Crăciunul acesta este momentul pentru o schimbare – un altfel de cadou pentru copilul tău!

Bianca Geica - Redactor Senior

Ce ai zice dacă anul acesta ai vorbi cu Moș Crăciun și i-ai sugera să așeze sub brad un cadou în plus pentru copilul tău? Și nu orice cadou, ci unul care să îi permită să își dezvolte latura socială și emoțională, care să îi îmbunătățească și să îi antreneze funcțiile cognitive, să îi hrănească setea de cunoaștere, să îi crească atenția la detalii și să îi stimuleze imaginația.

Tot mai mulți părinți conștientizează faptul că învățarea limbii engleze a devenit o necesitate în zilele noastre și cu cât se începe mai devreme studierea acestei limbi, cu atât mai repede, mai bine și cu mai multă încredere va fi vorbită. În acest sens, Ora-de-Engleza.ro vine în ajutorul părinților cu o serie de cursuri gratuite pe care aceștia să le ofere cadou copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pe parcursul acestor lecții, părinții pot observa metodele de predare ale profesorului, materialele vizuale și softurile educaționale special create pentru nevoile tuturor. Atmosfera orelor și bucuria celor mici sunt așa cum și-ar dori orice părinte pentru copilul lui.

O idee extraordinară dacă ținem cont de faptul că engleza este o limbă de circulație internațională, folosită în conversații din orice domeniu, iar statisticile arată că, în 2022, aproximativ 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume vorbesc engleză, fie ca limba maternă, fie ca a doua limbă.

De ce este important ca un copil să învețe limba engleză

Pe lângă faptul că engleza este limbă comună la nivel internațional și a doua limbă oficială în toate statele membre UE, există și alte motive pentru care cei mici ar trebui să învețe limba engleză de la vârste fragede:

Învățarea unei limbi străine stimulează imaginația și dezvoltă creativitatea

Conform specialiștilor, învățarea unei limbi străine la o vârstă fragedă dezvoltă gândirea abstractă și extinde cu siguranță capacitatea creierului de a gândi creativ. Odată ce vor stăpâni o anumită limba străină, cum este engleza, de exemplu, cei mici vor putea oferi mai multe răspunsuri la o singură întrebare și pot avea abordări multiple pentru o anumită situație.

De asemenea, copiii vor învăța să privească lumea printr-o perspectivă diferită, iar acest lucru se datorează faptului că un nou sistem lingvistic îi obligă oarecum să se familiarizeze cu obiceiurile și cultura unei țări diferite.

Ajută la crearea relațiilor interpersonale

Dincolo de beneficiile cognitive, învățarea unei limbi străine aduce beneficii interpersonale importante. Limba și cultura sunt profund interconectate - și nu este surprinzător faptul că cei care învață o limbă străină dau dovadă de o mai mare conștientizare interculturală. 

Competențele lingvistice deschid uși

Capacitatea de a comunica cu mai multe persoane aduce noi oportunități. Într-o economie conectată la nivel global, persoanele bilingve au acces mai ușor la locuri de muncă și, de cele mai multe ori, sunt mai bine plătite. Au acces la programe de studiu în străinătate și chiar la burse care le ajută să continue și să aprofundeze învățarea limbilor străine.

De asemenea, cei care cunosc limba engleză la un nivel avansat, au mai multe oportunități de angajare, fiindcă multe companii caută să se extindă internațional.

Limba engleză este una dintre competențele lingvistice de la Bacalaureat

Elevii care dețin un certificat Cambridge, începând cu nivelul B1 conform Cadrului European Comun de Referință (CEFR), ce atestă nivelul lor de limba engleză, nu vor mai susține examenul de limba engleză la Bacalaureat. Ceea ce înseamnă un examen mai puțin într-o perioadă în care emoțiile sunt la cote maxime.

Așadar, Crăciunul acesta este momentul pentru o schimbare! Pe lângă cadourile mult dorite, asigură-te că Moș Crăciun așează sub brad micuțului tău și un curs gratuit de limbă engleză!

Mai multe detalii găsești pe site-ul Ora-de-Engleza.ro!

Surse foto: Freepik

Surse articol: https://knowablemagazine.org/article/mind/2018/how-second-language-can-boost-brain
https://medium.com/123rf-blog/why-learning-a-new-language-makes-you-more-creative-b1e3dfa8d7d9
https://www.statista.com/statistics/266808/the-most-spoken-languages-worldwide/
https://www.pandatree.com/blog/2017/01/05/reasons-why-children-should-learn-a-foreign-language/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_englez%C4%83
https://www.ora-de-engleza.ro/

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine
  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine

  Să îţi observi cu atenţie copilul este una dintre cele mai potrivite modalităţi de a descoperi dacă nu cumva acesta se confruntă cu probleme care cer o rezolvare cât mai...

  De ce avem sentimentul că se apropie mai repede Crăciunul în fiecare an?
  De ce avem sentimentul că se apropie mai repede Crăciunul în fiecare an?

  Atunci când eram copii, timpul părea infinit. Ni se părea că de la un Crăciun la altul trecea o eternitate. Însă odată cu trecerea timpului, timpul până la...

  Cel mai important cadou pe care poți să îl oferi copilului tău: să pui sănătatea ta pe primul loc
  Cel mai important cadou pe care poți să îl oferi copilului tău: să pui sănătatea ta pe primul loc

  O mamă este capabilă de sacrificiu suprem, dar de multe ori cel mai important cadou pe care îl poți oferi copilului tău este mai simplu decât îți imaginai: să pui...

  Este OK să nu îți placă să te joci cu copilul tău
  Este OK să nu îți placă să te joci cu copilul tău

  Joaca este o activitate importantă pentru dezvoltarea socială, mentală și fizică a copiilor. Când se joacă alături de părinții lor, cei mici dobândesc noi abilități,...

  Depresia zâmbitoare: ce este și cum o recunoști la copilul tău
  Depresia zâmbitoare: ce este și cum o recunoști la copilul tău

  Depresia poate „îmbrăca” forme foarte diverse, inclusiv în cazul copiilor și adolescenților. De aceea, nu sunt puține situațiile în care nu vei reuși să...

  Probleme de socializare: cum le recunoști la copilul tău și ce este de făcut?
  Probleme de socializare: cum le recunoști la copilul tău și ce este de făcut?

  Abilitățile sociale sunt utile la orice vârstă, ajutându-ne să ne conectăm cu ceilalți și să avem interacțiuni marcate de succes. Aceste abilități încep să se...

  Efectul Mandela: ce este și cum ne afectează acesta
  Efectul Mandela: ce este și cum ne afectează acesta

  Mintea umană și modul în care funcționează memoria au fascinat dintotdeauna. Cu toate acestea, nu se poate spune că oamenii de știință au reușit să descifreze pe deplin...

  © 2023 Qbebe