Culinarby
Qbebe
Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Rețete cu ouă fierte: ce să faci cu ouăle vopsite rămase de la Paști

Eu una am o problemă mare ... am rămas cu multe ouă fierte de la Paști. Așa că, din dorința de a le consuma repede, să nu se strice și să facem risipă, am început să caut rețete cu ouă fierte. Și am găsit o multitudine de salate și de sandvișuri cu ou[ fierte pe care trebuie să le împărtășesc cu voi.

Rețete cu ouă fierte: ce să faci cu ouăle vopsite rămase de la Paști
Timp preparare Timp preparare:
10-30 minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Aperitive reci, Ciorbe, Feluri de mancare, Salate, Paine, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Primavara, Vara, Ciorbe de cartofi, Ciorbe acre, Legume, Oua, Tarte, Oua de gaina, Oua fierte, Salate cruditati, Salate de vara, Pranz, Salate cu ton, Gustari, Salate de legume, Salate cu carne, Salate de primavara, Salate aperitive, Salate dietetice, Salate reci, Salate usoare, Salate grecesti, Salate rapide, Salate verzi, Gustoase, Simple

SALATE CU LEGUME

Salată cu avocado

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 200g de salată valeriană
  • 200 g de baby spanac
  • 2 avocado
  • 4 ouă fierte
  • 200 g de năut fiert
  • zeama de la o lămâie, sare și piper după gust

Preparare: Partea cea mai frumoasă a salatelor este că nu necesită proceduri complicate de preparare.

  1. Toate ingredientele se pun într-un castron
  2. Curăță ouăle de coajă și taie-le în 2 sau în 4
  3. Pune peste ele sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Se mănâncă cu poftă!

salata cu oua fierte si avocado

Salată cu măsline

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 ouă fierte,
  • 200g de măsline,
  • 4 castraveți cornichon, 
  • 1 morcov mare,
  • 250g de roșii,
  • 200 g de varză crudă,
  • 100 g de iaurt și opțional sos Cheddar,
  • sare și piper 

Preparare:

  1. Se taie ouăle fierte curățate în sferturi sau jumătăți
  2. Roșiile se taie în cuburi mici, castraveții felii, morcovul rondele subțiri
  3. Varza se dă pe răzătoare
  4. Se pun sosurile de iaurt și Cheddar, se amestecă bine
  5. Se asezonează cu sare și piper după gust.

salata cu oua fierte si castraveti

Salată cu verdețuri

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 400g de baby spanac,
  • 400g de rucola,
  • 200 g de măsline,
  • 4 ouă fierte,
  • 400 g de roșii cherry,
  • 1 ceapă albă,
  • sare și piper, zeama de la o lămâie

Preparare:

  1. Se amestecă baby spanacul cu rucola
  2. Se taie ceapa julienne
  3. Se dă morcovul pe răzătoare
  4. Se taie ouăle în jumătate
  5. Se pune totul într-un bol mare
  6. Se adaugă măslinele, zeama de la lămâie, sare și piper după gust. Poftă bună!

salata cu ou fiert si verdeturi

SALATE CU CARNE

Salată cu bacon

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 8 ouă fierte,
  • 300 g de bacon,
  • 500g de salată valeriană,
  • sos de maioneză cu muștar 

Preparare:

  1. Taie ouăle fierte curățate în jumătăți.
  2. Pune salata într-un bol.
  3. Perpelește baconul într-o tigaie timp de max. 1 minute, fără ulei. Adaugă-l peste ouă și salată.
  4. Dressingul este un amestec de maioneză făcută dintr-un gălbenuș de ou crud, cu ulei și cu muștar și puțină zeamă de lămâie. Poftă mare!

salata cu ou fiert si bacon

Salată cu prosciutto

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 ouă fierte,
  • 400 g de prosciutto,
  • 400 g de rucola,
  • 1 morcov mare,
  • câteva fire de mărar,
  • 1 lingură de oțet de mere,
  • sare și piper după gust

Preparare:

  1. Se taie ouăle în sferturi
  2. Se pun peste rucola
  3. Se adaugă prosciutto, oțetul, sare și piper, după gust. Poftă mare!

