Medicii mi-au confundat cancerul de colon cu depresia postnatală

Medicii mi-au confundat cancerul de colon cu depresia postnatală

Bianca Geica - Redactor Senior

În timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină, Natalie Phelps, pe atunci în vârstă de 38 de ani, a început să acuze dureri mari în zona lombară și pelviană, precum și în jurul rectului. Medicul ei a suspectat că este vorba de hemoroizi și a spus că probabil vor dispărea după ce va naște. Dar durerea s-a agravat după naștere, iar apoi au urmat „mișcările intestinale neobișnuite”, a declarat ea pentru TODAY.

La un moment dat, un medic i-a recomandat să meargă la un terapeut, deoarece credea că simptomele lui Phelps erau psihosomatice; ea era foarte stresată după ce a născut cu două săptămâni mai devreme, în martie 2020, și avea grijă de doi copii în timpul închiderii pandemiei.

Câteva luni mai târziu, a făcut o colonoscopie și a aflat în sfârșit ce era în neregulă. „M-am dus la colonoscopie gândindu-mă că mă voi trezi cu colită sau cu boala Crohn - ceva deloc amuzant, dar nu cancer”, a declarat Phelps, acum în vârstă de 40 de ani, din Bainbridge Island, Washington. „M-am trezit de la colonoscopie și mi-au spus: Am găsit o tumoare foarte mare și este aproape 100% cancer”.

Medicii i-au confundat cancerul de colon cu depresia postnatală

Phelps își amintește că s-a simțit surprinsă că ginecologul ei a suspectat că durerile ei se datorau hemoroizilor, deoarece nu a avut hemoroizi în prima sarcină. Totuși, părea posibil. „Când am fost externată, încă aveam această durere, dar luam multe antibiotice și analgezice, așa că nu am am dat importanță”, a spus ea. „Am pierdut toată greutatea acumulată în sarcină foarte repede și îmi amintesc că m-am gândit: Wow, cred că alăptarea chiar funcționează.”.

Privind în urmă, și-a dat seama că durerea și pierderea rapidă în greutate au fost primele simptome ale cancerului colorectal. La șase săptămâni după naștere, mișcările intestinale s-au schimbat, iar ea a trecut de la constipație la scaune moi. La nouă săptămâni postpartum, Phelps știa că simptomele ei nu erau legate de naștere. „Am contactat medicul meu obstetrician, iar ea mi-a spus: Acest lucru nu mai are absolut nicio legătură cu nașterea postnatală. Mi-a recomandat să merg la un gastroenterolog și, retrospectiv, îmi doresc să o fi făcut.”, spune ea. În schimb, Phelps s-a adresat mai întâi medicului ei de familie: „Ea a făcut de fapt un examen rectal și nu mi-a găsit tumora, iar apoi... mi-a recomandat o ecografie și o radiografie”, a spus Phelps. „Testele nu au relevat nimic”.

Când simptomele lui Phelps nu s-au atenuat, aceasta s-a întors la medicul ei de familie, care a efectuat un examen pelvian și tot nu a găsit tumora. Medicul a sugerat că poate dificultățile lui Phelps erau cauzate de faptul că a născut recent și a luat atât de multe antibiotice pentru complicațiile pe care le-a avut. I-au fost prescrise probiotice. Phelps a încercat asta, dar la scurt timp după aceea a observat sânge și mucus în scaun, iar durerea a devenit atât de intensă încât nu se mai putea da jos din pat:

„Nu puteam să merg. Nu puteam să stau jos. Am stat trează toată noaptea, plângând, iar în luna mai i-am trimis un mesaj medicului și i-am spus: Este ora 4 dimineața. Nici măcar nu pot să dorm. Iau 600 mg de ibuprofen non-stop. Moment în care ea mi-a răspuns: Îți voi prescrie o rețetă pentru (antidepresivul) Cymbalta și te voi trimite la un terapeut”.

