ING Bank lansează campania „Vești bune pentru finanțele tale” în sprijinul programului de sănătate financiară Banometru

ING Bank lansează campania „Vești bune pentru finanțele tale” în sprijinul programului de sănătate financiară Banometru

Andreea Constantin

ING Bank România lansează campania „Vești bune pentru finanțele tale” pentru a sprijini tot mai mulți români să beneficieze de soluțiile oferite de Banometru, primul program complet gratuit de sănătate financiară, dezvoltat de Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), în parteneriat cu ING Bank. Până în prezent, peste 20.800 de persoane au accesat serviciile Banometru, participând la cursuri online sau offline, webinarii și ședințe de coaching oferite gratuit de specialiștii din echipă. 

În perioade de incertitudine, oamenii pot fi mai vulnerabili în relația lor cu banii. De aceea, ING Bank aduce vești bune – Banometru este instrumentul potrivit și personalizat pentru a deveni sănătoși financiar, pentru a ști cum putem gestiona un moment financiar dificil sau cum putem lua decizii mai bune. Potrivit analizei de impact, un procent de 80% dintre beneficiarii programului susțin că iau decizii financiare mai bune și au un comportament mai responsabil.

„Mai mult ca oricând, sănătatea financiară devine un subiect esențial pentru fiecare dintre noi. Pentru ING, este una dintre cele mai importante componente ale strategiei de sustenabilitate. Banometru este unul dintre parteneriatele inițiate cu societatea civilă și singurul program de sănătate financiară de pe piață care oferă informație și sprijin concret, gratuit, celor care au nevoie de mai mult sprijin în momente dificile. 

Am descoperit că 75% dintre persoanele care au urmat programul și-au menținut comportamentul financiar învățat, iar 76% dintre beneficiari s-au transformat în ambasadori ai Banometru, recomandând programul celor din jur. Cei 6 ani de program și evoluția celor care l-au parcurs dovedesc clar că programul funcționează. 

Banometru poate fi acea veste bună de care avem nevoie într-o perioadă de volatilitate crescută, pentru a ne ajuta să luăm decizii potrivite pentru sănătatea noastră financiară. De aceea, am lansat campania «Vești bune pentru finanțele tale», sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cei care au nevoie de acest program și să se înscrie pentru a primi sprijinul de care au nevoie.”, a declarat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

Banometru – soluție unică pentru sănătatea financiară a românilor

Îmbunătățirea vieții în general, a deciziilor financiare, asigurarea unei stabilități și dobândirea de surse suplimentare de venit sunt principalele motivații ale celor care urmează programul de sănătate financiară. De asemenea, 52% dintre beneficiari și-au făcut un plan de cheltuieli, 40% au creat un fond pentru urgențe, iar 27% au mai multe surse de venit, contribuind, astfel, substanțial la reducerea vulnerabilității lor financiare. Un procent de 47% dintre beneficiari declară că au reușit să devină consultanți, la rândul lor, pentru cei din familie sau prieteni, deși Banometru a fost prima experiență financiară pentru 78% dintre cei înscriși. 

„Putem spune că Banometru este și despre procesul personal de autocunoaștere a unui comportament financiar. Urmând ședințele de coaching, am descoperit care este valoarea muncii mele, fiind mult mai motivată în a găsi soluțiile potrivite pentru mine. Am învățat să folosesc constructiv întrebarea «De ce?». Mă simt în siguranță, pentru că știu că aici voi găsi rezolvări la situații complicate. Am înțeles că atunci când primesc sprijin este mult mai ușor să parcurg drumul către ceea ce îmi doresc. Cu ajutorul Banometru am evoluat, m-am descoperit, am înțeles de ce este important să mă prețuiesc și să folosesc mai bine resursele pe care le am.”, spune Andreea, beneficiar al programului Banometru.

Personalizarea sesiunilor de coaching în funcție de nevoile fiecărei persoane este principalul diferențiator al programului. Astfel, sub îndrumarea specialistului financiar, fiecare participant își poate contura propriul plan de gestionare a banilor și poate renunța la acele comportamente care îi afectează stabilitatea financiară (achiziții nepotrivite, acumularea de datorii, lipsa unor economii etc.).

„Este important să investim timp, dar și să schimbăm comportamente, pentru a ne îmbunătăți relația cu banii. Soluțiile oferite de specialiștii din cadrul programului Banometru sunt personalizate, realiste și aplicabile. Ne-am propus, alături de partenerii noștri ING Bank și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), să susținem tot mai mulți români care vor să învețe să-și gestioneze sănătos banii, pentru a-și rezolva dificultățile financiare cu care se confruntă. Anul acesta, programul s-a extins la nivel național și vom continua să ne adresăm tuturor românilor din țară, mai ales în acest context dificil în care ne aflăm, marcat de incertitudine și schimbări rapide.”, a declarat Cornel Ionescu, fondator AEVR și coach Banometru.

Pentru mai multe detalii:

Adriana Brutaru

Interim Head of Internal & External Corporate Communication

M:  0735 313 408; 

adriana-ioana.brutaru@ing.com 

ING 

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. 

Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Banometru

Banometru este un program gratuit, ce oferă sprijin celor care doresc să devină sănătoși din punct de vedere financiar. Prin sesiunile individuale de coaching, participanții beneficiază de sprijinul unui coach financiar pentru a crea și urma un plan potrivit lor. În plus, aceștia au acces la cursuri ușor de înțeles și ateliere, devin parte dintr-o comunitate prietenoasă și au la dispoziție resurse practice online pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii. Detalii și înscrieri pe http://www.banometru.ro.  

Impactul Banometru asupra sănătății financiare a beneficiarilor a fost recunoscut și recompensat prin primirea distincției GOLD la categoria Educație Financiară din cadrul Community Index, primul și singurul index pentru programe și proiecte de investiții comunitare din România.

Despre organizatori

Asociația Educație pentru Viața Reală

Sunt aspecte importante din viața noastră pe care educația primită la școală le acoperă insuficient sau deloc, printre care: cum să ne producem, administrăm, economisim, împrumutăm și investim banii pentru a trăi o viață împlinită și cu sens, într-o lume sustenabilă și durabilă. De această parte ne ocupăm noi. Cum? Facem educație financiară printr-o metodologie bine definită, având la bază principiile analizei existențiale, și de aproape 10 ani suntem alături de cei care vor să-și îmbunătățească viața prin coaching financiar și o abordare sustenabilă a vieții de zi cu zi.

Asociația pentru Relații Comunitare

Fiecare comunitate are nevoie de un liant. De 20 de ani încercăm să oferim premisele unor perspective comune prin care oamenii, companiile și ONG-urile să-și unească forțele pentru schimbare. Ceea ce căutăm este impactul pozitiv, de aceea punem accent pe educare, pe oferirea unor mecanisme de sprijin. Ne dorim ca prin proiectele noastre, fiecare să descopere cum să evalueze nevoia cu care se confruntă, unde să își caute resursele și cum să acționeze cât mai eficient.

Articolul urmator
Vești bune: 100 de lei în plus pentru fiecare copil înscris la școală, grădiniță sau creșă. Iată care sunt condițiile
Vești bune: 100 de lei în plus pentru fiecare copil înscris la școală, grădiniță sau creșă. Iată care sunt condițiile

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vești bune! Este posibil să alăptezi după ce ai suferit de cancer la sân!
    Vești bune! Este posibil să alăptezi după ce ai suferit de cancer la sân!

    Femeile care suferă de cancer la sân pot alăpta, dar numai în anumite condiții și cu acordul medicului oncolog. Cancerul la sân este una din cele mai des...

    Educația financiară timpurie. Ce efecte poate avea asupra copilului tău, la maturitate
    Educația financiară timpurie. Ce efecte poate avea asupra copilului tău, la maturitate

    Educația financiară nu se predă în școli (iar atunci când profesorii le vorbesc elevilor despre bani, o fac de cele mai multe ori la nivel superficial), prin urmare ne revine...

    „Am un card secret”. Confesiunile a 22 de părinți despre situația lor financiară
    „Am un card secret”. Confesiunile a 22 de părinți despre situația lor financiară

    Printre marile provocări din viața de părinte se regăsește și aceasta: să reușești să ai permanent un venit stabil, care să-ți permită nu doar să achiți fără probleme...

    Educația financiară pe înțelesul tuturor: Cum te pregătești financiar pentru fiecare etapă a vieții
    Educația financiară pe înțelesul tuturor: Cum te pregătești financiar pentru fiecare etapă a vieții

    Oricine ajunge să fie, la un moment dat, îngrijorat din cauza banilor. De altfel, există studii care arată că stresul financiar este una dintre cele mai comune și persistente...

    Vacantele familiei tale: Lefkada Grecia, paradisul din Marea Ionica
    Vacantele familiei tale: Lefkada Grecia, paradisul din Marea Ionica

    Lefkada Grecia este inconjurata de 24 de mici insule. Legatura dintre Lefkada si coasta Greciei centrale se face printr-un pod plutitor. Cine viziteaza Lefkada va avea un program foarte...

    Educația financiară pentru adolescenți - 5 metode prin care să-i înveți despre importanța banilor
    Educația financiară pentru adolescenți - 5 metode prin care să-i înveți despre importanța banilor

    Educația financiară este crucială pentru a duce o viață echilibrată și lipsită de griji, cel puțin în ceea ce privește finanțele. Cu cât învățăm mai repede...

    Care sunt țările și orașele pe care trebuie să le vizitezi, conform zodiei tale
    Care sunt țările și orașele pe care trebuie să le vizitezi, conform zodiei tale

    Dacă te simți mai atrasă de anumite țări sau orașe ale lumii prin comparație cu altele, trebuie să știi că această preferință nu este întâmplătoare. Astfel, zodia...

    Ce tatuaj se potrivește zodiei tale. Tu ți l-ai face?
    Ce tatuaj se potrivește zodiei tale. Tu ți l-ai face?

    Tatuajele reprezintă o modalitate de a exprima personalitatea, având simboluri care de care mai variate, cu semnificații multiple. Pentru a te simți cât mai în largul...

    © 2024 Qbebe