Cum arată o zi normală din viața unor gemene siameze în vârstă de 22 de ani. „Nu suntem siameze, suntem oameni”

Cum arată o zi normală din viața unor gemene siameze în vârstă de 22 de ani. „Nu suntem siameze, suntem oameni”

Bianca Geica - Redactor Senior

Lupita și Carmen Andrade sunt două surori gemene siameze, în vârstă de 22 de ani, care locuiesc în Connecticut. Cele două tinere, care au ajuns din Mexic în Statele Unite când erau bebeluși, sunt unite la nivelul trunchiului și împart același pelvis, ficat, sistem digestiv și sistem reproducător. Au câte două brațe și folosesc aceleași două picioare. Ba chiar s-au înscris, în urmă cu doi ani, la școala de șoferi și au și luat permisul de conducere. Carmen este cea care controlează piciorul drept, deci ea este șoferul familiei. Sora ei, Lupita, se ocupă de muzică și de navigație. Împreună, ele formează o echipă perfectă!

Carmen este la studentă la facultate și învaţă pentru a deveni asistentă veterinară, iar Lupita speră să lucreze în același domeniu, ca tehnician. Lupita visează, de asemenea, să devină scenarist de comedie.

Iată câteva lucruri pe care Carmen și Lupita vor să le știm despre cum arată viaţa lor, ca gemene unite:

Relaţii amoroase

Lupita susține că este asexuală (n.r.: nu simte dorinţa de a întreţine vreun act sexual), dar este conștientă de faptul că sora ei vrea să se așeze la casa ei. De altfel, Carmen este într-o relație de aproape 3 ani. Cum se descurcă cele două?

„Sunt asexuală, dar vreau ca sora mea să se așeze la casa ei. Știu că asta își dorește și că este important pentru ea", spune Lupita, pentru TODAY.

Sora ei, Carmen, explică: „L-am cunoscut pe iubitul meu, Daniel, pe o aplicaţie de dating, în octombrie 2020. Nu am încercat niciodată să ascund faptul că am o soră siameză şi chiar am primit multe mesaje de la băieți cu fetișuri. Am știut de la început că Daniel era diferit de ceilalți, pentru că nu a început cu o întrebare despre afecțiunea mea. Am anxietate socială și am ajuns să anulez întâlniri în ultimul moment, dar m-am simțit calmă pe drum spre Daniel. Suntem împreună de doi ani și jumătate și am discutat despre o logodnă, dar mai întâi vrem să locuim împreună. Daniel și sora mea se înțeleg foarte bine. Este amuzant, pentru că eu stau trează mai mult decât Lupita, dar când Daniel doarme la noi, eu adorm repede - iar el stă de vorbă cu ea. Uneori mă simt prost pentru că vreau să petrec mai mult timp cu Daniel. Așa că încercăm să ajungem la compromisuri. De exemplu, Lupita alege unde ieșim la cină sau ce activitate vom face. Atât eu, cât și Daniel iubim copiii, dar nu ne dorim unul al nostru. Îmi place să fiu o mamă de căţel! Lupita și cu mine nu putem rămâne însărcinate, avem endometrioză și luăm și un blocant hormonal care ne împiedică să avem menstruație".

Nu ne plictisim împreună

Daca ai un frate sau o soră, sigur nu de puține ori ai simțit nevoia să iei o pauză de la timpul petrecut cu acesta/aceasta. Ei bine, Carmen și Lupita spun că nu se plictisesc niciodată împreună și că, deşi sunt unite fizic, au preocupări diferite.

Carmen: „Uneori, la sfârșitul zilei, suntem epuizate și nu vrem să vorbim. Atunci stăm fiecare pe telefonul sau pe laptopul ei şi ne vedem de treabă. Eu am laptopul meu pentru a face temele, iar Lupita își pune căștile și ascultă muzică sau scrolează pe reţelele de socializare. Am fost unite toată viața, așa că nu e ca și cum ne lipsește independența, pentru că nici nu ştim cum este".

