Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă vrei să-i oferi copilului niște jucării frumoase, rezistente și deosebit de versatile, orientează-te spre cele de lemn. Parcurgând articolul de mai jos vei afla ce beneficii pot avea acestea asupra dezvoltării armonioase a copilului, pregătindu-l pentru a se descurca nu numai la școală, ci și in viața de zi cu zi. De asemenea, vei avea ocazia să cunoști niște modele de jucării de lemn ce încântă prin aspectul și utilitatea lor, ceea ce le face ușor de integrat în orice decor al casei. Alege-le pe oricare dintre ele inclusiv pentru un dar de 1 Iunie cu totul special, care va fi cu siguranță îndrăgit. Vei vedea cum micuțul tău te va ruga să-i mai cumperi asemenea jucării, pe care va putea inclusiv să le păstreze ca amintire și, de ce nu, să le dăruiască atunci când va deveni și el părinte.

Iată de ce jucăriile de lemn sunt benefice pentru copil!

Puzzle lemn Familia de ursi Stimulează imaginația

Întrucât jucăriile din lemn sunt de forme, de culori și de mărimi variate, ele vor încuraja copilul să-și folosească imaginația pentru a le introduce, așa cum îi place, în jocurile sale. Datorită lor, copilul poate crea sau poate fi implicat în jocuri de rol, menite să-l ajute să dobândească abilități precum: dezvoltarea vocabularului, a capacității de atenție, de concentrare, de lucru în echipă, precum și empatie.
Printre jocurile ce ar putea fi ideale pentru a antrena imaginația, dar și perspicacitatea și gândirea logică se numără și un puzzle ce presupune ca doi ursuleți să fie îmbrăcați cu diferite ținute.
Piesele puzzle-ului sunt frumos colorate și finisate, permițându-i copilului să creeze cele mai inedite combinații de haine și accesorii. Acesta va fi binevenit pentru copiii mai mari de 2 ani.
După ce puzzle-ul va fi finalizat, puteți să vă antrenați ursuleții într-un joc de rol!

Îl vor apropia mai mult de natură

Obișnuindu-se să manipuleze lemnul, copilul îl va descoperi din punct de vedere vizual și tactil, ajutându-l să se conecteze mai bine cu mediul natural. În special un copil care petrece mult timp în spații interioare, va putea să ajungă mai ușor să descopere natura prin intermediul activității ludice. Astfel, poate ajunge să fie fascinat de ea și tot mai dornic să învețe lucruri noi.

Îl familiarizează pe copil cu abilități practicePuzzle de lemn pentru deprinderii legarii sireturilor

Un copil va învăța cel mai bine prin joacă, inclusiv când vine vorba despre deprinderea unor abilități utile pentru viața de zi cu zi.
De pildă, îl poți învăța mai ușor cum să-și lege șireturile folosindu-vă de un puzzle de lemn de legat șireturi. Puteți exersa de mai multe ori, copilul având ocazia să învețe de mic mișcările ce-i pot permite să facă acest demers. Puzzle-ul este adecvat copiilor de la 2 ani în sus.

 

Puzzle cu animale Datorită lor, copilul va avea ocazia să învețe mai multe lucruri despre lumea din jur

Pe măsură ce crește, va fi tot mai dornic să știe cât mai mult despre ceea ce se întâmplă. Când vei observa această dorință a copilului tău, nu mai sta pe gânduri și încurajează-l mai mult în acest demers.
Ce ar fi, de exemplu, dacă îl vei ajuta să cunoască mai bine lumea animalelor cu ajutorul unui puzzle de lemn? Vei vedea că îi vei stimula curiozitatea, vocabularul și motricitatea fină.
Poți alege inclusiv un puzzle cu piese groase de lemn, dar care vor întruchipa animale drăgălașe, frumos colorate și expresive.

Pot crește nivelul de coordonare mână-ochiSet de cuburi de lemn colorate

Întrucât jucăriile din lemn îi arată unui copil cum pot fi asociate diferite piese pentru a se potrivi, îl vor determina să-și utilizeze ochii și mintea în acest scop.
Una dintre activitățile care-l pot ajuta pe copil din acest punct de vedere este implicarea în jocuri de construcție. De exemplu, dacă se va apuca să construiască grație unor cuburi de lemn colorate, va putea și să-și dezvolte imaginația, dar și răbdarea.
Poți să-i oferi un Set de 40 de cuburi lemn, mai groase, care pot fi asociate în cele mai diverse variate. Setul este potrivit pentru copiii mai mari de 3 ani.

