50 de Nuanțe de Parenting

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Ce veți citi mai jos este un pamflet, pentru voi, și o realitate pentru mine, și, nu, nu este inspirat din renumita carte care ne-a trezit simțiri nebănuite (deși nimeni nu recunoaște) după ce am citit-o. Este inspirat din viața mea de zi cu zi, alături de fetița mea de 7 ani, care îmi colorează fiecare clipă cu cele mai interesante nuanțe din spectrul minunat al parentingului. Tot ce vă pot spune este că vă pot garanta că pamfletul meu vă va trezi și el ceva simțiri, deloc asemănătoare cu cele pe care ni le trezește Dl.Grey, dar la fel de intense și memorabile. Și mai garantez ceva, că fiecare dintre voi, părinți să fiți, veți termina rândurile mele cu un zâmbet pe buze, așa cum le-am scris și eu. De ce? Pentru că, la final, veți vedea că nu trebuie să fim părinți perfecți, nu trebuie să nu greșim, nu trebuie să alegem un anumit stil de parenting, trebuie să acceptăm iubirea copiilor noștri, și pe ei așa cum sunt, să învățăm să râdem și să înțelegem că, deși avem toți stiluri de parenting diferite, suntem cu toții în aceeași oală unde fierbe intens acum parentingul modern.

Chalk_painted_swatch_colourlex1 = Alb de frigider

Când copilul tău mofturos, care mănâncă numai ce vrea, când vrea și cum vrea, spune că îi este foame și că dorește să mănânce o supă cremă de broccoli și tu alergi la frigider în goană și observi cu disperare că tot ce mai ai in frigider este o pizza congelată și un castravete. 

Bister-painted-swatch-121002 = Negru de negociere

Când începi o întreagă negociere cu copilul, să mergeți acasă, dupa 5 ore de stat în parc și ajungi într-un final să o ameninți cu faptul că o să apară omul negru când apune soarele, care îi va lua jucăria și te folosești de un trecător să îi arăți copilului că vine omul negru și copilul te ia de mână să plecați. Cel puțin asta crezi tu, pentru că atunci când trece pe lângă omul negru, îi țipă cu nervi, că nu-i dă jucăria, și că dacă vrea să i-o ia mami o să sune la 112 să îl ducă poliția la închisoare.

3 = Ocru de memorie

Când ai citit de 10 ori de dimineața programul copilului de azi, lipit ostentativ pe frigider, ești la birou și stai liniștit că poți să iei copilul mai târziu de la after school și ... ești sunat de către profesorul de chitară pentru că sună la ușă de 5 minute și nu îi răspunde nimeni. 

Autocolant uni Mov liliac 45cm - lucios4 = Mov de unicorn

Când alergi cu disperare în magazine fizice și online, că vine ziua copilului, să îi cumperi acel unicorn, dar numai acela, pe care l-a văzut în reclama aceea, dar numai aceea, în ziua aceea, și numai aceea, îl găsești într-un final, îl comanzi, sosește cu o oră înainte de petrecerea de ziua de naștere și când copilul deschide cadoul spune că este frumos, dar voia unicornul mov, nu pe cel roz. 

5 = Albastru de dojană

Când te bucuri încântată că, în sfârșit, a sosit momentul acela când copilul tău nu mai comentează că trebuie să își pună centura, și auzi din spate o voce pițigăiată care te ceartă că nu ai centura și că o să te oprească poliția, și o să iei amendă și nu o să mai ai bani să îți cumperi rochița care îți place. 

Vinyl Hot Pink6 = Roz de părinți de fată

Când ai fată, și de la naștere până încă nu știu când, capeți o tulburare obsesiv-compulsivă care se manifestă prin a alege, involuntar, obiecte, haine, accesorii roz. Și nu pentru că așa spune societatea, ci pentru că dacă nu este roz, nu vei primi pupicul și îmbrățișarea de fericire a fetei când primește obiectul în cauză. 

Autocolant uni Verde 45cm - mat7 = Verde de vomă

Când copilul este bolnav și ai parte de sesiuni interminabile de vomat, și tu, în loc să te ferești, întinzi mâinile să prinzi voma, și în același timp privești impasibilă la bărbatul cu fața verde care aproape leșină de șoc și care a avut ghinionul să fie cu voi în liftul spitalului.  