salata cu ou fiert si prosciutto

Salată cu șuncă de pasăre

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 ouă fierte,
  • 300g de șuncă de curcan sau de pui,
  • 4 roșii mari,
  • 4 castraveți cornichon,
  • 4 fire de ceapă verde,
  • 1 zucchini,
  • 50g de sâmburi de rodie,
  • sare și piper, zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Taie ouăle fierte curățate în jumătăți.
  2. Taie în cuburi șunca.
  3. Taie felii subțiri zucchini și castravetele.
  4. Toacă mărunt ceapa verde.
  5. Taie în felii și roșiile.
  6. Adaugă sâmburii de rodie, sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Poftă bună!

salata cu ou fiert si sunca

Salată cu ton

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 400 g de ton,
  • 4 ouă,
  • 200g de sparanghel fiert,
  • 200g de frunze de spanac,
  • 200g de edamame,
  • 2 fire de ceapă verde,
  • 1 lingură de ulei de măsline,
  • sare, piper, zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Taie ouăle fierte curățate în jumătăți.
  2. Toacă mărunt ceapa verde.
  3. Rupe în jumătăți firele de sparanghel.
  4. Adaugă spanacul, edamamele, sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Poftă bună!

salata cu ou fiert si ton

SALATE CU PASTE

Salată cu penne

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 200g de penne,
  • 4 ouă,
  • 200g de măsline,
  • 200g de roșii,
  • 4 castraveți cornichon,
  • dressing (2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet, un vârf de linguriță de sare, 1 linguriță de oregano uscat),
  • câteva fire de pătrunjel 

Preparare:

  1. Se fierb pastele.
  2. Între timp se taie ouăle fierte în sferturi, roșiile cuburi, catraveții felii.
  3. Se pun toate într-un bol, se adaugă măslinele.
  4. Pastele, după ce s-au fiert, se țin în strecurătoarea de paste sub jet de apă rece, până se răcesc.
  5. Se lasă apoi să se scurgă bine, se pun în bol, se adaugă dressingul și se amestecă. Poftă bună!

salata cu ou fiert si paste

Salată cu tagliattelle

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 400g de tagliattele,
  • 200g de măsline,
  • 4 ouă fierte,
  • 200g de baby spanac,
  • 4 fire de ceapă verde,
  • dressing (2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet, un vârf de linguriță de sare, 1 linguriță de oregano uscat)

Preparare:

  1. Se fierb pastele.
  2. Între timp se taie ouăle fierte în jumătăți. 
  3. Ceapa se toacă mărunt.
  4. Pastele, după ce s-au fiert, se țin în strecurătoarea de paste sub jet de apă rece, până se răcesc.
  5. Se lasă apoi să se scurgă bine, se pun în bol, se adaugă dressingul și se amestecă. Poftă bună! 

salata cu ou fiert si masline

Citește și: 10 sosuri reci pentru salate

SANDVIȘURI

Sandviș cu pui

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 6 felii de pâine pentru sandvișuri,
  • 1 piept de pui fiert,
  • 4 ouă fierte,
  • 4 frunze de salată,
  • 4 felii mari și subțiri de cașcaval,
  • 2 castraveți cornichon,
  • 50g de unt

Preparare:

  1. Aliniază 2 felii de pâine pe un tocător de bucătărie.
  2. Unge-le cu unt.
  3. Adaugă felii de castraveți, felii de ouă fierte, bucățele mici de piept de pui.
  4. Mai adaugă câte o felie de pâine. Unge-le cu unt.
  5. Adaugă felii de cașcaval, bucăți de pui, frunza de salată.
  6. Pune și a treia felie de pâine. Unge-o cu unt.
  7. Acum ai două opțiuni. Fie așezi sandvișurile pe tigaia grill unsă cu puțin unt și le lași și pe o parte și pe cealaltă câte 2-3 minute. Fie le pui în sandwich maker. Poftă mare!

 sandvis cu ou fiert si ton

Sandviș cu pastă de avocado

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • o pâine ciabatta,
  • 2 avocado mari,
  • 4 ouă fierte,
  • 100g de rucola,
  • câteva fâșii de parmezan,
  • o lămâie,
  • semințe de pin,
  • oregano,
  • oțet balsamic

Preparare:

  1. Curăță cei doi avocado, pasează-i cu o furculiță, adaugă zeamă de lămâie și sare după gust.
  2. Taie pâinea ciabatta pe lung pe jumătate, apoi în 4.
  3. Unge partea de jos cu pasta de avocado.
  4. Adaugă apoi câte două jumătăți de ou fiert, rucola, parmezan, oțet balsamic, oregano și semințe de pin, după gust. Poftă mare!

sandvis cu ou fiert

CIORBE

Ciorbă poloneză cu ou fiert (Bialy Barszcz)

Iată o ciorbă specifică Poloniei, care se servește în dimineața de Paști, de fapt, dar pe care o putem prepara oricând avem ouă fierte la îndemână. Ciorba este sățioasă și foarte gustoasă.

