Celebrități și persoane publice care sunt confirmate cu Covid-19

Celebrități și persoane publice care sunt confirmate cu Covid-19

Andrada Popa

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Multe celebrități și persoane publice din lume sunt suspecte sau au fost confirmate deja cu Covid-19. Pericolul este și mai mare pentru că astfel de persoane au contact cu un număr mare de alte persoane, fani și oameni cu care lucrează.

Miercuri, pe 25 martie, Casa Regală Britanică a confirmat că prințul Charles (71 de ani) este confirmat cu Covid-19. "Prințul de Wales s-a dovedit a fi pozitiv pentru Coronavirus. El a prezentat simptome ușoare, având o stare bună de sănătate și a lucrat de acasă de-a lungul ultimelor zile, ca de obicei", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Regale. "Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul. În conformitate cu sfaturile guvernamentale și medicale, prințul și ducesa se autoizolează acasă în Scoția. Este imposibil de aflat cum s-a infectat prințul, ținând cont că a participat la multe angajamente în ultima vreme, pe care rolul său de persoană publică le-a implicat", a mai adaugat purtătorul de cuvânt pentru BBC.

Image result for placido domingoDuminică, pe 22 martie, tenorul Plácido Domingo (79 de ani) a confirmat că are coronavirus pe Facebook: “Simt că este de datoria mea morală să anunț că am fost confirmat cu Covid-19. Eu și familia mea suntem în izolare atâta vreme cât va fi nevoie. Suntem toți bine dar eu am avut febră, tuse și am decis să fiu testat, rezultatul fiind pozitiv. Vă implor pe toți să fiți foarte atenți, să urmați instrucțiunile autorităților, să spălați bine mâinile, să păstrați distanța de ceilalți, să faceți tot ceea ce puteți pentru a stopa acest virus să se împrăștie și să stați acasă. Împreună putem lupta cu acest virus și să oprim această criză mondială, ca să ne întoarcem cât de curând la viețile noastre normale”.  

Duminică, pe 22 martie, actrița de 55 de ani, Debi Mazar, a anunțat pe contul ei de Instagram că a primit confirmare că este infectată cu Covid-19: "Tocmai ce am fost testată pozitiv cu Covid-19. Sunt bine! Acum aproximativ o lună întreaga mea familie, soțul și cele doua fiice, am avut un virus ciudat. Febră mică, dureri de cap, gât uscat, dureri de mușchi și oase, țiuituri în urechi și tuse seacă. S-a curățat repede. Am zis ca e ceva de sezon. Dar am simțit că este neobișnuit. Două săptămâni mai târziu, pe 15 martie, m-am trezit cu aceleași simptome, dar mai intense. M-am gândit că poate e gripă sau ... Corona? Băusem ceva cocktailuri și fumasem cu o seară înainte. M-am gândit că mi-am dat peste cap sistemul imunitar de la o seara de distracție cu prietenii. Am sunat un medic prieten să îl întreb dacă pot să mă testez. Mi-a spus că nu pentru că nu îndeplineam criteriile: nu veneam din altă țară, nu luasem contact cu cineva infectat. Ceea ce mi s-a părut nebunesc pentru New York, mai ales că fusesem cu metroul, la teatru, la cumpărături, la farmacie, la salon. Eram mama care pregătea casa pentru izolare cu tot ceea ce este nevoie. Pentru că avem rude în Italia și urmărim știrile îndeaproape, cea mai mare panică a mea era despre de ce nu închidem școlile în New York și de ce nu interzicem deplasările din casă fără permisiune, precum în China sau Europa? M-am dus să mă testez și mi-au spus că rezultatele vor veni după câteva zile. Să stau în carantină. Azi e ziua 5 și am primit rezultatele. Sper că am trecut de ce este mai rău. Este foaret ciudat: o zi mă simt nasol, a doua zi sunt normală. Azi simt plămțnii grei, dar sunt tare. Pot respira, și mă voi vindeca aici, acasă. Familia mea este și ea în carantină pentru 14 zile. Ei nu au simptome. Oare totți am avut boala deja? Cine știe. Oricum ar fi, stați acasă, oameni dragi! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi! Întăriți-vă sistemul imunitar! Mult noroc și Dumnezeu să ne binecuvânteze!"

