10 jocuri distractive și educative pentru copii pentru acasă, cât școlile sunt închise

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Întrucât în momentul de față se insistă tot mai mult asupra ideii de a rămâne acasă, cea mai la îndemână soluție de a face rost de ceea ce ne trebuie este să recurgem la cumpărăturile online, astfel încât să evităm plimbările prin magazine. Acest lucru nu înseamnă însă că nu vom mai putea pune la dispoziția copiilor noștri o întreagă „recuzită” de jocuri, menite să le alunge plictiseala și să-i ajute să dobândească abilități ce le vor fi utile toată viața. Mai mult decât atât, perioada în care rămânem acasă este o șansă și pentru noi, cei mari, de a petrece timp de calitate suplimentar alături de ei, de a-i ajuta să învețe lucruri noi și de a ne întări legăturile. Jocurile educative sunt o modalitate la îndemână, putând fi oricând comandate online, pentru a ne atinge aceste scopuri și pentru a ne distra cât mai mult împreună, descoperindu-ne unii pe alții. Pentru un plus de inspirație, parcurge cu atenție articolul de mai jos, în care vei descoperi câteva sugestii de astfel de jocuri, potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți de la Kidso.ro, care ne vor fascina însă și pe noi, cei mari, ajutându-ne să ne mai destindem și să ne construim noi amintiri dragi alături de copii.

Joc pentru copii „Descoperă”

Acest joc de la Kidso.ro este adecvat copiilor de la 3 ani în sus și va fi o șansă excelentă pentru ca micuții noștri să-și exerseze memoria, atenția și capacitatea de concentrare. Desigur, cu toții vă puteți amuza odată ce intrați în universul „Descoperă”!
Tot ce veți avea de făcut va fi să aveți la îndemână setul, ce include o bază, 40 de cărți cu 200 de imagini și un stilou cu lumină LED.Veți proceda în felul următor: cartea va fi așezată pe bază și o veți fixa bine cu clip. Veți încerca să descoperiți răspunsul corect. Jocul funcționeaza așa: dacă va fi găsit răspunsul corect, stilou va lumina cu lumina verde. În cazul în care nu se va da răspunsul corect, stiloul va emite o lumină roșie.

Set de jocuri educative pentru copii 4-în-1 Spiderman Omul Păianjen

Dacă vrei să vii în întâmpinarea nevoii copilului tău de a avea parte de cât mai multă varietate în cadrul activităților ludice, orientează-te spre un set de jocuri 4 în 1, realizat din materiale de înaltă calitate, perfect sigure pentru copil.
Un băiețel va fi cu siguranță încântat să-și vadă unul dintre eroii de suflet, pe Spiderman, cum îi este alături în jocuri diferite: 2 puzzle-uri, 1 domino și un joc de memorie. Toate acestea nu numai că vă vor provoca să vă distrați și să cooperați, dar îi vor stimula copilului atenția, capacitatea de concentrare, memoria și, de ce nu, îl vor ajuta să devină mai răbdător. Vino să-l descoperi pe Kidso.ro.

Playmobil- Castelul regelui

Jocurile de construcție sunt mereu o alegere inspirată pentru copii întrucât le dezvoltă îndemânarea, îi învață să fie mai răbdători, mai atenți și mai concentrați pe parcursul unei activități. Mai mult decât atât, „Castelul regelui” este și o posibilitate de stimulare a creativității.
Setul de construcție, numai bun pentru copiii de la 4 ani în sus, cuprinde 2 figurine (regele și regina), dar și diferite accesorii. Castelul își va păstra misterul întrucât poate fi încuiat cu o cheie, iar cutia deschisă îi va permite copilului să pătrundă în camera în care se află tronul regal și un vestiar, în care se poate ca regele să-și schimbe ținutele.
Comandă-l de aici și vrei vedea cum copilul tău își poate crea singur sau alături de alți parteneri de joc un cadru de basm, la care să viseze apoi cu drag.

Lego Friends - Casa Prieteniei

Lego-urile au fost dintotdeauna un antidot pentru plictiseală și o modalitate la îndemână de a-i ajuta pe cei mici să-și dezvolte abilități ce le vor fi utile întotdeauna: motricitatea fină, capacitatea de atenție, capacitatea de concentrare, perspicacitatea și perseverența.
Căsuța Prieteniei va putea fi construită cu bucătărie, terasă, loc pentru grătar, jacuzzi, turn de supraveghere pentru acoperiș, leagăn, bicicletă cu remorcă în care se află diferite instrumente și accesorii. Căsuța nu ar fi însă atât de prețioasă dacă nu ar fi animată de 3 figurine ( Olivia, Emma și Andreea) și de animăluțe drăgălașe (cățelul Dash, un hamster și un iepuraș).
Cu ajutorul acestei căsuțe puteți să vă antrenați într-un adevărat joc de rol, ce îi poate captiva pe copiii de la 6 ani în sus.

