Metoda se numește "parantese" și presupune ca părintele să îi vorbească direct copilului în limba respectivă, folosind o gramatică simplă, intonație și accentuarea unor vocale și consoane cheie din cuvinte.
Creierul unui copil se dezvoltă în proporție de 90% până la vârsta de 5 ani, așadar primii ani de viață pot fi folosiți cu încredere pentru a învăța o altă limbă decât cea maternă, deoarece potențialul este enorm.
Un studiu condus de Naja Ferjan Ramirez, cercetător la Institutul de Educație și Științe ale Creierului (I-LABS) din Washington, a demonstrat faptul că bebelușii pot învăța cu viteza luminii o limbă străină, dacă părinții știu să aplice corect metoda: "Este posibil să le oferim micuților oportunitatea de a învăța de la o vârstă fragedă o a doua limba, dedicându-le o oră în fiecare zi."
Un grup de 16 studenți au fost pregătiți pentru a lucra cu bebeluși din Spania timp de 18 săptămâni, învățându-i engleza ca pe o a doua limbă. Rezultatele au fost uimitoare: la finalul perioadei în care studenții au interacționat cu bebelușii, aceștia aveau un vocabular care cuprindea 74 de cuvinte în limba engleză. Cercetătorii subliniază faptul că învățarea limbii materne nu a fost afectată negativ de asimilarea cuvintelor în limba engleză, ele dezvoltându-se în paralel.
Sursa: theirworld.org
