5 supe și ciorbe de toamnă, care vor convinge și cel mai mare mofturos

Nota: 2 / 1 voturi  |  0 reviewuri  |  464 vizualizari | de Alina Nedelcu

Odată cu venirea zilelor mai reci de toamnă, simțim parcă mai mult ca oricând nevoia să beneficiem de feluri de mâncare mai consistente și reconfortante. Printre acestea se numără și supele.Inspirați-vă din articolul de mai jos pentru a putea prepara și voi unele gustoase, ideale pentru a vă reuni alături de cei dragi și pentru a sta la povești.

Timp preparare: 15-90 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Supe, La foc, Toamna, Legume, 30-60 minute, 1-2 ore, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Legume, apa, produse lactate, mirodenii




Trimite articolul pe email

Supă-cremă de dovleac

În primul rând, dovleacul este ideal pentru sănătatea inimii, grație conținutului său de potasiu. În al doilea rând, este una dintre legumele cele mai bogate în vitamina A și C, contribuind astfel la promovarea unei vederi sănătoase și a unei imunități mai bune. Nu în ultimul rând, este o sursă excelentă de fibre. Valorifică pe deplin dovleacul printr-o supă cremoasă și consistentă, pe care o poți prepara oricând, nu numai de Halloween. Cu siguranță că și micii mofturoși o pot îndrăgi!

Ingrediente pentru 4-6 porții de Supă-cremă de dovleac

1,2 kg dovleac (fără coajă)
1 ceapă
2 căței de usturoi
750 ml supă de legume (deja preparată)
250 ml apă
185 ml smântână
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15-20 de minute

Cum se prepară Supa-cremă de dovleac

Pasul 1: După ce vei curăța dovleacul, vei tăia miezul cuburi
Pasul 2: Usturoiul va fi curățat, iar ceapa va fi tocată
Pasul 3: Miezul de dovleac, usturoiul, ceapa, supa vor fi puse într-un vas. Vei pune peste ele apă (lichidul nu va trebui să acopere tot dovleacul). Lasă la fiert, fără a acoperi vasul cu un capac.
Pasul 4: Răstoarnă legumele într-un blender și zdrobește-le până când vei obține o pastă consistentă
Pasul 5: Nu uita să adaugi sare și piper, dar și smântâna
Pasul 6: Poți să adaugi peste supă frunze de pătrunjel și smântână

Supa-crema de dovleac

Supă-cremă de ciuperci

Ciupercile fac parte dintre cele mai nutritive alimente, remarcându-se prin conținutul de vitamine (precum B1, B1, B9, vitamina C, vitamina D), minerale (mai ales seleniu,potasiu, fosfor), fibre și proteine. Profită de calitățile lor și include-le într-o supă gustoasă, numai bună pentru a vă face mai frumoase zilele răcoroase de toamnă.

Ingrediente pentru 6 porții de Supă-cremă de ciuperci

600 g ciuperci proaspete (pot fi de mai multe feluri)
1 ceapă
2 tulpini de țelină de pețiol
3 căței de usturoi
1, 5 l supă de legume (preparată în prealabil)
75 ml smântână
ulei de măsline
câteva crenguțe de cimbru
câteva frunze de pătrunjel
opțional: bucăți de ciuperci (pentru servire)
Timp de preparare: 45 de minute

Cum se prepară Supa-cremă de ciuperci

Pasul 1: Ciupercile vor fi periate și spălate bine
Pasul 2: Le vei tăia feliuțe
Pasul 3: Ceapa, usturoiul și țelina vor fi tăiate feliuțe subțiri
Pasul 4: Vei pune la încins uleiul de măsline și vei pune în tigaie ciupercile, ceapa, usturoiul, țelina și cimbrul. Vei pune capacul și vei lăsa pe foc
Pasul 5: Legume rumenite vor fi puse în supa deja preparată și vei pune amestecul pe foc, cam 15 minute, până va da în fiert
Pasul 6: Folosește-te de un blender și zdrobește legumele, adăugând treptat și smântâna
Pasul 7: Mai lasă pe foc până când va fierbe
Pasul 8: Adaugă sare și piper și servește cu bucăți de ciuperci (rumenite înainte sau deshidratate) și, eventual, cu puțin pătrunjel proaspăt.

supa-crema  de ciuperci

Supă-cremă de ardei copți

Toamna nu ar fi la fel de savuroasă fără mirosul inconfundabil al ardeilor copți. Putem să-i includem oricând într-o supă cremoasă, care va cuceri prin simplitate și care va fi binevenită cu precădere în zilele mai reci.

