
-
Timp preparare:
- 2 minute
-
Varsta:
- 2 - 4 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Salate, Fara foc, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
O salată începe cu ingredientele tale preferate. Ale mele sunt salata verde sau baby spanac, porumbul, pieptul de pui, de curcan, ton sau somon, brânza Cheddar, ceapa, ardei gras, ceapă, castraveţi, roşii. Însă, pentru ca o salată să mă impresioneze, trebuie să aibă un dressing care să îi accentueze ingredientele. Dressingul meu preferat este iaurtul grecesc, amestecat cu puţin ulei de măsline, cu oregano, zeamă de lămăie şi cu puţin usturoi - un fel de sos tzatziki. Soţul meu preferă o lingură de bulion cu ulei de măsline şi usturoi şi cimbru. Fiecare dintre noi îşi poate prepara dressingul pentru salată aşa cum doreşte.
De curând am fost la un restaurant de top unde am comandat salata chef-ului. Şi am avut surpriza să primesc o salată foarte interesantă. Într-un borcan uriaş salata mea se afla înghesuită, iar pe fundul borcanului şi la gura lui se afla sosul de smântână pe care îl cerusem. Lângă borcan, se afla un castron. Ospătarul a zdruncinat puţin borcanul, apoi mi-a răsturnat salata în castron, astfel încât sosul a acoperit toate ingredientele salatei. Salata a fost cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată, şi asta pentru că dressingul ei a atins fiecare ingredient. De fiecare dată când servesc salate în restaurant, ajung la final să am în castron o mână întreagă de legume simple sau de frunze de salate pe care nu îmi mai vine să le mănânc, pentru că dressingul se termină repede, şi este mai mereu numai la suprafaşa salatei. Iar de amestecat nu prea poţi să faci asta de la început, pentur ca niciodată bolul nu este îndeajuns de încăpător şi rişti să dai totul pe masă. Iar dupa ce faci loc, mâncând din salată, nu mai ai dressing. Teribil de frustrant.
Secretul salatei perfecte?
De fiecare dată când îmi fac o salată, mai ales dacă am la ea un dressing cremos, pun dressing atât pe fundul castronului, înainte de a pune ingredientele, cât si deasupra ei. Astfel, indiferent dacă ai cum să amesteci bine salata, sau nu, te bucuri de gustul dressing-ului pe tot parcursul ei. Fiecare îmbucătură de salată va fi perfectă, prin proporţiile ei egale de ingrediente şi dressing.
Poftă bună!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!