Te muți înainte sau după ce naști? Vezi avantaje și dezavantaje

Andrada Popa

Unul dintre primele lucruri la care te gândești ca viitoare mămică este amenajarea camerei pentru cel mic. Dar, uneori, de la acest subiect începe o întreagă aventură: camera care ar putea fi amenajată pentru copil este prea mică sau prea întunecoasă. Sau, pur și simplu, ar trebui desființată sufrageria ca să fie loc pentru dormitorul copilului. Concluzia e clară: ai nevoie de o locuință mai mare!

Dar când să te muți? Înainte sau după ce naști?

Venirea pe lume a unui copil îți schimbă și percepția asupra unei locuințe. Deodată apartamentul vostru va deveni prea mic sau prea înghesuit pentru nevoile familiei. De aceea, multe cupluri își cumpără un apartament mai mare sau chiar o casă cu curte atunci când devin părinți. Totuși, e greu să decizi care e cel mai bun moment pentru mutarea în casă nouă. Iată care sunt aspectele la care trebuie să te gândești, ca să fii sigură că ai luat cea mai bună decizie:

Avantaje și dezavantaje dacă te muți înainte să naști


Desigur, orice decizie ai lua, există avantaje și dezavantaje și doar tu poți decide în ce parte înclină mai mult balanța, ținând cont de nevoile și posibilitățile familiei tale. Iată care sunt avantajele schimbării locuinței atunci când ești încă însărcinată:

Copilul va dormi de la bun început în noua lui cameră și nu-i va fi afectat somnul în cazul unei mutări. Bebelușii se simt mai bine când au o rutină din care nu ies în primii ani de viață.

Poți amenaja locuința de la zero, inclusiv dormitorul copilului, fără să fie nevoie să arunci unele obiecte și să cumperi altele noi, pentru că nu se potrivesc în noua casă.

Vei putea să te recuperezi mai ușor după naștere în noua casă, fără să ai și grija că trebuie să cauți o altă locuință, te vei putea concentra doar pe timpul pe care îl vei petrece alături de bebe.

Vei fi mai relaxată în timp ce mergi la vizionări sau cauți oferte de locuințe, pentru că nu ai grija celui mic: el este în siguranță în burtica ta.

Desigur, există, așa cum spuneam și la început, inclusiv dezavantaje:

E posibil ca goana după locuință și vizionările să te obosească prea mult și chiar să faci o alegere greșită din cauza stării proaste pe care o ai atunci când vezi o casă care, în alte condiții, ți-ar plăcea foarte mult.

Medicul îți poate recomanda să te menajezi în timpul sarcinii și să stai mai mult în pat, mai ales dacă ai o sarcină cu risc.
Nu te vei putea implica prea mult în amenajarea noii case. Pentru că nu ai voie să faci efort și să cari obiecte, va trebui să te bazezi pe soțul tău și pe alte rude și prieteni pentru mutarea mobilei, a sacilor cu haine și pentru orice alte acțiuni care implică un efort fizic intens.

Avantaje și dezavantaje dacă te muți după ce ai născut


Dacă te muți la scurt timp după ce ai născut, situația se schimbă radical, dar tot nu poți spune dacă este mai bine sau mai rău. Ai avea următoarele avantaje:

Scapi de burtica de gravidă și te poți deplasa în voie.
Știi deja foarte bine care sunt noile voastre nevoi privind spațiul și cât de mare ar trebui să fie camera copilului.
Ai deja în vedere ca noua locuință să fie aproape de locuri de joacă, creșe, grădinițe și școli.
Vei fi mult mai atentă la detalii pe care le-ai putea trece cu vederea dacă nu ai avea deja un bebe: vrei o locuință înconjurată de multă verdeață, aer curat și mai ales liniște.

