Suplimente alimentare pe care trebuie să le administrezi copilului în perioada de izolare

Suplimente alimentare pe care trebuie să le administrezi copilului în perioada de izolare

Corina Naftanaila

Viața voastră s-a mutat în casă în ultimele câteva luni, dată fiind amenințarea infectării cu noul virus, ce face sute de victime la nivel mondial. Copiii au fost cei mai fericiți de schimbare; adio școală, mai puține teme și mai mult timp petrecut cu mami și tati. Sigur, bucuria a durat până ce piticii și-au dat seama că nu mai pot merge în parc să se distreze cu amicii lor și nici să zburde pe afară cât este ziua de lungă. Au așteptat atât de mult primăvara și nici nu au apucat să se bucure de ea! De asemenea, lipsa plimbărilor în aer liber pot avea efecte neplăcute și asupra sănătății copiilor. Iată ce suplimente alimentare nu trebuie să le lipsească perioada asta!

Specialiștii ne-au avertizat, în repetate rânduri, că izolarea ne ajută să ne protejăm de coronavirus, dar ne poate afecta sănătatea. Din câte se pare, copiii sunt principalii afectați, organismul lor sensibil nefiind obișnuit cu schimbările bruște. Mai mult decât atât, este dovedit faptul că cei mici au nevoie de activități în aer liber pentru a se bucura de o bună dezvoltare fizică, dar și psihică.

Viața în izolare – cum impactează copiii?

Fără doar și poate, lipsa timpului petrecut în natură reprezintă o problemă în dezvoltarea copiilor. Aceștia pot experimenta tulburări de somn, dat fiind faptul că nu reușesc să-și consume toată energia în timpul zilei. De asemenea, pot avea probleme cu alimentația; fie nu mai au poftă de mâncare, fie mânâncă prea multe gustări nesănătoase. Nu-și mai petrec timpul liber așa cum erau obișnuiți, iar asta le provoacă stări de agitație, irascibilitate, sau chiar apatie. Nu în ultimul rând, lipsa activităților în aer liber și lipsa unor jocuri care să le capteze atenția în izolare îi determină să petreacă mai mult timp cu ochii în telefoane, sau pe alte dispozitive inteligente.

Ce este de făcut? Chiar dacă nu mai merg la școală și simt că sunt într-o vacanță continuă, copiii au nevoie de un program bine stabilit chiar și acasă, pe care să-l respecte și în urma căruia să se vadă rezultate pozitive. Trebuie să gândești activități care să-l solicite atât psihic, cât și fizic. Alături de pauzele de lectură, jocurile de societate, temele interactive și alte jocuri ce promit să-l distreze, sunt necesare și jocuri sau activități prin care copilul să facă sport. Efectele sedentarismul pot fi periculoase pentru un copil aflat în plin proces de dezvoltare, astfel încât trebuie să găsești o formă amuzantă prin care să-l ajuți să facă mișcare acasă. Sigur, pentru tine este simplu, un program pe Youtube de câteva minute, sticla de apă și covorașul pentru yoga, dar un copil are nevoie de distracție.

copil-cu-jucărie-in-izolare

Vitamina C și vitamina D nu trebuie să lipsească din izolare!

Să nu uităm și de importanța alimentației copiilor în izolare. Trebuie să păstrezi programul de mese regulate și gustările sănătoase. Lipsa activităților fizice și un aport alimentar crescut și nesănătos conduce la creșterea ponderală, de ce nu, chiar la obezitate. Kilogramele în plus și sedentarismul scad rezistența copiilor la efort și conduc la pierderea tonusului muscular.

Din păcate, acestea nu sunt singurele probleme pe care copilul tău le poate avea în perioada de izolare. Lipsa interacțiunilor cu mediul înconjurător, cu oameni și locuri noi, îi slăbesc sistemul imunitar, fâcându-l vulnerabil în fața infecțiilor noi. Nu trebuie să uităm nicio secundă că imunitatea dobândită se fortifică și pe baza contactului cu bacterii și microbi, cu care organismul luptă, reușind să dobândească mecanisme naturale de apărare. Este de la sine înțeles faptul că cel mic nu mai intră în contact cu nicio bacterie, dată fiind teama ta provocată de noul virus, care te determină să cureți toată casă cu de două ori mai multă atenție.

Totuși, trebuie să te asiguri că iei măsurile necesare pentru a-i sprijini sistemul imunitar. Asta înseamnă că vitamina C nu mai are voie să lipsească din ritualul zilnic al familiei tale. Este una dintre cele mai importante vitamine de care corpul copilului are nevoie pentru o bună funcționare. Este un antioxidant puternic și fortifică bariera naturală de apărare împotriva agenților patogeni. Astfel, trebuie să te asiguri că din alimentația juniorului nu lipsesc citricele, kiwi, broccoli, coacăzele negre, căpșunele, ardeiul gras, pătrunjelul, cimbrul, spanacul, sparanghelul, varza, conopida și morcovii, surse importante de calciu.

