Culinarby
Qbebe
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

5 supe și ciorbe de toamnă, care vor convinge și cel mai mare mofturos

Odată cu venirea zilelor mai reci de toamnă, simțim parcă mai mult ca oricând nevoia să beneficiem de feluri de mâncare mai consistente și reconfortante. Printre acestea se numără și supele.Inspirați-vă din articolul de mai jos pentru a putea prepara și voi unele gustoase, ideale pentru a vă reuni alături de cei dragi și pentru a sta la povești.

5 supe și ciorbe de toamnă, care vor convinge și cel mai mare mofturos
Timp preparare Timp preparare:
15-90 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Supe, La foc, Toamna, Varza, Legume, Dovleac, Ciuperci, Ardei, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite, Supe de legume
Ingrediente Ingrediente principale:
legume, apa, produse lactate, mirodenii

Supă-cremă de dovleac

În primul rând, dovleacul este ideal pentru sănătatea inimii, grație conținutului său de potasiu. În al doilea rând, este una dintre legumele cele mai bogate în vitamina A și C, contribuind astfel la promovarea unei vederi sănătoase și a unei imunități mai bune. Nu în ultimul rând, este o sursă excelentă de fibre. Valorifică pe deplin dovleacul printr-o supă cremoasă și consistentă, pe care o poți prepara oricând, nu numai de Halloween. Cu siguranță că și micii mofturoși o pot îndrăgi!

Ingrediente pentru 4-6 porții de Supă-cremă de dovleac

1,2 kg dovleac (fără coajă)
1 ceapă
2 căței de usturoi
750 ml supă de legume (deja preparată)
250 ml apă
185 ml smântână
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15-20 de minute

Cum se prepară Supa-cremă de dovleac

Pasul 1: După ce vei curăța dovleacul, vei tăia miezul cuburi
Pasul 2: Usturoiul va fi curățat, iar ceapa va fi tocată
Pasul 3: Miezul de dovleac, usturoiul, ceapa, supa vor fi puse într-un vas. Vei pune peste ele apă (lichidul nu va trebui să acopere tot dovleacul). Lasă la fiert, fără a acoperi vasul cu un capac.
Pasul 4: Răstoarnă legumele într-un blender și zdrobește-le până când vei obține o pastă consistentă
Pasul 5: Nu uita să adaugi sare și piper, dar și smântâna
Pasul 6: Poți să adaugi peste supă frunze de pătrunjel și smântână

Supa-crema de dovleac

Supă-cremă de ciuperci

Ciupercile fac parte dintre cele mai nutritive alimente, remarcându-se prin conținutul de vitamine (precum B1, B1, B9, vitamina C, vitamina D), minerale (mai ales seleniu,potasiu, fosfor), fibre și proteine. Profită de calitățile lor și include-le într-o supă gustoasă, numai bună pentru a vă face mai frumoase zilele răcoroase de toamnă.

Ingrediente pentru 6 porții de Supă-cremă de ciuperci

600 g ciuperci proaspete (pot fi de mai multe feluri)
1 ceapă
2 tulpini de țelină de pețiol
3 căței de usturoi
1, 5 l supă de legume (preparată în prealabil)
75 ml smântână
ulei de măsline
câteva crenguțe de cimbru
câteva frunze de pătrunjel
opțional: bucăți de ciuperci (pentru servire)
Timp de preparare: 45 de minute

Cum se prepară Supa-cremă de ciuperci

Pasul 1: Ciupercile vor fi periate și spălate bine
Pasul 2: Le vei tăia feliuțe
Pasul 3: Ceapa, usturoiul și țelina vor fi tăiate feliuțe subțiri
Pasul 4: Vei pune la încins uleiul de măsline și vei pune în tigaie ciupercile, ceapa, usturoiul, țelina și cimbrul. Vei pune capacul și vei lăsa pe foc
Pasul 5: Legume rumenite vor fi puse în supa deja preparată și vei pune amestecul pe foc, cam 15 minute, până va da în fiert
Pasul 6: Folosește-te de un blender și zdrobește legumele, adăugând treptat și smântâna
Pasul 7: Mai lasă pe foc până când va fierbe
Pasul 8: Adaugă sare și piper și servește cu bucăți de ciuperci (rumenite înainte sau deshidratate) și, eventual, cu puțin pătrunjel proaspăt.

supa-crema  de ciuperci

Supă-cremă de ardei copți

Toamna nu ar fi la fel de savuroasă fără mirosul inconfundabil al ardeilor copți. Putem să-i includem oricând într-o supă cremoasă, care va cuceri prin simplitate și care va fi binevenită cu precădere în zilele mai reci.