Ingrediente (pentru 10 persoane):

  • 6 ouă fierte
  • 2 cârnați polonezi albi
  • 2 l de apă sau supă de carne
  • 1 lingură de unt sărat
  • 4 căței de usturoi, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe și 1 morcov tăiat rondele
  • 1 kg de cartofi tăiați
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță de sare
  • ¼ lingură de boia de ardei
  • 100g de smântână
  • 2 linguri de făină

Preparare:

  1. Pune la fiert în apă sau în supa de carne cârnații tăiați felii. Când s-au fiert, dă deoparte cârnații pe o farfurie.
  2. Într-o tigaie se călește ceapa, usturoiul într-o lingură de unt timp de 5 minute.
  3. Se adaugă la zeamă de carne, se pun și cartofii tăiați cuburi mici, morcovul, dafin, sare și piper.
  4. Separat, într-un bol mic, bate făina și smântâna împreună până la omogenizare.
  5. Adaugă ușor câte o lingură de zeamă din supă, până ce amestecul ajunge la temperatura supei.
  6. Toarnă câte puțin amestecul în supă, amestecând constant, până la îngroșare, aprox. 10 minute.
  7. Se adaugă cârnații felii și ouăle fierte, tăiate în jumătăți. Se mai lasă 2 minute. Poftă bună!

ciorba poloneza

Ciorbă de lobodă

Ingrediente (pentru 10 persoane):

  • 500g de lobodă,
  • 1 legătură de pătrunjel,
  • 500ml de borș,
  • 6 ouă fierte,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 1 păstârnac,
  • 1/2 de țelină,
  • 1,5 l de apă,
  • sare și piper

Preparare:

  1. Se dă morcovul și țelina pe răzătoare, ceapa se taie julienne, păstârnacul se taie în două bucăți.
  2. Se dă apa în clocot, se pun la fiert morcovul, țelina, ceapa, păstârnacul.
  3. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi se adaugă loboda tocată mare și se mai lasă să clocotească 5 minute.
  4. Se adaugă borșul clocotit, se mai lasă 5 minute la fiert, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și ouăle fierte tăiate jumătăți.
  5. Se oprește focul. Poftă bună!  

ciorba de loboda

REȚETE INTERNAȚIONALE

Quiche cu cârnați

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 1 foaie de plăcintă,
  • 4 ouă fierte,
  • 2 ouă crude,
  • 2 cârnați tărănești,
  • 300g de cașcaval,
  • 2 linguri de făină,
  • 2 căței de usturoi,
  • 50ml de lapte bătut,
  • 1/2 de linguriță de sare,
  • 3 fire de mărar,
  • 3 linguri de ulei

Preparare:

  1. Unge o tavă rotundă cu 1 lingură de ulei.
  2. Întinde foaia de plăcintă.
  3. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  4. Taie cârnații felii, ouăle fierte sferturi.
  5. În robot omogenizează cele două ouă crude cu cașcavalul, laptele bătut, 2 linguri de ulei, sare și piper după gust.
  6. Așează în tavă ouăle și cârnații, acoperă-le apoi cu amestecul de lapte bătut.
  7. Bagă tava la cuptor pentru 15 minute.
  8. Asezonează cu frunze de mărar și servește cu poftă! 

quiche cu oua fierte

Hornazo spaniol

Practic, hornazo-ul este o pâine umplută cu cârnați și ouă fierte, tradițională Paștelui spaniol. Unele variante ale acestei pâini conțin morcilla (mezeluri tradiționale spaniole), dar orice tip de cârnat merge la fel de bine, depinde de gustul fiecăruia.