8 = Bleu de mai dă-le naibii

Când îți propui ca după ce adoarme copilul să ștergi praful, să faci 30 de minute de stepper, să îi faci pachetul pentru prânzul de la școală, să speli vasele, și tot ceea ce reușești să faci este să te târăști până la budă, să te așezi în pat și să te uiți la 10 minute dintr-un serial, iar în timp ce simți că adormi subconștientul să îți spună mai dă-le naibii, că le faci și mâine!

9 = Kaki de baie publică

Când reușești performanța de a folosi o baie publică, pentru a satisface nevoia de urinare a copilului tău, fără ca tu sau acesta să atingă ceva cu mâna. 

Autocolant uni Gri 45cm - mat10 = Gri de la cartonul de hârtie igienică

Când îți găsești momentul de relaxare în sfârșit, stând pe budă, singură, pentru 5 minute, și observi că, pentru a mia oară, sulul de hârtie igienică nu a fost schimbat, pentru că doar tu îl schimbi. Și îți spui liniștită că este ok, așa apreciem cu adevărat lucrurile valoroase în viața, atunci când nu le mai avem. 

Autocolant uni Bleu Aqua 45cm - lucios11 = Turcoaz de Marea Mediterană

Când ajungi, în sfârșit în concediu, și te întinzi, în sfârșit pe șezlong, și vrei să savurezi peisajul turcoaz al mării ce se întinde în fața ta și cocktailul la fel de turcoaz de lângă tine, și copilul vine și toarnă o găleată de apă peste tine ca să te răcorească. 

12 = Crem de alune

Când educi copilul că zahărul nu este bun și nu trebuie mâncat seara, și te prinde molfăind cu poftă o ciocolată, când tu credeai că doarme, și tu înghiți repede ca să nu vadă, iar când te întreabă ce mănânci, răspunzi repede că niște alune. 

Autocolant Galben Ceylon 45cm - mat13 = Galben de pentru că așa îți spun eu

Când îi repeți copilului de mai multe ori să facă ceva, te întreabă de fiecare dată de ce, îi dai același răspuns calm și logic, dar refuză să asculte. Și cedezi, și îi spui ceea ce îți promisesei să nu îi spui vreodată - pentru că așa îți spun eu. Și, culmea, copilul face apoi ceea ce îi spui. 

Autocolant uni Rosu semafor 45cm - mat14 = Roșu de rușine

Când ajungi să iei copilul de la școală, o pupi și ea se uită la tine serioasă și îți spune că ai pastă de dinți în păr și ruj pe dinți și realizezi că ai stat la birou așa toată ziua, ai avut întâlniri cu clienții și nimeni nu ți-a spus. Noroc cu copilul! Ghinion că prea târziu! 

Autocolant uni Maro 45cm - lucios15 = Grena de matematică

Când copilul te întreabă câți ani ai, și stai câteva secunde să te gândești dacă să îi răspunzi sincer, sau să mai scazi câțiva ani, și ea îți spune că mami, trebuie să fii tare bătrână, dacă stai atâta să numeri.

Autocolant uni Bej 45cm - mat16 = Bej de mister

Când copilul îți spune serios, atunci când îi ceri explicații pentru o boacănă, că nu știe, este un mister. Și realizezi că doi oameni străini stau la tine în casă, Cineva și Nimeni. Și se pare că Cineva a făcut boacăna, dar Nimeni știe cine a făcut-o. 

Autocolant uni Orange 45cm - lucios17 = Portocaliu de fresh de portocale

Când ești părinte responsabil, și insiști că apa este cel mai bun lichid pentru copilul tău, dar ajungi la o petrecere de copii și toți copiii beau sucuri pline de zahăr, dar tu îi comanzi singura variantă sănătoasă din meniu, fresh de portocale, pe care ajungi să îl bei tu, deși îl detești, pentru că al tău copil va bea, invariabil, ce beau și ceilalți copii.

18 = Maro de caca

Când te simți un părinte responsabil, atent și minunat, de fiecare dată când verifici dacă al tău copil a făcut caca, ce culoare are ceea ce a produs în scutec/oliță/vas de toaletă și îl întrebi obsesiv ce consistență a avut. Și ești cu atât mai mulțumită cu cât copilul îți dă mai multe detalii. 

