Cercetatorul sustine ca este mult mai eficient pentru cei mici sa fie antrenati in activitati cu parinti, intrucat aceste activitati le cresc copiilor stima de sine, ii ajuta sa rezolve probleme dificile intr-un timp mai scurt, le confera un mecanism de aparare pentru a trece mai usor peste esecurile personale.
Fost profesor, Whitebread a declarat ca, in opinia lui, guvernul a cheltuit mult prea multi bani in incercarea de a forma un sistem de invatamant concentrat pe studiul de la varste fragede.
"Daca vrei ca al tau copil sa fie bine, petrece timp cu el in copilarie. Ei au nevoie de multa atentie, de jocuri, de implicarea in parintilor in viata lor de la varste fragede."
Specialist in dezvoltarea timpurie, Whitebread a insistat ca desi deprinderea cititului la varste fragede este o abilitate ce poate fi benefica, studiile au aratat ca micutii care sunt lasati sa lucreze in ritmul lor dezvolta abilitati sociale mai accentuate si vor fi mai hotarati in rezolvarea problemelor pe care le vor intalni in viata adulta.
David Whitebread afirma ca cititul la o varsta timpurie poate fi chiar daunator micutului.
"In schimb, parintii ar trebui sa se concentreze pe activitati ce fac placer celor mici, cum ar fi gatitul, jocurile cu masinute sau alte jucarii. Trebuie sa se puna accent pe activitate, dar mai ales pe dialogul intre parinti si copii.",a declarat Whitebread.
Sursa: dailymail.co.uk