Dar, din păcate, există și multe dezavantaje, de care trebuie să ții cont:

Vei fi foarte obosită în urma nopților nedormite și va trebui să ții cont că trebuie să stai mai mult timp cu bebe, ca să-l alăptezi. Deci vei avea cam puțin timp liber pentru căutat case, vizionări și cumpărat mobilă nouă.
Copilul poate resimți stresul părinților și asta îi va da o stare de agitație, ar putea să-i tulbure și mai mult somnul.
Dacă ai născut nu înseamnă că vei fi imediat în cea mai bună formă. Ai nevoie de câteva luni ca să te recuperezi după naștere sau operația de cezariană, timp în care ar trebui să te odihnești, să te relaxezi și să nu faci prea mult efort fizic. Și nu poți face toate acestea dacă alergi după o casă nouă sau pregătești deja mutarea.Prin urmare, este foarte greu de spus care este cel mai bun moment pentru a te muta în casă nouă. Ambele situații au avantaje și dezavantaje, dar trebuie să le cunoști pe fiecare în parte, ca să iei cea mai potrivită decizie pentru tine și familia ta.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Avantaje și dezavantaje ale diferitelor fibre naturale pentru hainele de bebeluși
  Avantaje și dezavantaje ale diferitelor fibre naturale pentru hainele de bebeluși

  Hainele pentru bebeluși sunt drăguțe și micuțe, dar, după cum știu părinții, acestea chiar se adună! Dacă mai mulți oameni ar alege haine ecologice pentru copii și ar transmite...

  Litchi sau pruna chinezească: pot mânca și copiii? Vezi ce beneficii are!
  Litchi sau pruna chinezească: pot mânca și copiii? Vezi ce beneficii are!

  Litchi (în engleză „Lychee”), sau pruna chinezească, este un fruct exotic pe care îl vedem tot mai des în supermarketuri, dar pe care de cele mai multe ori...

  Viața în Finlanda: ce trebuie să știi dacă vrei să te muți cu familia
  Viața în Finlanda: ce trebuie să știi dacă vrei să te muți cu familia

  Viața în Finlanda pare un basm cu final fericit, poate și pentru că Finlanda a fost votată și în anul pandemiei cea mai fericită țară din lume, pentru cel de-al treilea...

  Nu contează cum naști! Nu asta te face mamă, ci valorile pe care i le inspiri puiului tău
  Nu contează cum naști! Nu asta te face mamă, ci valorile pe care i le inspiri puiului tău

  Bună! Vreau să vă scriu puțin din povestea noastră: cum ne-am cunoscut eu cu soțul meu și cum am adus pe lume minunea noastră de fetiță.

  Dana Rogoz despre nașterea fetiței ei:”Mi se face test de Covid cu o zi înainte, iar după naștere, Radu nu va putea să își vadă fetița decat la ieșirea din spital”
  Dana Rogoz despre nașterea fetiței ei:”Mi se face test de Covid cu o zi înainte, iar după naștere, Radu nu va putea să își vadă fetița decat la ieșirea din spital”

  Anul trecut, de Crăciun, Dana Rogoz anunța că este însărcinată cu al doilea copil, o fetiță. Bucuria ei era nemărginită și declara că abia așteaptă să o...

  Poze înainte și după copii: „Eram supermodele când ne-am cunoscut soții. Acum arătăm așa!”
  Poze înainte și după copii: „Eram supermodele când ne-am cunoscut soții. Acum arătăm așa!”

  Visul oricărei femei? Să mănânce orice fără să se îngrașe! Sau să facă copii și să revină la silueta de dinainte de sarcină imediat după naștere, ca și cum nimic...

  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece
  Rugăciunea femeii înainte și după naștere, pentru sănătatea pruncului din pântece

  Aducerea pe lume a unui copil este o minune de la Dumnezeu. Mamele trebuie să se roage pentru pruncii lor pe toată perioada sarcinii, cât și după naștere, pentru a crește...

  Mămicile știu de ce! 4 avantaje ale gătitului cu ajutorul unui slow cooker
  Mămicile știu de ce! 4 avantaje ale gătitului cu ajutorul unui slow cooker

  Cu siguranță nu este pentru prima dată când auzi de slow cooker. Probabil ai și cercetat, de câteva ori, piața în căutarea unui astfel de produs care revoluționează...

  © 2022 Qbebe