5 idei de rețete de paste pentru copii cu sos alb

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  3869 vizualizari | de Alina Nedelcu

Pastele fac parte dintre alimentele preferate de către copii. În plus, acestea sunt versatile, astfel încât le poți prepara în cele mai variate combinații. Dacă vrei să-i oferi copilului feluri cu paste mai consistente, orientează-te spre cele cu sos. Iată 5 rețete de paste pentru copii, ideale pentru a fi servite cu un sos alb.

Timp preparare: 20-120 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Lactate, Legume, 30-60 minute, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Diverse tipuri de paste, produse lactate, condimente, carne, faina, legume, ulei




Trimite articolul pe email

Mac and Cheese

Este o rețetă tradițională americană de paste, care a devenit însă populară în întreaga lume. Va fi numai bună pentru cei mici, dat fiind că are în compoziție paste, brânză Cheddar și un sos alb. Poate fi preparată la foc sau la cuptor, sub forma unei budinci.

Ingrediente pentru 4-6 porții de Mac and Cheese

450 g paste
1 cană și 1/4 lapte (270 ml)
1 cană brânză Cheddar
120 g unt
sare (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute

Cum se prepară Mac and Cheese

Pasul 1: Pastele vor fi puse la fiert în apă cu sare.
Pasul 2: Laptele și brânza Cheddar vor fi și ele puse pe foc.
Pasul 3: Pastele vor fi scurse bine și vor fi puse într-o cratiță, alături de unt. Se vor lăsa să se gătească așa cam 2 minute.
Pasul 4: Peste paste va fi adăugat și amestecul de lapte și brânză Cheddar. Se vor lăsa la foc până când pastele încep să se rumenească, iar sosul alb se va îngroșa.
Pasul 5: Pastele vor fi servite cât mai calde. Dacă vei considera că este necesar, poți să mai adaugi puțină sare.

Mac and Cheese

Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre

Dacă vrei să strecori în meniul copilului și pește, profită de ocazie și gătește-l cu paste și un sos alb. Alege farfalle, care cu siguranță vor fi îndrăgite de micuțul tău datorită formei lor.

Ingrediente pentru 4 porții de Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre

250 g farfalle
170 g somon
1 linguriță ulei
300 ml lapte
2 fire de ceapă verde
1 cană de mazăre
1 cățel de usturoi
1/2 cană smântână
2 linguri de pătrunjel
2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri de apă
1 lingură amidon
1 lingură muștar Dijon
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute

Cum se prepară Farfalle cu sos alb, cu somon și cu mazăre

Pasul 1: Fierbe pastele.
Pasul 2: Într-o tigaie vei pune uleiul și peste el vei adăuga ceapa verde tocată, dar și usturoiul. Lasă-le să se rumenească.
Pasul 3: Peste acestea vei adăuga laptele.
Pasul 4: Într-un castronel vei amesteca apa cu amidonul. Pasta obținută va fi turnată peste lapte și vei lăsa la gătit cam 2 minute. Amestecă permanent.
Pasul 5: Când sosul începe să se îngroașe, adaugă peste el smântâna, boabele de mazăre, pătrunjelul tocat, zeama de lămâie, muștar, sare și puțin piper. Amestecă iar bine.
Pasul 6: Între timp, somonul va fi tăiat cubulețe.
Pasul 7: Pune somonul peste ingredientele menționate mai sus și toarnă sosul peste pastele fierte.

Paste cu sos alb, cu somon si cu mazare

Paste cu sos alb și cu legume

Poți să-l stimulezi pe copilul tău să mănânce mai multe legume dacă vei pregăti rețeta de mai jos. Legumele se armonizează bine cu pastele, iar sosul alb va completa de minune preparatul.

Ingrediente pentru 6 porții de Paste cu sos alb și cu legume

400 g paste (preferabil penne)
300 g brânză rasă (nu foarte sărată)
1 ceșcuță porumb din conservă
1 lingură unt
4 căni apă
1 vârf de piper
2 lingurițe făină
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
200 g broccoli fiert
2 căței de usturoi
400 ml lapte
1 ardei gras verde
2 ardei grași galbeni
sare (după gust)
Timp de preparare: 25-30 de minute

Cum se prepară Pastele cu sos alb și cu legume

Pasul 1: Pastele vor fi puse la fiert.
Pasul 2: Ardeii grași vor fi tăiați mărunt. Usturoiul va fi tocat.
Pasul 3: Porumbul și ardeii grași vor fi puse la fiert, în apă sărată. Nu le lăsa să fiarbă prea mult, ele trebuie să rămână crocante.
Pasul 4: Începe să prepari sosul alb: untul va fi pus într-o cratiță și peste el va fi adăugat și usturoiul tocat mărunt.
Pasul 5: Peste ingredientele din cratiță va fi adăugată făina și vei lăsa să se gătească. Adaugă și laptele și amestecă pentru a evita formarea de cocoloașe.
Pasul 6: Când sosul se îngroașă, adaugă în el și condimentele. Nu uita nici de brânza rasă și continuă să amesteci în sos.
Pasul 7: Pune peste sos pastele și broccoli fiert în prealabil. Amestecă bine și, dacă vrei, când vei servi pastele, poți să mai adaugi brânză rasă.

