Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

O femeie căreia i s-a spus că are două vagine a născut gemeni

O femeie din Australia, care suferă de boala numită didelfis (presupune existența a două vagine, două utere și două cervixuri), a născut gemeni.

Femeia are în prezent 34 de ani, dar a primit acest diagnostic la vârsta de 16 ani. Inițial ea crezuse că suferă de sindromul ovarului polichistic, în condițiile în care avea menstruații foarte abundente și crampe menstruale puternice. Ulterior i s-a pus diagnosticul de uter didelfis și a suferit, un an mai târziu, o intervenție chirurgicală menită să-i îndepărteze porțiunea care unea cele două vagine, astfel încât să se poată bucura de o viață sexuală normală.

Ea s-a căsătorit în anul 2012 și, la un an de la căsătorie, a decis, alături de soțul ei, să încerce să aibă un copil. De mai multe ori i se spusese că nu prea avea șanse să ducă sarcina la bun sfârșit din cauza faptului că dimensiunile uterelor și cervixurilor ei erau reduse.

În octombrie 2013, află că este însărcinată cu primul ei copil, o fetiță. Medicii i-au spus că va trebui să nască prematur, prin cezariană. În iunie 2014, ea  a născut-o astfel pe Amelie, la un spital din Melbourne. 18 luni mai târziu, cuplul a decis să mai încerce să mai aibă un copil. Au reușit, în 2 luni mama aflând iar că este însărcinată. Sarcina s-a dezvoltat în uterul din partea stângă, băiețelul ei, Harvey, născându-se la 33 de săptămâni.

Întrucât nu mai era sigură că își dorește și alt copil, mama a hotărât să apeleze la metode contraceptive. Pentru că tratamentul cu anticoncepționale îi dădea migrene, medicul i-a efectuat un implant contraceptiv. Deși despre această metodă auzise că este 99% sigură, după trei săptămâni de la instalarea implantului a descoperit că este iar însărcinată.

La ecografia pe care a făcut-o în săptămâna a noua a sarcinii i s-a spus că este însărcinată cu gemeni. Pentru ca sarcina să evolueze fără probleme, medicii au sfătuit-o să stea mai mult în pat începând cu săptămâna a 19-a de sarcină.

În iunie 2018, la 37 de săptămâni, s-au născut, tot prin cezariană, gemenele Evie și Maya. După naștere, Evie a fost dusă la terapie intensivă pentru că avea probleme de respirație și s-a descoperit că suferea de hernie congenitală la nivelul diafragmei (intestinele se aflau în zona pieptului).Ea a fost operată la 5 zile de la naștere, părinții aflând că operația avea șanse de reușită de 50% și că putea fi nevoie ca bebelușul să rămână în spital și 8 luni de la intervenție.

Lucrurile au decurs firesc, Evie revenindu-și foarte bine după intervenție, așa că a părăsit spitalul după aproximativ 3 săptămâni.

În prezent gemenele se simt bine, iar mama a anunțat că la ultima cezariană a solicitat legarea trompelor uterine.

Surse:
www.dailymail.co.uk, www.mirror.co.uk, www.thesun.co.uk

 

Cazul incredibil al mamei căreia i-au fost amputate picioarele după ce a născut un bebeluș mort

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?
  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?

  Ai primit vestea că o să fii mămică de gemeni? Nu te teme, în acest articol o să găsești sfaturi utile cu privire la alegerea celor mai potrivite cărucioare gemeni.

  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români
  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români

  O echipă medicală de la Secția de Terapie Intensivă Neonatală a unei maternități din București a salvat doi frați gemeni care se născuseră la 23 de săptămâni și 6 zile,...

  S-a descoperit un nou tip de gemeni, care au în comun tot ADN-ul mamei
  S-a descoperit un nou tip de gemeni, care au în comun tot ADN-ul mamei

  În ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit că mai există și altă variantă de gemeni decât acelea despre care se știa până acum. Astfel, în anul...

  Ce observa prima data barbatii la o femeie
  Ce observa prima data barbatii la o femeie

  Avem vesti bune pentru doamnele cu sertarele pline de sutiene push-up. Potrivit unui sondaj publicat de site-ul glamour.com, rezulta ca barbatii nu sunt ademeniti de sani ci de... par. Nu...

  20 cele mai ciudate lucruri pe care le-au spus copiii
  20 cele mai ciudate lucruri pe care le-au spus copiii

  Așa cum vom afla și din articolul de mai jos, chiar și cei mai mici copii pot să ne spună lucruri care de care mai ciudate. Iată doar câteva exemple, multe dintre ele...

  Nimeni nu mi-a spus că penisul băiețelului meu poate să dispară
  Nimeni nu mi-a spus că penisul băiețelului meu poate să dispară

  Poate părea o situație nu doar bizară, ci de-a dreptul absurdă, aceea ca într-o bună zi să descoperi că penisul copilului tău a dispărut. Există însă o explicație...

  Ce trebuie să știi despre travaliul la a doua naștere
  Ce trebuie să știi despre travaliul la a doua naștere

  Fiecare sarcină și naștere este diferită, însă există câteva caracteristici comune care sunt valabile în cazul mai multor femei. De obicei, majoritatea femeilor care...

  © 2019 Qbebe