intelectului.

copil mai inteligent ca tine

4. Cărțile sunt mai mult decât prieteni

Acei copii care sunt mai inteligenți decât media nu doar învață să citească devreme. Odată ce deprind abilitatea cititului, îl transformă în învățare, ceea ce poate crea un ciclu nesfârșit de cunoștințe dobândite. Cărțile ajută la dezvoltarea vocabularului și a înțelegerii și când sunt prezente în mediul copilului îl ajută să înțeleagă că merită să vorbească despre idei.

5. Nu se plictisește când se joacă singur

Un copil inteligent nu este deranjat de timpul petrecut cu sine însuși pentru că are mintea care îl menține ocupat. Poți observa că se implică în tot felul de jocuri de imaginație precum jocuri de rol sau de creație. Joaca liberă, neîngrădită, reprezintă o oportunitate importantă pentru a explora, pentru a analiza lucrurile în profunzimea lor și pentru a fi creativ. Un creier inteligent reușește să umple o perioadă de timp liber cu ceva nou și interesant.

6. Dezordinea poate ascunde o inteligență aparte

Marile genii ale omenirii precum Albert Einstein, Mark Twain, Mark Zuckerberg și Steve Jobs aveau cu toții un birou dezordonat. În cazul copiilor este vorba de un loc de joacă sau de un dormitor mai puțin organizat. Profesorul de psihologie Courage Mudzongo subliniază că una dintre componentele unei inteligențe sclipitoare este creativitatea. Iar creativitatea ia naștere adesea în dezordine. Mediul dezordonat inspiră încălcarea tradițiilor, care conduce la perspective proaspete. Mediile ordonate, în schimb, încurajează convențiile și joaca sigură. Astfel, deși o bună organizare a spațiului constituie o abilitate importantă, când ești prea rigid cu privire la ordine află că poți să îi faci un deserviciu copilului tău.

7. Poate să nu fie prea sociabil

Mulți copii înzestrați cu un creier genial sunt liniștiți și apreciază mai degrabă să observe, să evalueze și să planifice dacă o anumită sarcină sau activitate merită efortul lor. De multe ori copiii inteligenți stau deoparte și observă înainte de a decide modul în care doresc să interacționeze. Acesta este modul lor de a identifica dacă are sens implicarea lor, pentru că eșecul nu reprezintă o opțiune pentru ei.

8. S-a născut primul

Poate fi vorba și despre ordinea nașterii, primii născuți fiind de obicei cu o zestre biologică bună. Conform unui studiu, primii copii dintr-o familie dezvoltă un IQ mai mare decât restul, în medie fiind vorba de 3 puncte. Nu este vorba doar despre impactul genelor, ci și o interacțiune psihologică dintre părinți și copii.

9. Ora de culcare este o luptă

Atunci când ești inteligent, este dificil să îți amuțești mintea. Așa că persoanele mai inteligente decât media se confruntă cu probleme de somn; de multe ori ajung păsări de noapte și preferă să aibă propriul program de funcționare când vine vorba despre orele de veghe și cele de somn. Conform unui studiu desfășurat în Școala de Economie și Știință Politică din Londra, copiii inteligenți au șanse mai mari să devină adulți nocturni care merg târziu la culcare și se trezesc târziu atât în timpul săptămânii cât și în weekend. De exemplu, copiii cu un IQ de peste 125 ajung să adoarmă în jurul orei 1, în vreme ce copiii cu IQ sub 75 ajung să meargă la culcare la maturitate în jurul orei 12.

copil care va fi mai inteligent ca tine

10. Nu este bun în orice domeniu

Un copil inteligent își cunoaște punctele forte și le rămâne fidel. Optează pentru un hobby și ajunge să se implice în aprofundarea lui în loc să știe câte puțin din toate. Acest lucru înseamnă că nu va excela neapărat la școală, deoarece poate să nu fie nevoia sa. Dacă ai putea pătrunde în mintea sa, ai afla că există lucruri mai importante decât rezolvarea temelor la timp, scrisul ordonat și interacțiunea cu colegii.

