Eugen Cristea trăiește o minunată poveste de iubire alături de Cristina Deleanu, de aproape patru decenii. Nu au copii, dar se au unul pe celălalt

Eugen Cristea trăiește o minunată poveste de iubire alături de Cristina Deleanu, de aproape patru decenii. Nu au copii, dar se au unul pe celălalt

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În anii '90, actorul Eugen Cristea i-a încântat pe cei mici și pe cei mari deopotrivă în perioada în care a prezentat emisiunea de la TVR „Feriți-vă de măgăruș”. Ulterior, a prezentat altă emisiune pentru copii („Kiki, Riki, Miki”) și a moderat și emisiunile „Ghici cine vine la mine” sau „Ceaiul de la ora 5”. A cucerit publicul jucând pe scena teatrului I.L.Caragiale din București, dar și pe scena teatrului din Timișoara. În planul vieții personale, Eugen Cristea și soția lui, actrița Cristina Deleanu, sunt apreciați pentru longevitatea relației lor. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi detalii despre povestea de dragoste a celor doi mari actori!

Eugen Cristea a povestit când a remarcat-o prima dată pe cea care avea să-i devină soție

Într-un interviu acordat acum câțiva ani Revistei Tango, actorul nu s-a ferit să spună că a remarcat-o pe cea de care avea să se îndrăgostească încă de când era adolescent. Astfel, avea 12 ani și își petrecea vacanțele la unchiul său din Iași când a văzut-o pe Cristina Deleanu jucând pe scena teatrului de acolo:

„… Acolo, pe scena Teatrului din Iași, a răsărit Cristina Deleanu, proaspătă absolventă de teatru, repartizată la Iași… „Uite, ce femeie frumoasă! -am zis când am văzut-o, și am încadrat-o automat în categoria actrițelor franțuzoaice pe care le admiram, Annie Girardot, Jeanne Moreau…, actrițele acelea frumoase, interesante, inteligente. Stiu că am văzut-o mai întăi în Bălcescu, apoi în Șeful sectorului suflete. Și nu peste mult timp am revăzut-o la televizor...”

actorul Eugen Cristea in timpul unei emisiuni de radio

Când a revăzut-o, Cristina Deleanu era căsătorită

În cadrul interviului pentru sursa citată, actrița Cristina Deleanu a precizat că l-a întâlnit pe cel de care se va îndrăgosti în perioada în care era căsătorită cu Matei Gheorghiu. Inițial, toți trei au fost prieteni de familie, iar legătura cu Eugen Cristea a devenit mai strânsă după ce au început să joace împreună: 

„Mai întâi am fost prieteni de familie. Matei l-a agreat de la bun început și mi-a spus: „A venit un băiat simpatic”. Eugen a venit adesea la noi în casă, am fost plecați împreună în concedii, dar dacă nu am fi început să jucam împreună, nu cred că s-ar fi declanșat ceva între noi. Însă când am început să jucăm, s-a declanșat deodată ceva ce nu credeam că e posibil între noi, o scânteie, apoi un foc…”.

Între timp, a divorțat de Matei Gheorghiu după 17 ani de căsnicie. Stând de vorbă cu „Revista Tango”, a recunoscut că nu i-a fost ușor să ia o asemenea decizie și că între ea și cel de care s-a îndrăgostit este o diferență de vârstă de 11 ani:  

„Între noi este și o diferență de vârstă de 11 ani… E o cifră, totuși. Atunci când s-a întâmplat să doresc să fiu lângă Eugen, eu am încheiat orice alte lucruri, orice alte relații. Le-am încheiat de tot, de atunci până azi. Despărțirea nu a fost o decizie ușoară, dar eu am luat-o.

Am fost tranșantă, în primul rand, cu sufletul meu, lucru care n-a fost tocmai comod. O recunosc și acum, când povestesc, am recunoscut-o și acum 30 de ani. Pentru că și aceea fusese viața mea, și m-a costat decizia pe care am luat-o. Trecuseră 17 ani, o bucată de pâine, dar se acumulaseră niste neajunsuri, mici neîmpliniri care, în timp, s-au aglomerat. Iar insatisfacția aceea, pe care o aveam pe dinăuntru, mi-a dat voie să mă îndrăgostesc de altcineva.”

