Ce întrebări apar înainte de FIV? Un specialist în reproducerea umană asistată răspunde întrebărilor viitorilor părinți

Programul de FIVcu ovocite donate sau cu o mamă surogat sunt aspecte foarte importante și necesită o abordare serioasă. 

Știm cât este de importantă informarea corectă și știm și câtă încărcătură emoțională aduce subiectul în viața dumneavoastră, tocmai de aceea i-am cerut ajutorul medicului specialist în reproducere umană asistată, Mozgova Elena, să răspundă celor mai frecvente întrebări de la viitorii părinți.

Fertilizarea artificială afectează sănătatea copilului?

Sănătatea copiilor concepuți prin fertilizare in vitro (există deja 5 milioane de bebeluși în întreaga lume) este studiată în mod activ și este prea devreme pentru a pune un punct final. Astăzi, se crede că sănătatea copiilor nu este practic inferioară valorilor medii ale populației. Acești copii merită o atenție specială datorită faptului că mamele lor, de multe ori mai în vârstă, pot avea probleme de sănătate de natură ginecologice și somatice, ceea ce conduce la complicații în timpul sarcinii, inclusiv la nașterea prematură. În plus, sarcinile multiple (adesea asociate cu încercări de FIV) sunt, de asemenea, un factor de risc pentru complicațiile în sarcină

Este posibil să alegeți sexul copilului cu fertilizarea artificială FIV?

Sexul bebelușului este determinat în timpul diagnosticului genetic preimplantator (PGD), pentru care există anumite indicații. Cu toate acestea, acest studiu vizează în primul rând identificarea anomaliilor cromozomiale ale embrionului. Аlegerea embrionilor pentru transfer se bazează numai pe rezultatele PGD (este selectat un embrion de înaltă calitate fără anomalii cromozomiale). Determinarea sexului este interzisă de lege, cu excepția cazului în care aveți boli moștenite legate de sex. Pentru a identifica indicațiile, este necesar să consultați un medic de reproducere.

Când este necesar un donator de ovocite?

Ovocite donate sunt necesare pentru femeile care doresc să aibă un copil, dar propriul lor material genetic nu poate fi utilizat din următoarele motive:

 • lipsa propriilor ovocite (menopauză, sindromul irosirii ovariene, amenoree și alte simptome);
 • prezența bolilor genetice;
 • încercări nereușite de FIV combinate cu un răspuns slab al ovarelor la stimularea hormonală;
 • embrioni neviabili sau de calitate mica obținuți în timpul FIV;
 • moartea repetată a fătului în stadiile incipiente sau târzii atunci când se încearcă să conceapă și să poarte un copil pe cont propriu.

femei care completeaza un formular

Cum se determină calitatea celulei germinale înainte de FIV?

Calitatea celulelor obținute este determinată de embriologi în programul FIV în sine după puncția foliculilor. Atunci când se efectuează o examinare cu ultrasunete, un medic de reproducere în avans poate presupune doar numărul posibil de celule obținute (deoarece unii foliculi pot să nu conțină celule). Cu toate acestea, calitatea celulelor obținute de la nu poate garanta 100% un rezultat pozitiv al programului FIV, deoarece dezvoltarea embrionilor este determinată atât de calitatea celulelor dumneavoastră, cât și de calitatea spermei. Nu toate celulele, chiar și de înaltă calitate, sunt fertilizate și nu toți embrionii supraviețuiesc până la 5 zile de dezvoltare, când se efectuează transferul.

Care sunt posibilele probleme de sănătate care necesită ajutorul unei mame surogat?

Indicațiile pentru utilizarea programului de surogare sunt:

 • absența uterului, deteriorarea inoperabilă a uterului / endometrului;
 • deformarea cavității sau a colului uterin cu malformații congenitale sau ca urmare a bolilor;
 • aderențe ale cavității uterine, care nu sunt supuse terapiei;
 • patologie extragenitală, în care purtarea unei sarcini este contraindicată sau imposibilă;
 • boli grave ale organelor interne, hipertensiune arterială sau cancer;
 • încercări repetate nereușite de FIV cu primirea repetată de embrioni de înaltă calitate, al căror transfer nu a dus la sarcină.

Cum să găsiți o mamă surogat adecvată? Cum vă asigurați de capacitatea ei de a purta și naște un copil sănătos pentru părinții genetici?

Așa cum era de așteptat, întrebarea „Cum să găsiți o mamă surogat?" are o varietate de răspunsuri, printre care se numără: căutați printre rude și prieteni, răspundeți la anunțuri în rețelele de socializare, faceți publicitate, etc, dar niciuna dintre aceste variante nu reprezintă o soluție sigură. Motivul? Nu reprezintă metode de încredere, care să vă asigure că procesul de surogare va decurge în limite legale. Dacă doriți garanții, încredințați căutarea mamelor surogat profesioniștilor.

femeie insarcinata

Cea mai bună soluție este să găsiți o clinică care să aibă propria bază de date a mamelor surogat. De exemplu, clinica ucraineană BioTexCom își asumă responsabilitatea pentru alegerea unui candidat demn care îndeplinește toate cerințele medicale, are sănătate mintală și fizică și capacitatea de a avea o sarcină sănătoasă și de a aduce pe lume un copil sănătos și, atunci când alegeți programul, controlează întregul proces de sarcină, până și după naștere.

Cine este considerat părintele copilului după naștere într-un program cu mama surogat?

Este foarte important de reținut faptil că părinții biologici ai copilului sunteți dumneavoastră, nu mama surogat. Toate aceste aspecte, precum și alte condiții, sunt prevăzute în contract și se bazează pe legislația Ucrainei

Cum vă puteți asigura că mama surogat sau donatorul este sănătos?

