Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Cum să-i oferi copilului tău un Crăciun de neuitat - sfaturi de sezon pentru părinți model

Indiferent de vârsta copilului tău, Crăciunul poate deveni cea mai frumoasă perioadă din an dacă îi îndeplinești dorințele și îl înveți despre importanța timpului petrecut în familie. Activitățile amuzante și experiențele noi nu trebuie să lipsească din această perioadă.

Copilul tău va avea astfel o colecție bogată de amintiri la care se va putea întoarce oricând în anii maturității. Iată cum poți să-l ajuți să se bucure de magia sărbătorilor și să păstreze aceste momente în memorie:

Oferă-i cadoul mult dorit

Orice copil așteaptă perioada Crăciunului pentru a găsi sub brad cadourile pe care le-a așteptat tot anul. Fie că cel mic are deja o listă pregătită pentru Moș Crăciun sau îți povestește în fiecare zi de ceea ce-și dorește să primească, perioada Crăciunului este perfectă pentru a-i face pe plac și pentru a-l răsfăța. Cei mici își doresc, de obicei, jucarii copii și devine datoria ta să îi înveți mai multe despre cele mai educative jocuri și să-i ajuți să învețe cât mai multe prin joacă. Detalii aici!

În cazul copiilor mai mari, dorințele sunt mai complexe, influențate de societate, prieteni sau de rețelele sociale. Gândește-te bine înainte de a-i oferi un smartphone sau un laptop și fă acest pas doar atunci când simți că e cu adevărat responsabil. Chiar dacă de multe ori vei simți că fuga după cadoul perfect te epuizează, gândește-te că perioada în care poți să-i oferi cadouri este limitată și face parte din întărirea relației părinte-copil. De asemenea, nu uita că internetul îți sare în ajutor și poți găsi cadoul ideal fără să faci vreun efort considerabil.

Du-l într-o excursie cu familia

Petrecerea Crăciunului alături de cei dragi este și mai specială atunci când vizitezi o destinație specială cu aceștia. Dacă ai un copil mic, fă o reuniune de familie la o cabană la țară sau la rudele care locuiesc într-o zonă pitorească. Copilul va avea astfel șansa de a socializa cu rudele și de a fi expus diferitelor tradiții. Dacă te plimbi cât mai mult cu cel mic încă din primii ani de viață, acesta își va dezvolta curiozitatea și va deveni un adult pasionat de călătorii și de tot ceea ce înseamnă nou.

Inventează o nouă tradiție de familie

În perioada sărbătorilor copilul poate învăța lucruri noi despre acțiuni caritabile și despre faptele bune pe care orice om le poate face pentru a-și ajuta semenii. Dacă vrei să faci ceva special alături de copilul tău în fiecare an, voluntariatul este o idee bună și educativă. Împărtășirea acestor momente îl va ajuta pe copil să țină minte cele mai importante lecții întreaga viață. Dacă repeți o asemenea tradiție în fiecare an, cu siguranță o va transmite mai departe.

Ajută-l să se implice

Dacă vrea să te ajute la pregătirea preparatelor pentru noaptea de Crăciun sau la prăjituri, nu-l refuza și bucură-te de interesul pe care îl arată. Gătitul aduce de multe ori oamenii împreună și îi ajută să se cunoască mai bine, iar dacă vrei să ai o relație cât mai bună cu copilul tău, îl vei implica în cât mai multe dintre activitățile tale.

Indiferent de vârsta copilului, acesta poate învăța și greși alături de tine. Prețuiește aceste momente și importalizează-le cu fotografie reprezentativă în fiecare an. Când crește, fă-i cadou un album cu aceste poze și povestește-i despre momentele tale preferate.

Învață-l să ofere cadouri simbolice

Cel mic poate știe deja ce înseamnă cadourile și cum le poate oferi la rândul său. Despre cadourile simbolice sub formă de afecțiune și bucurie poate știe mai puțin. Învață-l despre importanța vorbelor bune și despre bucuria de a le fi alături celor dragi sau despre sprijinul emoțional pentru cei din jur, mai ales în perioada sărbătorilor. Inițiază discuțiile de acest fel doar atunci când copilul are o vârstă la care poate înțelege concepte precum empatia.

Copilul tău merită ce-i mai bun în fiecare zi, iar de Crăciun trebuie să transformi totul în cireașa de pe tort. Gesturile mici și lecțiile importante pe care le poate învăța în această perioadă sunt cele mai de preț cadouri de Crăciun.

10 semne că nu oferi copilului suficientă afecțiune

Surse foto: pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  MODEL CV: 6 pasi pentru a concepe un CV model. Noul MODEL CV Europass, in romana si engleza
  MODEL CV: 6 pasi pentru a concepe un CV model. Noul MODEL CV Europass, in romana si engleza

  Model CV. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca o persoana care este in cautarea unui job este sa conceapa un CV  model astfel incat sa-i asigure programarea la unu interviu. Chiar daca un...

  Cum te pregătești să le oferi copiilor tăi o vacanță de neuitat
  Cum te pregătești să le oferi copiilor tăi o vacanță de neuitat

  Vacanțele sunt întotdeauna motiv de bucurie pentru cei mici, însă pot fi destul de stresante pentru tine ca părinte. Din dorința de a le satisface copiilor și cele mai mici...

  În decembrie, în așteptarea Crăciunului, Milka te invită să oferi tandrețe în fiecare zi
  În decembrie, în așteptarea Crăciunului, Milka te invită să oferi tandrețe în fiecare zi

  Milka, unul dintre cele mai îndrăgite branduri de ciocolată din lume, invită toţi românii să ofere celor dragi tandrețe în fiecare zi a lunii decembrie. Prin...

  Cum ai grijă de sănătatea copilului pe timpul verii? Sfaturi pentru părinți responsabili
  Cum ai grijă de sănătatea copilului pe timpul verii? Sfaturi pentru părinți responsabili

  Vara s-a instalat cu drepturi depline, iar copiii sunt nespus de fericiți că au toată vacanța la dispoziție pentru distracție. Dacă pentru cei mici vara este motiv de bucurie, pentru...

  Top sfaturi de urmat în plin sezon al gripei, de la specialiști. Cum să-ți menții imunitatea crescută
  Top sfaturi de urmat în plin sezon al gripei, de la specialiști. Cum să-ți menții imunitatea crescută

  Corpul nostru nu este un coș de gunoi în care să aruncăm tot ce ne cade în mână. Sună dur, dar e real! În plin sezon de viroze și gripă, fugim printre...

  4 sfaturi pentru parinti de la educatori
  4 sfaturi pentru parinti de la educatori

  Pare mult pana cand va incepe un nou an scolar. Insa daca in anul scolar 2016-2017 iti vei duce prima data copilul la gradinita, ar fi bine sa incepi pregatirile inca de pe acum.

  Dr.Mihai Craiu: 6 sfaturi vitale pentru părinți la începerea școlii
  Dr.Mihai Craiu: 6 sfaturi vitale pentru părinți la începerea școlii

  Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ din Bucureşti a explicat în cadrul...

  © 2019 Qbebe