De ce este obligatoriu să porți sutien când alăptezi

Irina Olteanu - Redactor Senior

Folosirea unui sutien pe durata alăptării te ajută din diverse motive începând de la faptul că îți conferă susținere bună a sânilor până la faptul că ușurează procesul de alăptare. Află de ce specialiștii consideră obligatorie purtarea unui sutien când alăptezi, precum și sfaturi importante în acest sens.

Sânii au nevoie de susținere în timpul alăptării

Femeile investesc mult timp și energie în achiziționarea sutienului perfect, însă sarcina și alăptarea pot să contribuie la schimbarea preferințelor. Astfel, după naștere ajungi să experimentezi mai multe schimbări fizice. Sânii, una dintre cele mai sensibile părți din corp, vor avea nevoie de multă atenție și vei simți nevoia să porți ceva confortabil și practic, fie că este vorba despre haine sau despre lenjeria intimă. Se întâmplă acest lucru deoarece mărimea sânilor se va modifica și nu te vei simți la fel de confortabil cu un sutien standard, în special când alăptezi.

de ce este obligatoriu sa porti sutien cand alaptezi

Unele femei preferă să folosească un sutien pentru alăptare pentru a susține sânii și/sau pentru a menține tampoanele mamare nemișcate dacă se confruntă cu scurgeri de lapte în primele săptămâni de la naștere, însă constituie o alegere personală. Dacă femeile înzestrate cu sâni voluminoși au șanse să se simtă mai confortabil purtând un sutien de alăptare, unele femei pot să nu folosească niciun fel de sutien sau să apeleze la unul obișnuit, la fel cum purtau înainte de sarcină.

Sutienele speciale pentru alăptare fac alăptarea mai convenabilă, mai ales că îi vei simți plini. Susținerea oferită de un sutien bun este binevenită. Evită însă un sutien prea strâmt, unul care pune prea multă presiune pe sânii tăi poate conduce la durere locală din cauza canalelor galactofore blocate. Această situație apare când porți unul cu fir metalic sau cu structură dură; nu apela la astfel de modele în special în primele luni după naștere.

De ce trebuie să porți sutien când alăptezi

Multe proaspete mămici consideră confortabil să poarte un sutien în timpul primelor 2-6 săptămâni de alăptare. O mulțime de femei experimentează angorjare și sâni grei pe măsură ce se instalează lactația. De asemenea, lichidele corporale suplimentare și sângele se acumulează în zona sânilor pentru a le ajuta să se pregătească de alăptare. În această perioadă, purtarea unui sutien potrivit des în timpul zilei sau al nopții poate ajuta conferind sprijin suplimentar pentru ca sânii să nu devină dureroși. După ce depășești perioada de angorjare sau dacă te simți mai confortabil fără sutien, nu există niciun motiv să nu renunți la el de fiecare dată când dorești să dormi sau în timpul zilei. Totul ține de tine și de gradul tău de confort. Dacă de obicei nu porți niciun sutien, poți continua cu acest obicei și pe perioada alăptării.

de ce este obligatoriu sa porti sutien cand alaptezi

Multe mame se îngrijorează cu privire la scurgerile din sâni care apar pe perioada nopții, așa că acesta poate reprezenta un alt motiv pentru care purtarea unui sutien noaptea este utilă. În primele săptămâni după naștere, până când producția de lapte se echilibrează se poate să observi destul de multe scurgeri. Poți alege să porți comprese speciale de alăptare în timpul nopții pentru a limita cantitatea de haine ce necesită spălare ca urmare a pătării cu lapte. Atunci când porți sutien poți menține compresele la locul potrivit. Ai grijă ca sutienul să fie suficient de mare sau de elastic pentru a permite extinderea dacă sânii se umplu în orele nocturne; un sutien prea Multi-Mam Compresestrâmt va cauza durere și probleme precum canale îndundate.

Multi-Mam Comprese sunt ideale pentru a te bucura de o alăptare ușoară și confortabilă, având un efect calmant și ajutând procesul natural de vindecare. Au un rol antiinflamator, antisepctic și analgezic și sunt recomandate atât pentru prevenirea infecțiilor, cât și pentru îmbunătățirea stării țesutului mameloanelor și areolei, cât și pentru disconfortul datorat mameloanelor deteriorate ce este însoțit de durere, inflamații, umflături și sensibilizare. Se folosesc ușor, așezând compresa pe mamelon cel puțin 5 minute, de minim 2 ori pe zi.