Vor ajuta copilul să deprindă motricitatea fină

Motricitatea fină este o abilitate atât de necesară în viața de zi cu zi, iar jucăriile de lemn sunt foarte potrivite pentru a o dobândi în condițiile în care, în unele cazuri, ele sunt puțin mai groase sau au forme care nu sunt de la început ușor de manipulat de către copil. De aceea, el va trebui să se străduiască să reușească pentru a crea ceea ce își dorește.
Spre exemplu, preșcolarii și copiii mai mari pot utiliza forme mai complexe, mărgele, bețișoare etc. ce îi vor determina să le apuce prin mișcări mai complexe ale încheieturilor și degetelor.

Vor îmbunătăți îndemânareaJoc de indemanare cu bile din lemn

Datorită îmbunătățirii motricității fine și a coordonării mână-ochi, un copil va deveni mai îndemânatic.
Jocul de îndemânare cu bile de lemn de la euroartonline va fi potrivit pentru un copil mai mare de 3 ani, fiind atractiv datorită culorilor și formei de fluturaș.

Puzzle lemn Tangram mare Îi vor dezvolta perspicacitatea și îl vor familiariza cu găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor

Nu va fi greu să realizezi acest demers dacă vei recurge la niște jocuri interesante. De exemplu, îl poți învăța pe copil să pună la punct un tangram. Acesta este un fel de puzzle, dar, spre deosebire de acesta, permite aranjarea pieselor în mult mai multe variante. Datorită acestei calități, cu ajutorul unui tangram se pot obține cele mai variate figuri.
Puzzle-ul de Lemn Tangram de la euroartonline conține 7 piese, de culori diferite, care abia așteaptă să fie ordonate și înglobate în creații care de care mai inedite!

Îi distrag mai puțin atenția

Întrucât jucăriile de lemn nu sunt dotate cu mecanisme care să-l determine pe copil să se concentreze mai degrabă la acestea decât la joaca propriu-zisă, va reuși să-și păstreze mintea mai limpede și să se concentreze exact pe ceea ce are făcut.
Datorită lor, copilul se va obișnui să ducă la capăt o activitate și să găsească soluții creative pentru rezolvarea de probleme.

Surse poze:
www.pixabay.com

 

Logo EuropArtonline
 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Grădina cu Artiști aduce arta mai aproape de natură, la Roaba de Cultură din București
  Grădina cu Artiști aduce arta mai aproape de natură, la Roaba de Cultură din București

  La început de iunie se ia doza de verde, soare și aer curat la cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, care anul acesta, la aniversarea de 10 ani, devine mai responsabil și...

  De ce tocătorul de bucătărie trebuie să fie neapărat din lemn
  De ce tocătorul de bucătărie trebuie să fie neapărat din lemn

  O bucătărie nu este completă fără cel puțin un tocător. Această ustensilă este un instrument de bază în procesul de pregătire a mâncărurilor și este foarte important...

  Libris aniversează 30 de ani în piața cărții cu o nouă identitate vizuală inspirată din ADN-ul de librar
  Libris aniversează 30 de ani în piața cărții cu o nouă identitate vizuală inspirată din ADN-ul de librar

  Libris aniversează 30 de ani de pasiune pentru cărți și peste 18 milioane de titluri vândute cu o nouă identitate vizuală, marcând astfel trecerea într-o nouă etapă...

  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!
  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!

  Chiar și în vremuri tulburi, natura își urmează nestingherită cursul ei. O dovadă clară în acest sens este oferită și de fotografii realizate pe parcursul acestui...

  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile
  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile

  Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasă etapă din viață unui om, o perioada lipsită de griji, dar plină de jocuri și zâmbete. Din păcate, însă, nu toți copiii au...

  Ești în căutare de hăinuțe pentru copii? Descoperă cele mai simpatice modele
  Ești în căutare de hăinuțe pentru copii? Descoperă cele mai simpatice modele

  A început numărătoarea inversă până la primăvară și știi ce înseamnă asta, nu-i așa? Reînnoirea garderobei copilului tău! Profită de perioada reducerilor...

  Ești în căutare de hăinuțe pentru cei mici? Descoperă cele mai simpatice modele
  Ești în căutare de hăinuțe pentru cei mici? Descoperă cele mai simpatice modele

  Nu ai nevoie de o ocazie specială ca să-i cumperi copilului cele mai frumoase cadouri. Pe lângă jucării, știi ce mai poți adăuga pe lista darurilor? Hăinuțe pentru cei mai...

  Un copil din Satu Mare a fost refuzat de toate școlile pentru că are un IQ prea mare și ADHD
  Un copil din Satu Mare a fost refuzat de toate școlile pentru că are un IQ prea mare și ADHD

  Un băiat de opt ani a fost refuzat de toate școlile din Satu Mare. Motivele școlilor sunt că băiatul suferă de ADHD și depresie, iar școlile speciale îl refuză și ele pentru...

  © 2022 Qbebe