La început, Phelps s-a întrebat dacă nu cumva stresul nașterii amestecat cu debutul pandemiei ar putea fi cauza simptomelor ei. „Eram atât de prăbușită din cauza izolării, a durerii, a acestei nașteri îngrozitoare, încât aproape că am cedat pentru o clipă în fața acestei idei. Mi-am spus: Ei bine, poate că este totul în capul meu” a spus Phelps. „Eram doar confuză, dar am avut încredere în medicul meu. Am iubit-o și m-am gândit că poate că este altceva ce ar trebui să explorăm. Când mă uit înapoi la acele mesaje... mă înfurie foarte tare”.

Phelps nu a găsit nici o ușurare în terapie, amintindu-și că până și terapeutul ei se întreba de ce o face, deoarece terapeutul ei nu putea să-i trateze durerea fizică. Astfel, Phelps a apelat la un prieten care este medic, care i-a recomandat să facă un RMN și o colonoscopie. Dar medicul gastroenterolog care urma să îi facă acele analize nu a putut să o primească până în iulie. Între timp, ea a vizitat un alt medic care i-a făcut un RMN, care a ieșit negativ pentru cancer. A făcut apoi un al treilea examen rectal care, de asemenea, nu a găsit nimic. Cu toate acestea, ea a decis să își mențină programarea de la sfârșitul lunii iulie.

La 31 iulie 2020, Phelps a aflat că avea cancer colorectal, care ulterior s-a stabilit că era în stadiul 4. „Îmi amintesc că am plâns incontrolabil fiindcă mă gândeam că voi muri și că îmi voi lăsa copilul care avea puțin peste 4 luni singur cu soțul meu. Și mai aveam și un fiu de 3 ani. Eram în stare de șoc, literalmente pe podea, plângând”, spune ea.

Cancerul lui Phelps făcuse metastaze în ficat și a fost supusă la chimioterapie și radioterapie pentru tumora primară. Celulele canceroase au rămas, iar în aprilie 2021, ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale de 18 ore. „Chiar a trebuit să mă deschidă și să-mi scoată pelvisul. Mi-am pierdut rectul, perineul și două treimi din vagin. Mi-au îndepărtat uterul și ovarele, iar eu am avut parte de o operație de reconstrucție cu un lambou făcut din țesut de la coapsă.”, povestește Phelps.

De asemenea, medicii i-au îndepărtat o parte din tumora canceroasă, iar acum are o pungă de colostomie permanentă. Cu toate acestea, celulele canceroase au rămas, iar ea a reluat chimioterapia din ianuarie până în mai 2022. Timp de luni de zile, nu a putut sta pe scaun fără dureri. A avut nevoie de tratamente suplimentare, deoarece rănile ei nu se vindecau. Ca parte a recuperării, ea a avut nevoie de fizioterapie pentru podeaua pelviană și de terapie fizică regulată pentru a învăța să meargă din nou din cauza pielii care i-a fost îndepărtată de pe coapsă.

„Eu și soțul meu abia de curând am reușit să facem sex. Încă mai am dureri (când stau cu picioarele încrucișate), dar pot sta pe un scaun fără dureri”, spune ea.

Toate analizele recente ale lui Phelps au fost normale, dar ea mai are încă câteva tumori la ficat care sunt prea mici pentru a fi operate. Dacă acestea cresc, va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală pentru a fi îndepărtate. Phelps speră ca povestea ei să îi încurajeze și pe alții să aibă grijă de sănătatea lor și să se supună unui test de depistare a cancerului colorectal. După ce a fost diagnosticată, fratele ei, care avea atunci 33 de ani, a fost supus unei colonoscopii, iar medicii au îndepărtat polipi precanceroși. „A fost salvat de toată această suferință. Dacă se depistează din timp, pot fi evitate toate aceste operații și tot ceea ce am trecut eu. Doamne. Dacă aș fi depistat asta la timp acum câțiva ani, ar fi fost o cu totul altă poveste”, spune Phelps.