11. A urmat cursuri de muzică

Conform cercetărilor, muzica ajută la dezvoltarea creierului. Astfel, un studiu a demonstrat că acei copii de 6 ani care au urmat 9 luni cursuri muzicale au avut un IQ mai mare decât copiii care nu au urmat niciun curs. Muzica poate influența în mod pozitiv și dezvoltarea limbajului. Se pare că este vorba despre un efect asupra părții stângi a creierului, cunoscută a fi implicată în procesarea limbajului și poate conecta circuitele creierului într-un fel anume.

12. Este stângaci

Este demonstrată științific o legătură între o funcție cognitivă avansată și mâna utilizată. Un grup de psihiatri din cadrul Universității din Atena au studiat acest aspect și au descoperit că stângacii au avut scoruri mai mari în gândirea divergentă (abilitatea de a genera noi idei dintr-un singur principiu rapid și eficient) și abilitatea cognitivă.

13. Vorbește singur

Un studiu recent a demonstrat că ești extrem de inteligent dacă vorbești cu tine însuți. Paloma Mari-Beffa din cadrul Universității Bangor a descoperit că monologul extern stimulează creierul să își îmbunătățească concentrarea și să atingă obiectivele. Vocea interioară servește drept un control pentru organizarea gândurilor și a acțiunilor. Când vorbești cu voce tare poate fi o extensie a vocii interioare, cauzată când o anumită comandă motorie este declanșată involuntar.

Citește și: Semnele care îți dezvăluie că ai un copil inteligent 

Surse: www.healthyway.com; https://ideapod.com; https://ph.theasianparent.com

10 semne că ai un copil cu prieteni care consumă droguri

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  3 pași simpli pentru a crește un copil inteligent
  3 pași simpli pentru a crește un copil inteligent

  Orice părinte își dorește un copil inteligent, nu-i așa? Ei bine, inteligența se cultivă și se dobândește pe parcursul dezvoltării, nu este o calitate pe care micuții o...

  Câștigă un termometru inteligent pentru copii MyKi Care
  Câștigă un termometru inteligent pentru copii MyKi Care

  Febra copilului este una dintre primele situații dificile pe care le întâmpină proaspeții părinți, și nu devine deloc mai ușor de gestionat pe măsură ce crește copilul....

  Ea este cel mai inteligent copil din lume! Povestea din spatele acestui succes este impresionantă!
  Ea este cel mai inteligent copil din lume! Povestea din spatele acestui succes este impresionantă!

  Pregătiți-vă să vă simțiți inferiori - o fetiță de 11 ani din Londra învață tabelul cu formulele chimice pe de rost, în doar 40 de minute. Se pare că micuța a...

  Semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult oftalmologic
  Semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult oftalmologic

  Un consult oftalmologic se impune întotdeauna în cazul în care copilul tău nu poate citi bine la distanță sau la apropiere. Există însă și o mulțime de semne...

  5 semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult ortopedic
  5 semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult ortopedic

  Toți copiii se confruntă, la un moment dat, cu experiențe care le lasă urme la joacă, precum julituri, vânătăi și cucuie. Pentru că nu toate simptomele sunt grave, îți...

  12 semne care îți spun că al tău copil ar putea avea nevoie de un aparat dentar
  12 semne care îți spun că al tău copil ar putea avea nevoie de un aparat dentar

  Aparatul dentar oferă cele mai mari beneficii atunci când este montat din timp. Pentru că în copilărie se observă de obicei primele semne că există câteva probleme la...

  10 semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult stomatologic
  10 semne care îți spun că al tău copil are nevoie de un consult stomatologic

  Copilul tău va avea nevoie de un consult stomatologic atunci când acuză dureri la nivelul dinților sau când observi modificări ale acestora care te îngrijorează....

  © 2019 Qbebe