Ingrediente pentru 5 porții de Supă-cremă de ardei copți

1 kg și jumătate de ardei kapia (portocalii sau roșii)
1 cană și jumătate de supă de legume (preparată în prealabil)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
1/4 cană vin alb (sec)
1/2 linguriță cimbru uscat
1 frunză de dafin
sare și piper (după gust)
opțional (pentru servit): smântână și parmezan
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Ardeii

Pasul 1: Ardeii vor fi spălați și dați la cuptor (încins în prealabil la 200 de grade) până când se vor rumeni bine (cam 30-40 de minute)
Pasul 2: Ardeii vor fi scoși din cuptor, lăsați să se răcească puțin și vor fi curățați de semințe
Pasul 3: Vor fi apoi tăiați fâșii.

Cum se prepară Supa

Pasul 1: Ceapa va fi tocată, la fel și usturoiul
Pasul 2: Vei pune la încins untul și uleiul de măsline.Când untul se va topi, vei pune peste el ceapa și o vei lăsa la rumenit pentru 5-7 minute. Vei adăuga apoi și usturoiul.
Pasul 3: Peste ceapă și usturoi va fi pus vinul.Vei lăsa la gătit până când vinul va fi complet absorbit (cam 2-4 minute)
Pasul 4: Într-o oală vei pune laolaltă supa, ardeii copți, ceapa, usturoiul, cimbrul uscat și foaia de dafin. Adaugă și sarea și pune totul într-un blender
Pasul 5: Vei pune supa pe foc, inițial la foc mare. După ce se apropie de fierbere, vei da focul mai încet și vei mai lăsa la gătit pentru alte 5 minute
Pasul 6: Vei îndepărta frunza de dafin
Pasul 7: Vei opri focul și vei servi supa cât mai caldă, cu parmezan și cu pătrunjel.

Supa crema de legume

Borș de toamnă

Borșul este un fel de mâncare originar din Rusia, devenind popular, de-a lungul timpului, în Europa Centrală și de Est. Desigur, rețeta a pătruns și în bucătăria noastră și poate fi preparat în numeroase moduri. Pentru zilele de toamnă, alege să prepari un borș care să conțină și sfeclă, una dintre cele mai valoroase legume din punct de vedere nutritiv. Culoarea borșului tău va fi atractivă și pentru cei mici, stimulându-i să guste din el.

Ingrediente pentru 6-8 porții de Borș de toamnă

3 l de apă
400 ml supă de vită (preparată în prealabil)
1 varză mică
5 cartofi (de mărime medie)
1 sfeclă roșie mare
1 morcov mare
1 ceapă
1 frunză de dafin
2 linguri pastă de tomate
3-4 căței de usturoi
pătrunjel, leuștean
smântână
sare (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și jumătate- 2 ore

Cum se prepară Borșul de toamnă

Pasul 1: Vei curăța sfecla și o vei fierbe, iar după ce se răcește o vei tăia fâșii
Pasul 2: Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe
Pasul 3: Vei pune supa pe foc, vei adăuga în ea sfecla, cubulețele de cartofi și o vei lăsa până dă în fiert. Adaugă și dafinul, dar și sare
Pasul 4: Morcovii vor fi curățați, tăiați fâșii subțiri și rumeniți. După aceea vor fi adăugați în supa cu legume
Pasul 5: Vei curăța ceapa și o vei tăia feliuțe subțiri. O vei pune la călit, cu pasta de tomate
Pasul 6: Usturoiul va fi tocat mărunt și adăugat alături de ceapă și de pasta de tomate
Pasul 7:Varza va fi și ea spălată, tăiată mărunt și adăugată în supă în momentul în care cartofii sunt aproape fierți
Pasul 8: Pune supa pe foc, adaugă peste ea ceapa, usturoiul și pasta de tomate. Lasă la gătit cam 5 minute
Pasul 9: Acoperă borșul  și mai lasă-l pe foc pentru alte 3 minute. Pune peste ea verdeața tocată.
Pasul 10: Îl vei servi cât mai cald, cu smântână.

Bors de legume

Supă Minestrone

„Minestrone" este  o supă tradițională din Italia, cu foarte multe legume. Inspirați-vă din rețeta ei și preparați o supă  bogată, aromată și care  va oferi vitamine și minerale, esențiale  pentru o bună funcționare a imunității în anotimpul rece.

