Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Gala Twin Art 2014 – intalnirea magica dintre arta si solidaritate pentru HHC Romania

Cea de-a doua editie a Galei Twin Art, dedicata Fundatiei Hope and Homes for Children Romania va asteapta la Ateneul Roman in data de 26 martie de la ora 19.00, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache.

Acesta aduce laolalta personalitati ale vietii culturale Romanesti: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip si Matei Florian, pianistul Andrei Licaret, Zoli Toth Quartet si Cvartetul Ad Libitum. Nu in ultimul rand, Gala va prezenta o expozitie de pictura alcatuita din lucrari provenite din "Tabara de Arta si Solidaritate de la Hoteni", un eveniment sustinut de HHC Romania, la care participa anual peste 100 de artisti plastici din cinci tari si copii aflati in protectia statului.

 

 

Ideea Galei a pornit in 2013 de la premisa ca arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase si ca prin intermediul artistilor si alaturi de acestia putem transmite cel mai eficient si puternic mesajul HHC Romania: acela ca fiecare copil merita o casa si o familie. De asemena, e important de mentionat ca Gala este menita in acelasi timp sa catalizeze resurse pentru proiectele HHC Romania prevazute pentru anul in curs.
Un alt element inedit inclus in Gala Twin Art 2014 este cel intitulat "Galeria amintirilor". La acest proiect dedicat HHC Romania au participat peste 40 de personalitati ale societatii romanesti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalisti sau scriitori. Acestia au acceptat sa "doneze" o amintire draga a copilariei lor, o farama din ceea ce i-a cladit ca indivizi. Acest gest doreste sa atraga atentia asupra faptului ca nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizeaza irecuperabil un copil, ci cele sufletesti. Relocarea tuturor copiilor aflati in grija statului in familiile de provenienta sau in medii cat mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfasurate de HHC Romania in ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv pana in 2020. Printre cei care au donat amintiri se afla: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragos Bucurenci, Cristina Stanciulescu, Catalin Stefanescu, Ana Ularu, Grigore Lese si multe alte personalitati generoase.
Evenimentul se desfasoara cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu", iar componenta muzicala care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrari de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms si Adrian Enescu.
Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul in care HHC Romania isi anunta proiectele pentru anul in curs, pe care le dezvolta alaturi de Ambasadorii sai. Unul dintre acestia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care in 2013 a strans 13.500 de euro pentru copiii aflati in protectia statului, dedicandu-le Turneul National Stradivarius. Artistul va continua si in acest an sa invite publicul Turneului Stradivarius sa doneze pentru cauzele HHC Romania: „Cred ca pentru a construi un viitor mai bun pentru societatea in care traim trebuie sa investim in cei care o vor forma maine. Copiii abandonati sau vulnerabili trebuie sprijiniti cu atat mai mult" - declara muzicianul.

Hope and Homes for Children (HHC) activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, peste 5.000 de copii au fost scosi din institutii; aproape 17.000 de copii salvati de la abandon si 600 de tineri institutionalizati sprijiniti pentru o viata independenta; 890 de copii primiti in regim de urgenta si peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protectie a copilului au fost instruiti de HHC Romania. Fundatia activeaza de asemenea in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC Romania este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea de tip vechi din tara noastra.
Biletele la Gala Twin Art sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos. Mai multe detalii despre Gala Twin Art puteti gasi pe http://twinart.hhcromania.org.

 

Exemplu de solidaritate: Guvernul chinez a trimis o echipă de medici specialiști și materiale medicale în Italia

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pornește într-o călătorie magică de Ziua Copilului!
  Pornește într-o călătorie magică de Ziua Copilului!

  În acest an, Noriel dorește să celebreze Ziua Copilului printr-o campanie cu totul și cu totul specială pentru toată familia. Părinți, pitici și bunici au șansa să...

  Unul dintre cei mai apreciați psihologi din România șochează: Nu există depresia post-partum!
  Unul dintre cei mai apreciați psihologi din România șochează: Nu există depresia post-partum!

  Depresia postanală a devenit un fenomen din ce în ce mai recunoscut, abordat și mediatizat în ultima perioadă, însă pe bună dreptate. După ce ani la rând...

  Lumea magică a copilăriei: trei jocuri pentru bebeluși practicate de părinți
  Lumea magică a copilăriei: trei jocuri pentru bebeluși practicate de părinți

  Jocurile distractive pentru copii, care pot stimula abilitățile și dezvoltarea acestora, nu trebuie să fie complexe, însă trebuie practicate frecvent.

  Cursuri de artă la Academia de Arte “Marina Capatina”
  Cursuri de artă la Academia de Arte “Marina Capatina”

  În 2012, maestra Marina Capatina împreună cu personalități din mai multe domenii, pune bazele unei noi școli de artă, care se remarcă prin excelență, profesionalism,...

  Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!
  Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!

  Dacă vrei să-i oferi copilului niște jucării frumoase, rezistente și deosebit de versatile, orientează-te spre cele de lemn. Parcurgând articolul de mai jos vei afla ce beneficii...

  Cum arătau vedetele din România în copilărie. Smiley e absolut adorabil!
  Cum arătau vedetele din România în copilărie. Smiley e absolut adorabil!

  Numeroase vedete de la noi își amintesc cu mare plăcere de perioada copilăriei. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum arătau acestea când erau mici, ce...

  Cum arătau vedetele din România la început de carieră! Ce schimbari incredibile!
  Cum arătau vedetele din România la început de carieră! Ce schimbari incredibile!

  Dacă vrei să-ți aduci aminte de unele dintre cele mai cunoscute vedete din România în primii lor ani de carieră, parcurge și articolul de mai jos. Vei fi surprinsă...

  © 2019 Qbebe