Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Din grija pentru copilul tau
Burtici fericite

Bacalaureat 2020. Care este calendarul probelor pentru examenul de maturitate în acest an

Ministerul Educației a aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat 2020. Iată care sunt măsurile impuse de noul context epidemiologic în care se va desfășura proba maturității.

Fără doar și poate, examenul de Bacalaureat de anul acesta va fi unul cu totul special, dată fiind pandemia de coronavirus cu care autoritățile încă se luptă. Sălile de examen trebuie organizate astfel încât între candidați să existe o distanță de 2 metri, față-spate și stânga-dreapta. De asemenea, acestea vor fi supravegheate de minimum un profesor, dar și prin sistem video-audio.

Noul ordin face referire și la situația elevilor aflați în izolare, sau care au fost confirmați cu Sars-CoV2, precum și a celor ce suferă de afecțiuni cronice sau prezintă risc mare de infectare. Aparent, aceștia vor putea susține probele prin intermediul unei proceduri speciale, elaborată de către reprezentanții Ministerului Educației și Sănătății.

bacalaureat-in-pandemie

Astfel, înscrierile sunt programate pentru perioada 3 - 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie se vor desfășura competenţele lingvistice şi digitale. În data de 23 iunie elevii din partea minorităților vor susține proba scrisă, urmând ca în data de 24 iunie să aibă loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, până în ora 12:00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, între 16:00 – 20:00 și 1 iulie , între 08:00 – 12:00. Rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat/a municipiului Bucureşti va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc condiţiile enumerate mai sus şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi.

Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat”, arată noul ordin.

Surse: digi24.ro, stirileprotv.ro, mediafax.ro.

Bacalaureat 2019: Calendarul complet, subiectele care dau de furcă liceenilor și ce trebuie să știe părinții

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Încep înscrierile și reînscrierile la grădinițe: calendarul publicat de Ministerul Educației
  Încep înscrierile și reînscrierile la grădinițe: calendarul publicat de Ministerul Educației

  Ministerul Educației, a publicat luni seară, pe 4 mai 2020, calendarul de înscriere în grădinițe pentru anul școlar 2020-2021. Înscrierile încep pe 8 iunie, iar...

  Gigi Hadid a născut! Prima poză cu fetiţa: "Dragostea pe care o simt pentru acest mic om este dincolo de înţelegerea mea"
  Gigi Hadid a născut! Prima poză cu fetiţa: "Dragostea pe care o simt pentru acest mic om este dincolo de înţelegerea mea"

  Modelul Gigi Hadid şi partenerul ei, Zayn Malik, au devenit părinţi. Descoperă ce mesaj i-a transmis acesta fiicei sale pe o reţea de socializare!

  Nume de sfinți neobișnuite, dar frumoase, din calendarul ortodox
  Nume de sfinți neobișnuite, dar frumoase, din calendarul ortodox

  Dacă vrem ca al nostru copil să aibă un nume cu totul special, inspirați-vă și din numele prezentate în articolul de mai jos. Acestea aparțin unor sfinți din calendarul...

  Fetele cu mame cicălitoare au mai mult succes la maturitate
  Fetele cu mame cicălitoare au mai mult succes la maturitate

  De când am devenit mame, nu de puține ori ni se poate întâmpla să ne amintim cum ne cicăleau mamele noastre. În același timp, începem să conștientizăm...

  Relațiile dezastruoase la maturitate se bazează pe relații dezastruoase în copilărie
  Relațiile dezastruoase la maturitate se bazează pe relații dezastruoase în copilărie

  Multe, foarte multe persoane ajung să aibă parte de relații dezastruoase, fără însă a înțelege ce se ascunde în spatele lor. Nu trebuie să fii expert în...

  Top 10 haine pentru copii în care îți recomandăm să investești în acest sezon
  Top 10 haine pentru copii în care îți recomandăm să investești în acest sezon

  Nu mai este o noutate faptul că necesitățile micuților în materie de haine devin o grijă în plus pentru tine în fiecare sezon. Trebuie să ai în vedere...

  © 2019 Qbebe