Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

O femeie căreia i s-a spus că are două vagine a născut gemeni

O femeie din Australia, care suferă de boala numită didelfis (presupune existența a două vagine, două utere și două cervixuri), a născut gemeni.

Femeia are în prezent 34 de ani, dar a primit acest diagnostic la vârsta de 16 ani. Inițial ea crezuse că suferă de sindromul ovarului polichistic, în condițiile în care avea menstruații foarte abundente și crampe menstruale puternice. Ulterior i s-a pus diagnosticul de uter didelfis și a suferit, un an mai târziu, o intervenție chirurgicală menită să-i îndepărteze porțiunea care unea cele două vagine, astfel încât să se poată bucura de o viață sexuală normală.

Ea s-a căsătorit în anul 2012 și, la un an de la căsătorie, a decis, alături de soțul ei, să încerce să aibă un copil. De mai multe ori i se spusese că nu prea avea șanse să ducă sarcina la bun sfârșit din cauza faptului că dimensiunile uterelor și cervixurilor ei erau reduse.

În octombrie 2013, află că este însărcinată cu primul ei copil, o fetiță. Medicii i-au spus că va trebui să nască prematur, prin cezariană. În iunie 2014, ea  a născut-o astfel pe Amelie, la un spital din Melbourne. 18 luni mai târziu, cuplul a decis să mai încerce să mai aibă un copil. Au reușit, în 2 luni mama aflând iar că este însărcinată. Sarcina s-a dezvoltat în uterul din partea stângă, băiețelul ei, Harvey, născându-se la 33 de săptămâni.

Întrucât nu mai era sigură că își dorește și alt copil, mama a hotărât să apeleze la metode contraceptive. Pentru că tratamentul cu anticoncepționale îi dădea migrene, medicul i-a efectuat un implant contraceptiv. Deși despre această metodă auzise că este 99% sigură, după trei săptămâni de la instalarea implantului a descoperit că este iar însărcinată.

La ecografia pe care a făcut-o în săptămâna a noua a sarcinii i s-a spus că este însărcinată cu gemeni. Pentru ca sarcina să evolueze fără probleme, medicii au sfătuit-o să stea mai mult în pat începând cu săptămâna a 19-a de sarcină.

În iunie 2018, la 37 de săptămâni, s-au născut, tot prin cezariană, gemenele Evie și Maya. După naștere, Evie a fost dusă la terapie intensivă pentru că avea probleme de respirație și s-a descoperit că suferea de hernie congenitală la nivelul diafragmei (intestinele se aflau în zona pieptului).Ea a fost operată la 5 zile de la naștere, părinții aflând că operația avea șanse de reușită de 50% și că putea fi nevoie ca bebelușul să rămână în spital și 8 luni de la intervenție.

Lucrurile au decurs firesc, Evie revenindu-și foarte bine după intervenție, așa că a părăsit spitalul după aproximativ 3 săptămâni.

În prezent gemenele se simt bine, iar mama a anunțat că la ultima cezariană a solicitat legarea trompelor uterine.

Surse:
www.dailymail.co.uk, www.mirror.co.uk, www.thesun.co.uk

 

O femeie a crezut că are pietre la rinichi, dar a născut tripleți

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  A născut! Actriţa a devenit mămică pentru a doua oară!
  A născut! Actriţa a devenit mămică pentru a doua oară!

  Leighton Meester, actriţă, model şi cântăreaţă americană, a născut recent cel de-al copil. Află mai multe despre ea!

  Celebrități despre care nu știai că sunt gemeni
  Celebrități despre care nu știai că sunt gemeni

  Nașterile de gemeni nu sunt atât de speciale pe cât îți imaginezi, drept dovadă că și în rândul celebrităților sunt întâlnite o mulțime. Noi...

  O femeie care s-a născut fără uter a dat naștere unui băiețel perfect sănătos
  O femeie care s-a născut fără uter a dat naștere unui băiețel perfect sănătos

  O femeie din Statele Unite, căreia i s-a spus că nu va putea avea niciodată copii pentru că s-a născut fără uter, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos!

  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?
  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?

  Ai primit vestea că o să fii mămică de gemeni? Nu te teme, în acest articol o să găsești sfaturi utile cu privire la alegerea celor mai potrivite cărucioare gemeni.

  S-a descoperit un nou tip de gemeni, care au în comun tot ADN-ul mamei
  S-a descoperit un nou tip de gemeni, care au în comun tot ADN-ul mamei

  În ultimele decenii, oamenii de știință au descoperit că mai există și altă variantă de gemeni decât acelea despre care se știa până acum. Astfel, în anul...

  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români
  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români

  O echipă medicală de la Secția de Terapie Intensivă Neonatală a unei maternități din București a salvat doi frați gemeni care se născuseră la 23 de săptămâni și 6 zile,...

  I-am spus soțului meu că poate să se culce cu alte femei
  I-am spus soțului meu că poate să se culce cu alte femei

  Bănuiesc că v-ați dat seama, dacă ați citit primul meu articol, că nu sunt tocmai o persoană normală. Cel puțin nu după standardele societații noastre. Am crescut 4 băieți, deci...

  © 2019 Qbebe