Ce se vede în luna aprilie la Teatrul Ion Creangă

Ce se vede în luna aprilie la Teatrul Ion Creangă

Andreea Constantin

Sunt proaspete, pline de culoare și imaginație, au umor, replici spumoase și au fost iubite de copii de la prima reprezentație - „Visul unei nopți de vară“ (6+) și „Amintiri din copilărie“ (6+), cele mai noi titluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă, continuă să-și scrie succesul și în luna aprilie. Dar veștile bune nu se opresc aici. Și spectatorii de vârste mai mici, din categoriile #TICBEBE sau #TICPITIC, au parte de spectacole create și gândite conform stadiului lor de dezvoltare. „CUTInE“, de exemplu, este o poveste care pleacă de la un obiect banal, o cutie, dar care, prin mijloacele teatrale, aceasta capătă conotații neașteptate. Se vede joi, 25 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), și se adresează publicului până în 3 ani.

În aprilie ajungem, prin magia teatrului, în locuri dintre cele mai diferite și mai îndepărtate – în universuri de basm, în spații urbane sau spații rurale, în vaste încăperi regale ori în camere de copii. Și cum imaginația nu are limite, vom face până și „Călătorii prin galaxii“ (4+) – un alt titlu de succes care revine în această lună. Din distribuție fac parte actrițele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Andra Mirescu și Ioana Ginghină – împreună, vor străluci pe scena TIC mai puternic decât astrele despre care e vorba în poveste. 

Mulți copii își doresc să devină actori, iar visul lor se poate îndeplini cu puțină ambiție și cu multă perseverență. Un bun început ar putea fi urmarea unor cursuri specializate. Atelierul de actorie pentru copii, coordonat de actorul Oliviu-Cristian Bughiu, le oferă această șansă. În aprilie, el are loc de 3 ori – pe 7, 13 și 27, de la ora 11:00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), intrarea adulților însoțitori fiind gratuită. Program variat, zile creative și interactive, timp prețios la Teatrul Ion Creangă – iată suficiente motive pentru o primăvară perfectă!

PROGRAM APRILIE 2024

Fata babei și fata moșului (3-6)
05.04 & 21.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

În drumul lor spre maturizare, două surori se întâlnesc cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne. Pentru cei harnici, probele prin care vor trece par ușoare, dar pentru cei leneși, ele devin de-a dreptul provocatoare. Copiii vor învăța din spectacolul „Fata babei și fata moșului“ despre bunătate și răbdare, despre egoism și invidie, despre calități și defecte, toate frumos țesute într-o poveste fermecătoare. 

Amintiri din copilărie (6+)
06.04, ora 11:00,  20.04 & 26.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Nică, Irinuca, Mătușa Mărioara, Smaranda și multe alte personaje pitorești vin pe scena Teatrului Ion Creangă într-un spectacol memorabil. „Amintiri din copilărie“ le va aminti părinților ce înseamnă să fii copil, iar celor mici le va dezvălui aspecte ale copilăriei, pe care, poate, nu le-au descoperit încă. Protagonistul nostru îi va purta pe spectatori prin aventuri palpitante și le va aminti și de ce este important să îți asculți părinții.

Visul unei nopți de vară (6+)
06.04 & 27.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Când lumea muritorilor se întâlnește cu cea a ființelor magice, într-o pădure fermecată, nu poate ieși decât o frumoasă reverie. „Visul unei nopți de vară“, o adaptare după William Shakespeare, pe înțelesul copiilor, este o poveste haioasă și poetică în același timp, pe care cei mici o vor iubi de la prima la ultima scenă. Vor fi cu măiestrie și talent ghidați în acest univers oniric de trei personaje atotputernice – Titania, Oberon și Puck -, aflate, la rândul lor, într-un alt fel de conflict. Despre ce anume este vorba? Nu putem afla decât vizionând spectacolul!

Aventurile lui Săgeată (6+)
07.04 & 27.04 ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Sunt multe lecții pe care spectatorii le vor învăța după vizionarea spectacolului „Aventurile lui Săgeată“, iar una dintre ele este următoarea: un nou început nu este posibil fără schimbare, fără puterea de a crede în cei din jur și fără dorința de a continua drumul atunci când te împotmolești. Protagonistul întâmplărilor trece prin mai multe obstacole, fiecare cu sensul ei și cu conținutul ei. Însă important este că, la capătul acestor provocări, el nu va număra zilele grele, ci prietenii câștigați. 

Atelier de actorie pentru copii (7-11)
Coordonator: Oliviu-Cristian Bughiu
07.04 & 13.04 & 27.04, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Să fii actor nu e deloc ușor, presupune multă muncă și multe exerciții. Atelierul de actorie organizat de Teatrul Ion Creangă îi inițiază pe copii în această artă. Prin jocuri de dezvoltare personală, tehnica imitației și exerciții de improvizație cei mici vor descoperi personajele fantastice din spectacolele TIC, iar la final, vor dobândi încredere, expresivitate, creativitate și, de ce nu, capacitatea de a se prezenta în fața unui public.

Punguța cu doi bani (3-6)
07.04, ora 18:00, 13.04 & 28.04, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic. 

Hainele cele noi ale împăratului (3-6)
12.04, ora 18:00 & 20.04, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Nimănui nu-i place o persoană răsfățată și alintată. Dar ce se întâmplă când această persoană are și o împărăție de condus? Un împărat se vrea adulat de către supușii săi, deși nu face nimic toată ziua decât să cumpere haine pe care nu le poartă niciodată. Pentru a-i îndrepta comportamentul și a salva împărăția, aceștia îi pun la cale un plan viclean. Împăratului i se pregătește un costum cu stil, din cea mai fină țesătură, care sigur îl va face să-și schimbe purtarea.

