- Mac and Cheese
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Mac and Cheese
- Cum se prepară Mac and Cheese
- Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
- Ingrediente pentru 4 porții de Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
- Cum se prepară Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
- Paste cu sos alb și cu legume
- Ingrediente pentru 6 porții de Paste cu sos alb și cu legume
- Cum se prepară Pastele cu sos alb și cu legume
- Paste cu pui în stil Alfredo
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Paste cu pui în stil Alfredo
- Cum se prepară Paste cu pui în stil Alfredo
- Lasagna cu legume și cu sos alb
- Ingrediente pentru 8 porții de Lasagna cu legume și cu sos alb
- Cum se prepară Lasagna cu legume și cu sos alb

-
Timp preparare:
- 20-120 de minute
-
Varsta:
- 2 - 4 ani
-
Nivel dificultate:
- mediu
-
Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Paste, La foc, Paste cu legume, Paste cu branza, Mancaruri usoare, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Lactate, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
-
Ingrediente principale:
- diverse tipuri de paste, produse lactate, condimente, carne, faina, legume, ulei
Mac and Cheese
Este o rețetă tradițională americană de paste, care a devenit însă populară în întreaga lume. Va fi numai bună pentru cei mici, dat fiind că are în compoziție paste, brânză Cheddar și un sos alb. Poate fi preparată la foc sau la cuptor, sub forma unei budinci.Ingrediente pentru 4-6 porții de Mac and Cheese
450 g paste1 cană și 1/4 lapte (270 ml)
1 cană brânză Cheddar
120 g unt
sare (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Mac and Cheese
Pasul 1: Pastele vor fi puse la fiert în apă cu sare.
Pasul 2: Laptele și brânza Cheddar vor fi și ele puse pe foc.
Pasul 3: Pastele vor fi scurse bine și vor fi puse într-o cratiță, alături de unt. Se vor lăsa să se gătească așa cam 2 minute.
Pasul 4: Peste paste va fi adăugat și amestecul de lapte și brânză Cheddar. Se vor lăsa la foc până când pastele încep să se rumenească, iar sosul alb se va îngroșa.
Pasul 5: Pastele vor fi servite cât mai calde. Dacă vei considera că este necesar, poți să mai adaugi puțină sare.
Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
Dacă vrei să strecori în meniul copilului și pește, profită de ocazie și gătește-l cu paste și un sos alb. Alege farfalle, care cu siguranță vor fi îndrăgite de micuțul tău datorită formei lor.
Ingrediente pentru 4 porții de Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
250 g farfalle
170 g somon
1 linguriță ulei
300 ml lapte
2 fire de ceapă verde
1 cană de mazăre
1 cățel de usturoi
1/2 cană smântână
2 linguri de pătrunjel
2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri de apă
1 lingură amidon
1 lingură muștar Dijon
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre
Pasul 1: Fierbe pastele.
Pasul 2: Într-o tigaie vei pune uleiul și peste el vei adăuga ceapa verde tocată, dar și usturoiul. Lasă-le să se rumenească.
Pasul 3: Peste acestea vei adăuga laptele.
Pasul 4: Într-un castronel vei amesteca apa cu amidonul. Pasta obținută va fi turnată peste lapte și vei lăsa la gătit cam 2 minute. Amestecă permanent.
Pasul 5: Când sosul începe să se îngroașe, adaugă peste el smântâna, boabele de mazăre, pătrunjelul tocat, zeama de lămâie, muștar, sare și puțin piper. Amestecă iar bine.
Pasul 6: Între timp, somonul va fi tăiat cubulețe.
Pasul 7: Pune somonul peste ingredientele menționate mai sus și toarnă sosul peste pastele fierte.
Paste cu sos alb și cu legume
Poți să-l stimulezi pe copilul tău să mănânce mai multe legume dacă vei pregăti rețeta de mai jos. Legumele se armonizează bine cu pastele, iar sosul alb va completa de minune preparatul.
Ingrediente pentru 6 porții de Paste cu sos alb și cu legume
400 g paste (preferabil penne)
300 g brânză rasă (nu foarte sărată)
1 ceșcuță porumb din conservă
1 lingură unt
4 căni apă
1 vârf de piper
2 lingurițe făină
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
200 g broccoli fiert
2 căței de usturoi
400 ml lapte
1 ardei gras verde
2 ardei grași galbeni
sare (după gust)
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Pastele cu sos alb și cu legume
Pasul 1: Pastele vor fi puse la fiert.
Pasul 2: Ardeii grași vor fi tăiați mărunt. Usturoiul va fi tocat.
