Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show- emoții, adrenalină!

Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show- emoții, adrenalină!

Andrada Popa

Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova. Evenimentul ecvestru se va transforma anul acesta într-un regal, unde călăreți din România și alte colțuri ale lumii, precum și mari maeștri ai atelajelor își vor arăta abilitățile în arta sportului ecvestru.

Cea de-a VII-a ediție își va întâmpina publicul cu probele de dresaj, cross country și sărituri obstacole, probele tradiționale ale Concursului Complet Internațional 2 stele, dar și alte activități spectaculoase pentru iubitorii de evenimente ecvestre pe Domeniul Cantacuzino, un loc perfect de reuniune cu întreagă familie, prieteni sau parteneri de business.

Principalele noutăți din acest an țin de extinderea programului în zilele de vineri și sâmbătă ale evenimentului -23 și 24 septembrie -, prin includerea de concerte live în continuarea orarelor de concurs. Scena va fi incadrată de palatul “Micul Trianon” și platanul centenar pentru a surprinde apusuri memorabile. Zona cu gazon din fața scenei se extinde sinergic cu spațiile dedicate relaxării și degustărilor gourmet în cea mai spectaculoasă arie a parcului. De asemenea, organizatorii deschid un spațiu de camping ce va permite celor ce doresc, să rămână pe domeniu pe tot parcursul celor trei zile.

 “Karpatia Horse Show a devenit, de-a lungul celor șase ediții precedente, mai mult decât un eveniment ecvestru. Este un festival hipic, o stare de spirit, expresia bucuriei de a fi într-un cadru natural deosebit, înconjurați de cei mai frumoși cai, de cei mai ambițiosi sportivi și de oameni dornici să trăiască momente memorabile într-o atmosferă unică. În fiecare an, pe parcursul a trei zile. în ultimul weekend din septembrie, recreăm această atmosferă în spațiul vast și elegant al Domeniului Cantacuzino, de la Florești.

Promovăm apartenența la un set de valori și la un stil de viață inspirat de noblețea locului și a cailor care se întrec în competiție cu grație și eleganță. Totodată, formăm viitoarea generație de călăreți de vârf ai României și dăm ocazia călăreților deja consacrați să își exerseze măiestria în fața unui public numeros", spune Mihnea Vîrgolici, Director al evenimentului.

Trei zile cu experiențe diferite, atât pe latura sportivă, cât și de divertisment:

 1. Vineri: atenție, destindere și relaxare;
  După atenția necesară pentru a urmări dexteritatea călăreților la probele de dresaj, spectatorii se vor putea relaxa în Parcul Domeniului lăsându-se vrăjiți de magia muzicii de jazz live. Concertul va începe la apusul soarelui pe fundalul siluetei luminate a Palatului ''Micul Trianon''.
 2. Sâmbătă: adrenalină și explorare;
  Spectatorii vor fi fascinați de spectaculoasa probă de cross-country care se desfășoară și trebuie urmărită pe întreg domeniul, iar obstacolele naturale fixe cu elemente de design surprinzătoare vor fi puncte de atracție în evaluarea săriturilor concurenților. Tot sâmbătă va avea loc proba de maraton susținută de marii maeștri ai atelajelor cu doi cai, cu treceri amețitoare prin spectaculosul obstacol cu apă sau prin obstacolele labirint din liziera pădurii. O ocazie specială pentru ca publicul să descopere magia acestui sport la care România performează! În plus, extindem programul zilei de sâmbătă printr-un concert live în ton cu dinamica zilei!
 3. Duminică: ziua exuberanței și a imaginarului. Această ultimă zi a evenimentului marchează finalul concursului complet prin proba clasică de sărituri peste obstacole mobile (show jumping). Maeștrii atelajelor cu 2 cai vor încheia concursul demonstrativ în față arenelor prin proba de conuri, iar apoi vor electriza atmosfera prin demonstrații de atelaje cu 4 cai.

Programul acestei zile cuprinde numeroase alte demonstrații ecvestre și parade pe întreg domeniul, prilej pentru a descoperi acest monument istoric excepțional din patrimoniul României, pe care Fundația Cantacuzino se străduiește să-l restaureze și să-l readucă la viață. În toate cele trei zile copiii primesc o atenție specială: se pot bucura de primele lecții de echitație, vor beneficia de Aventura Park și ateliere creative, iar părinții se pot relaxa în zonele food&drink apropiate sau îi pot invita la plimbări cu biciclete electrice pe domeniu.

Biletele și abonamentele achiziționate în avans de pe site-ul evenimentului: Bilete - Karpatia Horse Show și de la punctele de vânzare bilete.ro beneficiază de discounturi de până la 50%. Copiii între 3 și 14 ani beneficiază de prețuri preferențiale, iar accesul le este permis doar însoțiți de părinți. Copiii cu vârste de până la 2 ani au acces gratuit.