Piele intoarsa: galben19 = Auriu de nisip

Când pleci cu copilul în vacanță în Grecia, și te chinui să te asiguri că nu va umple bagajele și mașina de nisip timp de 10 zile, și constați pe la Crăciun că reflexia zăpezii prin geam, când bate soarele prin el, în drum spre bunici, chiar scoate în evidență auriul nisipului lipit artistic pe husa portbagajului.   

20 = Lila de doar ce a început ziua și am nevoie de o pauză

Când este zi de școală, și te trezești prima, cu o oră înainte de restul, ca să faci micul dejun, să pregătești hainele tale și ale copilului, să pregătești pachetul de prânz al tău, al copilului și uneori al soțului, să dai de mâncare câinelui, să scoți câinele afară, să servești micul dejun copilului, să te îmbraci pe tine și pe copil, să te asiguri că este totul pus în ghiozdan, să fii anunțată de tată că nu poate azi să ducă copilul la școală, să te machiezi în 30 de secunde ca să duci tu copilul la școală, să cauți loc de parcare, să fugi cu copilul de mână ca să ajungă înainte să se sune. Iar după ce vezi că a intrat în școală, să te urci în mașină, să oprești la prima benzinărie, să îți iei cea mai tare cafea, și să stai pur și simplu degeaba, cu mintea goală, ca să îți revii și să poți pleca la birou.

Piele intoarsa: ciclam21 = Ciclam de la Oau, ce zi frumoasă avem azi!

Când stai de vorbă în parc cu ceilalți părinți, și le povestești mândră cum fata ta a inventat ea singură o poveste, și că am compus împreună poezii, și că dorește să ajungă medic veterinar, și te umfli în penele de părinte că este deșteaptă, în timp ce toți părinții o privesc cum își bagă nisip în pantaloni. Iar când vezi și tu asta, exclami zâmbind, crezând că vei deraia subiectul - Oau, ce zi frumoasă avem azi!

22 = Argintiu de prințesă războinică

Când îți crești fata să fie independentă, puternică și egală cu bărbații, și vine acasă cu o vânătaie, pentru că s-a bătut cu un băiat și a câștigat glorie, că era prințesa războinică și îți spune că atunci când va fi mare o să conduc mașina ca tine, mami. Și tu si cu tati stați in spate și vă puneți centura.  

23 = Bleumarin de niciodată

Când îți spui, în timp ce copilul crește, că tu nu vei face niciodată ceea ce vezi că fac prietenele tale cu copiii lor mai mari, și ajungi, să faci, indubital, aceleași lucruri ca și ele și privești, așa cum ele te priveau pe tine, cu un zâmbet înțelegător, la mamele cu copiii mai mici, care spun și ele că niciodată nu vor face ce faci tu cu copilul tău.

24 = Verde smarald de stai acasă cu mine

Când pleci la serviciu, și copilul se agață de piciorul tău, și spune că nu vrea să rămână cu bunica, și scâncește moale și tu te desprinzi cu greu și te urci în mașină, și plângi cu sughițuri până la birou, și suni apoi la bunica, să vorbești cu copilul, și copilul îți spune că nu are timp să vorbească acum cu tine, că face un desen important și tu trebuie să îți vezi de treabă la serviciu, nu să o suni pe bunica.

Autocolant uni Fucsia 45cm - mat25 = Fucsia de la sacul fără fund al mamei

Când ești mândră de noua ta geantă în nuanțe minunate de fucsia, și o porți peste tot, și ajungi acasă după o plimbare prin parc cu copilul, și începi să scoți din ea ghinde, frunze, pietre, gogoși din noroi, flori fără petale, crengi, gumă mestecată, șervețele folosite și un sandviș pe jumătate mâncat.

Tapet hartie visiniu rosuelegant 5054-2 AV Design 24 Carat26 = Vișiniu de la vișine, desigur

Când mergeți la bunici, și o îmbraci cu o rochiță frumoasă, ca să impresionezi bunicii, și îi explici copilului că trebuie să aibă grijă măcar 10 minute, să nu o murdărească, până ce se va schimba, și, din rochia albă, vine cu ea vișinie, pentru că până să apuce buncii să îi facă o poză, și tu să o schimbi, a mâncat și ea, și rochia, un kil de vișine din copacul de la poartă. 