Nu vrem să facem operaţie de separare

Lupita și Carmen spun că nu le deranjează faptul că sunt siameze. Fiindcă împart organe vitale, ele sunt sigure că dacă ar face o operație de separare, una dintre ele, sau poate chiar amândouă, ar muri.

„Dacă am fi făcut o operație de separare, fie una dintre noi ar fi murit, fie amândouă, fie am fi ajuns la terapie intensivă și nu am mai fi ieșit niciodată", mărturiseşte Lupita.

„Împărtășim un flux sanguin, un ficat, o mulțime de structuri interne. Nu e totul roz, am avut parte de multe provocări, dar avem o viață minunată. Mergem la filme și concerte (împărțind un singur loc) și călătorim cu avionul. Anul trecut, am fost în California și am zburat și în Texas. Vrem să începem din nou să facem sport; înainte de pandemie mergeam tot timpul la sală. Lucrăm amândouă într-o clincă veterinară, așa că trebuie să putem transporta câini destul de mari. Obiectivul meu este să ridic greutăţi de 45 kg la sală", a mărturisit Carmen.

Nu ne deranjează să împărțim aceleaşi haine pentru că avem aceleași gusturi în materie de îmbrăcăminte

De obicei, surorile se ceartă pe haine și au stiluri vestimentare complet diferite. Carmen și Lupita, însă, pe lângă faptul că împart aceleași haine, au și aceleași gusturi în materie de îmbrăcăminte.

„Vecina noastră ne face hainele de când avem 5 ani. Ea ne croieşte toate cămășile, rochiile, halatele și alte lucruri în aşa fel încât să le putem îmbrăcă şi să ni se potrivească. Avem același stil, dar am încercat să avem propriile noastre look-uri distincte. De obicei, nu avem părul de aceeași lungime. Când am fost la oftalmolog, Lupita a ales ochelari complet diferiți de mine și are un piercing pe partea laterală a nasului. Eu am un piercing în sept", spune Carmen.

Am avut o copilărie fericită

Lupita și Carmen recunosc că au avut parte de câteva evenimente neplăcute în copilărie, mai ales la școală, când ceilalți copii le batjiocoreau pentru faptul că erau diferite. Cu toate acestea, surorile spun că au avut o copilărie fericită:

„Da, erau momente în care oamenii erau răi cu noi. Copiii „populari" ne infantilizau și ne vorbeau că și cum am fi fost niște bebeluşi. Dar am avut întotdeauna același grup de prieteni. Suntem încă apropiate de aceiași oameni cu care am crescut. Lupita are o intuiție foarte bună în privința oamenilor, așa că dacă ei îi plac, îmi plac și mie".

Simțim emoțiile celeilalte

În general, se spune că gemenii își simt unul altuia durerea, chiar și când se afla departe unul de altul. Același lucru este valabil și în cazul siamezelor Carmen și Lupita:

„Când aveam aproape 6 ani, am avut un coșmar în care am crezut că vom cădea dintr-un avion, iar apoi am căzut literalmente din pat. S-a întâmplat o singură dată, dar putem simți emoțiile celeilalte. Recent, eram într-un magazin și am avut o presimţire ciudată - am știut că venea de la sora mea. Un bărbat se prefăcea că-și filmează fiica, dar de fapt ne filma pe noi. Eu nu am observat, dar Lupita a observat. Ea este mult mai atentă", mărturisește Carmen.

Lupita, pe de altă parte, spune că simte când sora ei este anxioasă sau pe cale să plângă.

Carmen și Lupita speră să schimbe felul în care oamenii privesc gemenii siamezi, iar pentru acest lucru se folosesc de platformele lor de socializare. Cele două spun că, deși sunt unite, duc o viață destul de normală, motiv pentru care și-ar dori să nu mai fie filmate pe stradă, privite insistent sau să fie întrebate lucruri intime:

„Primim unele comentarii răutăcioase. Mulți oameni nu sunt obișnuiți că persoanele cu dizabilități să stabilească limite sau să creeze limite atunci când vine vorba de dizabilitatea lor. Primim o mulțime de întrebări despre viaţa noastră intimă, despre cum mergem la baie și alte lucruri de acest gen. Dar trebuie să reţineţi: Nu suntem doar gemene siameze, suntem oameni", spune Carmen.