GOLIATH Joc Build or Boom 77108

Farmecul acestui joc este că la el pot participa 2 jucători, așa că va fi o șansă de a petrece mai mult timp alături de copilul nostru.
Jucătorii își vor aduce elementele la îndemână, iar în fața lor se va afla o platformă de construcție și un detonator. Ei vor avea în preajmă și un suport pentru cartele.

Recuzita jocului este bogată (4 suporturi, 4 cuburi, 4 triunghiuri, 4 arcuri, 4 conuri, 4 grinzi, 4 tobe, 2 constructori, 30 cărți cu scheme, 2 platforme de construcție, 2 detonatoare, 2 țevi), astfel încât fiecare să-și poată realiza o construcție. Cel ce va reuși să îndeplinească mai rapid acest demers, conform instrucțiunilor, va fi învingător.

Jocul acesta este ideal întrucât dezvoltă îndemânarea, capacitatea de concentrare și de a găsi soluția adecvată pentru rezolvarea unei probleme.

 

Mozaic de copii 163 piese

Mozaicurile oferă șansa de a crea tot ceea ce vrem, dacă avem puțină răbdare și imaginație. Un set cu mai multe piese, dar și cu suporturi modulare, poate să fie integrat în cele mai diverse peisaje, fiind numai bun pentru ca un copil (de la 3 ani în sus) să-și îmbunătățească îndemânarea, dar și să dea dovada de atenție, de creativitate și de capacitate de concentrare.
Farmecul unui mozaic este conferit, desigur, de piesele colorate, care îl transformă într-o posibilitate de a ne pune serios imaginația la treabă. Vino să-l descoperi pe Kidso.ro!

Joc de masă Mickey & Friends Home Sprint

Cine nu îi iubește pe Mickey Mouse, pe Mini Mouse, pe Donald Duck și pe Pluto? Și noi, cei mari, întrucât ne aduc aminte de copilărie, iar cei mici pentru că i-au văzut de la o vârstă fragedă în desene animate sau în cărți.
Următorul joc de masă ni-i aduce în prim-plan și este numai bun pentru copiii de la 4 ani în sus, permițând participarea a 2 până la 4 jucători, pentru mai multă distracție. Ca și la alte jocuri de masă, veți începe cu aruncarea zarurilor. Urmează apoi deplasarea pe tabla de joc, iar conform instrucțiunilor primite te poți deplasa înainte sau poate fi nevoie să te dai înapoi. Va câștiga cine va ieși primul acasă!
Cu ajutorul acestui joc, copilul va învăța să respecte regulile, să se concentreze și să urmeze instrucțiuni.

Set mărgele

Micuțele domnișoare (începând cu vârsta de 6 ani) vor fi în culmea fericirii să-și poată crea brățări după bunul plac! Oferă-i fetiței tale un asemenea set pentru a o ajuta nu numai să nu se plictisească, dar și să-și pună la treabă dexteritatea, răbdarea, capacitatea de atenție și de concentrare, creativitatea.
În set se regăsesc mărgele variate, de mai multe forme și două elemente de fixare de silicon pentru a putea fi create cele mai inedite brățări! Le găsești pe toate aici!

Puzzle pentru copii - Flori mari și frumoase

Să privești flori colorate aduce întotdeauna relaxare și bună-dispoziție. Poți aduce la tine în casă cele mai frumoase flori cu ajutorul unui puzzle potrivit pentru copiii de la 8 ani în sus, care vă va oferi posibilitatea să îmbinați piesele ca să le obțineți.
Activitatea de realizare a florilor este și relaxantă, atât pentru cei mici, cât și pentru noi, cei mari, ajutându-ne să mai uităm de frământări și să ne concentrăm într-o activitiate agreabilă. Mai mult decât atât, datorită acestui puzzle cu flori, copiii își vor îmbunătăți motricitatea fină, coordonarea ochi-mână, capacitatea de atenție și cea de concentrare.