4B0082 Hex Color Image (PIGMENT INDIGO, VIOLET BLUE)27 = Indigo de la sunt copia mamei mele

Când stai cu urechea lipită de camera dormitorului ei, pentru a asculta ce vorbește cu prietenii ei, și constați cu stupoare că toate ticurile tale verbale, pe care prietenii tăi nu le suportă, sunt repetate în mod obsesiv și de ea, și ... prietenii ei, copiii prietenilor tăi, nu le suportă.

742 CARAMIZIU28 = Cărămiziu de casă de piatră

Când fetița ta începe să îți povestească că ea, atunci când va fi mare, se va căsători cu tatăl ei, și vom sta cu toții în aceeași casă, și ea va purta rochie de prințesă, și tati un costum strălucitor. Și tu, mami, pentru că ai purtat deja rochie de prințesă, speli vasele și conduci mașina.

9C0063 Hex Color Image (DEEP PINK, FRESH EGGPLANT, FUCHSIA, FUSCHIA, HOT PINK, MAGENTA)29 = Magenta de ruj

Când reușești, printr-o grozavă excepție, să te machiezi ca la carte, într-o zi din timpul săptămânii, să folosești fond de ten, și pudră, și eyeliner și acel ruj magenta, pe care îl adori, și copilul te întreabă fericit, dacă azi se mai duce la școală, că te-ai machiat și înseamnă că mergem la un botez.  

30 = Zmeuriu de lucrat de acasă

Când se închid școlile de la zăpadă, și ești liniștită oarecum, pentru că poți lucra de acasă, și ai un șef înțelegător, și copilul tău, care nu cere niciodată de mâncare, îți cere ceva de mâncare la fiecare 30 de minute, să îi citești enciclopedia pe care nu a mai băgat-o în seamă de 2 săptămâni, să faci cu ea un lego, să iasă la zăpadă să o tragi cu sania, și refuză vehement, ca niciodată, să se uite la desene sau să se joace pe telefon. Și îi explici că tu trebuie să lucrezi, și îți răspunde că ori îl sună ea pe șeful tău și îi explică că trebuie să închidă și el serviciul, ori îi fac o surioară în acel moment ca să aibă și ea partener de joacă.    

Autocolant uni Violet ametist 45cm - lucios31 = Violet de nervi

Când copilul tău are un tantrum, și te retragi în bula ta de calm, și recitești cu mintea toate sfaturile de parenting care îți spun să te calmezi și să nu te enervezi, și uiți să mai respiri și copilul se oprește din urlat și te îmtreabă îngrijorat dacă te simți bine că ai fața violet și dacă o să leșini. Ca ea știe cum să sune la 112. 

32 = Cafeniu de frustrare

Când, în sfârșit, intri în rochia ta preferată iar, te admiri în oglindă, ești mândră de tine, și întrebi copilul cum îți stă, iar ea îți răspunde că arăți fabulos, mami, rochia asta chiar îți scoate burta în evidență. 

FF1A00 Hex Color Image (RED, SCARLET)33 = Stacojiu de mândrie

Când copilul tău îți spune în mijlocul sălii de cinema că ești cam nervoasă, și că poate ar fi bine să îți scoți sutienul, pentru că știe că i-ai spus o dată, demult, că sutienul este un obiect de tortură, care te scoate din minți și tu, în loc să intri în pământ de rușine, ești deosebit de mândră că al tău copil are o memorie excelentă. 

Vitrified Tiles Colour of White/Ivory/beige/Yellow/Pink/Red/Brown/Grey34 = Ivoire de șosete

Când nu pricepi nici amenințată cu foamea, cum reușesc șosetele să se piardă și cum de ai în sertar mai multe șosete desperechate decât perechi complete și când dimineața, pregătind copilul de școală, nu mai contează că îi dai o șosetă albă și o altă șosetă tot albă, dar cu o ușoară nuanță de ivoire. 

Kona Cotton Salmon35 = Somon de camuflaj

Când știi, că doar ești părinte informat, de cât este de bun somonul pentru creierul copilului, dar copilul nu vrea cu încăpățânare să îl mănânce, și ajungi să îl camuflezi în cele mai ciudate preparate, și reușești într-un final să îl păcălești cu o porție banală de paste cu somon. Apoi se scapă taică-su, și o laudă că mănâncă somon, și de a doua zi copilul nu mai mănâncă nici paste.