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Debi Mazar (@debimazar) on

Vineri, pe 20 martie, actorul și prezentatorul Andy Cohen a confirmat că are coronavirus pe contul său de Instagram: “După câteva zile de carantină, în care nu m-am simțit bine, am fost testat pozitiv cu coronavirus. Oricât am simți că pot trece peste ceea ce simțeam și că pot face emisiunea mea de acasă, vom pune stop la asta și mă voi concentra spre a mă însănătoși. Doresc să mulțumesc personalului medical are muncește neobosit pentru noi toți, și să implor pe totți să stea acasă și să aibă grijă de ei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andy Cohen (@bravoandy) on

 

Image result for albert de monacoPrințul Albert de Monaco a fost confirmat pe 19 martie cu Covid-19, fiind primul șef de stat care a primit acest diagnostic. Declarația oficială a casei monegasce spune că prințul se simte bine, și ca va continua să lucreze de acasă în această perioadă. Acesta însă rămâne sub supravegherea atentă a medicilor, deoarece se află în categoria de vârstă cu risc de complicații, având 62 de ani. La această dată 10 locuitori din Principatul Monaco sunt infectați până acum cu coronavirus.

Vedeta serialului Game of Thrones, Kristofer Hivju, a declarat pe contul său de Instagram că este infectat cu Covid-19. Actorul de 41 de ani, care l-a jucat pe Tormund în celebrul serial HBO, a declarat că se află în carantină în Norvegia alături de familia sa: "Cu părere de rău trebuie să spun că azi am fost testat pozitiv cu Covid-19. Eu și familia mea suntem în autoizolare acasă pentru atâta vreme cât este nevoie. Suntem sănătoși - eu am doar câteva simptome slabe de răceală. Sunt oameni care au un risc crescut de complicații la acest virus, așa că vă rog să fiți atenți, să vă spălați pe mâini, să păstrați o distanță de 1,5 m de ceilalți, să intrați în carantină. Faceți tot ceea ce puteți pentru a opri răspândirea virusului. Împreună putem lupta cu acest virus și putem evita crizele din spitale. Aveți grijă unii de ceilalți, păstrați distanța și rămâneți sănătoși!", scrie actorul pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristofer Hivju (@khivju) on

 

Image result for idris elbaIdris Elba (47 de ani), a dezvăluit printr-o postare pe Twitter în dimineața zilei de 16 martie că nu a avut deloc simptome și că se simte bine. El și soția lui, Sabrina Dhowre, au intrat în autoizolare. "Mă simt bine, nu am simptome până acum dar m-am izolat de când am aflat de posibila mea expunere la acest virus. Stați acasă, oameni buni și fiți pragmatici. Vă voi ține la curent cu starea mea. Fără panică!", scrie actorul pe contul său de Twitter. Pe 22 martie a fost confirmată cu coronavirus și soția lui.

Image result for Olga KurylenkoÎn 15 martie actrița Olga Kurylenko, vedeta filmului „Quantum of Solace", din seria James Bond, a anunţat că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus pe contul său de Instagram. „Sunt bolnavă de aproape o săptămână. Febra şi oboseala au fost principalele mele simptome. Aveţi grijă de voi şi luaţi în serios acest virus", a transmis vedeta.

În 15 martie, CEO-ul Universal Music, Lucian Grainge, a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19, conform Variety. Acesta este sub tratament la Centrul Medical UCLA din Los Angeles. Ca urmare a spitalizării lui, birourile de pe Coasta de Vest ale companiei au fost închise.

Image result for Vergil ChițacÎn 13 martie a fost confirmat cu Covid-19 și senatorul PNL Vergil Chițac. Acesta s-a întors de la Bruxelles, a insistat că are doar o răceală și nu s-a autoizolat la domiciliu. A luat contact cu mulți dintre politicienii români. Premierul Ludovic Orban a declarat că toți vor intra în autoizolare: "Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu.Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. Este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online". Din ultimele informații, se pare că și un deputat PNL a fost confirmat cu virusul. Acesta este contact direct al senatorului Vergil Chițac.

Tot în 13 martie a fost confirmat cu Covid-19 și managerul spitalului MAI, care a intrat în contact cu fostul ofițer MAI, cel care a ajuns, astfel, să infecteze 14 persoane.

Image result for Mikel ArtetaÎn 12 martie, seara, s-a confirmat că antrenorul echipei de fotbal Arsenal Londra, Mikel Arteta, este infectat cu coronavirus. Anunțul vine la câteva zile după ce toată echipa a fost plasată în carantină.