Până pe 21 Septembrie:

 • prețul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 90 de lei pentru adulți, 130 de lei pentru un adult + 1 copil și 170 de lei pentru un adult + 2 copii.
 • prețurile biletelor valabile o singură zi: 23, 24 sau 25 Septembrie sunt: 60 de lei pentru adulți, 90 de lei pentru un adult + 1 copil și 115 lei pentru un adult + 2 copii.
 • În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa și la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Florești, Prahova la pretul de 75 lei pentru un adult si 40 lei pentru un copil.

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, vă invităm să urmăriţi filmul de promovare al ediției 2022: 

Mai multe detalii şi imagini de la ediţiile anterioare și informații despre ediția din acest an găsiţi pe paginile oficiale:

Karpatia Horse Show, Ediția a VII-a este un eveniment organizat de: Asociația Ecvestră a Domeniul Cantacuzino, Domeniul Cantacuzino și Rumor Consult în parteneriat cu Federația Ecvestră Internațională și Federația Ecvestră Română.

 • Parteneri principali: Pluriva, ENGIE România, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Michelin, Gonzales Groupe, Glamour Floors, Martini, Metaxa, The Botanist, Zetea. 
 • Parteneri: Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Federația Română de Scrimă, MSL Logistics, Simar Industrial și Simar SA.
 • Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Business Review, Wall-Street, Start-up, Financial Intelligence, Transilvania Business, IQads, Smark, Grupul Observatorul PH, 9Am, Alist, Kudika, Garbo, Urban, TukTuk , Qbebe, Suntparinte, Clopoțel.ro

Surse foto: Credit foto: Ștefan Stoica

Surse articol: Karpatia Horse Show 

Articolul urmator
Fiul meu are autism și am mers cu el la tuns, plină de emoții. Am avut noroc de un înger!
Fiul meu are autism și am mers cu el la tuns, plină de emoții. Am avut noroc de un înger!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Zodiile care nu-și înțeleg propriile emoții
  Zodiile care nu-și înțeleg propriile emoții

  Unele zodii sunt în armonie cu emoțiile lor. Nu se tem să devină vulnerabile și să împărtășească ceea ce simt cu restul lumii. Alți nativi, în schimb, sunt mai...

  „Mami, să nu ai emoții”. Cum să NU le vorbim copiilor despre emoțiile lor
  „Mami, să nu ai emoții”. Cum să NU le vorbim copiilor despre emoțiile lor

  „Mami, să nu ai emoții. Să nu plângi, că mama se întoarce repede”. Asta i-a spus o mămică unei fetițe înainte să plece de acasă o săptămână....

  Soțul meu nu este de acord să-mi învăț fiica despre emoții. Consideră totul o aiureală
  Soțul meu nu este de acord să-mi învăț fiica despre emoții. Consideră totul o aiureală

  O fetiță de 5 ani are doi părinți cu convingeri la polul opus. Pe de-o parte, mama vrea ca cea mică să învețe cât mai multe despre propriile emoții. Pe de altă parte,...

  Cum vorbești cu copilul despre emoții? De ce este important să-l înveți să le identifice corect
  Cum vorbești cu copilul despre emoții? De ce este important să-l înveți să le identifice corect

  Copiii nu înțeleg prea bine emoțiile până la o anumită vârstă, de aceea au nevoie de ajutorul și explicațiile părinților pentru a le gestiona corespunzător....

  Mărturisirea unei mame a pus internetul pe jar: "Am ales să-mi pun Botox în loc să plătesc clasa de sport a copilului"
  Mărturisirea unei mame a pus internetul pe jar: "Am ales să-mi pun Botox în loc să plătesc clasa de sport a copilului"

  O mamă de peste hotare a fost aspru criticată în mediul online, pentru că a ales să-și pună botox, în loc să îi plătească fiului ei orele de sport. Ea a declarat...

  Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”
  Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”

  Cum se menține o femeie în vârstă de 90 de ani la fel de tânără precum una de 60? E simplu. Multă mișcare, mult grădinărit și multă voie bună.

  Copilul practică un sport de echipă? 6 întrebări esențiale pe care trebuie să i le adresezi antrenorului său
  Copilul practică un sport de echipă? 6 întrebări esențiale pe care trebuie să i le adresezi antrenorului său

  Sportul este, poate, cea mai benefică activitate pe care o poate practica copilul tău. Sportul de echipă îl dezvoltă pe copil atât din punct de vedere fizic, cât și...

  Cum reușește o mamă cu șapte copii să facă sport în fiecare zi? "Haideți să nu ne mai căutăm scuze"
  Cum reușește o mamă cu șapte copii să facă sport în fiecare zi? "Haideți să nu ne mai căutăm scuze"

  Emma Lewis locuiește în Irlanda, are 7 copii și este o persoană extrem de activă, însă nu a fost așa mereu. „Obișnuiam să mă simt mereu obosită și copleșită de...

  © 2024 Qbebe