36 = Wenge de nepăsare

Când, după ce ai dat o poală de bani pe mobila ta wenge din living, ai avut grijă să nu pățească vreo zgârietură și după ce ai copil o privești relaxat că din wenge a devenit un pepit, adică un wenge cu mici pete albe de la bușiturile primite de la premergătorul copilului și cu dungi remarcabile de cariocă și creioane colorate. O operă de artă pe care nimeni nu o mai are în casă! 

37 = Vernil de am rămas fără baterii

Când este vreo 7 seara, și realizezi că mai ai o groază de făcut, însă ți s-au terminat bateriile, și aprinzi televizorul, dai pe desene, lași copilul să se uite, și bagi un somn de jumătate de ora, neapărat lângă copil, ca să te simți mai puțin vinovată.

Autocolant uni Bej 45cm - lucios38 = Trandafiriu de voce

Când ești bine dispusă sâmbătă dimineața, și prepari micul dejun cântând, și copilul apare în pragul ușii de la bucătărie și te roagă să nu mai cânți, că nu își aude gândurile, și că faci mâncare degeaba, că o doare capul de la cântatul tău și i-a pierit pofta de mâncare.

39 = Ciocolatiu de cedare

Când copilul înțelege că are reguli în privința dulciurilor, dar speculează acel moment când ești cel mai obosit, și nu mai ai putere nici măcar să vorbești, și începe să vorbească cu o viteză uimitoare, încât nu mai poți să urmărești ceea ce spune și termină cu un Da, mami? și tu cedezi, încă nu știi la ce, și spui Da. Și copilul se duce și își desface satisfăcut o ciocolată. 

Piele box: maro-cogniac-rustic40 = Burgund de ce te-ai face fără mine

Când faci curat trântind și bufnind, că nu te ajută nimeni, și că te-ai săturat, că nu mai poți, și copilul vine să o ajuți să își pună șosetele, că nu se poate apleca că are febră musculară de la sportul de ieri de la școală, pe care nu l-a făcut și îi spui resemnată, ce te-ai face fără mine și ea își răspunde entuziasmată că m-aș uita la desene toată ziua!

41 = Rubiniu de pahar de vin

Când abia aștepți week-endul ca să te bagi la somn la prânz cu copilul, și acesta ajunge la vârsta când nu mai vrea să doarmă la prânz, și tu închini un pahar de vin roșu în memoria somnului de la prânz. 

42 = Roșcat de împletit

Când duci copilul în primul an la grădiniță, și vine aproape săptămânal cu împletituri artistice făcute de educatoare, și te enervezi așa de tare că te apuci de tutoriale pe youtube și înveți într-o noapte să faci împletituri mai frumoase ca ale educatoarei, pentru că nimeni nu trebuie să fie mai bună decât mami, la orice ar fi. 

Autocolant uni Rosu semafor 67cm - lucios43 = Sângeriu de groază

Când ai, într-un final, un somn adânc, și visezi frumos, și te trezești pentru că auzi un scârțâit și deschizi ochii pentru a vedea fix în fața ochilor tăi ochii mari ai copilului, care stă nemișcat în picioare, lângă pat, cu plușul în brațe și te privește fix. Ș, instantaneu, îți trec prin minte toate scenariile filmelor de groază cu copii și păpuși și respiri greu și întrebi copilul ce face și ea îți răspunde că te hipnotizează ca să nu mai fie pedepsită mâine și să o lași la desene. 

44 = Oliv de cine vrei să fii când vei fi mare

Când copilul începe să te laude că ești harnică, și că faci de mâncare, și faci curat, și speli rufe, și spune de tati că este leneș, că se întinde în canapea când vine de la muncă. Și o întrebi fericită cine ar vrea să fie când o să fie mare, și exclamă cu nonșolanță că bineînțeles că tati, că vrea să se relaxeze toată viața. Și cine o să facă prin casă treburile? Soțul meu, desigur. Că o să mă iubească la fel de mult cum îl iubești tu pe tati.  

45 = Purpuriu de jenă

Când ajungi să iei copilul de la grădiniță, și o auzi cum povestește educatorului ei, un bărbat la vreo 24 de ani, cum mami întârzie pentru că a fost nevoie să se ducă la medic să își repare fabrica de bebeluși, pentru că ea își dorește tare mult o surioară. Și educatorul își cere scuze cu obrajii purpurii de jenă, pentru că ai o fiică mult prea sinceră. Iar tu te miri că i-a spus numai atât.

