Din grija pentru copilul tau

Declarațiile impresionante ale elevilor care au luat 10 la BAC. Exemple de urmat!

Trei elevi din diferite zone ale țării au obținut media 10 la Bacalaureat. Iată poveștile lor!

Ionuț Mogoș este singurul elev din județul Tulcea care a obținut media 10 la Bacalaureat

El a învățat la Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci" din Măcin.

Adolescentul povestește că examenul nu a însemnat o „presiune a notei" pentru el întrucât își dorește să intre la „Facultatea de Medicină" din Galați (unde va avea examen pe 24 iulie.)

Ionuț a precizat că la proba de Limba Română nu a avut emoții, întrucât participase la Faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română din acest an, dar că la Matematică nu a fost la fel de sigur pe el. Nu uită să-i mulțumească profesoarei sale pentru că a reușit să rezolve subiectele pentru a obține nota 10.

În privința probei de Anatomie și Fiziologie Umană, Ionuț a spus că „s-a simțit ca peștele în apă" și că își dorea să obțină nota 10 având în vedere faptul că pentru admiterea la Facultatea de Medicină va susține examen și la această disciplină.

Vasilica Cristina Călescu s-a trezit timp de 4 ani la 6 dimineața să facă naveta la liceu

Ea este din localitatea Vârtop și a învățat la Colegiul Naţional „Spiru Haret" din Târgu-Jiu Ea face parte dintre cei 3 elevi din județ care au luat la Bacalaureat nota 10.

Adolescenta a povestit în interviuri că timp de 4 ani s-a trezit dimineața la ora 6 pentru a ajunge la microbuzul care o ducea la Târgu Jiu. Aceasta a absolvit profilul pedagogic pentru că își dorește să devină învățătoare. În acest scop, a depus dosar pentru titularizare atât în Gorj, cât și în București. Scopul ei este să rămână în Gorj și nu intenționează să plece din țară: „Aici mă simt eu bine, aici sunt eu".

O altă precizare pe care a adus-o adolescenta este că știe faptul că meseria de învățător nu este foarte bine plătită, dar că ea își dorește atât de mult, „că până la urmă banii nu mai contează. Copiii pentru mine sunt importanți...".
Vasilica Călescu a adăugat că părinții sunt cei care au susținut-o și că intenția ei este să urmeze Facultatea de Litere și să ia Examenul de Titularizare.

Teodora Iulia Bărăian este singura elevă din județul Satu Mare care a luat 10 la examenul maturității

Teodora a învățat la Liceul Teoretic Negreşti Oaş, specializare Filologie. Ea a fost și șefă de promoție și a dezvăluit că s-a pregătit pentru examen pe tot parcursul anului, conștientizând faptul că numai așa poate obține cele mai bune rezultate. Din acest motiv, spune ea, a avut mai multă încredere și s-a dus fără emoții la examene.

Dorința adolescentei este să urmeze Academia de Poliție din București pentru a urma cariera tatălui ei: „Efectiv nu mă văd făcând altceva".Teodora trasmite și următorul mesaj: pentru a reuși, este nevoie de „încredere în sine și perseverență".

Surse:
www.cancan.ro,  www.oradetulcea.ro,www.adevarul.ro

Surse poze:

www.facebook.com 

Video: Declarațiile cutremurătoare ale unei mame care și-a pierdut copilul la Colectiv

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dieta Rina. Totul despre dieta de 90 de zile. Exemple de retete
  Dieta Rina. Totul despre dieta de 90 de zile. Exemple de retete

  Dieta Rina este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de surplusul de greutate. Dieta Rina, care se intinde pe 90 de zile, te ajuta sa scapi de pana la 10kg si in acelasi timp are...

  Jucăriile Montessori: reguli, beneficii și exemple
  Jucăriile Montessori: reguli, beneficii și exemple

  În ultimii ani, metoda educațională Montessori a devenit tot mai populară și în țara noastră. Din acest motiv, fie ne-am înscris copiii la instituții de...

  10 pași de urmat dacă vrei o sarcină sănătoasă
  10 pași de urmat dacă vrei o sarcină sănătoasă

  Sarcina este o perioadă extrem de importantă din viața noastră, în care va trebui să avem o grijă deosebită nu numai de noi, ci și de micuțul din pântecul nostru....

  Justin Bieber șochează: „Am luat droguri de la 19 ani. Eram disprețuitor, nerecunoscător, nerespectuos cu femeile, furios.
  Justin Bieber șochează: „Am luat droguri de la 19 ani. Eram disprețuitor, nerecunoscător, nerespectuos cu femeile, furios."

  Cântărețul și compozitorul canadian Justin Bieber (25 de ani) a dezvăluit într-o postare de pe o rețea de socializare dificultățile prin care a trecut.

  Studiu: Mineralul care îmbunătățește abilitățile de vorbire ale preșcolarilor
  Studiu: Mineralul care îmbunătățește abilitățile de vorbire ale preșcolarilor

  Acidul folic se numără printre mineralele foarte importante pentru o viitoare mămică, ce dorește să se bucure de o sarcină perfect dezvoltată și un bebeluș sănătos. Știm deja...

  4 boli ale ovarelor pe care le poți avea
  4 boli ale ovarelor pe care le poți avea

  Ovarele constituie o componentă importantă din sistemul reproducător feminin. Există 4 boli asociate acestora: cancerul ovarian, chisturile ovariene sau sindromul ovarelor polichistice,...

  7 comportamente ale copilului pe care este periculos să le ignori
  7 comportamente ale copilului pe care este periculos să le ignori

  În general, este indicat să ignori anumite comportamente negative ale copilului, în special cele nesemnificative. În felul acesta, te asiguri că ele vor diminua în...

  © 2019 Qbebe