Surse foto: instagram.com/bootycancermom/

Surse articol: today.com

Articolul urmator
Medicii i-au spus că e doar surplus de grăsime, dar această mamă era să moară din cauza unei boli nediagnosticate!
Medicii i-au spus că e doar surplus de grăsime, dar această mamă era să moară din cauza unei boli nediagnosticate!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Impactul mai puțin cunoscut pe care depresia postnatală îl poate avea asupra bărbaților
  Impactul mai puțin cunoscut pe care depresia postnatală îl poate avea asupra bărbaților

  Depresia postnatală afectează cel puțin 15% dintre mame, dar studiile recente arată că aproape tot atâția bărbați manifestă simptomele depresiei postnatale, însă nu se...

  O vizită la un spital care tratează copii cu arsuri mi-a vindecat depresia postnatală
  O vizită la un spital care tratează copii cu arsuri mi-a vindecat depresia postnatală

  Una dintre cele mai mari provocări prin care poate trece o mamă în primul an de viață al copilului este depresia postnatală. Aceasta conduce nu doar la stări de anxietate, la...

  Medicul și omul Monica Pop. A învins cancerul de cinci ori, ajută pacienții necondiționat și are o poveste de viață unică
  Medicul și omul Monica Pop. A învins cancerul de cinci ori, ajută pacienții necondiționat și are o poveste de viață unică

  A readus lumina în ochii milioanelor de pacienți, deși s-a luptat cu una din cele mai nemiloase afecțiuni. A condus imediat după externarea din spital la fiecare din cele cinci...

  „Am făcut ruptură de colon când eram în săptămâna 25 de sarcină și am născut prematur"
  „Am făcut ruptură de colon când eram în săptămâna 25 de sarcină și am născut prematur"

  Ruptura de colon, intervenția chirurgicală, durerile și experiența traumatică nu au împiedicat o mamă să își aducă pe lume copilașul născut prematur și să îi...

  Un copil din Sălaj a fost împușcat în pădure pentru că a fost confundat cu un animal sălbatic
  Un copil din Sălaj a fost împușcat în pădure pentru că a fost confundat cu un animal sălbatic

  Caz terifiant în Sălaj: un băiat de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure, după ce a fost confundat cu un urs de către un vânător.

  Dragi părinți, depresia postpartum este REALĂ! "Bebelușul meu a avut nevoie de transfuzii de sânge timp de 6 luni. Depresia m-a lovit abia atunci când el era în afara oricărui pericol"
  Dragi părinți, depresia postpartum este REALĂ! "Bebelușul meu a avut nevoie de transfuzii de sânge timp de 6 luni. Depresia m-a lovit abia atunci când el era în afara oricărui pericol"

  După numeroase transfuzii de sânge efectuate fiului ei încă din perioada sarcinii, o mamă mărturisește că a fost afectată de depresia postpartum abia când și-a...

  Nu e banc! Un bărbat din Brașov s-a dus să asiste la nașterea copilului său, dar a fost confundat cu un pacient și pregătit de operație
  Nu e banc! Un bărbat din Brașov s-a dus să asiste la nașterea copilului său, dar a fost confundat cu un pacient și pregătit de operație

  S-a întâmplat în România! Un bărbat din Brașov, care s-a dus la spital pentru a asista la nașterea copilului sau, a fost confundat cu un pacient și pregătit...

  A pierdut lupta cu cancerul la doar 33 de ani. „Acum se odihnește în sfârșit în liniște totală”
  A pierdut lupta cu cancerul la doar 33 de ani. „Acum se odihnește în sfârșit în liniște totală”

  La doar câteva luni după ce a fost diagnosticată cu cancer intestinal în stadiu patru, o mamă a doi copii s-a stins din viață la doar 33 de ani. Deși a luptat până...

  © 2024 Qbebe