Culinarby
Qbebe
Contributors
Manute Creative

Pâinea Nor, fără carbohidrați, zahăr și gluten - face ravagii printre mămici și pitici

Pâinea nor sau „cloud bread” a devenit cea mai virală rețetă din ultimii ani pentru persoanele care vor să mănânce ceva foarte gustos, fără teama de a acumula câteva kilograme în plus. „Cloud bread” a devenit foarte cunoscută pe rețelele sociale, deoarece nu conține nici urmă de zahăr, gluten sau carbohidrați. Sună foarte delicioasă și interesantă, nu-i așa? Ai nevoie de doar câteve ingrediente pentru „cloud bread”, majoritatea dintre ele fiind produse pe care le avem oricum în casele noastre. Datorită acestui nou „prototip” de pâine, îi vei face până și pe cei mai mofturoși membrii ai familiei să rămână uimiți de ceea ce au mâncat. Mai jos găsești numeroase rețete pentru „cloud bread”, preparatul savuos care a creat o întreagă isterie în mediul online, pe care o poți pregăti foarte ușor acasă.

Pâinea Nor, fără carbohidrați, zahăr și gluten - face ravagii printre mămici și pitici
Timp preparare Timp preparare:
30 de minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Paine, Finger Food, La cuptor, Paine fara gluten
Ingrediente Ingrediente principale:
oua, crema de branza, crema de tartar, indulcitor

Ingrediente pentru pâinea nor - cloud bread

  • 3 ouă
  • 50 g cremă de brânză
  • 1 linguriță de îndulcitor
  • ¼ linguriță de cremă de tartar

 Cum se pregătește pâinea nor - cloud bread

1. Pentru a obține minunatele pâinici nor, trebuie, mai întâi de toate, să preîncălzești cuptorul. După care, începi prepararea propriu-zisă cu separarea albușurilor de gălbenuș. Odată îndeplinită această acțiune, amestecă albușurile cu crema de tartar și bate-le până ce vei obține o compoziție pufoasă.

2. Amestecă într-un bol separat gălbenușurile, crema de brânză și îndulcitorul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Încorporeză cele două amestecuri rezultate cu mare grijă și atenție, pentru a obține o compoziție pufoasă, lipsită de orice cocoloș de brânză.

3. Cel din urmă pas, presupune formarea „pâinicilor”, cu ajutorul lingurii, pe care ulterior trebuie să le așezi pe hârtia de copt din tavă. Bagă-le la cuptor, unde au nevoie să stea pentru 30 de minute, sau până ce vor căpăta o culoare maronie. Lasă-le la răcit pentru măcar o oră, înainte de a le consuma. Să ai poftă!

 

A photo posted by _________Ayka Rustamli (@aykarustamli) on  

 

A photo posted by Chiaki Komorisono (@chimorisono) on

Cloud bread rețetă în română

Există mari semne de întrebare privitoare la prepararea acestei rețete foarte interesante. Poate numele sună puțin sofisticat, dar în realitate pâinea nor poate fi pregătită de către oricine, indiferent de nivelul de pricepere din bucătărie. Așadar, nu trebuie să fi un bucătar iscustit pentru a face o pâinică nor minunată. Nu uita că ai nevoie de doar trei ingrediente foarte cunoscute, pe care fără ezitare le ai deja în casă. Află mai jos cum se face „cloud bread” pas cu pas.

tava-de-lemn-cares-ta-asezata-pe-o-carpa-cu-dungi-este-lina-cu-painici-pufoase-dintre-care-doua-sunt-rupte

Cloud bread rețetă ingrediente:

  • 4 albușuri
  • 20 g amidon de porumb
  • 40 g de zahăr

Mod de preparare:

1. Separă cu mare grijă albușurile de gălbenușuri. Spuma de albușuri nu se va bate dacă există vreo urmă de gălbenuș în compoziție. După ce ai trecut de pasul separării, bate albușurile spumă până devin tari. Secretul este întorsul castronului cu fundul în sus. Dacă acestea nu se mișcă, înseamnă că spuma este gata.

2. Peste spuma de albușuri adăugați treptat și zahărul. Amestecați continuu cu un tel sau cu un mixer până ce zahărul este dizolvat complet.

3. La final adăugați și amidonul de porumb. Nu mai amestecați foarte mult, deoarece riscați ca spuma să se „lase” și să devină apoasă.

4. Așezați cu o lingură norișorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dimensiunea norișorilor ține doar de gusturile voastre și de inspirația de moment. „Cloud bread” este gata atunci când toți norișoii au căpătat o culoare aurie. Poftă bună!

