Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (222)
Primavara (229)
Vara (250)
Toamna (229)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (368)
Lactate (491)
Legume (929)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1067)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (845)
De post (182)
Simple (570)
Deosebite (254)

Supa de pui cu taietei este considerata ca fiind supa clasica a bucatariei. Singurul secret al supei de pui cu taietei este fierberea carnii la foc mic si indepartarea constanta a spumei formata la suprafata, pentru a o pastra cat mai clara. Supa de pui cu taietei nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului tau. Supa de pui cu taietei se prepara in 120 de minute.

De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara supa de pui cu taietei?

Supa de pui cu taietei este o supa foarte hranitoare, ideala sanatatii copilului tau. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara opt portii de supa de pui cu taietei:

1,5  kilograme carne de pui cu os

3 morcovi

2 radacini de patrunjel

un sfert de radacina de telina

1 ceapa alba

400 grame taietei (sau fidea)

2 linguri de ulei

sare

patrunjel proaspat tocat

Cum se prepara supa de pui cu taietei?

Supa de pui cu taietei se prepara in 120 de minute. Desi prepararea presupune un timp indelungat de preparare, supa de pui cu taietei este usor de preparat si este foarte inidicata copilului tau. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine opt portii de supa de pui cu taietei:

1.       Spalati carnea in mai multe ape pentru a indeparta sangele.

2.       Desfaceti carnea in bucati marisoare.

3.       Puneti carnea la fiert intr-o oala mare cu 8 litri de apa.

4.       Fierbeti carnea la foc mic, spumind des, pana cand este patrunsa pe jumatate. Timpul de fierbere este mai lung in cazul pasarilor organice (crescute la curte) si foarte lung daca pasarile (gaina, cocos) sunt batrane.

5.       Curatati ceapa, morcovii, telina si patrunjelul.

6.       Adaugati zarzavaturile in supa impreuna cu 1 lingura de sare.

7.       Fierbeti pana cand carnea si zarzavaturile sunt bine patrunse.

8.       Scoateti carnea si legumele cu o spumiera.

9.       Adaugati un pahar de apa foarte rece in supa pentru a se depune sedimentele.

10.   Strecurati supa, cu grija sa nu tulburati sedimentele, si asezonati-o dupa gust.

11.   Lasati carnea si legumele sa se raceasca.

12.   Desprindeti carnea de pe os si rupeti-o fasii.

13.   Taiati legumele - mai putin ceapa, pe care o aruncati - in rondele sau bastonase groase.

14.   Fierbeti taieteii in apa cu sare.

15.   Serviti supa cu taietei, legume si bucati de carne.

 

Daca serviti supa in mai mult etape, fierbeti taieteii, clatiti-i cu apa rece, amestecati-i cu ulei si pastrati-i in frigider pentru a fi incalziti odata cu supa de pui cu taietei. Supa de pui cu taietei este o supa clasica ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului tau.

 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net