Aripioare de pui cu parmezan si paste cu broccoli

Nota: 6.1 / 14 voturi  |  0 reviewuri  |  4358 vizualizari | de Diana Gherasim

Aripioarele de pui cu parmezan si paste cu broccoli reprezinta o reteta deosebita pentru o cina sanatoasa si savuroasa. Fara ulei sau ingrediente bogate in grasimi, aripioarele de pui cu parmezan sunt, totusi, la fel de gustoase ca acele aripioare crispy, regasite in marile lanturi fast food!

Timp preparare: 60 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: La aburi, Carne, 30-60 minute, Italiene, Pranz, Gustoase
Ingrediente principale: aripioare de pui, parmezan, paste, broccoli




Trimite articolul pe email

Ingrediente detaliate pentru aripioare de pui cu parmezan si paste cu broccoli:

- jumatate de kg de aripioare de pui

- 2 oua

- 150 g parmezan dat prin razatoare

- 50 g pesmet

- 150 g pasta de rosii

- 200 g mozarella degresata

- 350 g paste striate

- 1 pachet de buchetele de brocoli

- sare si piper

 

Cum sa pregatesti aripioare de pui cu parmezan si paste cu broccoli:

Pune la fiert o oala mare cu apa sarata. Infierbanta apa si aseaza desupra sa un suport de gratar, cu bare metalice. Intr-un vas, bate ouale, iar intr-un alt bol amesteca jumatate din parmezan cu pesmet. Asezoneaza aripioarele de pui cu sare si piper, apoi unge-le cu ou si trece-le prin parmezan si pesmet. Aseaza o foaie de copt pe suportul de gratar, apoi aseaza aripioarele de pui, lasandu-le deasupra vasului cu apa, aflat pe foc, pana cand capata o nuanta aramie pe fiecare parte. Incalzeste cuptorul la 450 de grade Celsius.

Intr-un vas de copt, intinde o ceasca de pasta de rosii, adauga aripioarele de pui, apoi toarna restul de pasta de rosii ramasa si mozarella. Lasa la cuptor timp de 15-20 minute, pana cand branza s-a topit. Intre timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, adaugand buchetelele de broccoli in ultimele 30-60 de secunde de fierbere. Pastreaza jumatate de cana din apa in care au fiert pastele, apoi scurge-o pe cea ramasa in vas. Pune din nou vasul cu paste si broccoli pe foc, adauga parmezanul ramas si invarte constant, adaugand din cand in cand apa din cana. Lasa-le pe foc pana cand parmezanul se topeste si apa se incorporeaza in paste.

Aripioarele de pui cu parmezan si paste cu broccoli pot fi servite atat la pranz, cat si la cina!

 

Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.1
(14 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Paste cu dovlecei si lamaie Paste cu dovlecei si lamaie
Salata de paste cu pui si iaurt Salata de paste cu pui si iaurt
Pui cu broccoli si smantana Pui cu broccoli si smantana
Somon in fulgi de porumb cu broccoli Somon in fulgi de porumb cu broccoli

Filtre retete culinare

Ciorbe de pui Garnituri pentru pui Salate de pui Sosuri pentru pui Supe de pui Carne de pui Fripturi de pui Tocanite de pui Mancaruri de pui Piept de pui Pulpe de pui Ciocanele de pui Aripi de pui Paste cu pui Ficatei de pui Sosuri paste Paste Mancaruri de Paste Paste bologneze Paste carbonara Paste milaneze Paste de post Paste cu ton Paste cu legume Paste cu ciuperci Paste cu branza Paste cu fructe de mare Broccoli Mancaruri cu broccoli
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Iubește-ți copilul mereu, mai ales atunci când nu are talent, se împiedică sau debitează inepții"Iubește-ți copilul oricum ar fi- lipsit de talent, fără succes sau devenit adult. Vorbește cu el, fii fericit, fiindcă copilul este o sărbătoare pe care încă o trăiești." Cam așa sună cuvintele...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net