actrita Cristina Deleanu in bluza neagra si fusta alb cu negru

S-au căsătorit după 18 ani de relație

Cei doi artiști s-au căsătorit după mai mulți ani de relație. Cristina Deleanu a ținut să menționeze că partenerul ei de viață a cerut-o în căsătorie indirect, în timpul unei mese între prieteni. Pentru aceeași sursă, a venit și cu aceste precizări: „...Doar metaforic am căzut de pe scaun! Eu m-am bucurat, propunerea lui a venit ca o echilibrare, dar să știi că nu aveam vreo noutate de aflat prin căsătorie. Ori cu acte, ori fără acte, oricum eram alături de 18 ani. A fost o surpriză doar faptul că i-a venit brusc și m-a luat pe nepregătite, dar altfel…”

Au vorbit despre ce îi ajută să se bucure de o relație solidă

În cadrul mai multor interviuri acordate de-a lungul timpului, fostul prezentator al emisiunii „Feriți-vă de măgăruș” și soția lui au dat detalii despre ceea ce îi ajută, de peste 30 de ani, să se bucure de o iubire de poveste.

De exemplu, într-un interviu pentru „Ciao”, Cristina Deleanu a explicat că s-au acceptat reciproc și că i-au unit și pasiunile pe care le împărtășesc, în special cea pentru teatru și pentru călătorii: 

„Noi ne-am acceptat foarte bine. Sigur că a existat și un sentiment că fără ăsta nu exista… numai așa o convenție, Doamne Ferește, dar sentimentele uneori se mai… Nu că dispar, rămân acolo undeva, nu sunt esențiale. Dar de bază ele sunt și faptul că totuși noi am fost în aceeași meserie. Spre stupoarea multora, ne-am înțeles... Și ne și plac foarte multe lucruri.

Am avut parte de, probabil că nu o să mai avem, de ce să mint, de niște călătorii superbe, de niște turnee superbe și afară am văzut foarte mult din ce ne putem noi îngădui să vedem. Nu cu iahturi și cu nu știu ce avioane particulare, dar am văzut lumea, am văzut câte ceva și lucrurile astea ne-au plăcut, ne-au adunat, avem aceleași preferințe la muzici, la cărți, la filme.”

La rândul său, Eugen Cristea, a declarat, într-un interviu pentru „IMPACT”, că el și soția lui sunt în primul rând „foarte buni prieteni” , că se implică împreună în numeroase activități și că încearcă „să colaboreze permanent”: „Între noi este vorba despre o forță interioară, despre bucuria de a fi împreună, de a dialoga. Suntem și foarte buni prieteni, există dragoste, respect și putere de a-l înțelege pe cel de lângă tine. Sună puțin ciudat, dar am fost într-o colaborare permanentă. Facem cumpărăturile numai împreună, avem grijă de curățenie, citim împreună, ne uităm la știri sau la filme, jucăm împreună.”

actorii Eugen Cristea si Cristina Deleanu invitati la o emisiune TV

De asemenea, în cadrul unui alt interviu pentru sursa citată, a insistat asupra importanței respectului reciproc pentru ca o relație să dureze: „Secretul unei relații de durată este respectul. Între noi este o diferență de 11 ani. Povestea cu vârsta nu are nicio legătură.”

Totodată, când au fost invitați pe platourile emisiunii „La Măruță”, cunoscutul actor nu s-a ferit să spună că în relația cu soția sa au existat și momente tensionate: „Lucrurile nu stau chiar ca la 40 de ani, dar nici ca la 80. Ne salveaza munca si preocuparea continua, sa avem meciul in picioare. Tensiuni la relație au fost, dar cumpene nu. De obicei eu renunț.”

actorii Eugen Cristea si Cristina Deleanu stand pe scaune si avand in spatele lor un pian

Nu au copii

Unul dintre cele mai apreciate cupluri de actori de la noi a declarat, în mai multe interviuri, că de multe li s-a pus următoarea întrebare: de ce nu au copii? În aceste condiții, când au fost invitați la o emisiune pentru postul de televiziune „Antena Stars”, au menționat că: „În primul rând, nu am vrut niciunul din noi...Nu știu, nu a fost o prioritate. Nu am ajuns la momentul în care să regret că nu am copii... Ne plac enorm copiii și culmea, ne și împăcăm foarte bine cu ei. Eu cel puțin, mă împac foarte bine cu copiii cei mai mici, cu sugarii. Cum mă văd, încep să râdă, și răspunsul vine întotdeauna de la simpatica mea soție: „Mamă, e normal, în ochii lor, tu arăți ca un ursuleț...”

