
1
- Conștientizarea emoțională de sine
Conștiința de sine reprezintă capacitatea de a te acorda la propriile tale emoții. Îți permite să cunoști ce simți și de ce, precum și modul în care acele sentimente ajută sau afectează ceea ce încerci să faci. În această categorie este inclusă conștientizarea emoțională de sine. Aceasta presupune că înțelegi punctele tale forte și limitările; acționezi competent și știi când să te bazezi pe altcineva din echipă. Îți conferă de asemenea și claritate asupra valorilor și simțului scopului, ceea ce îți permite să fii mai decisiv când stabilești cursul unei acțiuni.
Calități pe care un copil trebuie să le aibă pentru a avea succes în viață
Multe companii au ajuns în prezent să pună accent pe inteligența emoțională când angajează, promovează și dezvoltă angajații. Studii numeroase au demonstrat că, cu cât o persoană este înzestrată cu un grad mai ridicat de inteligență emoțională, cu atât are o performanță mai bună. Însă stăpânirea acestei calități nu vine în mod natural și nu este limitată la socializare și simpatie.
După mulți ani de studiu și cercetare, Daniel Goleman, cercetător la Harvard, a descoperit că inteligența emoțională poate fi clasificată în patru categorii, care au asociate următoarele 12 calități cheie.
Sursă: www.cnbc.com