O mamă din București nu și-a mai văzut fiica de mai bine de 1 an, pentru că tatăl ei o ține închisă în casă

Andreea Guică - Redactor

Iulia, o jurnalistă de 34 de ani trece prin momente cumplite pentru că fostul partener nu-i permite să-și vadă fetița în vârstă de 6 ani de peste 1 an de zile. Se pare că bărbatul o ține captivă ilegal pe cea mică și nu răspunde nimănui, nici la ușă, nici la telefon.

De când a izbucnit pandemia, Iulia a văzut-o pe fiica ei doar de 3 ori în ultimii 3 ani. La început, fostul partener invoca pandemia ca motiv pentru care nu îi permite mamei să-și vadă fata, de teamă ca aceasta să nu se îmbolnăvească. Din vara lui 2021 însă, nu i-a mai răspuns Iuliei deloc, așa că femeia nu mai știe absolut nimic de fetița ei.

o fetita se tine de mana cu mama ei

Iulia și tatăl fetiței nu au fost niciodată căsătoriți și s-au despărțit în urma unui episod violent, în care bărbatul a agresat-o. Se pare că femeia a fost dată afară din casă de mama bărbatului, cu care aceștia locuiau, după ce a spus că vrea să se despartă de acesta.

Mai departe, Iulia și-a scos certificat medico-legat, dar și un ordin de restricție împotriva fostului partener, care, spune ea, ar fi amenințat-o în trecut spunându-i „Îți iau fata și te omor” (sursa Adevărul).

Cu toate acestea, se pare că instanța a hotărât să-i ofere bărbatului custodia fetiței, pentru că are un venit mai mare decât fosta sa parteneră.

Așa că de 3 ani, fetița locuiește cu tatăl și bunica paternă, însă se pare că viața ei este departe de a fi una normală. Mama sa susține că deși bărbatul nu a agresat-o niciodată fizic în prezența ei, se teme pentru sănătatea psihică a copilei. Aceasta susține că fetița nu a mai ieșit afară din anul 2020. Nu se duce nici la grădiniță, nici la medic, ci stă acasă mereu.

fetita care sta la geam

Mai mult, Iulia susține că într-una din zile s-a dus să-i ducă fetei un pachet și a auzit țipete:

„L-am sunat pe tata și pe bunica paternă înainte, nu mi-au răspuns. Am fost nevoită din nou sa-i lasă pachetul în fața ușii închise. Când am lăsat pachetul am auzit glasul fetiței mele prin ușă. Este înăuntru. Țipa. N-am înțeles ce zicea”, a declarat Iulia, conform WOWbiz.

Se pare că bunica paternă o agresează pe fetiță, cel puțin verbal. Din ce spune Printesaurbana.ro, există probe audio care susțin că bunica o jignește pe fetiță, folosind cuvinte ca „nebuno”, „tâmpito”, „spurcato” și altele mult mai grave, pe care nu le vom menționa aici.

Iulia a apelat de nenumărate ori atât la autorități și la Protecția Copilului, însă nu a putut să schimbe nimic, chiar dacă există anumite document oficiale care ar trebui să aibă puterea să o ia pe fetiță din acel mediu și să-i ofere siguranță.

De pildă, din data de 9 noiembrie 2022, există o hotărâre judecătorească definitivă care menționează că cea mică trebuie să stea la un asistent maternal, dar pentru că tatăl nu deschide ușa, nu se poate face nimic.

Protecția Copilului (DGASPC Sector 4) s-a dus de mai multe ori la ușa bărbatului, dar pentru că acesta nu a deschis, au fost nevoiți să plece, spunând că nu pot face altceva. Însă un polițist care a discutat cu Iulia i-a spus că DGASPC ar fi putut da Poliției un ordin de intervenție rapidă (pentru situațiile în care viața unui copil poate fi în pericol), iar aceștia ar fi putut dărâma ușa și ar fi luat fetița. Dar acest ordin nu a fost dat, deși mama are nenumărate dovezi (probe audio, declarații și declarații ale vecinilor și a agentului de pază al blocului) care demonstrează că cea mică este ținută în casă de mult timp, că este abuzată verbal (posibil și fizic) și că tatăl ei este violent.

bataie in usa

Din toată situația expusă până acum, putem să tragem concluzia că siguranța lui Audrey se află în spatele unor simple hârtii.

