Cum a reușit o mamă să supraviețuiască de două ori cancerului. Susține că optimismul și intuiția au salvat-o

Cum a reușit o mamă să supraviețuiască de două ori cancerului. Susține că optimismul și intuiția au salvat-o

Mariana Voinea

Cu tratamentele medicale actuale, cancerul nu mai este o afecțiune ce nu poate fi învinsă. Iată de ce trebuie să facem la timp analizele medicale și de ce trebuie să ne ascultăm intuiția la fiecare semnal de alarmă al corpului nostru. 

Simptomatologia oricărei afecțiuni este inevitabil resimțită de către pacient. Orice mică problemă apărută în modul de funcționare al corpului ar trebui să ne dea de gândit și să ne programăm cât mai repede posibil o vizită la medic.

Vă prezentăm povestea de viață a unei femei care nu a stat pe gânduri, și-a ascultat intuiția și cu mult optimism și pozitivitate a reușit să învingă cancerul de colon de două ori.

Sherry Rollins povestește cum a primit diagnosticul devastator de cancer colorectal și cum a trecut prin această experiență de două ori, de fiecare dată ieșind învingătoare. Cu tratamentul potrivit și firea ei optimistă, femeia susține că a putut trece peste boală.

De fiecare dată când a primit acest constatarea medicală, intuiția i-a spus că ceva nu este în regulă cu corpul ei, deși inițial doctorii îi spuseseră că totul pare normal. Mămica casnică din Salisbury, Carolina de Nord, în vârstă de aproape 50 de ani, împărtășește simptomele ei și oferă chiar și sfaturi celor care trec prin asemenea momente cumplite.

Femeia declară că fiecare zi este o luptă pe care trebuie să o câștige. Protagonista poveștii noastre susține că a fost dintotdeauna o persoană retrasă care nu și-a împărtășit viața privată în public. Dar afecțiunea prin care a trecut a determinat-o să împărtășească acest lucru public și să îi inspire și pe alții să își susțină cauza și să învingă boala.

În 2017, viața femeii era mai mult decât normală, cu toate că începuse să aibă dureri de spate destul de frecvente. La un moment dat, chiar a ajuns la Urgențe, unde i s-a făcut o ecografie. Rezultatul a fost surprinzător. Se pare că Sherry avea o leziune pe ficat.

Medicii mi-au confundat cancerul de colon cu depresia postnatală

Ceva îmi spunea că nu era vorba numai de o leziune pe ficat. Și aproape în toate cazurile, intuiția nu mă înșeală. Am mers la un alt medic care mi-a recomandat să fac o tomografie. În urma tomografiei s-a depistat că am cancer de colon în stadiul 4, care intrase în metastază și îmi afectase ficatul. Acest diagnostic l-am primit la începutul anului 2018”, își amintește ea.

Tatăl meu a avut cancer de colon și a decedat când avea puțin peste 50 de ani. Cu siguranță având acest antecedent în familie, trebuia să îmi fac o colonoscopie, dar am crezut că mie nu mi se va întâmpla așa ceva. Eram o persoană perfect sănătoasă și mai mereu mergeam la analize și controale de rutină.

Când doctorul a folosit cuvântul metastază m-am gândit că voi primi medicația corespunzătoare și totul va fi în regulă. După un an de chimioterapie și o operație reușită, am intrat în remisie timp de patru ani, sau așa credeam eu. Atunci când ești în acea situație, crezi că ai control asupra tuturor lucrurilor. Din păcate, simptomele au reapărut”, destăinuie femeia.

femeie blonda cu masca data jos de pe nas

Pacienta prezintă celor interesați și seria de simptome pe care le-a resimțit. A început să piardă în greutate și era permanent balonată. În plus, de fiecare dată când mergea la toaletă, simțea că trebuie să stea mai mult.

Sherry susține că mergea în continuare la controale în mod regulat și făcea ecografii și radiografii care erau în regulă, dar din nou intuiția îi dădea semnale de alarmă. Medicul oncolog chiar a asigurat-o că nu are cancer, ci este mult prea sensibilă. Dar pacienta știa în adâncul sufletului că boala a revenit.

În martie 2022 am primit un telefon și m-au chemat din nou la cabinet. Mi-au spus că avusesem dreptate și că am o leziune la nivelul rectului. Ceea ce înseamnă că de data aceasta tumora coborâse mult sub nivelul la care era localizată prima dată.

Din această cauză medicii nici nu îl depistau pentru că nu căutau în direcția potrivită. M-am simțit mai mult decât doborâtă, dar mi-am adunat puterile și , cei doi băieți și soțul meu și am continuat lupta”, mărturisește pacienta.

O fetiță de 13 ani a fost tratată de cancer printr-o formă de terapie revoluționară. Ce au descoperit specialiștii

Sherry continuă prin a explica faptul că tumoarea era mult mai mare decât și-ar fi imaginat și că ieșise în afara colonului, spre zona pelvină. Atunci a decis să consulte mai mulți medici pentru a ști care este următorul pas pe care trebuie să îl facă.

Unul dintre medici i-a propus să îi scoată complet colonul. Un alt cadru medical i-a spus că va purta o pungă de colostomie pentru toată viața.

Am rămas la părerea unui medic chirurg gastrointestinal la UNC Health. Acesta îmi spusese că poate elimina tumoarea și că punga de ileostomie ar fi fost doar o soluție temporară”, afirmă Sherry.

Tratamentul a fost diferit de data aceasta și a presupus radioterapie intraoperatorie, ceea ce înseamnă că pacientului aflat pe masa de operație i se administrează o doză unică de radiații care luptă cu cancerul. Apoi se extirpă tumoarea și zona este din nou radiată pentru a elimina orice rămășiță de celule canceroase.