Ingrediente pentru 5 porții de Supă-cremă de ardei copți

1 kg și jumătate de ardei kapia (portocalii sau roșii)
1 cană și jumătate de supă de legume (preparată în prealabil)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
1/4 cană vin alb (sec)
1/2 linguriță cimbru uscat
1 frunză de dafin
sare și piper (după gust)
opțional (pentru servit): smântână și parmezan
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Ardeii

Pasul 1: Ardeii vor fi spălați și dați la cuptor (încins în prealabil la 200 de grade) până când se vor rumeni bine (cam 30-40 de minute)
Pasul 2: Ardeii vor fi scoși din cuptor, lăsați să se răcească puțin și vor fi curățați de semințe
Pasul 3: Vor fi apoi tăiați fâșii.

Cum se prepară Supa

Pasul 1: Ceapa va fi tocată, la fel și usturoiul
Pasul 2: Vei pune la încins untul și uleiul de măsline.Când untul se va topi, vei pune peste el ceapa și o vei lăsa la rumenit pentru 5-7 minute. Vei adăuga apoi și usturoiul.
Pasul 3: Peste ceapă și usturoi va fi pus vinul.Vei lăsa la gătit până când vinul va fi complet absorbit (cam 2-4 minute)
Pasul 4: Într-o oală vei pune laolaltă supa, ardeii copți, ceapa, usturoiul, cimbrul uscat și foaia de dafin. Adaugă și sarea și pune totul într-un blender
Pasul 5: Vei pune supa pe foc, inițial la foc mare. După ce se apropie de fierbere, vei da focul mai încet și vei mai lăsa la gătit pentru alte 5 minute
Pasul 6: Vei îndepărta frunza de dafin
Pasul 7: Vei opri focul și vei servi supa cât mai caldă, cu parmezan și cu pătrunjel.

Supa crema de legume

Borș de toamnă

Borșul este un fel de mâncare originar din Rusia, devenind popular, de-a lungul timpului, în Europa Centrală și de Est. Desigur, rețeta a pătruns și în bucătăria noastră și poate fi preparat în numeroase moduri. Pentru zilele de toamnă, alege să prepari un borș care să conțină și sfeclă, una dintre cele mai valoroase legume din punct de vedere nutritiv. Culoarea borșului tău va fi atractivă și pentru cei mici, stimulându-i să guste din el.

Ingrediente pentru 6-8 porții de Borș de toamnă

3 l de apă
400 ml supă de vită (preparată în prealabil)
1 varză mică
5 cartofi (de mărime medie)
1 sfeclă roșie mare
1 morcov mare
1 ceapă
1 frunză de dafin
2 linguri pastă de tomate
3-4 căței de usturoi
pătrunjel, leuștean
smântână
sare (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și jumătate- 2 ore

Cum se prepară Borșul de toamnă

Pasul 1: Vei curăța sfecla și o vei fierbe, iar după ce se răcește o vei tăia fâșii
Pasul 2: Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe
Pasul 3: Vei pune supa pe foc, vei adăuga în ea sfecla, cubulețele de cartofi și o vei lăsa până dă în fiert. Adaugă și dafinul, dar și sare
Pasul 4: Morcovii vor fi curățați, tăiați fâșii subțiri și rumeniți. După aceea vor fi adăugați în supa cu legume
Pasul 5: Vei curăța ceapa și o vei tăia feliuțe subțiri. O vei pune la călit, cu pasta de tomate
Pasul 6: Usturoiul va fi tocat mărunt și adăugat alături de ceapă și de pasta de tomate
Pasul 7:Varza va fi și ea spălată, tăiată mărunt și adăugată în supă în momentul în care cartofii sunt aproape fierți
Pasul 8: Pune supa pe foc, adaugă peste ea ceapa, usturoiul și pasta de tomate. Lasă la gătit cam 5 minute
Pasul 9: Acoperă borșul  și mai lasă-l pe foc pentru alte 3 minute. Pune peste ea verdeața tocată.
Pasul 10: Îl vei servi cât mai cald, cu smântână.

