Art Safari Kids, evenimentul preferat al copiilor de vara aceasta! 8 activități pe care le pot face aici micii artiști

Andrada Popa

Vara aceasta se numără micii artiști, la Art Safari Kids!Ateliere de creație variate, artă adevărată, tururi ghidate pe înțelesul lor - sunt doar câteva dintre surprizele pe care le-a pregătit Art Safari, în perioada 12 mai – 7 august, în Palatul Dacia-România din centrul Capitalei.O clădire plină de istorie, elegantă, care merită descoperită de cei mici și cei mari deopotrivă. 

Art Safari Kids, programul educațional al celui mai mare eveniment dedicat artei din țară,își propune de 8 ani încoace să îi împrietenească pe copiii cu vârste între 3 și 12 ani cu arta. Îi încurajează pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu ea și îi învață într-un mod și cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natură și despre marii artiști români și străini.

Art Safari Kids este un program educațional unic în România. Încă de la începutul Art Safari, ne-am dorit să punem în scenă un altfel de eveniment pentru copii, care să însemne mai mult decât: scoateți o coală de hârtie și desenați. Prin activitățile interesante gândite de echipa Art Safari Kids vrem să îi împrietenim pe cei mici cu arta, să le arătăm cum este creată, care sunt ideile din spate, ce a adus nou fiecare curent artistic, cine sunt artiștii cunoscuți pe care îi văd expuși în Art Safari. Bineînțeles că ne bazăm și pe distracție și încercăm să nu îi plictisim cu noțiuni care nu sunt adaptate vârstei lor sau foarte teoretice. An de an, primim aprecieri din partea părinților și copiilor, ceea ce nu face decât să ne arate că suntem pe drumul cel bun”, povestește Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București - Art Safari.

art safari

Iată doar câteva dintre lucrurile pe care cei mai mici vizitatori le pot face la Art Safari Kids în vacanța de vară, alături de alți copii sau cu întreaga familie. Calendarul complet al activităților la Art Safari Kids este disponibil aici: https://tickets.artsafari.ro/kids

 • 1. Cine este Picasso?

Stați liniștiți, nu este o lecție de istorie plictisitoare! Cei mici află despre viața și opera lui Pablo Picasso într-un mod aplicat, alături de imagini cu operele sale și printr-o scurtă introducere în Cubism. Bineînțeles, vor putea vedea și opere de artă originale semnate de Picasso (dar și de conaționalul său Dali) în cadrul Pavilionului Central din cadrul Art Safari. Aceasta este frumusețea!

 • 2. Atelier de creație „Planeta inventată unde timpul nu există”

Imaginația bogată este un mare avantaj în artă și nu numai. Prin acest atelier,  profesorii de artă le stimulează imaginația celor mici, trecându-i prin viața lui Salvador Dali precum printr-o planetă care există doar în imaginația lor. Despre asta este, de fapt, Suprarealismul. Și de ce aceea ne place așa de mult Dali.

 • 3. Autoportret cu animalul preferat

Un atelier de creație unde culorile roșu, galben și albastru, inspirate din expoziția artistei contemporane Irina Dragomir, se îmbină și îi ajută pe cei mici să învețe despre arta contemporană.

 • 4. Mască pentru bal inspirată de picturile lui Theodor Aman

Practica este cea mai bună lecție, ne învață marii artiști. Tocmai de aceea, copiii vor deprinde arta colajului și își vor crea o mască de balprin această tehnică artistică. Desigur, cei mici se vor putea inspira din tablourile marelui maestru Theodor Aman, care ilustrează petreceri somptuoase ale vremii (secolul al XIX-lea).

 • 5. Animal imaginar

Am inventat o planetă, iar acum e timpul să creăm un animal imaginar, plecând doar de la câteva informații. Cei mici fac cunoștință cu opera lui Salvador Dali, află mai multe despre viața acestuia și se lasă inspirați de el pentru a crea propria operă de artă. Sună interesant, nu-i așa?

 • 6. Omul instrument

La Art Safari Kids, copiii își pun tot timpul mintea și imaginația la contribuție, iar în cadrul acestui atelier sunt provocați să creeze o ilustrație pentru o copertă de carte pe un anume subiect. Cine știe, poate aici, pe strada Lipscani 18-20 se naște prima operă a unui viitor mare artist.

 • 7. Portretul unui anotimp

Culorile înseamnă creație, frumos, dar non-culorile? Ei bine, și acestea sunt prezente în mari opere de artă. Cei mici învață care sunt culorile și care – non-culorile, și creează o lucrare cu anotimpul preferat, cu ajutorul combinației alb-negru, verde, oranj și violet. Da, putem crea artă și cu alb și negru.