Iulia a făcut chiar și greva foamei timp de 3 zile, doar pentru a fi auzită și pentru a primi dreptate pentru fetița ei, însă a trebuit să renunțe, din cauza unor probleme de sănătate.

Așa că a găsit altă soluție, a creat o pagină de Facebook unde a expus situația pe îndelete și unde cere ajutorul publicului pentru a o ajuta cu această situație disperată.

„Mămici, ceea ce i s-a întâmplat fetiței mele i se întâmpla oricărui copil de aici. Copiii noștri nu mai sunt in siguranță cu aceste Autorități și trebuie să luăm măsuri urgente. Sa arătam că nu suntem doar pe Facebook și nu acceptăm această delăsare și neglijență”, a scris Iulia într-una dintre postări.

 

 

Surse foto: www.istockphoto.com

Surse articol: https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/o-jurnalista-din-bucuresti-a-intrat-in-greva-2105187.html https://www.wowbiz.ro/strigat-de-disperare-al-unei-jurnaliste-care-nu-si-a-vazut-fetita-de-un-an-o-tine-inchisa-in-casa-de-un-an-tanara-mamica-a-intrat-in-greva-foamei-in-speranta-ca-va-fi-ajutata-de-autoritati-20157003 https://www.printesaurbana.ro/2022/12/o-fetita-de-6-ani-e-tinuta-captiva-ilegal-de-tatal-ei-si-autoritatile-se-ascund-dupa-hartii.html     

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiica lui Răzvan Simion are 16 ani. Uite cât de mult seamănă cu tatăl ei!
  Fiica lui Răzvan Simion are 16 ani. Uite cât de mult seamănă cu tatăl ei!

  Fiica lui Răzvan Simion a împlinit 16 ani, iar omul de televiziune i-a transmis acesteia un mesaj emoționant.

  O fetiță de 8 ani a fost ținută închisă într-o cameră de mama și bunicii ei aproape toată viața
  O fetiță de 8 ani a fost ținută închisă într-o cameră de mama și bunicii ei aproape toată viața

  Pare a fi un scenariu desprins dintr-un film, dar este pura realitate! O fetiţă în vârstă de 8 ani, dintr-un orășel din Germania, a fost ţinută închisă de mama şi...

  Cea mai tânără bunică din lume este din România! Avea 23 de ani când fiica ei a născut!
  Cea mai tânără bunică din lume este din România! Avea 23 de ani când fiica ei a născut!

  O femeie din Vaslui a devenit bunică la doar 23 de ani! Ea a doborât, astfel, recordul deținut de o tânără din Marea Britanie, care devenise bunică la 26 de ani. Rifca...

  Daune plătite unei gravide din Mediaș care a pierdut sarcina cu al doilea copil când și-a văzut fiica mușcată de un câine
  Daune plătite unei gravide din Mediaș care a pierdut sarcina cu al doilea copil când și-a văzut fiica mușcată de un câine

  Tribunalul Sibiu a hotărât acordarea de daune morale în valoare totală de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani, care a fost atacată și muşcată de un câine comunitar,...

  Cum a reacționat Smiley când și-a văzut fiica la ecograf pentru prima dată: „Eram pregătit să...”
  Cum a reacționat Smiley când și-a văzut fiica la ecograf pentru prima dată: „Eram pregătit să...”

  Au trecut deja câteva săptămâni bune de când Smiley și Gina Pistol au recunoscut că urmează să devină părinți. Cei doi au dat marea veste printr-un video...

  O mamă riscă închisoarea după ce și-a lăsat fiica adolescentă să aibă grijă de copiii mai mici
  O mamă riscă închisoarea după ce și-a lăsat fiica adolescentă să aibă grijă de copiii mai mici

  Pe fondul restricțiilor din 2020 impuse de pandemie, când și grădinițele au fost închise, o mamă a fost nevoită să găsească rapid o soluție pentru copiii ei mai mici....

  Cea mai bună aplicație IT din Europa, creată de cinci eleve din București. O soluție genială pentru siguranța femeilor
  Cea mai bună aplicație IT din Europa, creată de cinci eleve din București. O soluție genială pentru siguranța femeilor

  Aproape că nu există femeie care să nu fi fost vreodată fluierată, claxonată sau chiar pipăită pe stradă, ziua în amiază mare, sub privirile impasibile ale celor din jur....

  © 2023 Qbebe