Ingrediente pentru 4-5 porții de Supă Minestrone

1/4 cană + alte 2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 roșii
4 căței de usturoi
1 mână de pătrunjel proaspăt
1 linguriță rozmarin tocat
1 frunză de dafin
1 tulpină de praz
1 morcov de mărime medie
o mână de fasole verde
250 g sfeclă
2 căni boabe de fasole (deja fierte)
1 cană vin alb, sec
5 căni de apă
sare și piper
opțional: zeamă de lămâie
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Cum se prepară Supa Minestrone

Pasul 1: Ceapa va fi curățată și rasă
Pasul 2: Usturoiul va fi tocat
Pasul 3: Prazul va fi spălat și tăiat rondele fine
Pasul 4: Fasolea verde va fi tăiată bucăți
Pasul 5: Roșii vor fi tăiate mărunt
Pasul 6: Morcovul va fi spălat și tăiat rondele
Pasul 7: Sfecla va fi curățată și tăiată cubulețe
Pasul 8: Într-o oală de ciorbă vei pune 1/4 de cană ulei de măsline, iar alături de el vei adăuga ceapa, usturoiul, roșiile, pătrunjelul, rozmarinul și pătrunjelul. Vei pune pe foc, lăsând să se rumenească toate legumele.Va trebui să lași să fiarbă lent, cam 20-30 de minute, la foc mic
Pasul 9: Adaugă restul uleiului de măsline, prazul, morcovul, sfecla. Vei lăsa pe foc mediu, cam 5 minute. Vei adăuga peste ele vinul și vei mai lăsa la gătit pentru alte 2 minute.
Pasul 10: Adaugă peste ele și fasolea verde, boabele de fasole și 5 căni de apă. Mai lasă la fiert pentru alte câteva minute.
Pasul 11: Poți să adaugi peste supă zeamă de lămâie și să o servești cu pâine prăjită.

Mancare de legume, cu felii de paine prajita

Surse:
www.herbivoracious.com, www.jamieoliver.com, www.masterrussian.com,www.recipetineats.com, www.showmetheyummy.com

8 rețete delicioase, care îți aduc toamna în farfurie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum arată fiul cel mare al lui Adrian Mutu. Face deja 18 ani în toamnă
    Cum arată fiul cel mare al lui Adrian Mutu. Face deja 18 ani în toamnă

    Adrian Mutu este cunoscut pentru succesul său din fotbal, însă el este și tată de 4 copii, din 3 căsătorii diferite. Băiatul cel mare pe nume Mario împlinește...

    Seductie de toamna: 6 afrodisiace de sezon pe care trebuie sa le testezi
    Seductie de toamna: 6 afrodisiace de sezon pe care trebuie sa le testezi

    Trezeste-ti simturile si abandoneaza-te in voia placerilor nevinovate de toamna. Aromele de sezon pot face mai mult decat sa-ti incante gustul, deschizand apetitul si pentru alt gen de...

    Replici pe care o mamă de copil mofturos nu vrea să le audă
    Replici pe care o mamă de copil mofturos nu vrea să le audă

    Orice mamă de copil mofturos a întâlnit cel puțin o persoană binevoitoare, care i-a oferit sfaturi despre cum să rezolve problema nesfârșitelor nazuri ale micuțului...

    “Clean&Run”, cea mai mare campanie de plogging din România, se va desfășura în această toamnă în Pădurea Băneasa
    “Clean&Run”, cea mai mare campanie de plogging din România, se va desfășura în această toamnă în Pădurea Băneasa

    Pe data de 5 octombrie 2019, membri ai comunității Greenfield Residence împreună cu Băneasa Forest Run organizează în Pădurea Băneasa, prima ediție...

    Ce este de facut cand bebe este mofturos
    Ce este de facut cand bebe este mofturos

    Regimul alimentar este foarte important pentru buna dezvoltare a copilului, motiv pentru care este necesar sa ii asiguri o alimentatie diversificata, bogata in vitamine si minerale. Totusi,...

    Comisia Europeană a decis :  ADIO margarină, chipsuri, popcorn, mezeluri și supe la plic!
    Comisia Europeană a decis : ADIO margarină, chipsuri, popcorn, mezeluri și supe la plic!

    Anul 2021 va aduce schimbări majore în alimentația europenilor!

    7 studii care te vor convinge că trebuie să iei acid folic în primele săptămâni de sarcină
    7 studii care te vor convinge că trebuie să iei acid folic în primele săptămâni de sarcină

    Studiile științifice au demonstrat că acidul folic administrat în primele săptămâni de sarcină poate reduce semnificativ riscul ca fătul să dezvolte defecte de tub...

    © 2019 Qbebe