 • 8. Creație în familie

Pictura, pictură și iar pictură... cei mici își exersează abilitățile la pictură la aceste atelier foarte popular în cadrul Art Safari Kids. Un frumos buchet de maci, hortensii, panseluțe, lalele sau chiar florile preferate ale mamelor lor, acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care copiii și părinții își pot lăsa tușa.

Ce putem vedea la Art Safari 2022 – program pentru copii și adulți

Pavilionul Muzeal „Theodor Aman. Primul artist român modern”aduce peste 150 de lucrări (pictură și artă grafică) împrumutate de la muzee din țară și din colecții private semnate de Theodor Aman. O expoziție spectaculoasă unică în ultimii 100 de ani.

Pavilionul Central „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri”expune arta grafică a lui Pablo Picasso și Salvador Dali, realizată pentru „Pălăria cu trei colțuri”- magnificul spectacol de balet cu care muzica lui Manuel de Falla și-a făcut debutul triumfal pe scena internațională. Pentru prima dată în România.

Pavilionul Aniversar „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany”oferă șansa publicului de a vedea fotografii realizate în țara noastră în timpul comunismului de cea mai distinsă fotografă germană, Barbara Klemm. Expoziția marchează 30 de ani de parteneriat germano-român în Europa.

Pavilionul Invitat „Marcel Iancu. Reconstruind artele România - Israel” oferă o expoziție dedicată acestui artist-fenomen al secolului XX, care a fost și arhitect - autorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20.

Pavilionul Contemporan „Roșu, galben și albastru”,al cărui curator este Alexandru Rădvan, oferă o explozie de culoare semnată de Irina Dragomir, cea mai tânără artistă din proiectul Art Safari.

Mai multe detalii despre programul Art Safari Kids 2022 și bilete puteți găsi aici.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 10 lucruri pe care le vei putea face cu copilul timp de 10 zile la Art Safari Kids
  Top 10 lucruri pe care le vei putea face cu copilul timp de 10 zile la Art Safari Kids

  Toamna se numără micii artiști, la Art Safari Kids! Ateliere de creație variate, tururi ghidate pe înțelesul lor, artă adevărată, instalații interactive, acestea sunt doar...

  12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul
  12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul

  Pentru cei mai mulți dintre noi, vacanța de vară nu ar avea parcă același farmec dacă nu am petrece și câteva zile la malul mării. De altfel, cei mici sunt oricând...

  7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta
  7 abilități pe care copilul tău poate să le învețe de la tine vara aceasta

  Alături de grija permanentă pentru ca micuțul tău să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere, îți dorești ca treptat să-l înveți lucruri care să-i permită...

  Unde face copilul tău engleză în anul școlar viitor? 7 avantaje pe care le are la English Kids Academy
  Unde face copilul tău engleză în anul școlar viitor? 7 avantaje pe care le are la English Kids Academy

  Părinții deciși să ofere educație de cea mai bună calitate copiilor lor au de luat o hotărâre importantă pentru anul școlar 2021-2022. Pe de o parte, sistemul educațional de...

  Educativ sau deplasat? Această mamă le spune copiilor când face sex cu soțul ei
  Educativ sau deplasat? Această mamă le spune copiilor când face sex cu soțul ei

  Deși suntem în plin secol XXI, sexul încă mai repezintă un subiect tabu pentru mulți părinți, care evită să discute cu copiii lor despre asta. Însă trebuie să fim...

  Pentru juliturile și cicatricile la copii: Flamozil Kids și Scagel Kids – o combinație reușită
  Pentru juliturile și cicatricile la copii: Flamozil Kids și Scagel Kids – o combinație reușită

  Căzăturile, juliturile, loviturile şi zgârieturile fac toate parte din viaţa de zi cu zi a copiilor. Totodată pot apărea leziuni precum arsurile sau intervenţiile chirurgicale.

  Cea mai inspirată destinaţie de vacanţă din vara aceasta: cursurile intensive EKA
  Cea mai inspirată destinaţie de vacanţă din vara aceasta: cursurile intensive EKA

  Încă din primele săptămâni ale carantinei instaurate pentru prevenirea infectării cu covid-19, pe reţelele de socializare au început să apară clipuri video amuzante...

  Cei trei copii din zodiac care vor deveni artiști
  Cei trei copii din zodiac care vor deveni artiști

  Toți părinții își doresc că prichindeii lor să aibă succes în viață și să ajungă acolo unde își propun, atât pe plan personal, dar mai ales când...

  © 2022 Qbebe