Surse foto: instagram.com/carmen_andrade2000

Surse articol: today.com

Articolul urmator
Cum arată fetița crescută de maimuțe și cum a reușit să ducă o viață normală?
Cum arată fetița crescută de maimuțe și cum a reușit să ducă o viață normală?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Emoție pură! Două gemene siameze s-au privit pentru prima dată în ochi după ce au trecut printr-o operație de 16 ore
    Emoție pură! Două gemene siameze s-au privit pentru prima dată în ochi după ce au trecut printr-o operație de 16 ore

    Două gemene siameze, care au fost unite în zona capului, au fost separate cu succes după o intervenție chirurgicală dificilă, care a avut loc săptămâna trecută....

    Scrisoarea dureroasă a unui copil de 11 ani din Vaslui: „Acasã suntem șase frați. Mama are grijã singurã de noi”
    Scrisoarea dureroasă a unui copil de 11 ani din Vaslui: „Acasã suntem șase frați. Mama are grijã singurã de noi”

    El este Elias, are 11 ani, e din Vaslui și autorul unei scrisori emoționante. În scrisoare, băiatul povestește despre viața luii și a familiei sale. Mama are grijă singură de...

    Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani
    Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani

    Cine spune că într-o relație, totul trebuie plănuit ca să meargă bine? Această femeie a rămas însărcinată din greșeală, după doar 4 luni de relație. Cu toate...

    Am 29 de ani, iar fiica mea are 22. Suntem cele mai bune prietene!
    Am 29 de ani, iar fiica mea are 22. Suntem cele mai bune prietene!

    Odată ce te hotărăști să îți întemeiezi o familie alături de un bărbat divorțat cu copii, una dintre cele mai mari provocări este să fii acceptată de către aceștia....

    Suntem împreună de 11 ani, iar el nu poate avea copii. Vreau să-l părăsesc
    Suntem împreună de 11 ani, iar el nu poate avea copii. Vreau să-l părăsesc

    O femeie a creat valuri printre internauți atunci când a mărturisit că vrea să-și părăsească soțul de 11 ani, pentru că acesta nu poate avea copii.

    Credeam că suntem fericiți, dar am aflat că soțul meu are o altă familie de 17 ani
    Credeam că suntem fericiți, dar am aflat că soțul meu are o altă familie de 17 ani

    Clișeul absolut s-a întâmplat în viața mea și am inima sfâșiată. Soțul meu, sprijinul meu, a avut o relație extraconjugală de peste 17 ani. Avem 3 copii, doi...

    Am 10 copii. Diferența de vârstă dintre primul și ultimul este de 29 de ani. Cum arată familia mea
    Am 10 copii. Diferența de vârstă dintre primul și ultimul este de 29 de ani. Cum arată familia mea

    Când auzi despre părinți care au mai mult de 3 copii, te întrebi adesea cum fac față provocărilor de zi cu zi. Ce se întâmplă însă într-o familie...

    Ariana se luptă de la 11 luni pentru viața ei: a făcut pareză de la varicelă iar acum, la 14 ani, se luptă și cu 2 tumori cerebrale. Cum poți să o ajuți să aibă o viață normală
    Ariana se luptă de la 11 luni pentru viața ei: a făcut pareză de la varicelă iar acum, la 14 ani, se luptă și cu 2 tumori cerebrale. Cum poți să o ajuți să aibă o viață normală

    Ce îți dorești, tu, dragă părinte, cel mai mult pentru copilul tău? Să aibă o viață normală, nu-i așa? Asta își doresc și părinții Arianei, ca fiica lor frumoasă,...

    © 2024 Qbebe