Cum transformi pasiunea pentru tehnologie a copilului într-o meserie de viitor

Corina Naftanaila

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tehnologia a devenit cea mai bună prietenă a copiilor. Aceștia sunt curioși și însetați de cunoaștere, astfel încât unii dintre ei își manifestă dorința de a afla mai multe despre lumea dispozitivelor smart. Sigur, în primă fază, există pasiunea pentru jocurile captivante și abia apoi încep să descopere atracția pentru limbajul de programare. Dacă te numeri printre părinții de copii dornici să facă progrese în programare, atunci trebuie să afli cum poți transforma simpla pasiune într-un vis împlinit. Hai să descoperi mai multe detalii!

Fără doar și poate, tehnologia este la tot pasul. Evoluția este vizibilă pe toate planurile și în toate domeniile, ceea ce face inevitabilă întâlnirea cu cei mici. Sigur, specialiștii în psihologie avertizează părinții în legătură cu timpul pe care copiii îl petrec în prezența dispozitivelor inteligente. Aparent, abuzul de tehnologie îi poate afecta din punct de vedere psihic și social. Așadar, este important să setezi limite și să te asiguri că al tău copil este în siguranță atunci când utilizează tehnologia.

programare amuzanta

Ai observat totuși că al tău copil este pasionat de tot ce are legătură cu jocurile și aplicațiile pentru telefon și tabletă? Se pricepe de minune să parcurgă listele cu jocuri și chiar folosește termeni ce ție îți sunt străini? Atunci, ce-ai spune să-l ajuți să descopere dacă pasiunea pentru tehnologie este reală sau este un capriciu impus de vârstă? Pentru asta a apărut școala de programare pentru elevi Logiscool. Sună ciudat și destul de serios, nu? Cursurile pregătite pentru cei mici nu se axează numai pe descoperirea noțiunilor de programare, ci și pe gândirea logică și pe abilitatea de a rezolva rapid problemele.

Programarea este amuzantă - cine este Logiscool?

Este o școală de programare destinată micuților începând cu vârsta de 7 ani. Bazele acestui concept a fost pus în anul 2014, în Ungaria, ajungând să se dezvolte și în alte 11 țări și peste 60 de locații. Școala de programare este destinată copiilor cu orice nivel de pregătire, care doresc să acumuleze cât mai multe informații din domeniul IT.

De ce să alegi cursurile Logiscool?
Pentru că este o inverstiție sigură pentru viitorul copilului tău. Este modalitatea prin care reușești să-i clădești fundația pentru o carieră de succes. Școala de programare este locul ideal pentru copiii ce iubesc jocurile interesante și fac orice pentru a petrece timp în fața ecranului telefonului sau tabletei. Prin intermediul cursurilor captivante și gândite în funcție de pregătirea fiecărui elev, micuții pot lua contact direct cu ceea ce se află în spatele platformelor și aplicațiilor pe care le utilizează zilnic. Iată de ce Logiscool este locul de care are nevoie juniorul tău!

logiscool

- Elevii învață să-și aprofundeze creativitatea (învață limbajul de programare în timp ce se joacă, având astfel ocazia să exerseze fără constrângeri pentru a ajunge la rezultatul mult dorit).

- Copiii își testează gândirea algoritmică (folosesc platforma Scoolcode - platforma dezvoltată de Logiscool - pentru a învăța programarea într-un mod distractiv, prin care reușesc ulterior să aplice gândirea logică astfel încât să găseacă soluții în cel mai scurt timp).

- Elevii se bucură de un mediu inspirațional și de instructori tineri și entuziaști.

- Copiii au la dispoziție echipamente de ultimă generație, dar vestea cu adevărat bună este faptul că pot utiliza platforma Scoolcode și în timpul liber (aplică noțiunile învățate, iar orele de joacă devin timp pentru creație).

"Ne permite să creăm un univers nu chiar separat de lumea noastră, care lucrează în cooperare cu noi".