Pasul 3: Porumbul și ardeii grași vor fi puse la fiert, în apă sărată. Nu le lăsa să fiarbă prea mult, ele trebuie să rămână crocante.
Pasul 4: Începe să prepari sosul alb: untul va fi pus într-o cratiță și peste el va fi adăugat și usturoiul tocat mărunt.
Pasul 5: Peste ingredientele din cratiță va fi adăugată făina și vei lăsa să se gătească. Adaugă și laptele și amestecă pentru a evita formarea de cocoloașe.
Pasul 6: Când sosul se îngroașă, adaugă în el și condimentele. Nu uita nici de brânza rasă și continuă să amesteci în sos.
Pasul 7: Pune peste sos pastele și broccoli fiert în prealabil. Amestecă bine și, dacă vrei, când vei servi pastele, poți să mai adaugi brânză rasă.
Paste cu pui în stil Alfredo
Această rețetă italiană se remarcă datorită consistenței sosului alb, dar și a frăgezimii cărnii de pui. Poate fi un preparat potrivit pentru cei mici, mai ales dacă îi vei adăuga și puțin spanac.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Paste cu pui în stil Alfredo
350 g paste
2 piepți de pui mici
3 linguri unt
3 linguri făină
2 căni smântână/ lapte
1 cană Parmezan ras
250 g spanac fiert
sare și piper (după gust)
opțional: pătrunjel pentru decor
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Paste cu pui în stil Alfredo
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Pastele vor fi puse la fiert.
Pasul 3: Piepții de pui vor fi spălați și tăiați cubulețe. Peste ele se va pune sare și piper. Vor fi puși să se rumenească ușor într-o tigaie.
Pasul 4: Într-o tigaie va fi pus la topit untul. Peste el se va adăuga făina și amestecă ușor.
Pasul 5: Peste făină și unt se va turna smântâna/laptele. Pune apoi sare, piper, 1/3 din Parmezanul ras și amestecă bine.
Pasul 6: Într-un vas vei pune pastele bine scurse, sosul, spanacul fiert în prealabil și carnea de pui.
Pasul 7: Transferă toate aceste ingrediente într-un vas termorezistent. Peste paste vei pune restul de Parmezan și vei pune preparatul la cuptor pentru 10-15 minute. Dacă vrei, poți să decorezi cu pătrunjel.
Lasagna cu legume și cu sos alb
Lasagna constituie un preparat consistent și savuros, numai bun pentru zilele anotimpului rece. În plus, sunt o modalitate excelentă de a strecura în meniul copilului tău mai multe legume.
Ingrediente pentru 8 porții de Lasagna cu legume și cu sos alb
10-12 foi de lasagna din comerț
2 zucchini
1/2 de broccoli
1 kg spanac
400 g brânză Ricotta
5 linguri unt
1/2 linguriță oregano uscat
2 ouă
1/4 cană Parmezan ras
200 g mozzarella
50 g făină
500 ml lapte
1/2 linguriță sare
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Cum se prepară Lasagna cu legume și cu sos alb
Pasul 1: Zucchini vor fi spălați și tăiați cubulețe.
Pasul 2: Spanacul se spală și va fi tocat.
Pasul 3: Broccoli va fi spălat și tăiat bucățele.
Pasul 4: Într-o tigaie vei pune untul (2 linguri), zucchini, broccoli, oregano și sare. Vei lăsa legumele să se rumenească pentru 5 minute. Adaugă și spanacul.
Pasul 5: Amestecă brânza ricotta cu ouăle.
Pasul 6: Încinge cuptorul la 185 de grade.
Pasul 7: Vei pune să se topească și restul de unt. Adaugă și făină și sare, după gust. Începe să adaugi treptat și lapte și amestecă bine, formând un sos. Nu uita să pui peste aceste ingrediente și Parmezanul.
Pasul 8: Într-un vas termorezistent vei așeza jumătate din cantitatea de lasagna, pe care le vei umple în felul următor: se va pune un strat de ricotta, unul de legume și deasupra jumătate din brânza mozzarella.
Pasul 9: Deasupra vei turna jumătate din sosul alb, apoi vei pune restul de lasagna, de ricotta și de legume. Vei încheia turnând restul de sos și restul de mozzarella.
Pasul 10: Vei pune lasagna la cuptor și o vei lăsa acolo pentru 40-45 de minute.
Surse:
www.epicurious.com, www.geniuskitchen.com, www.lecremedelacrumb.com,www.momjunction.com, www.recipes.timesofindia.com
Surse poze:
www.instagram.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!