În plus, când a stat de vorbă cu „FANATIK”, Cristina Deleanu a explicat ce i-a determinat pe ea și pe soțul ei să nu-și dorească să devină părinți: „Nu s-a legat, nu s-a pus problema. E parțial un regret. Întâlnirea noastră a avut loc mai târziu. Eu nu am prea dorit sau nu s-a ivit. Eu de 58 de ani nu am concediu, am muncit foarte mult. M-am gândit de foarte multe ori. Eu am foarte mulți prieteni tineri și am lăsat ceva acestor tineri...”

Dragoste la prima vedere între doi mari actori, ce dăinuie de 58 de ani.Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț trăiesc o iubire de poveste

Surse foto: facebook.com/cristina.deleanu.37/, captură youtube.com, captură youtube.com, captură youtube.com/EXCLUSIV VIP

Surse articol: adevarul.ro, ciao.ro, comisarul.ro, fanatik.ro, impact.ro, libertatea.ro, okmagazine.ro, revistatango.ro 

Articolul urmator
Maria Dragomiroiu l-a cerut în căsătorie pe soțul ei după 4 ani de relație. Povestea lor de iubire se scrie de aproape 4 decenii
Maria Dragomiroiu l-a cerut în căsătorie pe soțul ei după 4 ani de relație. Povestea lor de iubire se scrie de aproape 4 decenii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru
    Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru

    Cât timp am lucrat cu copii cu nevoi speciale, am avut privilegiul de a le cunoaște și familiile. Deși fiecare familie e diferită, pot să spun că am observat ceva asemănător...

    După 69 de ani de căsnicie, și-au petrecut ultimele zile ținându-se de mână. Au rămas unul lângă celălalt până la 91 de ani și până la ultima suflare
    După 69 de ani de căsnicie, și-au petrecut ultimele zile ținându-se de mână. Au rămas unul lângă celălalt până la 91 de ani și până la ultima suflare

    După 69 de ani de căsnicie, și-au luat „Adio”, ținându-se de mână. Povestea înduioșătoare a unui cuplu care a rămas împreună, la bine și la...

    Îmi este teamă că eu și soția mea ne iubim mai mult câinele decât ne iubim unul pe celălalt
    Îmi este teamă că eu și soția mea ne iubim mai mult câinele decât ne iubim unul pe celălalt

    Povestea de mai jos este a tatălui meu. Ultima oară când am fost în vizită la părinții mei mi-a povestit ceea ce voi reda mai jos, cu vorbele lui.Avem o relație foarte...

    4 nunți, dar niciun divorț. Acest cuplu trăiește din plin!
    4 nunți, dar niciun divorț. Acest cuplu trăiește din plin!

    Un cuplu de peste Ocean a decis să facă nu una, ci 4 nunți, în 4 state diferite, astfel încât să poată participa toți prietenii și membri familiei care locuiesc...

    O poveste despre curaj și iubire: Călătoria extraordinară a unei familii cu cvadrupleți
    O poveste despre curaj și iubire: Călătoria extraordinară a unei familii cu cvadrupleți

    Chance, Cheston, Chesley May și Chatham sunt cvadrupleți și au venit pe lume în luna iulie a anului trecut. Cele două seturi de gemeni identici - două fetițe și doi băieți -...

    Patru copii au fost abandonați de mamă, dar tatăl lor nu se desparte de ei nicio clipă. „Ei nu trebuie să sufere”
    Patru copii au fost abandonați de mamă, dar tatăl lor nu se desparte de ei nicio clipă. „Ei nu trebuie să sufere”

    Să fii mamă singură sau tată singur, mai ales când ai mai mulți copii, reprezintă o adevărată provocare. Cu atât mai mult cu cât intervine și situația materială...

    Aveau 6 copii și își mai doreau unul. Dar au adus pe lume cvadrupleți concepuți natural
    Aveau 6 copii și își mai doreau unul. Dar au adus pe lume cvadrupleți concepuți natural

    Unii părinți, chiar dacă au deja mai mulți copii, simt nevoia să-și mai completeze familia. Ce se întâmplă însă când îți dorești încă un copil...

    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”
    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”

    În anul 2013, Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact, devenea pentru prima dată mamă de gemeni, care ulterior au fost diagnosticați cu sindromul Down. Artista a recunoscut...

    © 2024 Qbebe