Cursanții Logiscool, în număr de aproape 20.000, sunt mai mult decât bucuroși că au parte de o asemenea oportunitate. Programarea este viitorul tinerei generații, iar specialiștii cred că acest limbaj va fi la fel de important precum limbile străine. Asemeni copiilor de peste hotare, și cei din România sunt atrași de domeniul IT de la vârste mici. Momentan, elevii beneficiază în școli de un curs de TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor). Însă la Logiscool pot face pași importanți în programare, dar într-o manieră amuzantă. Grupele sunt formate în funcție de vârstă și competențe, de la 6 până la 12 elevi. Momentan, astfel de școli se regăsesc în București (Bd. Turda, Piața Muncii, Piața Romană, Tineretului, Brâncoveanu, Colentina), Pipera, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Craiova, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea și Timișoara. 

Dacă încă nu te-am convins că Logiscool este locul perfect pentru copiii pasionați de tehnologie, iată ce spun părinții care au avut încredere în programele acestei școli: 

"Transmitere de informații într-o atmosferă relaxată, răbdare, comunicare bună, asimilare de noi cunoștințe, atmosferă plăcută, noi experiențe, prieteni noi - exact ce doream. O experiență minunată, în care copilul meu și-a descoperit o posibilă viitoare pasiune", Elena S.

"A reușit să trezească interesul copilului în fiecare zi de curs și să-l provoace la acumularea de informații. Copilul a venit în fiecare zi acasă foarte încântat de ceea ce a făcut la curs, dornic să povestească ce a învățat", Marinela B.

 

https://www.logiscool.com/ro

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți
  Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți

  Când se spune de meseria de părinte, apăi se subliniază clar că este cu adevărat o responsabilitate consumatoare de timp și energie și de dragoste și afecțiune. Apariția...

  Transformă vechile tradiții într-un viitor modern cu noile seturi pentru prima aniversare a bebelușului!
  Transformă vechile tradiții într-un viitor modern cu noile seturi pentru prima aniversare a bebelușului!

  Îți vine să crezi? Deja a trecut aproape 1 an de când prichindelul tău îți umple sufletul de bucurie cu fiecare zâmbet, gangurit sau gest! Prima aniversare a...

  Cum transformi un tricou alb: 9 idei de ținute pe care și mămicile le pot purta
  Cum transformi un tricou alb: 9 idei de ținute pe care și mămicile le pot purta

  Tricoul alb este o piesă vestimentară obligatorie în garderoba oricărei femei, dar mai ales a mămicilor. De ce? Pentru că este atât de versatil că va fi aproape în...

  Cum poți transforma camera copilului tău într-o cameră de poveste
  Cum poți transforma camera copilului tău într-o cameră de poveste

  Atunci când este mic, copilul tău are nevoie de foarte multă atenție pentru a putea descoperi fiecare părticică din lumea ce îl înconjoară, dar și pentru a prinde...

  A făcut sute de mii de euro cu o meserie despre care nu știai că există: Baby Namer profesionist
  A făcut sute de mii de euro cu o meserie despre care nu știai că există: Baby Namer profesionist

  Meseria ideală este cea care te pasionează, care te provoacă să devii mereu mai bun/ă și care te ajută și să ai parte de câștigurile financiare dorite. O tânără...

  Tehnologie de ultimă oră pentru mămici! Descoperă noua pompă de sân cu două motoare
  Tehnologie de ultimă oră pentru mămici! Descoperă noua pompă de sân cu două motoare

  Spectra lansează pompa Dual S, dotată cu două motoare ce permit reglarea vacuumului în mod diferit pentru fiecare sân în parte! Iată o veste minunată pentru mamele...

  Stimulează imaginația copilului tău într-un mod atractiv
  Stimulează imaginația copilului tău într-un mod atractiv

  Joaca este atât de importantă pentru dezvoltarea fizică și emoțională a copilului încât a fost recunoscută de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile...

  Detergentul de rufe pudră și gel SANO MAXIMA: o tehnologie avansată Sano ce combină o curățare în profunzime cu un parfum intens!
  Detergentul de rufe pudră și gel SANO MAXIMA: o tehnologie avansată Sano ce combină o curățare în profunzime cu un parfum intens!

  Inspirați de femeile puternice care pot face două lucruri în același timp, specialiștii SANO au creat gama Sano Maxima care curăță hainele puternic, intens și lasă un parfum...

  © 2023 Qbebe