Eroina zilei: o adolescentă salvamar ajută o femeie să nască la piscina locală

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Munca de salvamar implică mult curaj, empatie, forță și, nu în ultimul rând, capacitatea de a-ți păstra calmul în situațiile de criză. De toate acestea a dat dovadă din plin și o adolescentă salvamar din SUA, care într-o zi s-a confruntat cu o experiență cu totul deosebită: a ajutat o femeie să-și aducă pe lume copilul pe marginea unei piscine. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla povestea lui Natalie Lucas și a cuplului format din Tessa Rider și Matthew Jones!

O femeie aflată în ultima lună de sarcină s-a dus să se relaxeze la o piscină

Luna trecută, într-o zi de weekend, Tessa Rider și soțul ei, Matthew Jones, s-au dus la piscina YMCA din Longmont, Colorado. Tessa era în a noua lună de sarcină, iar Matthew a povestit, pentru „Good Morning America” (GMA), că aceasta suferea din cauza disconfortului provocat de faptul că bebelușul exercita presiune asupra unui nerv din zona șoldului. În aceste condiții, viitoarea mamă se simțea mai bine când stătea în apă: 

„În acea săptămână, ne-am gândit de vreo trei ori: „în sfârșit, bebelușul nostru se va naște.” Dar nu s-a întâmplat asta. Nu știam când va veni pe lume, era incertitudine. Singurul lucru pe care îl puteam face era să ne străduim să-i asigurăm cât mai mult confort soției mele, așa că ne-am dus de mai multe ori la piscină.”

A intrat în travaliu în ziua în care își petrecea timpul la piscină

În ziua în care Tessa și Matthew erau la piscina YMCA, salvamarul de serviciu era Natalie Lucas, o adolescentă de 18 ani. Ea a fost acolo în momentul în care a sesizat că Tessa avea nevoie de ajutor, soțul acesteia spunându-i că bebelușul urma să se nască. 

Pentru sursa citată, Natalie a precizat: „Tessa avea o baghetă de spumă și încerca să mai scape de presiunea resimțită, iar ulterior a început să se târască pentru a încerca să iasă din piscină... atunci mi-am dat seama că trebuia să mă asigur că totul era în regulă. M-am îndreptat spre ea, iar Matthew, soțul ei, mi-a zis: „Bebelușul se va naște acum!”. Eu mi-am spus: „OK!” Adrenalina a început să mă cuprindă”.

Natalie Lucas, salvamar la piscina YMCA Longmont, Colorado

O adolescentă salvamar a ajutat-o să-și aducă bebelușul pe lume

Soțul Tessei a încercat să solicite o ambulanță, dar între timp mama încerca să-și dea jos costumul de baie și s-a văzut capul bebelușului. 

Văzând ce se întâmpla, Natalie a intrat în panică inițial, dar s-a străduit să facă tot ce a putut pentru a veni în ajutorul cuplului, după cum a povestit pentru sursa citată anterior: „Știam că trebuia să-mi păstrez rațiunea și calmul. Cuplul rămăsese calm, ceea ce m-a surprins. Așa că m-am asigurat că puteam să le fiu alături, le-am pus întrebări, i-am ajutat să se concentreze și m-am străduit să-i fac să se simtă cât mai bine.”

Adolescenta a adus diverse lucruri ce făceau parte din „recuzita” de prim-ajutor de la piscină, precum și câteva prosoape: „M-am străduit ca Tessa să aibă parte de confort... și m-am străduit să-i asigur cea mai bună poziție posibilă. M-am gândit că acel ciment de la marginea piscinei nu era confortabil și atunci i-am ridicat capul ajutând-o să se întindă pe o geantă medicală. I-am dat lui Matthew câteva prosoape, iar bebelușul s-a născut rapid, aș putea spune că în aproximativ cinci minute...”

A sunat iar la ambulanță, încercând să țină situația sub control, așa cum a declarat în intervenția pentru aceeași sursă: „Vorbeam la telefon cu operatorul, asigurându-ne că bebelușul respira, că pieptul său se ridica și cobora. Am luat și un prosop și l-am șters la gură ca nu cumva să aibă loc o obstrucție a căilor respiratorii, să poată respira bine. Cam după cinci minute au sosit paramedicii.”

bebelusul care a fost ajutat sa se nasca de o adolescenta salvamar la o piscina 

Proaspeții părinți îi sunt recunoscători celei care i-a ajutat la nașterea bebelușului 

Nu au apărut complicații la naștere, iar bebelușul a primit numele Tobin Thomas. Matthew a insistat asupra ideii că atât el, cât și mama copilului, îi sunt recunoscători lui Natalie pentru că i-a ajutat. Iată cu ce precizări a venit pentru sursa citată: „Cu Natalie a fost ca și cum am fi avut alături o moașă sau o doula... S-a concentrat foarte mult asupra Tessei. De aceea, în acele momente, nu mi-am făcut griji pentru soția mea. Am putut să mă concentrez asupra lui Tobin, știind că acesta trebuia să fie în siguranță și sănătos. Dacă Natalie nu ar fi fost acolo, nu aș fi reușit să fac asta. Pot spune că a fost cel mai important lucru atunci...”