Puzzle mecanic 3D Ugears - Teatru

Puzzle-uri sunt fascinante pentru toate vârstele, iar dacă este vorba despre un puzzle mecanic fascinația va fi și mai mare. Un model cu module mecanice 3D vă va pune față în față cu o lucrare extraordinară, pe care veți reuși să o realizați cu priceperea și pasiunea voastră.
Puteți pătrunde în lumea fascinantă a teatrului, cu cele mai variate personaje (clovn, dragon, vrăjitoare, prințesă, cufăr cu comori, castel, prinț, rege), care vor prinde viață după ce veți pune la punct teatrul. Odată cu acesta, puteți să vă creați propriile povești, menite să vă transpună într-o lume miraculoasă.

Puzzle-urile mecanice Ugears reprezintă o adevărată inginerie, o minune a puzzle-urilor 3D, ajutându-vă să vă dezvoltați abilități precum: îndemânarea, atenția la detaliu, capacitatea de concentrare, perspicacitatea și, desigur, vă va determina să fiți mai răbdători, mai perseverenți.
Cu ajutorul unui astfel de puzzle veți beneficia de timp de calitate, care vă va aduce satisfacții enorme și, bineînțeles, nu veți avea nici pic răgazul de plictiseală.

Pentru a vă delecta cu și mai multe jocuri și jucării, care să alunge orice urmă de plictiseală și să-i ajute pe copii să revină la școală cu forțe proaspete, mai odihniți și îmbogățiți cu noi cunoștințe, descoperiți pe Kidso.ro și alte surprize minunate, ce vă vor fi livrate rapid.

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vești bune pentru părinți: vor primi zile libere ca să stea acasă cu copiii, pe perioada cât școlile sunt închise
  Vești bune pentru părinți: vor primi zile libere ca să stea acasă cu copiii, pe perioada cât școlile sunt închise

  Vacanța celor mici poate reprezenta o problemă reală pentru mulți părinți, luând în considerare situația actuală. After school-urile fiind închise, mulți micuți...

  Dr. Mihai Craiu: „Este absurd să ținem școlile închise dacă sunt terasele și magazinele deschise!"
  Dr. Mihai Craiu: „Este absurd să ținem școlile închise dacă sunt terasele și magazinele deschise!"

  Multă lume se întreabă ce se va întâmpla cu elevii și dacă se vor redeschide școlile sau nu. Cu toate acestea, dacă Mall-urile și restaurantele sunt deschise, atunci...

  Școlile, închise și în noiembrie! Ce spune premierul Ludovic Orban
  Școlile, închise și în noiembrie! Ce spune premierul Ludovic Orban

  Școlile din București ar putea rămâne închise și în noiembrie, anunță premierul Ludovic Orban, după ce numărul judeţelor care sunt în scenariul roşu creşte...

  Primarul Gabriela Firea despre coronavirus: Școlile trebuie să fie închise iar părinții să evite mall-urile
  Primarul Gabriela Firea despre coronavirus: Școlile trebuie să fie închise iar părinții să evite mall-urile

  "Trebuie să limităm pe cât posibil răspândirea virusului. Și în școli se răspândește cel mai repede. Măsurile preventive trebuie luate, indiferent de critici....

  Explozie de cazuri noi de Covid-19 la copii. În Israel crește îngrijorarea. Școlile rămân închise
  Explozie de cazuri noi de Covid-19 la copii. În Israel crește îngrijorarea. Școlile rămân închise

  Școlile rămân închise din cauza Covid-19 în Israel, după o explozie de îmbolnăviri la copii! În România, în schimb, Ministrul Sănătății...

  Este oficial! Școlile vor rămâne închise până în septembrie. Ce a declarat președintele României
  Este oficial! Școlile vor rămâne închise până în septembrie. Ce a declarat președintele României

  ”Nu se deschid școlile, se continuă învățământul la distanță. Anul școlar se va încheia cu mediile încheiate.”, a declarat azi președintele Klaus...

  Soluții amuzante și educative pentru copiii care stau acasă! Uite cum îi convingi să uite de telefon
  Soluții amuzante și educative pentru copiii care stau acasă! Uite cum îi convingi să uite de telefon

  În plină pandemie, mulți părinți au ales să nu își trimită copiii la grădiniță de teamă că aceștia să nu se îmbolnăvească. Dacă te numeri printre ei, cu...

  Și copiii transmit COVID-19: vestea proastă care va ține școlile închise pentru multă vreme
  Și copiii transmit COVID-19: vestea proastă care va ține școlile închise pentru multă vreme

  Deși în prezent copiii nu par să fie afectați grav de infecția cu COVID-19, aceștia pot să fie purtători, conform unor cercetări recente. Află la ce concluzii au ajuns oamenii...

  © 2022 Qbebe