Dacă nu îți place ideea unui sutien, dar te îngrijorezi cu privire la scurgerile de lapte, poți să apelezi la o bustieră de maternitate cu susținere suplimentară care va menține compresele la locul lor. Varianta de a folosi un prosop de baie, o cârpă sau ceva similar pentru a preveni scurgerile sunt mai puțin confortabile și necesită spălări frecvente. Când ești proaspătă mamă ai o mulțime de lucruri de făcut, așa că ultimul lucru de care ai nevoie sunt niște haine în plus de spălat.

După câteva săptămâni sau luni de la naștere mămicile care s-au confruntat cu scurgeri de lapte observă că acestea se reduc semnificativ până dispar. Acest lucru înseamnă că producția ta de lapte este potrivită cu nevoile bebelușului tău, desigur dacă nu există alte probleme asociate. Femeile cu sâni mari aleg să poarte sutien aproape tot timpul pentru că pur și simplu este mai confortabil și poate ajuta la evitarea durerilor de spate.

Recomandări pentru sutien când alăptezi

După cum am menționat, sunt de preferat sutienele speciale pentru alăptare, însă nu toate mamele le preferă. Iată câteva puncte importante de luat în considerare când alegi sutienul pentru alăptare.
- Evită un sutien cu bretele strâmte, cupe sau capse deoarece se pot bloca canalele galactofore și poate apărea iritație sau infecție
- Cumpără diferite tipuri de sutiene. Unele se pot potrivi mai bine în timpul zilei, în vreme ce altele mai bine noaptea. Găsește modelul potrivit pentru tine
- Cumpără mai multe sutiene deoarece va trebui să le speli de lapte. Vei evita disconfortul suplimentar.

Sutienele sunt necesare când alăptezi nu doar pentru faptul că suțin sânii într-un mod corect și sănătos, ci pentru că pot ușura lactația. Sunt indicate cele de alăptare care conferă un confort sporit, fiind concepute special pentru femei care alăptează.

www.magazinvavianpharma.ro/

Surse:www.momjunction.com,www.llli.org, https://breastfeeding.support,www.infantempire.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce dor sânii când alăptezi? Cauzele care te vor surprinde
  De ce dor sânii când alăptezi? Cauzele care te vor surprinde

  Una dintre cele mai mari dorințe ale unei proaspete mămici este să-și poată alăpta bebelușul, în condițiile în care laptele matern este una dintre cele mai valoroase...

  Hantavirus: ce este, ce simptome anunță boala și când poate fi mortală?
  Hantavirus: ce este, ce simptome anunță boala și când poate fi mortală?

  Hantavirusul este un virus asemănător cu noul coronavirus Covid-19, care provoacă boli ce pot deveni severe și pot duce la o rată a decesului de 38%, potrivit Centrelor americane pentru...

  Varza poate calma disconfortul la nivel sânilor în alăptare? Care este explicația
  Varza poate calma disconfortul la nivel sânilor în alăptare? Care este explicația

  În anumite situații, în special în primele zile de alăptare, te poți confrunta cu disconfort considerabil la nivelul sânilor. În acest context, ești gata...

  Răceala la copii: când trebuie să suni la medic
  Răceala la copii: când trebuie să suni la medic

  Răceala la copii este una dintre cele mai frecvente afecţiuni. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a afla care sunt manifestările specifice unei răceli la copii care ar...

  Disconfort vaginal extern și intern- Când ceri părerea medicului?
  Disconfort vaginal extern și intern- Când ceri părerea medicului?

  Disconfortul vaginal poate surveni pe neașteptate și îți poate provoca numeroase neplăceri. Fie că este vorba despre cel extern, fie că este vorba despre cel intern sau de o...

  Pete albe pe penis: de ce apar și când să ne îngrijorăm?
  Pete albe pe penis: de ce apar și când să ne îngrijorăm?

  Indiferent de partea corpului pe care apar, petele stârnesc adesea îngrijorare. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o zonă sensibilă, precum este cea intimă,...

  Se transmite coronavirusul când ne scăldăm în piscină sau în mare? Ce spun specialiștii!
  Se transmite coronavirusul când ne scăldăm în piscină sau în mare? Ce spun specialiștii!

  Vești minunate! Conform datelor obținute de către experţii în sănătate publică din Statele Unite se pare că noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine!

  © 2023 Qbebe