Paste cu pui în stil Alfredo

Această rețetă italiană se remarcă datorită consistenței sosului alb, dar și a frăgezimii cărnii de pui. Poate fi un preparat potrivit pentru cei mici, mai ales dacă îi vei adăuga și puțin spanac.

Ingrediente pentru 4-6 porții de Paste cu pui în stil Alfredo

350 g paste
2 piepți de pui mici
3 linguri unt
3 linguri făină
2 căni smântână/ lapte
1 cană Parmezan ras
250 g spanac fiert
sare și piper (după gust)
opțional: pătrunjel pentru decor
Timp de preparare: 40 de minute

Cum se prepară Paste cu pui în stil Alfredo

Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Pastele vor fi puse la fiert.
Pasul 3: Piepții de pui vor fi spălați și tăiați cubulețe. Peste ele se va pune sare și piper. Vor fi puși să se rumenească ușor într-o tigaie.
Pasul 4: Într-o tigaie va fi pus la topit untul. Peste el se va adăuga făina și amestecă ușor.
Pasul 5: Peste făină și unt se va turna smântâna/laptele. Pune apoi sare, piper, 1/3 din Parmezanul ras și amestecă bine.
Pasul 6: Într-un vas vei pune pastele bine scurse, sosul, spanacul fiert în prealabil și carnea de pui.
Pasul 7: Transferă toate aceste ingrediente într-un vas termorezistent. Peste paste vei pune restul de Parmezan și vei pune preparatul la cuptor pentru 10-15 minute. Dacă vrei, poți să decorezi cu pătrunjel.

Paste cu sos alb si cu carne de pui

Lasagna cu legume și cu sos alb

Lasagna constituie un preparat consistent și savuros, numai bun pentru zilele anotimpului rece. În plus, sunt o modalitate excelentă de a strecura în meniul copilului tău mai multe legume.

Ingrediente pentru 8 porții de Lasagna cu legume și cu sos alb

10-12 foi de lasagna din comerț
2 zucchini
1/2 de broccoli
1 kg spanac
400 g brânză Ricotta
5 linguri unt
1/2 linguriță oregano uscat
2 ouă
1/4 cană Parmezan ras
200 g mozzarella
50 g făină
500 ml lapte
1/2 linguriță sare
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Cum se prepară Lasagna cu legume și cu sos alb

Pasul 1: Zucchini vor fi spălați și tăiați cubulețe.
Pasul 2: Spanacul se spală și va fi tocat.
Pasul 3: Broccoli va fi spălat și tăiat bucățele.
Pasul 4: Într-o tigaie vei pune untul (2 linguri), zucchini, broccoli, oregano și sare. Vei lăsa legumele să se rumenească pentru 5 minute. Adaugă și spanacul.
Pasul 5: Amestecă brânza ricotta cu ouăle.
Pasul 6: Încinge cuptorul la 185 de grade.
Pasul 7: Vei pune să se topească și restul de unt. Adaugă și făină și sare, după gust. Începe să adaugi treptat și lapte și amestecă bine, formând un sos. Nu uita să pui peste aceste ingrediente și Parmezanul.
Pasul 8: Într-un vas termorezistent vei așeza jumătate din cantitatea de lasagna, pe care le vei umple în felul următor: se va pune un strat de ricotta, unul de legume și deasupra jumătate din brânza mozzarella.
Pasul 9: Deasupra vei turna jumătate din sosul alb, apoi vei pune restul de lasagna, de ricotta și de legume. Vei încheia turnând restul de sos și restul de mozzarella.
Pasul 10: Vei pune lasagna la cuptor și o vei lăsa acolo pentru 40-45 de minute.

Surse:
www.epicurious.com, www.geniuskitchen.com, www.lecremedelacrumb.com,www.momjunction.com, www.recipes.timesofindia.com

Surse poze:
www.instagram.com

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Paste cu carne si sos de rosii Paste cu carne si sos de rosii
Paste cu sunca si sos de rosii Paste cu sunca si sos de rosii
Paste cu chiftelute in sos alb Paste cu chiftelute in sos alb
Paste cu sos de rosii, spanac si ricotta Paste cu sos de rosii, spanac si ricotta

Filtre retete culinare

Sosuri paste Paste Mancaruri de Paste Paste bologneze Paste carbonara Paste milaneze Paste de post Paste cu ton Paste cu legume Paste cu ciuperci Paste cu branza Paste cu pui Paste cu fructe de mare Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii Mic dejun copii Sosuri albe Sosuri picante Sosuri cu smantana Sosuri de rosii Sosuri cu iaurt Sosuri cu usturoi Sosuri grecesti Sosuri chinezesti Sosuri de post Sosuri dietetice Sosuri calde Sosuri reci Orez salbatic
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Qbebe
Au început înscrierile la Ora de Dezvoltare! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Marți, pe 30 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta , la Ora de Dezvoltare, fiecare părinte este invitat să devină un maestru al dezvoltării copilului, cu informații utile, importante și necesare obținute...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net