Piele box: rosu-sidef46 = Cireșiu de la Mami, vino să vezi!

Când îți petreci cel puțin jumătate de zi antrenându-te pentru sportul Mami, vino să vezi!, deplasându-te în camera copilului de fiecare dată când auzi această replică, indiferent că lucrezi, speli vase sau ești pe budă.

FF3A40 Hex Color Image (CORAL RED, RED)47 = Corai de regulile casei

Când lipești pe frigider o foaie uriașă de desen unde ați scris împreună regulile casei, și, pentru ca fata să respecte regulie, trebuie să le respectați și voi. Și așa tati ajunge să mănânce broccoli și spanac, pe care le urăște, să strângă după el, și mami ajunge să se culce devreme în zilele de școală și să fie forțată în fiecare zi să se distreze.  

48 = Arămiu de Te urăsc, mami!

Când copilul trece prin etapa în care îți spune zilnic că te urăște și vrea altă mamă, și tu cedezi într-un final și ieși pe ușa de la intrare și îi spui că pleci, și să își caute altă mamă. Și stai apoi lipită cu urechea de ușă și auzi copilul cum plânge de i se rup cojoacele, și zâmbești satisfăcută, că ți-ai confirmat că nu vrea altă mamă. Și intri înapoi, și, deși știi că ai încălcat toate legile parentingului modern, simți că ai făcut totul bine, și copilul te îmbrățișează, și spune că nu vrea să pleci. Și, observi, cu satisfacție, că după 2 ani, nu ai mai auzit în casă vreodată, te urăsc, mami!

49 = Măsliniu de sforăit

Când impui regula ca o dată pe săptămână copilul să doarmă cu voi în pat, dar, prin vorbe iscusite, o faci să insiste să doarmă numai cu tine, ca să scapi de sforăitul soțului. 

Autocolant uni Gri luminos 45cm - lucios50 = Cenușiu de la fire de păr

Când copilul îți spune cu iubire, îmbrățișându-te, că ești adorabilă ca o bunicuță. Și tu crezi că îți spune asta pentru că ești grijulie și iubitoare, iar ea îți explică că nu, ci pentru că porți ochelari și ai fire de păr albe în cap. 

TA DAM! Și am încheiat!

Cu drag,

Gabriela Paladi

Redactor-Șef Qbebe

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 sfaturi de parenting de la Michelle si Barack Obama
  10 sfaturi de parenting de la Michelle si Barack Obama

  Fiecare părinte are propriile metode pentru a-i învață pe copii să se comporte și să devină responsabili. Iar Barack și Michelle Obama nu fac excepție. Conștienți fiind că...

  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii
  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii

  Așa cum se întâmplă și în prezent, părinții din secolele trecute nu erau scutiți nici ei de sfaturi de parenting care de care mai neobișnuite. Fie că acestea...

  6 sfaturi neaşteptate de parenting de la Will Smith
  6 sfaturi neaşteptate de parenting de la Will Smith

  Actorul american Will Smith şi soţia sa, Jada (actriţă, scriitoare, producător, femeie de afaceri), sunt cunoscuţi şi pentru relaţia strânsă pe care o au cu copiii lor (Jaden...

  7 moduri prin care propria ta copilărie îți afectează stilul de parenting
  7 moduri prin care propria ta copilărie îți afectează stilul de parenting

  Cel mai mare efect pe care îl are copilăria asupra vieții tale de adult reiese atunci când devii la rândul tău părinte. Unul dintre factorii predictivi ai modului...

  7 sfaturi de parenting de la Dana Rogoz care îţi vor prinde bine
  7 sfaturi de parenting de la Dana Rogoz care îţi vor prinde bine

  Actriţă, personalitate de televiziune, antreprenor, model, Dana Rogoz deţine şi un blog. În cadrul acestuia ea postează adesea şi diferite sfaturi ce ţin de parenting. Parcurge...

  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang
  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang

  Una dintre marile provocări ale vieții de părinte este să găsești cele mai potrivite formule de a-i transmite copilului tău mesajele pe care le dorești. În special copiii...

  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici
  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici

  Există stiluri de parenting care influențează în mod pozitiv dezvoltarea copiilor noștri. Pe de altă parte, sunt mulți părinți care din dorința de a-și proteja excesiv...

  © 2023 Qbebe