Cloud bread rețetă fără amidon

Dacă ai probleme cu amidonul sau pur și simplu nu dorești să-l consumi, „cloud bread„ se poate face și fără acest ingredient. Mai jos ai cea mai simplă rețetă de „cloud bread” fără amidon, perfectă pentru orice gustare a zilei.

paini-pufoase-asezate-pe-o-tava-de-lemn-langa-care-sunt-un-castron-cu-branza-de-vaci-si-un-carton-cu-oua

Cloud bread ingrediente:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri de brânză de vaci sau iaurt cu 3,5% grăsime
  • 2 lingurițe de suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Separă albușurile de gălbenușuri. Folosește un mixer sau un tel pentru a face albușurile spumă. Acestea sunt gata când stau lipite de castron și nu se mișcă. Pune și sucul de lămâie peste spumă și mai amestecă foarte ușor încă 1 – 2 minute.

2. Separat, în alt bol, amestecă iaurtul sau brânza cu gălbenușurile până obții o pastă omogenă. Peste acest amestec adaugă și spuma din albușuri și amestecă doar folosind o lingură cu mișcări de jos în sus foarte încet, până ce toate ingredientele sunt încorporate. Dacă amesteci prea tare, se vor sparge toate bulele de aer din compoziție, iar norișorii nu vor mai crește.

3. Tapetează cu hârtie de copt o tavă și așează cu o lingură fiecare norișor cu mare grijă. Pâinicile nor sunt gata după 30 – 35 de minute. Trebuie lăsate să se răcească, înainte de a fi servite.

Cloud bread rețetă pentru copii

Cei mici sunt foarte greu de convins atunci când vine vorba despre consumul de alimente sănătoase. Dacă în primă fază vor fi sceptici în ceea ce privește pâinea nor, atunci când o vor vedea colorată pofta de a o gusta va fi imensă. Mai jos este o rețetă de „clod bread” colorată, perfectă pentru orice prichindel mofturos.

Ingrediente:

  • 6 albușuri
  • 20 g amidon de porumb
  • 60 g de zahăr
  • colorant alimentar (albastru/verde/roșu)
  • opțional: esență de vanilie sau migdale

Mod de preparare:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu mixerul timp de 2 – 3 minute, după care se adaugă și zahărul, amidonul de porumb, câteva picături de esență de vanilie și colorantul alimentar. După 5 minute, spuma ar trebui să fie gata și să aibă nuanța dorită, în funcție de colorant.

2. Toată compoziția se transferă într-o tavă cu hârtie de copt. Poți face un singur norișor mai mare sau câțiva mai mici.

3. După 30 de minute, pâinea nor este gata. Trebuie să aibă o culoare aurie. „Cloud bread„ trebuie lăsată la răcit, înainte de a fi consumată. Cu siguranță va fi un deliciu pentru copilul tău!

Cloud bread rețetă cu amidon

Pentru cei obișnuiți să consume amidon de porumb mai des, există numeroase rețete de „cloud bread” sau pâine nor care au în compoziție acest ingredient. Amidonul de porumb, cosumat în cantități normale, are beneficii directe asupra hipoglicemiei, a tractului digestiv, bolilor de inimă, reglează nivelul de colesterol rău și întărește sistemul imunitar. Amidonul obținut din prelucrarea știuleților de porum reprezintă o sursă de nutrienți necesari funcționării normale a organismului nostru.

tava-din-inox-tapetata-cu-hartie-de-copt-alba-plina-cu-painici-aurii-pufoase

Cloud bread cu amidon ingrediente:

  • 5 albușuri
  • 40 g de zahăr
  • 20 g de amidon de porumb
  • opțional: esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Separă ouăle și bate albușurile spumă. Asigură-te că în spuma din albușuri ai adăugat zahărul și amidonul de porumb. Pentru un gust mai special, poți pune și câteva picături de esență de vanilie.

2. Cu ajutorul unei linguri transferă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pâinea nor la cuptor pentru 30 de minute. Știi că este gata atunci când are o crustă maronie.

3. Lasă „cloud bread” să se răcească pentru o oră, înainte de a o consuma. Poftă bună!

Cloud bread TikTok

Această rețetă de pâine nor sau „cloud bread” a devenit virală pe toate rețelele sociale. Toată lumea este curioasă de gustul acestor pâini foarte pufoase. De la colorate la simple, „cloud bread” a creat o isterie în rândul celor tentați să încerce mereu lucruri noi. Află mai jos o rețetă de „cloud bread” de pe TikTok în două culori.