În 12 martie, premierul Canadei, Justin Trudeau și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, au călătorit la Londra și imediat după întoarcere doamna Trudeau a prezentat simptome specifice Covid-19. Aceasta a fost confirmată cu virusul. Premierul este izolat la domiciliu.

Image result for tom hanks and wifeÎn 12 martie Tom Hanks și soția sa au anunțat că au fost testați pentru Covid-19 și testul a ieșit pozitiv. Cei doi călătoreau către Australia când au început să aibă simptome precum dureri de corp, de cap, febră moderată și oboseală acută. Reprezentanții Warner Bros au declarat că actorul lucra în colaborare cu mai multe persoane, în Australia, la momentul la care a fost depistat virusul: „Vom depune toate măsurile necesare pentru a vedea cu cine a intrat în contact”, spun ei.

Rudy Gobert (27 de ani) este primul jucător din NBA depistat pozitiv cu coronavirus (COVID-19). Gobert a fost descoperit cu coronavirus miercuri, 11 martie. Luni, cu doar două zile înainte, baschetbalistul francez se ținea de glumea. La sfârșitul unei conferințe de presă, Rudy a atins toate microfoanele jurnaliștilor, precum și reportofoanele acestora. Nu se știe dacă sportivul era contagios la acel moment. Donovan Mitchell, coechipierul lui, a fost confirmat și el cu virusul.

Directorul de comunicare al președintelui brazilian, Fabio Wajngarten,  a fost confirmat în 11 martie cu Covid-19. Acesta a avut întrunire cu președintele Donald Trump. Casa Albă a declarat pe 12 martie că președintele nu va intra în carantină și nu vrea să fie testat.

Surse: Tha Associated Press, Daily Mail, The Independent, NBC, Mediafax

Surse foto: Getty Images

Articolul urmator
Amenzi pentru tinerii sub 18 ani care fumează în spații publice. Ce spune legea
Amenzi pentru tinerii sub 18 ani care fumează în spații publice. Ce spune legea

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19
    Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19

    Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a emis un avertisment de urgență legat de femeile însărcinate care suferă de COVID-19! Acestea se pare că au un...

    Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?
    Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?

    Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat recent utilizarea vaccinului Pfizer și pentru copiii între 12-15 ani, iar în țara noastră a început deja campania de...

    O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane
    O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane

    O femeie de peste hotare ne dezvăluie secretul prin care reușește să aibă o căsnicie fericită: se întâlnește și cu alte persoane. Se pare că funcționează, pentru că...

    Zodiile care pun ochii mereu pe persoane indisponibile emoțional
    Zodiile care pun ochii mereu pe persoane indisponibile emoțional

    Patru semne zodiacale sunt atrase ca un magnet de persoane indisponibile emoțional care nu le pot oferi atenția și iubirea de care au nevoie și care îi dezamăgesc profund...

    Nu îi mai dau poze soacrei mele cu bebelușul meu, după ce le-a făcut publice pe Facebook, deși i-am interzis asta
    Nu îi mai dau poze soacrei mele cu bebelușul meu, după ce le-a făcut publice pe Facebook, deși i-am interzis asta

    Chiar dacă adoră să-și surprindă bebelușii în numeroase fotografii, părinții doresc să impună și anumite limite când vine vorba despre expunerea, în mediul...

    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?
    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?

    Oamenii nascuti in luna septembrie sunt sarguinciosi, seriosi, practici, dornici sa exceleze la toate capitolele vietii lor. Isi exprima cu sinceritate parerea si pot fi si foarte...

    De ce îmi las copilul să facă pipi în anumite locuri, afară? Pentru că nu există suficiente toalete publice
    De ce îmi las copilul să facă pipi în anumite locuri, afară? Pentru că nu există suficiente toalete publice

    Unde ar trebui un copil de doar trei ani și jumătate să își facă nevoile, dacă nu există în jur toalete publice, sau sunt prea murdare, ori ocupate? O femeie a fost...

    Dr. Craiu: Ce trebuie să facă părinții în privința amenințării Covid-19 asupra copiilor
    Dr. Craiu: Ce trebuie să facă părinții în privința amenințării Covid-19 asupra copiilor

    Spitalul Virtual pentru Copii este pagina de Facebook oficială a doctorului Mihai Craiu, care, aproape zilnic, vine către comunitatea sa, formată din peste 200 de mii de părinți, cu...

    © 2024 Qbebe