Bors de legume

Supă Minestrone

„Minestrone" este  o supă tradițională din Italia, cu foarte multe legume. Inspirați-vă din rețeta ei și preparați o supă  bogată, aromată și care  va oferi vitamine și minerale, esențiale  pentru o bună funcționare a imunității în anotimpul rece.

Ingrediente pentru 4-5 porții de Supă Minestrone

1/4 cană + alte 2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 roșii
4 căței de usturoi
1 mână de pătrunjel proaspăt
1 linguriță rozmarin tocat
1 frunză de dafin
1 tulpină de praz
1 morcov de mărime medie
o mână de fasole verde
250 g sfeclă
2 căni boabe de fasole (deja fierte)
1 cană vin alb, sec
5 căni de apă
sare și piper
opțional: zeamă de lămâie
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Cum se prepară Supa Minestrone

Pasul 1: Ceapa va fi curățată și rasă
Pasul 2: Usturoiul va fi tocat
Pasul 3: Prazul va fi spălat și tăiat rondele fine
Pasul 4: Fasolea verde va fi tăiată bucăți
Pasul 5: Roșii vor fi tăiate mărunt
Pasul 6: Morcovul va fi spălat și tăiat rondele
Pasul 7: Sfecla va fi curățată și tăiată cubulețe
Pasul 8: Într-o oală de ciorbă vei pune 1/4 de cană ulei de măsline, iar alături de el vei adăuga ceapa, usturoiul, roșiile, pătrunjelul, rozmarinul și pătrunjelul. Vei pune pe foc, lăsând să se rumenească toate legumele.Va trebui să lași să fiarbă lent, cam 20-30 de minute, la foc mic
Pasul 9: Adaugă restul uleiului de măsline, prazul, morcovul, sfecla. Vei lăsa pe foc mediu, cam 5 minute. Vei adăuga peste ele vinul și vei mai lăsa la gătit pentru alte 2 minute.
Pasul 10: Adaugă peste ele și fasolea verde, boabele de fasole și 5 căni de apă. Mai lasă la fiert pentru alte câteva minute.
Pasul 11: Poți să adaugi peste supă zeamă de lămâie și să o servești cu pâine prăjită.

Mancare de legume, cu felii de paine prajita

Surse:
www.herbivoracious.com, www.jamieoliver.com, www.masterrussian.com,www.recipetineats.com, www.showmetheyummy.com

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 2.0
(1 vot)

Filtre retete culinare

Supe de legume Supe de pui Supe de rosii Supe de galuste Supe creme Supe de post Supe de vara Supe usoare Supe dietetice Supe romanesti Supe chinezesti Supe rapide Supe cu carne Sosuri de rosii Visine Piersici Rosii Pangasius Fursecuri simple Placinte cu visine Placinte simple Prajituri cu visine Prajituri simple Torturi simple Varza rosie Fasole rosie Piure bebelusi Papanasi Ciorbe de post Ciorbe de vara Ciorbe romanesti Ciorbe de pui Ciorbe ardelenesti Ciorbe de peste Ciorbe de legume Ciorbe rapide Ciorbe usoare Ciorbe taranesti Ciorbe de fasole Ciorbe de perisoare Ciorbe unguresti Ciorbe de vacuta Ciorbe de cartofi Ciorbe de porc Ciorbe de Craciun Ciorbe acre Ciorbe moldovenesti Salate cu maioneza Lamai Prajituri cu lamaie Paste cu fructe de mare
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Qbebe
Au început înscrierile la Ora de Dezvoltare! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Marți, pe 30 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta , la Ora de Dezvoltare, fiecare părinte este invitat să devină un maestru al dezvoltării copilului, cu informații utile, importante și necesare obținute...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net