Am trecut și prin tratamentul de chimioterapie. După trei luni, punga de ileostomie a fost eliminată. De data aceasta, recuperarea a fost mult mai lentă decât prima dată, dar cu firea mea optimistă, trec prin toate”, susține femeia.

A trecut abia un an de la această procedură și Sherry mărturisește că a învățat să ia lucrurile pas cu pas. A învățat să ia fiecare problemă în parte și să îi găsească rezolvarea. Desigur că nu poate privi în viitor acum. Nu poate ști ce se va întâmpla peste un an sau peste cinci ani, dar știe că trebuie să fie pregătită pentru următorul pas.

Am avut probleme cu mâinile din cauza tratamentului intensiv de chimioterapiei efectuat într-un timp atât de scurt. M-am confruntat cu neuropatie, dar am mers în continuare pentru că nu am alte opțiune. Am învățat că tot ceea ce contează este să depășești cu bine provocările zilei respective.

Cu siguranță mi-ar plăcea să am altfel de lucruri de depășit, dar soțul meu și cei doi băieți îmi dau toată puterea și speranța din lume și îmi sunt susținătorii numărul unu”, susține ea.

Sherry concluzionează că ceea ce apreciază mai mult este faptul că a putut să depășească provocările aduse de boala cu care s-a luptat. În plus, speră ca prin mărturia ei, fiecare persoană să țină cont mai mult de intuiție și să caute soluții cât mai rapid.

Intuiția umană funcționează mult mai bine decât am crede, iar situațiile foarte delicate pe planul sănătății pot fi depășite dacă ținem cont de acest aspect. Așadar, aveți cazuri în familie de afecțiuni grave care știți că pot fi transmise genetic, nu strică să faceți din când în când câte o analiză specifică. În cazul protagonistei poveștii noastre, aceasta trebuia să facă o colonoscopie.

Cu siguranță că toți ne dorim să nu fim în locul ei și mergem pe principiul ”Mie nu mi se poate întâmpla niciodată”, de aceea tot amânăm. Dar atunci când depistezi boala în faza incipientă, tratamentul este mult mai ușor și șansele de reușită sunt mult mai mari. Ar trebui să avem în vedere acest lucru și mărturia lui Sherry să ne dea de gândit pe viitor cum vom proceda.

Surse foto: facebook.com

Surse articol: today.com

Articolul urmator
Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    I s-a spus că bebelușul s-a oprit din evoluție în sarcină. Intuiția de mamă a făcut-o să meargă a doua zi la spital
    I s-a spus că bebelușul s-a oprit din evoluție în sarcină. Intuiția de mamă a făcut-o să meargă a doua zi la spital

    Cunoscută și sub denumirea de „al șaselea simț”, intuiția te poate ajuta în cele mai diverse situații. În anumite cazuri, puterea intuiției este uimitoare, cu...

    Cum și-a convins o mamă copiii să se spele pe dinți: "Îi plătesc de două ori pe zi"
    Cum și-a convins o mamă copiii să se spele pe dinți: "Îi plătesc de două ori pe zi"

    Ce sunt părinții în stare să facă pentru a-i convinge pe copiii lor să-i asculte? Răspunsul e…depinde cât de ingenioși sunt! O mamă de peste hotare și-a convins...

    Pandemia mi-a paralizat intuiția de mamă. Frica de virus mi-a redus la tăcere instinctele
    Pandemia mi-a paralizat intuiția de mamă. Frica de virus mi-a redus la tăcere instinctele

    „Am avut un coșmar”, mi-a spus copilul meu de 7 ani, într-o noapte. Fiul meu s-a urcat în pat și mi-a povestit ce a visat. Fără să mă gândesc prea mult,...

    O mamă asistentă medicală și-a învățat copilul de 4 ani să sune la salvare, iar asta i-a salvat viața a doua zi
    O mamă asistentă medicală și-a învățat copilul de 4 ani să sune la salvare, iar asta i-a salvat viața a doua zi

    Printre abilitățile de care un copil are nevoie se regăsește și aceasta: să știe cum să reacționeze în situații de criză. În acest scop, este necesar să îl...

    O femeie susține că a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul manifestării, deși era infertilă
    O femeie susține că a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul manifestării, deși era infertilă

    Inbaal Honigman, în vârstă de 47 de ani se consideră medium și dezvăluie că deși i s-a spus că este infertilă, a reușit să rămână însărcinată prin...

    O mamă avertizează părinții cu privire la vaccinarea incorectă. ”Fiului meu i s-a făcut vaccinul greșit. Verificați întotdeauna de două ori”
    O mamă avertizează părinții cu privire la vaccinarea incorectă. ”Fiului meu i s-a făcut vaccinul greșit. Verificați întotdeauna de două ori”

    O mamă din Australia a trecut prin una dintre cele mai înspăimântătoare experiențe din viața ei, atunci când a aflat că fiul ei a fost vaccinat…greșit. Ea a...

    Mama mea „m-a învățat” să-mi urăsc corpul. Cum am reușit să mă iubesc așa cum sunt
    Mama mea „m-a învățat” să-mi urăsc corpul. Cum am reușit să mă iubesc așa cum sunt

    Pentru a ajunge să ne iubim corpul, uneori trebuie să învățăm să ne „debarasăm” de toate convingerile și standardele care nu ne aparțin și care ne spun cum...

    Copiii i-au salvat viața! Cum au descoperit că mama lor are o tumoră cerebrală
    Copiii i-au salvat viața! Cum au descoperit că mama lor are o tumoră cerebrală

    O mămică a fost diagnosticată cu tumoră pe creier, după ce soțul și copiii ei au observat ceva ciudat la ochiul ei stâng în timp ce făceau niște fotografii.

    © 2024 Qbebe