Jack și vrejul de fasole (5+)
13.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole“ pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.

O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin (6+)
14.04, ora 11:00 & 28.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Cu toții am auzit povestea lui Aladin, însă spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin“ propune o perspectivă nouă. Șeherezada și Șehreiar pictează, de-a lungul celor o mie și una de nopți, aventura lui Aladin, care nu mai este un hoț mărunt. Cât despre dorințe, accentul se mută de la numărul acestora, care devin infinite, la felul în care sunt folosite. În final, cel mai important lucru este ca binele să iasă învingător.   

Mica sirenă (4+)
14.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Când muzica se împletește cu o poveste de dragoste, ceea ce urmează se transformă în vis. Un vis construit din decoruri fascinante și personaje impresionante prin prezența lor, scăldate într-o aură de magie – o fiică a apelor, un prinț și tot atâtea creaturi cu puteri fantastice. Un muzical menit să vă facă să vă îndrăgostiți de Ariel, sirena care a înfruntat întreg Universul pentru un OM.

Călătorii prin galaxii (4+)
18.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Soarele și Luna, deși nu se întâlnesc niciodată, au găsit o modalitate de a comunica una cu cealaltă, datorită internetului. Primesc de urgență solicitarea unui intergalactic de a-și găsi o casă pe una dintre planetele Căii Lactee. Care să fie cea mai primitoare planetă? Dar cea cu cele mai multe resurse de locuit? Are loc o călătorie prin galaxii cu un final fericit, deoarece astronautul găsește o planetă caldă și primitoare de care promite să aibă grijă.

Păcală și Tândală (3-6)
19.04, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Unde e Păcală, e și Tândală, iar unde e Tândală, e și Păcală – așa e de când lumea și pământul, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și, altfel, nu i-am mai cunoaște pe cei mai simpatici frați din poveștile noastre populare. De la naștere până la vârsta maturizării, viața lor stă sub semnul peripețiilor, la fiecare pas îi așteaptă o surpriză și un nou lucru de rezolvat. Îi ajută însă umorul și inocența, dar și faptul că se au mereu unul pe altul. 

Glasul copilăriei (6+)
21.04, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Să fii copil nu e chiar atât de simplu. Vârsta copilăriei poate veni cu o mulțime de provocări și de întrebări cărora nu le găsim întotdeauna răspunsurile. De aceea avem nevoie de sprijinul părinților, de înțelegerea și deschiderea lor. Pentru că ei au fost, la rândul lor, copii, însă copiii niciodată oameni mari.  

CUTInE (0-3)
25.04, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

O cutie poate ascunde orice. În spatele pereților săi se adăpostește o lume care așteaptă să fie descoperită. Ai scos surpriza, dar ce faci cu cutia? Păi... da, poți s-o pui la reciclat. Sau te apuci și construiești orice te îndeamnă creativitatea în momentul acela. Spectacolul „CUTInE“ explorează prin joacă, dând frâu liber imaginației, toate posibilitățile. Iată un zid, un pod, un labirint! Tot ce contează e să fii dispus să privești dincolo de ceea ce este evident și să te avânți în imaginație. 

Descoperă mai multe:

→ www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

Articolul urmator
Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie
Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară
    Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară

    Spre finalul acestei săptămâni, sâmbătă, pe 16 aprilie, prima lună plină a acestei primăveri, Luna Roz, va fi vizibilă. Întrucât stă sub semnul Balanței, ea...

    4 ZODII puternic influentate de Luna plina in Rac. Frustari si eliberari! Vezi daca e si zodia ta pe lista
    4 ZODII puternic influentate de Luna plina in Rac. Frustari si eliberari! Vezi daca e si zodia ta pe lista

    Luna plina in Rac a avut loc pe 17 ianuarie 2022, dar efectele sale inca se resimt. Pregateste-te pentru drama ta preferata de pe Netflix cu o cutie de servetele la indemana pentru ca prima...

    Copilul meu mi-a spus că sunt o mamă strictă și mă bucur nespus că mă vede așa
    Copilul meu mi-a spus că sunt o mamă strictă și mă bucur nespus că mă vede așa

    Probabil că fiecare om are o părere diferită despre ce înseamnă strictețea. Atunci când această mamă a auzit de la fiul ei că este o mamă strictă, nu s-a supărat, ba...

    Da, am bradul împodobit din luna noiembrie...a anului trecut!
    Da, am bradul împodobit din luna noiembrie...a anului trecut!

    Unele persoane sunt atât de îndrăgostite de Crăciun, încât se străduiesc să împodobească bradul cât mai devreme. În unele cazuri, acest demers...

    Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii
    Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii

    Daca urmeaza sa nasti sau ai nascut in luna august, probabil ca te intrebi cum sunt copiii nascuti in luna august. Iata ce spun studiile despre acestia.

    8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai
    8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

    Mai este luna semnelor zodiacale Taur și Gemeni. Copiii cu aniversarea în luna aceasta sunt înzestrați, desigur, cu trăsături bune, precum curaj și tărie de caracter, fiind...

    Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii
    Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii

    Fie că ești tot timpul cu ochii pe copilul tău pentru a te asigura că-l disciplinezi, fie că îl urmărești clipă de clipă pentru a-l știi în siguranță, fie că preferi...

    Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
    Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

    Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

    © 2024 Qbebe