  • 4 albușuri
  • 40 g de zahăr pudră
  • 20 g de amidon de poumb
  • colorant alimentar (albastru/verde/roșu)
  • opțional: esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Se adaugă albușurile, zahărul și amidonul și se bate toată compoziția până ce totul se transformă într-o spumă care nu se mișcă din castron.
  2. Pune jumătate din spumă într-un alt castron și adaugă peste ea câteva picături de colorant alimentar, în nuanța preferată.
  3. Într-o tavă, pune spuma albă la bază și formează un cerc cât mai bine definit. Apoi pune și spuma colorată peste și întinde-o ușor.
  4. Tava se pune în cuptor pentru 30 – 35 de minute. Pâinica voastră pufoasă va fi în două culori, ceea ce o va face irezistibilă și pentru cei mici.

Pâinea nor sau „cloud bread” poate fi algerea excelentă pentru oamenii care sunt în căutarea unui preparat gustos și care să favorizeze o dietă ușoară. Este un fel de mâncare foarte popular prin prisma faptului că nu conține zahăr, carbohidrați sau gluten, lucru care îl face irezistibil. Un lucru interesant este faptul că acest fel se prepară în mare parte cu alimente pe care oamenii le au deja în casă și este o bună modalitate de a încerca să spargeți gheața în rutina culinară. Tot ce vă trebuie este puțină dorință de a experimenta.

Surse: stiripentrucopii.com, avantaje.ro, gustarte.ro, miremirc.ro, womenshealthmag.com

Rețeta simplă și delicioasă de tort fără coacere cu mascarpone

Surse foto: istockphoto.com, instagram.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Acaparați de coronavirus, trecem cu vederea că alt virus face ravagii: 20 de mii de infectați și 64 de morți
    Acaparați de coronavirus, trecem cu vederea că alt virus face ravagii: 20 de mii de infectați și 64 de morți

    Situația actuală de pandemie de coronavirus ne-a făcut să închidem ochii la celelalte probleme ale țării. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că mai există un virus...

    Nici nu am scăpat de Covid, că o altă pandemie ne amenință: o nouă tulpină de gripă porcină face ravagii în China
    Nici nu am scăpat de Covid, că o altă pandemie ne amenință: o nouă tulpină de gripă porcină face ravagii în China

    Cercetătorii din China au descoperit un nou tip de gripă porcină care este capabilă să declanșeze o pandemie, potrivit unui studiu apărut în revista americană de știință...

    Produse delicioase pentru mămici și pitici – cum ajută produsele Ganoderma imunitatea și nu numai
    Produse delicioase pentru mămici și pitici – cum ajută produsele Ganoderma imunitatea și nu numai

    Într-o lume puternic industrializată ceea ce consumăm este o responsabilitate constantă în a găsi o opțiune sănătoasă și cu un conținut nutritiv complex și eficient....

    Testăm și recomandăm: produse de curățenie pentru gravide și mămici cu pitici
    Testăm și recomandăm: produse de curățenie pentru gravide și mămici cu pitici

    Nu știu alte mămici cum sunt, dar știu cum sunt eu: curățenia în casă trebuie să fie exemplară. Și cum primăvara a venit cu forțe luminoase și înflorate, primul meu...

    Zahăr brun sau zahăr alb? Care este diferența dintre ele
    Zahăr brun sau zahăr alb? Care este diferența dintre ele

    Zahărul face parte din alimentația oamenilor de câteva mii de ani, iar tipul alb și cel brun sunt cele mai des folosite. Te întrebi cu siguranță care este mai sănătos și...

    Îngerii sunt printre noi: un bebeluș născut fără ochi și abandonat de mamă, luat în grijă de o asistentă
    Îngerii sunt printre noi: un bebeluș născut fără ochi și abandonat de mamă, luat în grijă de o asistentă

    Un bebeluș abandonat într-un spital de către propria lui mamă a avut norocul să găsească o asistentă care să îi ofere șansa la o viață așa cum se cuvine. Motivul...

    Testăm și recomandăm: noile produse organice pentru mămici și pitici Jacklon, din magazinele DM
    Testăm și recomandăm: noile produse organice pentru mămici și pitici Jacklon, din magazinele DM

    De 10 ani de când sunt redactor-șef la Qbebe am rămas fidelă unei reguli de la care nu mă abat: produsele cosmetice pe care le recomandăm să fie mereu testate de către noi....

    © 2021 Qbebe