Cât despre adolescentă, aceasta a dezvăluit, pentru aceeași sursă, că nu va uita niciodată ce s-a întâmplat în acea zi la piscină, că a avut multe de învățat și că a înțeles mai bine care este rolul unui salvamar: „Simt că pur și simplu mi-am făcut datoria și că am acționat așa cum ar fi trebuit în situația dată. Sunt salvamar. Eram acolo ca să ajut și ca să salvez vieți. Este o experiență pe care nu o voi uita niciodată și despre care voi povesti. De asemenea, ceea ce s-a întâmplat mi-a deschis ochii și mi-am dat seama că femeile sunt într-adevăr uimitoare...”.

Natalie a spus că va ține legătura cu Tessa și cu Matthew și că intenționează să-i trimită felicitări copilului lor de ziua lui: „Mi-ar plăcea să țin legătura cu ei pentru că am avut parte de o experiență pe care cu siguranță niciunul dintre noi nu o va uita.”

Surse foto:

Surse articol: abcnews.go.com, goodmorningamerica.com, thedenverchannel.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Eroina zilei: o femeie sare într-un lac înghețat și salvează 3 copii de la moarte
  Eroina zilei: o femeie sare într-un lac înghețat și salvează 3 copii de la moarte

  O femeie din Arapahoe, Colorado, SUA, nu a stat nicio secundă pe gânduri când a văzut că trei copii cad în lacul înghețat de lângă casa ei și a sărit...

  Eroina zilei: o fată de 14 ani a gonit hoțul din casă și a ajutat apoi poliția să îl prindă
  Eroina zilei: o fată de 14 ani a gonit hoțul din casă și a ajutat apoi poliția să îl prindă

  A adolescentă de numai 14 ani din Massachusetts, Statele Unite, a gonit un hoț din casa ei și apoi, conform spuselor Poliției, i-a ajutat pe ofițerii implicați în caz să prindă...

  Eroul zilei: filmarea cu băiețelul de 10 ani salvându-și mama care avea o criză de epilepsie în piscină
  Eroul zilei: filmarea cu băiețelul de 10 ani salvându-și mama care avea o criză de epilepsie în piscină

  La începutul acestei luni, o cameră de supraveghere a surprins momentul în care Gavin Keeney, un baietel de 10 ani, a sărit în piscina familiei sale pentru a-și salva...

  Video: Momentul incredibil când un fotbalist faimos își ajută soția să nască în curtea blocului
  Video: Momentul incredibil când un fotbalist faimos își ajută soția să nască în curtea blocului

  Când vine sorocul nimic nu poate opri un bebeluș să vină pe lume. Nici măcar un viitor tătic, fotbalist faimos din Brazilia, plin de emoții. Bryan Borges (24 de ani) și-a ajutat...

  Pe 11 februarie e Sfântul Vlasie, protectorul gravidelor. Rugăciunea care le ajută să nască prunci sănătoși
  Pe 11 februarie e Sfântul Vlasie, protectorul gravidelor. Rugăciunea care le ajută să nască prunci sănătoși

  11 februarie este o zi mare, iar în folclor circulă multe povești conform cărora este extrem de important ca astăzi, să respectăm tradiția, pentru a nu suferi consecințele. Ce...

  De ce un bărbat văduv de 94 de ani a construit o piscină pentru toți copiii din cartier
  De ce un bărbat văduv de 94 de ani a construit o piscină pentru toți copiii din cartier

  Gest impresionant din partea unui bătrân de 94 de ani, văduv, fără copii și fără nepoți. El a construit, în curtea casei sale, o piscină pentru copiii din cartier, ca...

  Mama eroină: a salvat viața fiului ei, strangulat de centura de siguranță a mașinii
  Mama eroină: a salvat viața fiului ei, strangulat de centura de siguranță a mașinii

  Siobhan Sherbovich, o mamă din Massachusetts, SUA, și-a salvat băiatul în vârstă de 8 ani după ce acesta se încurcase în centura de siguranță a mașinii și...

  © 2023 Qbebe