Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

De ce să nu mai mănânci carne de pui. Ultimele cercetări sunt îngrijorătoare

Preferi carnea albă, de pui, în locul celei roșii? Te gândești că este mai sănătoasă pentru tine și o poți consuma în voie? Un nou studiu atestă contrariul - se pare că și carnea de pui dăunează în aceeași măsură în care dăunează și cea de vită!

Un studiu publicat săptămâna aceasta în American Journal of Clinical Nutrition a comparat rezultatele de la trei eșantioane diferite - un grup consumator de carne roșie, un grup consumator de carne albă și un grup vegetarian.

pui la cuptor

Studiul a urmărit nivelurile de colesterol din sânge și a concluzionat faptul că în vreme ce între grupul vegetarian și celelalte două diferența era uluitoare, între consumatorii de carne diferența a fost nesemnificativă.

Specialiștii în nutriție afirmă faptul că acest lucru nu înseamnă că se recomandă scoaterea produselor din carne din dieta noastră, ci pur și simplu se recomandă consumul cu moderație. Din contră, declară ei, consumul ocazional de carne roșie este chiar recomandat în dietele noastre, ca urmare a sursei bogate de vitamina B12 pe care o deține.

Surse: theweek.com, livescience.com, cnn.com

Statistici îngrijorătoare: care este oraşul din România în care mor cei mai mulţi copii la naştere

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pilaf cu carne de pui
    Pilaf cu carne de pui

    Pilaful este întotdeauna un fel de mâncare gustos și hrănitor, iar dacă este preparat cu carne de pui va fi numai bun chiar și pentru „pitici" (după vârsta...

    Ce se întâmplă în corpul tău când renunți să mai mănânci carne
    Ce se întâmplă în corpul tău când renunți să mai mănânci carne

    Din ce în ce mai multe persoane renunță să mai mănânce carne. În urma acestei decizii apar o serie de modificări la nivelul corpului, o parte pozitive, o parte...

    11 ingrediente pentru care nu ar trebui să mai mananci crenvursti
    11 ingrediente pentru care nu ar trebui să mai mananci crenvursti

    Daca ai obiceiul sa consumi crenvursti sau hotdog din lipsa de timp sau pur si simplu din placerea gustului, ar trebui sa gandesti de doua ori, cu atat mai mult cu cat multi parinti folosesc...

    Leurdă cu carne
    Leurdă cu carne

    Dacă vrei să prepari un fel de mâncare în care prospețimea leurdei să se îmbine cu savoarea cărnii fragede, alege rețete de mai jos. Vei vedea că sosul de soia se va...

    Care sunt persoanele cărora le este interzis consumul de carne
    Care sunt persoanele cărora le este interzis consumul de carne

    Carnea este unul dintre alimentele cele mai consumate, la care celor mai mulți le-ar fi foarte dificil să renunțe. Într-adevăr, ea ne poate furniza tot felul de nutrienți...

    Motive științifice să nu mai mănânci mâncarea rămasă de ieri și reîncălzită
    Motive științifice să nu mai mănânci mâncarea rămasă de ieri și reîncălzită

    Gătitul este un proces de durată și sunt dese situațiile în care timpul sau obsoeala nu îți permite să prepari o masă caldă. Prin urmare, de multe ori ajungi să...

    Cea mai bună ciorbă de pui
    Cea mai bună ciorbă de pui

    Ciorba de pui cu borș este consistentă și ideală pentru zilele reci de iarnă. Poți să o servești inclusiv cu smântână și ardei iute. Cu siguranță această ciorbă vă...

    © 2019 Qbebe