Ingrediente pentru aluat:

  • 750 g de făină albă,
  • 10g drojdie uscată,
  • 1 lingură sare,
  • 125 ml unt moale,
  • 440 ml de apă,
  • 1 ou,
  • 1 gălbenuș de ou bătut cu 2 lingurițe de apă, pentru a se unge pâinea

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g de slănină
  • coaja tăiată și tocată grosier,
  • 350 g chorizo, tăiat în felii de 1 cm grosime,
  • 3 ouă fierte, sfărâmate

Preparare:

  1. Amestecă făina, drojdia și sarea într-un bol mare.
  2. Topește untul într-o cratiță mică la foc mediu.
  3. Adăugă apa și încălzește.
  4. Se adaugă la ingredientele uscate oul bătut și se folosește o lingură de lemn pentru a amesetca și apoi mâinile pentru a se ajunge la un aluat moale și elastic.
  5. Unge cu ulei un castron, pune aluatul. Acoperă aluatul cu folie de plastic și așeză-l deoparte într-un loc cald, fără curenți, timp de 1 oră sau până ce își dublează dimensiunea.
  6. Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie și gătește slănina la foc mediu. Folosește o lingură pentru a o transfera într-un bol. Prăjește și chorizo ​​și gătește la foc mediu până la auriu. Transferă chorizo-ul în bolul cu ​​slănină.
  7. Când aluatul este gata, frământă timp de 2-3 minute apoi întinde-l într-o formă rotundă.
  8. Unge marginea aluatului cu apă. Pune slănina, chorizo-ul și ouăle în mijlocul aluatului și rulează aluatul în jurul umpluturii, lipind marginile bine.
  9. Pune pe o tavă hărtie de copt și pune pâinea pe tavă cu lipitura în jos. Acoperă cu un prosop puțin umed și lasă să crească timp de 30 de minute.
  10. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  11. Când este gata, folosește un cuțit foarte ascuțit pentru a tăia în diagonală partea de sus a pâinii de 4-5 ori.
  12. Unge cu gălbenușul de ou și coace pâinea timp de 35 de minute. Poftă mare!

hornazo

 

Supa ramen: un preparat japonez care ne-a cucerit. Cele mai bune 7 rețete

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (0)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ouăle vopsite: când se vopsesc și cât timp se fierb
    Ouăle vopsite: când se vopsesc și cât timp se fierb

    Cea mai mare, mai însemnată și mai frumoasă sărbătoare creștină este Sărbătoarea Paștilor. Toți credincioșii o așteaptă cu mare drag și cu bucurie în suflete și...

    Cum sa-ti inveti copilul ce inseamna sarbatorile de Pasti
    Cum sa-ti inveti copilul ce inseamna sarbatorile de Pasti

    In cultura comerciala in care traim, este usor sa se piarda informatiile despre ce inseamna cu adevarat Sarbatorile de Pasti de care ne apropiem. Mai ales pentru copiii mici, Pastele...

    De ce sa adaugi bicarbonat cand fierbi ouale
    De ce sa adaugi bicarbonat cand fierbi ouale

    Ti s-a intamplat sa cureti coaja oului, cu tot cu albusul? Acest lucru se intampla deoarece oul este foarte proaspat. Expertii spun ca, pentru fiert, oul ideal ar trebui sa aiba intre 7 si...

    APC: Ouăle sunt considerate extra proaspete în primele 9 zile de la data ouatului!
    APC: Ouăle sunt considerate extra proaspete în primele 9 zile de la data ouatului!

    Studiul privind calitatea ouălor face parte din Campania Națională de Informare și Educare: "Să învățăm să înțelegem eticheta!". Prin această campanie,...

    Cum combini sănătos ouăle în alimentație
    Cum combini sănătos ouăle în alimentație

    Oul este considerat din cele mai vechi timpuri drept unul dintre cele mai hrănitoare alimente. Specialiștii ne îndeamnă, pentru a-i spori și mai mult valoarea nutritivă, să-l...

    Ce tradiții se respectă în Joia Mare dinainte de Paști
    Ce tradiții se respectă în Joia Mare dinainte de Paști

    Joia Mare este o zi importantă pentru credincioși, în această zi se vopsesc ouăle roșii și oamenii merg la biserică. Iată și alte tradiții cunoscute în întreaga...

    Cura cu ouă de prepeliță: contraindicații și eficiență
    Cura cu ouă de prepeliță: contraindicații și eficiență

    Ouăle de prepeliță intră în categoria super-alimentelor, fiind accesibile atât din punct de vedere al prețului cât și din perspectiva procurării. Pentru aceia dintre...

    © 2019 Qbebe