Așadar, lipsa activităților în aer liber poate fi asociată și cu anumite probleme de sănătate, cum ar fi carența de vitamina D. Aceasta este sintetizată în mod natural când corpul este expus la soare, ceea ce înseamnă că în izolare, când copilul nu petrece suficient timp afară, puteți avea de-a face cu această problemă. Vitamina „soarelui’, cum mai este cunoscută, face parte din grupul vitaminelor vitale. Ajută la menținerea calciului și fosforului în sânge și dezvoltarea unui sistem osos sănătos. De curând, specialiștii au descoperit tot mai multe efecte benefice și asupra sistemului imunitar, având rol important în combaterea infecțiilor. Sigur, avantajele consumului de vitamina D nu se opresc aici!

  • Previne apariția fracturilor, rahitismului
  • Asigură funcția neuromusculară
  • Reglează ritmul cardiac
  • Rol în formarea și dezvoltarea creierului
  • Activează funcțiile vitaminei A și C în organism
  • Ajută la prevenirea bolilor inflamatorii intestinale

Nu mai există niciun dubiu, vitamina D nu trebuie să-i lipsească micuțului tău. Alege alimente bogate în vitamina precum, ouă, iaurt, brânzeturi, somon, hering, ton, halibut, cereale și ulei de ficat de cod, dar ia în considerare și suplimentele alimentare; doar știi cât de pretențioși sunt copiii când vine vorba de mâncare.
Noi îți recomandăm Vitoral D Spray Oral pentru copii, cu aromă de căpșune. Conține vitamina D3 (colecalciferol), care contribuie la absorbția eficientă a calciului, dezvoltarea normală și menținerea sănătății sistemului osos. Gustul delicios de căpșune face ca produsul să fie ușor de acceptat de către cei mici. De asemenea, din compoziția produsul mai face parte și xilitolul, un îndulcitor blând cu dantura, care se găsește în forma naturală în diverse fructe, acesta contribuind la mineralizarea dinților. Produsul este disponibil în magazinul online magazinvavianpharma.ro, este simplu și sigu de utilizat începând cu primele zile de viață ale copilului.

vitoral-D-spray-copii

Surse: mdedge.com, kidshealth.org, ncbi.nlm.nih.gov.

Articolul urmator
Intoxicație alimentară pe piele: cum o recunoști și ce trebuie să faci?
Intoxicație alimentară pe piele: cum o recunoști și ce trebuie să faci?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani
    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani

    Când copiii noștri sunt răciți și, pe deasupra, se mai confruntă și cu o tuse chinuitoare, suntem tentați să le administrăm siropuri de tuse pentru a le alina disconfortul....

    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi
    Sfatul specialistului: 4 mituri despre perioada de concepție pe care nu trebuie să le mai crezi

    Steven Palter, medic ginecolog și directorul unei clinici de fertilitate din New York este cunoscut în mediul online (dar nu numai) pentru că demontează miturile cu privire la...

    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"
    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"

    Cazurile de gripă sunt în creștere, iar părinții încearcă să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja copiii. Printre aceștia se numără și Anca Serea și...

    Copiii care cresc cu o pisică sau un câine în casă pot dezvolta mai puține alergii alimentare, spun studiile
    Copiii care cresc cu o pisică sau un câine în casă pot dezvolta mai puține alergii alimentare, spun studiile

    Laptele, alunele și ouăle sunt cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare la copii. Cele mai recente statistici arată că aproape 5% dintre copiii cu vârsta sub 5 ani au...

    Părinții au decis: vârsta de 8 ani este cea mai dificilă perioadă din dezvoltarea copilului
    Părinții au decis: vârsta de 8 ani este cea mai dificilă perioadă din dezvoltarea copilului

    Fiecare perioadă din dezvoltarea copilului vine cu multe provocări, însă un sondaj de opinie recent arată că vârsta de 8 ani este cea mai dificilă.

    Vitamine pentru inimă: ce suplimente mențin inima sănătoasă
    Vitamine pentru inimă: ce suplimente mențin inima sănătoasă

    Inima este un organ vital, ce acționează precum o pompă, furnizând sânge pentru tot corpul printr-o rețea amplă de artere și vene. Datorită inimii, organismul primește,...

    Ce s-a întâmplat când după un an de izolare copilul meu a ieșit în lume
    Ce s-a întâmplat când după un an de izolare copilul meu a ieșit în lume

    Pe când scriu aceste rânduri îmi dau lacrimile, pentru că am devenit hipersensibilă la tot ce înseamnă pandemie și cred că noi toți, de altfel, trecem prin...

    Impactul psihologic al conflictului din Ucraina asupra copiilor: au insomnii și tendință de izolare
    Impactul psihologic al conflictului din Ucraina asupra copiilor: au insomnii și tendință de izolare

    Conflictul din Ucraina a avut un impact puternic asupra copiilor refugiați, zeci de mii având nevoie de asistență psihologică și socială! Conform unui sondaj realizat de World...

    © 2024 Qbebe