Fiecare candidat parcurge un chestionar cu întrebările esențiale despre starea de sănătate, astfel încât specialiștii să poată determina dacă este sau nu, un candidat viabil pentru surogare. După selecția inițială, invităm o posibilă mama surogat sau donatoare la clinica noastră pentru un examen medical complet și teste. De asemenea, se verifică atitudinea psihologică a candidaților și înțelegerea misiunii lor în program. Pe baza rezultatelor acestora, luăm decizia de a semna un acord și de a include candidatele în baza noastră de date cu mame surogat și donare de ovocite.

O mamă surogat va fi inclusă în certificatul de naștere?

Conform legislației ucrainene, numai părinții biologici sunt incluși în certificatul de naștere. Mama surogat nu are nicio relație genetică cu copilul.

Cineva monitorizează sănătatea mamei surogate?

Câteva persoane specializate monitorizează starea de sănătate a mamei surogate - curatorul personal al mamei surogate și medicul clinicii care conduce sarcina și programul.

Care este procedura de plată? Putem depune bani în rate?

Plata se face în conformitate cu etapele specificate în contract.

De ce nu folosiți ovocite congelate?

Conform rezultatelor analizei, rata de succes cu utilizarea ovocitelor proaspete de la donatori a fost de 75%, iar cu utilizarea ovocitelor congelate, conform studiului asociațiilor europene, rata de succes este de până la 5 %. De asemenea, calitatea ovocitelor poate fi afectată în timpul congelării sau dezcongelării.

specialisti in laborator

Cine este o mamă surogat?

O mamă surogat este o femeie care acceptă în mod voluntar să poarte, să nască și să dea un copil părinți genetici. De obicei, face asta contra cost. Serviciile unei mame surogat sunt utilizate de cupluri căsătorite în care o femeie nu poate avea un copil din motive medicale.

Materialul genetic este preluat de la viitorii părinți într-o clinică. Apoi, ovocitul fertilizat de spermă în „condiții de eprubetă”, este implantat în uterul mamei surogat. După naștere, părinții genetici primesc drepturi legale asupra copilului.

Dacă o femeie are probleme cu propriile ovocite, ea poate folosi ovocite de la donator. În Ucraina, doar o femeie sănătoasă din punct de vedere mental și fizic, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care are deja cel puțin un copil propriu, poate deveni mamă surogat.

Este verificată gena unei mame surogat?

Copilul nu este asociat genetic cu o mamă surogat. Poartă doar genele părinților și / sau ale donatorului. Prin urmare, nu este nevoie să o verificați. Cu toate acestea, dacă este necesar, putem face un test ADN.

Dacă mai aveți întrebări, vă puteți adresa direct clinicii BioTexCom biotexcom.ro și veți primi gratis consultația inițială!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vaccinul antigripal: 10 întrebări de la părinți cu răspunsuri de la medic
  Vaccinul antigripal: 10 întrebări de la părinți cu răspunsuri de la medic

  Vaccinarea antigripală poate fi administrat începând cu vârsta de 6 luni, fiind îndeosebi recomandat grupelor de risc, respectiv copiilor sub 5 ani, gravidelor,...

  Este normal??? 20 de intrebari despre copil care ii nedumeresc pe parinti si raspunsurile lor
  Este normal??? 20 de intrebari despre copil care ii nedumeresc pe parinti si raspunsurile lor

  Oare este normal ca puiul meu sa nu doarma la pranz? De ce se comporta ca un bebelus? Este oare normal sa mearga pe varfuri? Sunt doar cateva dintre intrebarile care ii framanta pe parinti...

  Papa Francis spune că toți cei care judecă persoanele gay nu au o inimă umană
  Papa Francis spune că toți cei care judecă persoanele gay nu au o inimă umană

  Papa Francisc a făcut o declarație surprinzătoare în cadrul proiectului „The Road to Rome - Pilgrimage", realizat de BBC. Suveranul pontif este de părere că cei ce...

  Un tată creează o aplicație care blochează telefonul copilului dacă acesta nu le răspunde părinților
  Un tată creează o aplicație care blochează telefonul copilului dacă acesta nu le răspunde părinților

  Acest tătic nu trebuie să își mai facă griji atunci când băiatul lui este departe de casă!

  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!
  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!

  Cultura romană a lăsat moştenire numeroase legende inedite, care impresionează oricând. Printre acestea se numără şi cea inclusă de istoricul Valerius Maximus în "Cele 9...

  Studiu: femeile însărcinate trăiesc la limita suportabilului pentru o ființă umană
  Studiu: femeile însărcinate trăiesc la limita suportabilului pentru o ființă umană

  Nu încape niciun dubiu - femeile însărcinate sunt cu adevărat puternice, însă un nou studiu ne arată cât de puternice sunt și este cu adevărat uimitor! Află...

  10 întrebări despre antibioticele la copil cu răspunsuri de la medic
  10 întrebări despre antibioticele la copil cu răspunsuri de la medic

  Majoritatea părinților ajung la un moment dat să administreze antibiotic copilului. Pentru că apar întrebări precum dacă este bine să primească lapte cât timp primește...

  Semnificatia alunitelor de pe fata ta. Ce mesaje au acestea in functie de locul in care apar
  Semnificatia alunitelor de pe fata ta. Ce mesaje au acestea in functie de locul in care apar

  Potrivit Almanahului chinezesc Tung Shu, alunitele pe care oamenii le au pe fata au o anumita semnificatie.

  © 2021 Qbebe